Kontracepcija - intrauterini sistem s hormonom

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 17. Avg. 2007 12:11

Evo, da poročam. Danes sem si šla vstavit tole Mireno.

Postopek vstavitve me je kr bolel. Je zlo neprijetno, ker ti mora vstaviti v materični vrat in to boli. No vsaj mene je, nekatere pa pravijo, da jih je samo malo ušipnalo :? Verjetno odvisno od ženske oz materičnega vrata??? No zdej je že vredu, malo imam še krče, ampak me je ginekolog opozoril, da je to par dni čisto normalno. Tudi izpadit ne more kr tko in ni potrebe po nobenem preverjanju vsak mesec. Zdej bom pa vidla kako bo naprej, čez dva meseca pa grem še na kontrolo.
norolescentka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a norolescentka » 18. Sep. 2007 11:01

js bi to želela met, ker tabletke jemljem že par let in jih imam že poln k****. ker kadim, mislim da zame niso primerne. poleg tega mam zelo boleče vmesne krvavitve ter mi razpoloženje niha kot noro. mam pa stalnega partnerja, s katerim sva skupaj par let, ter še 5 let zihr ne načrtujem družine...a je pol to zame primerno???
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 18. Sep. 2007 13:09

^^ Koker imam jst informacije od Renatke, Mirene ne predpisujejo radi ženskam, ki še niso rodile. Najboljš, da se o tem malo pogovoriš z svojim ginekologom, ker če imaš tako željo, bi pomoje tut lahko dala.
Uporabniški avatar
keri
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a keri » 19. Sep. 2007 11:57

Ma jaz še nisem rodila, pa sva se z mojo ginekologinjo pomenili, opozorila me je, da v primeru, da pride do kakih komplikacij(povišana temperatura, bolečine v spodnjem delu trebuha) naj se takoj oglasim pri njej, da ne bi slučajno prišlo do kakega vnetja in mi je potem dala recept za mireno in mi jo še isti dan tudi vstavila. Mirena se vstavlja 3-4 dan menstruacije, me je pa kr bolelo, na kar me je že prej ginekologinja tudi opozorila, ker še nisem rodila in imam zato ozek maternični vrat. Par dni nato sem še imela krče kot pri menstuaciji, zdaj pa je vse kul....glede tiste nitke pa je tako, da jo lahko tudi sam začutiš in preveriš če je vse o.k. V primeru, da je ta nitka moteča za partnerja se jo da tudi skrajšat, sam h ginekologinji je treba iti in ji to povedati. Meni zaenkrat ni žal, da sem se odločla za mireno.
Uporabniški avatar
keri
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a keri » 19. Sep. 2007 11:57

Ma jaz še nisem rodila, pa sva se z mojo ginekologinjo pomenili, opozorila me je, da v primeru, da pride do kakih komplikacij(povišana temperatura, bolečine v spodnjem delu trebuha) naj se takoj oglasim pri njej, da ne bi slučajno prišlo do kakega vnetja in mi je potem dala recept za mireno in mi jo še isti dan tudi vstavila. Mirena se vstavlja 3-4 dan menstruacije, me je pa kr bolelo, na kar me je že prej ginekologinja tudi opozorila, ker še nisem rodila in imam zato ozek maternični vrat. Par dni nato sem še imela krče kot pri menstuaciji, zdaj pa je vse kul....glede tiste nitke pa je tako, da jo lahko tudi sam začutiš in preveriš če je vse o.k. V primeru, da je ta nitka moteča za partnerja se jo da tudi skrajšat, sam h ginekologinji je treba iti in ji to povedati. Meni zaenkrat ni žal, da sem se odločla za mireno.
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 03. Sep. 2008 19:55

Mal obujam tole temo.

Je že katera nova uporabnica na forumu? Izkušne?

Kaj pa tole: klik ??
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 03. Sep. 2008 20:58

hm...jaz se nekak nebi odločila za tole mireno....mm...mi ni všeč...
:?
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 03. Sep. 2008 21:30

ŽuŽa napisal/-a:Kaj pa tole: klik

Sicer ne vem, če paše v tole temo. Sem iskala, če je že kakšna tema o tem odprta, pa nisem našla, tko da ne vem.

Jaz ga drgač ne uporabljam, lahko samo povem, da je po izkušnji moje kolegice dobra zaščita. Ne moreš pozabiti tko kot tabletke (vsak mesec ga vstaviš v nožnico, po treh tednih ga daš ven, dobiš menstro in spet notr). Sliši se praktično. Bi ga uporabljala, ampak imam preveč zadržkov glede vseh vnašanj hormonov v telo (pa čeprav je pri tem obročku vnos hormonov definitivno manjši kot pri KT). :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 04. Sep. 2008 8:33

^^ Tole je kr fajn. Ampak najbrž se še vedno ne dobi v SLO?
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 04. Sep. 2008 8:44

Mislim, da se še vedno ne dobi pri nas (ne bom pa trdila). Vem, da se dobi v Italiji, kar tudi ni tak problem. Trst je blizu, mislim, da ti lahko ginekolog predpiše za mal več časa, da ti ni potrebno vsak mesec dol hodit. Se mi pa tudi zdi, da so v "paketu" 3 obročki, torej za tri mesece, ampak spet ne bom nič trdila. :wink:
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 04. Sep. 2008 9:35

ŽuŽa napisal/-a:Mal obujam tole temo.

Je že katera nova uporabnica na forumu? Izkušne?

Kaj pa tole: klik ??

Tudi ta obroček na žalost deluje kot kontracepcijske tabletke. Sem ga mislila začeti uporabljati tudi jaz, pa sem videla, da ravno tako izloča hormone v kri, le po drugi poti. :D
V Sloveniji se ga še ne dobi, ponj bi bilo treba iti v tujino, stane pa okoli 13€.
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 04. Sep. 2008 9:42

^Seveda tudi izloča hormone, vendar se mi zdi, da je količina bistveno manjša od KT. Sicer sem pa mnenja, da je najboljša zaščita nehormonska. :wink:
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 04. Sep. 2008 9:45

Ne vem če je nehormonska zaščita najbolšja, je pa zihr najmanj škodljiva in najbolj zdrava.

ženska a pa ti nimaš nč strahu pred zanositvijo pa tko? Pa ti freaky?
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 04. Sep. 2008 9:58

gregalina napisal/-a:A ginekologinja je rekla, da je primeren tut za mlajše, ki še niso ble noseče?

js sem 18 pa so mi tut rekli da je opcija (sam mors met upravicen razlog, ne samo rahli stranski ucinki KT...js vse ostale hormonske kontracepcije NE SMEM), in ja tut rodila se nisem :D
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 04. Sep. 2008 10:03

^^ Tut meni je rekla ginekologinja, da je to ena od možnosti, čeprau še nisem rodila. Vse se da zmenit.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov