Kontracepcija - intrauterini sistem s hormonom
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Gost
ŽuŽa napisal/-a:Ne vem če je nehormonska zaščita najbolšja, je pa zihr najmanj škodljiva in najbolj zdrava.
ženska a pa ti nimaš nč strahu pred zanositvijo pa tko? Pa ti freaky?
Nehormonska zaščita je najbolj zdrava, če imaš v mislih kondome, kajti vse, kar vsebuje hormone vpliva na ravnovesje v telesu, kondom te 'moči' nima, ker je zgolj mehanična pregrada.
Vidim, da se marsikatero mlado dekle odloča za prenehanje jemanja kt in dvomi v uporabo kondomov. Zase vem, da boljše stvari, kot opustitve kt nisem mogla narediti in če bi bila spet stara 17 let, jih nikoli ne bi začela jemati. Res je, da kondomi za seboj potegnejo mnogo tehničnih prilagoditev, ampak je vsekakor vredno. Sama imam zaenkrat z njimi dobre izkušnje, test nosečnosti delam vsak mesec, ampak samo zato, ker sem po naravi skeptik in čeprav teoretično sperma ne more iz kondoma v nožnico, če kondom ne poči (če poči pa baje vidiš), za mirno dušo naredim test. Čez čas bom verjetno tudi to preverjanje opustila, pa četudi ga ne - ni neka velika žrtev, če potem mirno spim
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
Jaz priznam, da sem se bolj sekirala vsak mesec takrat, ko sem imela tabletke kot pa zdaj. Test nosečnosti nisem v času kondomov naredila niti enkrat, sem ga pa med tabletkami (pa še to čist brez potrebe). Bolj zaupam tej mehanski pregradi kot pa hormonski.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
-
ženska - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 10. 2005
- Kraj: Prelepa Gorenjska
MsN napisal/-a:ŽuŽa napisal/-a:Ne vem če je nehormonska zaščita najbolšja, je pa zihr najmanj škodljiva in najbolj zdrava.
ženska a pa ti nimaš nč strahu pred zanositvijo pa tko? Pa ti freaky?
Nehormonska zaščita je najbolj zdrava, če imaš v mislih kondome, kajti vse, kar vsebuje hormone vpliva na ravnovesje v telesu, kondom te 'moči' nima, ker je zgolj mehanična pregrada.
Vidim, da se marsikatero mlado dekle odloča za prenehanje jemanja kt in dvomi v uporabo kondomov. Zase vem, da boljše stvari, kot opustitve kt nisem mogla narediti in če bi bila spet stara 17 let, jih nikoli ne bi začela jemati. Res je, da kondomi za seboj potegnejo mnogo tehničnih prilagoditev, ampak je vsekakor vredno. Sama imam zaenkrat z njimi dobre izkušnje, test nosečnosti delam vsak mesec, ampak samo zato, ker sem po naravi skeptik in čeprav teoretično sperma ne more iz kondoma v nožnico, če kondom ne poči (če poči pa baje vidiš), za mirno dušo naredim test. Čez čas bom verjetno tudi to preverjanje opustila, pa četudi ga ne - ni neka velika žrtev, če potem mirno spim
Ne, me ni strah, ker uporabljam kondome, ti pa so ob pravilni uporabi prav tako zanesljivi.
MsN, Naj te ne skrbi tako zelo. Če s kondomom ni nič narobe, ne moreš zanositi. Ta strah ti le škoduje.
- Gost
ženska, verjetno mi res ni treba toliko skrbeti, ampak zaenkrat se mi to še dogaja in raje naredim test, ampak mislim, da se bo sčasoma to umirilo in bo vse vredu Ko sem jemala kt, pa testa nisem naredila niti 1x, sploh nisem dvomila v njihovo zanesljivost, jemala sem jih redno in to je to, brez panike. Zdaj me tu in tam prestraši kakšna kolegica (seveda so vse na kt), ki me pogleda čisto zgroženo, češ kako lahko zaupam kondomom, ki vsepovprek pokajo, in ki mi potem navrže še to, da lahko gre kaj mimo, četudi ne poči - logike v tem ne vidim, prestraši me pa vseeno
-
LoveLy* - Kofetarica
- Na forumu od: 14. 7. 2007
- Kraj: purple claud
sama nevem zakaj sem dobila tak strah pred kondomi??!!...nimam pojma....preden sem mela stalnega partnerja,sem sexala z kondomi in nisem delala nobene panike...je blo vse ql in vse..zdaj ko sem na KT in če bom prenehala...in bom na kondomih...potem...vem da bo velika panika....sem delala paniko že takrta ko sem pozabila KT in sma z kondomom...me je blo strah da nebi počil,pa da ni šlo kaj mimo..hja...vem..bom morala najprej v glavi si malo razčistit..čeprav strah ostane..
-
LoveLy* - Kofetarica
pa saj so nekaj govorili da nej bi obstajale tablete (KT) tudi za moške...samo ni še to zalaufalo in po mojem tudi nebo...hehe...
nevem če bi lahko zaupala moškemu da je vzel tableto pravi čas...in vsak dan...raje imam sama to pod kontrolo...hehe
nevem če bi lahko zaupala moškemu da je vzel tableto pravi čas...in vsak dan...raje imam sama to pod kontrolo...hehe
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
moj je pa rekel, da če bi obstajale moške KT, bi jih takoj jemal namesto mene. :bussi:
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
LoveLy* napisal/-a:nevem če bi lahko zaupala moškemu da je vzel tableto pravi čas...in vsak dan...raje imam sama to pod kontrolo...hehe
A tip pa tebi "mora" zaupati, da jemleš vsak dan tabletke in da ne načrtuješ kakšne zarote proti njemu? Hec
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
-
LoveLy* - Kofetarica
freaky napisal/-a:LoveLy* napisal/-a:nevem če bi lahko zaupala moškemu da je vzel tableto pravi čas...in vsak dan...raje imam sama to pod kontrolo...hehe
A tip pa tebi "mora" zaupati, da jemleš vsak dan tabletke in da ne načrtuješ kakšne zarote proti njemu? Hec
hehe...sama sebi vem kaj počnem..torej jem tablete ker nočem zanositi..če bi pa bila malomarna in "pozabljiva" bi jih pa jemala ko bi se mi zazdelo..al pa ko bi se spomnila....raje sama prevzamem odgovornost...vsaj nimam potem koga za krivit ko je kaj narobe
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
Temo o moških kondomih in tabletkah že imamo. Drugače pa Mirene (ker smo pač ravno v tej temi), ženskam, ki še niso rodile še vedno ne vstavljajo/priporočajo. Kolikor sm se jst z mojo ginekologinjo pogovarjala, je velika možnost, da ti morajo potem maternico odstranit itd., tko, da men je rekla, da ona nebi tvegala.
Rekla je, da nekateri vseeno vstavljajo tudi ženskam, ki še niso mamice, ampak... Mislim, da se ne splača raskirat.
Rekla je, da nekateri vseeno vstavljajo tudi ženskam, ki še niso mamice, ampak... Mislim, da se ne splača raskirat.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
ženska - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 10. 2005
- Kraj: Prelepa Gorenjska
Seveda se ne. Pa tudi Mirena ima precej stranskih učinkov. Mislim, da je za tiste, ki še nimajo otrok, kondom najboljša zaščita, saj ne more škoditi.
Sama se bom po porodih najbrž odločila kar za sterilizacijo.
Sama se bom po porodih najbrž odločila kar za sterilizacijo.
-
kajira - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 5. 2006
freaky napisal/-a:LoveLy* napisal/-a:nevem če bi lahko zaupala moškemu da je vzel tableto pravi čas...in vsak dan...raje imam sama to pod kontrolo...hehe
jst tudi ne bi zaupala tipu, da me po možnosti še pusti, ko zanosim ... glede na to, da ženska rodi in ponavadi vzgaja, če se starša ločita, je nekak logično, da ima ona kontrolo nad kontracepcijo.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov