Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Inanna
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 34
Na forumu od: 20. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Inanna » 23. Sep. 2004 6:43

Pa res niste mele srece. pri meni pa ni bilo panike. pa zdej mam druge tablete kot prej pa tud ni bilo tezav...
Uporabniški avatar
fiona
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 245
Na forumu od: 6. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a fiona » 02. Nov. 2004 7:45

a je katera opazila, da bi bila slabse razpolozena ko je zacela z jemanjem tabletk? Jaz sem zadnja dva meseca prav zoprna ze sama sebi. Pa drugi so tud opazili, da sem bolj resna, pa recejo mi da sem slabe volje, .... Res me mori tole, prej sem vecinoma biila dobre volje in nasmejana..saj zda :?: j se tud smejim in to, ampak manj. Prej je bil moj cel dan soncen, pa ceprav je bil dez.zdaj pa sem kar naprej zamorjena...Bi bilo to mozno od tabletk?
p0LhY
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 15
Na forumu od: 9. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a p0LhY » 02. Nov. 2004 19:47

da ne bom nove teme odpirala.... a je katera od vs dobila presibke tabletke? tko da ste mogle pol presaltat na mocnejse? kako to sploh zgleda, ce so tabletke presvoh?
Time is a great teacher but unfortunately it kills all its pupils.
*Hector Berlioz*
¤MajC¤
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 708
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤MajC¤ » 02. Nov. 2004 20:12

ja ene so presvoh zato ker so hormoni ne in ce mas naprimer wec kil rabis wec hormnov kot ona ko ma majn kil.Zato so ene mocnejse ene pa bol blage. To je eni soslki rekla zdravica zj pa ne wem ce e to res.
p0LhY
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 15
Na forumu od: 9. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a p0LhY » 03. Nov. 2004 19:03

aja? am mene pa sploh niso stehtal....cudn.
Time is a great teacher but unfortunately it kills all its pupils.
*Hector Berlioz*
Uporabniški avatar
tjaskaaa
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 326
Na forumu od: 10. 10. 2004
Kraj: nm

Neprebrana objavaNapisal/-a tjaskaaa » 04. Nov. 2004 11:58

kolegica je nehala jemat tabletke in je kr neki časa trajal da se je menstruacija uredila..ker ji je za mesec zamujala..in je šla ginekologinji po nasvet in ji je rekla, da je to čist normalno..tko d don't worry
soncica5
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 5
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a soncica5 » 17. Jan. 2005 23:35

Malo pozno, pa vseeno...tudi sama sem imela podobne težave, ko sem prenehala z diane35, menstruacijo sem dobila po treh mesecih, potem pa spet par mesecev nič, in sem jemala 10 dni dabroston, da se je sprožila, zdaj pa ponovno jemljem diane, ker tako nisem več mogla, ampak me je renično strah da bo ponovno tako, ko bom nehala
Uporabniški avatar
_ladybird_
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 218
Na forumu od: 8. 11. 2004
Kraj: .......

Neprebrana objavaNapisal/-a _ladybird_ » 18. Jan. 2005 11:48

fiona napisal/-a:a je katera opazila, da bi bila slabse razpolozena ko je zacela z jemanjem tabletk? Jaz sem zadnja dva meseca prav zoprna ze sama sebi. Pa drugi so tud opazili, da sem bolj resna, pa recejo mi da sem slabe volje, .... Res me mori tole, prej sem vecinoma biila dobre volje in nasmejana..saj zda :?: j se tud smejim in to, ampak manj. Prej je bil moj cel dan soncen, pa ceprav je bil dez.zdaj pa sem kar naprej zamorjena...Bi bilo to mozno od tabletk?


ja jst sm jih jemala zdj 5 let in sm bla res bolj zamorjena, pa tko razpoloženje mi je full nihalo...

zdj sm jih pa nehala jemat, menstro sm dobla z enim tednom zamude, bolj šibka je, k prej sm mela ful močno in se je vlekla po 9 dni, tko da good...pa zdj se full bolj počutm...edin mozoljčki so se mi najprej dost nardil, zdj se pa ureja vse skup in mam že skor ql
bledolicnica
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 12
Na forumu od: 11. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a bledolicnica » 18. Jan. 2005 13:38

Jaz sem pred 3 leti mela 1 leto povze s tabletkami. Prvi mesec sploh nisem dobila menstruacije, drugi mesec je bila čisto rahla, potem pa dalje normalno. To je zato, ker se mora telo očistit hormonov, tak je meni vsaj ginekolog rekel. Drugih težav pa nisem mela.
Uporabniški avatar
Playgirl
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 151
Na forumu od: 3. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Playgirl » 18. Jan. 2005 22:12

Jst sm nehala jest tabletke po 7,8 letih. Pa jih vsekakor ne bi, če en bi imela težav z jetri. Od vsega začetka sem imela Cilest. Počutje d best, nobenih težav, nikoli (ampak res čisto nikoli) nisem zamudila s tabletko, prestavljala menstruacije ali kaj podobnega. Morm rečt, da sm zdej kr mal zgubljena. Upam, da se situacija kmalu uredi in dobim tabletek nazaj.

Drugače pa...ko sm prenehala z jemanjem...menstruacija takoj normalna, isti dan kot sem jo pričakovala, zaenkrat res vse d best...razen kondomi :roll:
špeli
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 6
Na forumu od: 7. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a špeli » 19. Jan. 2005 12:23

enak problem sem imela tudi jaz- ful mi je udarilo na jetra, moji jetrni testi so bli k uni od tahujš alkoholikov :oops: in so mislili že, da ga šlukam, sam so naredl preiskave, tk, da je blo to res od tabletk :schlaumeier: Jemala sem jih 7 let in nisem mela nobenih težav, celo shujšala sem prvi ciklus, pa koža se mi je popravla, pa M sem mela sam tri dni in brez krčev. Tolk o stranskih učinkih tabletk. Odvisno od tvojega telesa: če si občutljiva na hormonske spremembe je pač mal slabše. Nisem pa še slišala, da bi katera imela boleče in daljše cikluse- to je zame čist novo :grosseaugen:
Uporabniški avatar
Playgirl
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 151
Na forumu od: 3. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Playgirl » 19. Jan. 2005 21:28

Špeli, a mi lahko mal več o tem poveš, kam so te napotil, kakšne preiskave si mela in kaj so ugotovil. Kako si lahko sama pomagam? In kaj je zdej s tabo?

Mene je kr mal zaskrbel....Hvala.
Zadnjič spremenil Playgirl, dne 20. Jan. 2005 19:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
blue me
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 19. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a blue me » 19. Jan. 2005 21:39

Jaz jemljem tabletke že 7 let, pa nikoli nisem imela kakšnih velikih težav. Na začetku sem bila malo zatekla, potem je pa minilo. Sicer sem jih vmes dvakrat zamenjala- zdaj imam Logest, ampak le zarad nizke doze hormonov. Prve ki sem jih imela so bile namreč kar močne. Vmes pa nikoli nisem nehala z njimi, pa je res vse vredu. :)
Playgirl, ne skrbi zarad gastroskopije, saj ni nič hudega. Jaz sem jo tud imela. Sam sprostit se moraš, pa ne mislit na to kaj ti delajo. Jaz sem gledala v ekran pa se mi je prav zanimivo zdelo videt moj želodec. Verjetno se vam zdi to malo čudno... :freude:
Uporabniški avatar
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 610
Na forumu od: 4. 7. 2004
Kraj: *med zemljo in zrakom*

Neprebrana objavaNapisal/-a MissBitch » 20. Jan. 2005 16:35

¤MajC¤ napisal/-a:ja ene so presvoh zato ker so hormoni ne in ce mas naprimer wec kil rabis wec hormnov kot ona ko ma majn kil.Zato so ene mocnejse ene pa bol blage. To je eni soslki rekla zdravica zj pa ne wem ce e to res.


ej mislim ka to neje glih tak, zato ker jaz nisem ravno suha, pa mam cilest za katere mislim da so med tabletami z najmanjši vsebnostjo hormonov...
ne vem pa točno kak to je
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
Uporabniški avatar
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 298
Na forumu od: 9. 12. 2004
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objavaNapisal/-a jokica » 21. Jan. 2005 21:41

Ja no... punce...
mene pa zanima zakaj ste vse kr prekinle? zato ker niste mela fanta? ker ni blo sexa?? ker men je ginekologija odsvetovala, da bi prekinla, pa zacela... k sva sla s tipom narazn... je pa res, da imam kljub tabletkam tezave... zdej poskusam se tretjic... in pravijo da gre v tretje rado... najprej sem imela Logest- vmesne krvavitve; zamenjala za Femoden- krci, da umres; zdej mam pa ene ne vem kaj.... sam sm sele zacela...

je pa res, da mam ZELO boleco menstuacijo.... pa lahk tud bruham, al pa skupi padem... amak za umret boli uglavnem... pa mam FUL mocno kljub tabletkam (tko ne 1,5 ure morm hodt vlozke s 3kaplcami menjat)... tko da...

dejansko odkar mam tablete je mal, ampak res mal bols

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov