Kontracepcija - intrauterini sistem s hormonom

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 04. Sep. 2008 10:11

ŽuŽa napisal/-a:Ne vem če je nehormonska zaščita najbolšja, je pa zihr najmanj škodljiva in najbolj zdrava.

ženska a pa ti nimaš nč strahu pred zanositvijo pa tko? Pa ti freaky?

Nehormonska zaščita je najbolj zdrava, če imaš v mislih kondome, kajti vse, kar vsebuje hormone vpliva na ravnovesje v telesu, kondom te 'moči' nima, ker je zgolj mehanična pregrada.

Vidim, da se marsikatero mlado dekle odloča za prenehanje jemanja kt in dvomi v uporabo kondomov. Zase vem, da boljše stvari, kot opustitve kt nisem mogla narediti in če bi bila spet stara 17 let, jih nikoli ne bi začela jemati. Res je, da kondomi za seboj potegnejo mnogo tehničnih prilagoditev, ampak je vsekakor vredno. Sama imam zaenkrat z njimi dobre izkušnje, test nosečnosti delam vsak mesec, ampak samo zato, ker sem po naravi skeptik in čeprav teoretično sperma ne more iz kondoma v nožnico, če kondom ne poči (če poči pa baje vidiš), za mirno dušo naredim test. Čez čas bom verjetno tudi to preverjanje opustila, pa četudi ga ne - ni neka velika žrtev, če potem mirno spim :lol:
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 04. Sep. 2008 10:18

Jaz priznam, da sem se bolj sekirala vsak mesec takrat, ko sem imela tabletke kot pa zdaj. Test nosečnosti nisem v času kondomov naredila niti enkrat, sem ga pa med tabletkami (pa še to čist brez potrebe). Bolj zaupam tej mehanski pregradi kot pa hormonski. :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 04. Sep. 2008 10:48

MsN napisal/-a:
ŽuŽa napisal/-a:Ne vem če je nehormonska zaščita najbolšja, je pa zihr najmanj škodljiva in najbolj zdrava.

ženska a pa ti nimaš nč strahu pred zanositvijo pa tko? Pa ti freaky?

Nehormonska zaščita je najbolj zdrava, če imaš v mislih kondome, kajti vse, kar vsebuje hormone vpliva na ravnovesje v telesu, kondom te 'moči' nima, ker je zgolj mehanična pregrada.

Vidim, da se marsikatero mlado dekle odloča za prenehanje jemanja kt in dvomi v uporabo kondomov. Zase vem, da boljše stvari, kot opustitve kt nisem mogla narediti in če bi bila spet stara 17 let, jih nikoli ne bi začela jemati. Res je, da kondomi za seboj potegnejo mnogo tehničnih prilagoditev, ampak je vsekakor vredno. Sama imam zaenkrat z njimi dobre izkušnje, test nosečnosti delam vsak mesec, ampak samo zato, ker sem po naravi skeptik in čeprav teoretično sperma ne more iz kondoma v nožnico, če kondom ne poči (če poči pa baje vidiš), za mirno dušo naredim test. Čez čas bom verjetno tudi to preverjanje opustila, pa četudi ga ne - ni neka velika žrtev, če potem mirno spim :lol:

Ne, me ni strah, ker uporabljam kondome, ti pa so ob pravilni uporabi prav tako zanesljivi.

MsN, Naj te ne skrbi tako zelo. Če s kondomom ni nič narobe, ne moreš zanositi. Ta strah ti le škoduje.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 04. Sep. 2008 10:52

ženska, verjetno mi res ni treba toliko skrbeti, ampak zaenkrat se mi to še dogaja in raje naredim test, ampak mislim, da se bo sčasoma to umirilo in bo vse vredu :) Ko sem jemala kt, pa testa nisem naredila niti 1x, sploh nisem dvomila v njihovo zanesljivost, jemala sem jih redno in to je to, brez panike. Zdaj me tu in tam prestraši kakšna kolegica (seveda so vse na kt), ki me pogleda čisto zgroženo, češ kako lahko zaupam kondomom, ki vsepovprek pokajo, in ki mi potem navrže še to, da lahko gre kaj mimo, četudi ne poči - logike v tem ne vidim, prestraši me pa vseeno :roll:
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 04. Sep. 2008 11:16

sama nevem zakaj sem dobila tak strah pred kondomi??!!...nimam pojma....preden sem mela stalnega partnerja,sem sexala z kondomi in nisem delala nobene panike...je blo vse ql in vse..zdaj ko sem na KT in če bom prenehala...in bom na kondomih...potem...vem da bo velika panika....sem delala paniko že takrta ko sem pozabila KT in sma z kondomom...me je blo strah da nebi počil,pa da ni šlo kaj mimo..hja...vem..bom morala najprej v glavi si malo razčistit..čeprav strah ostane..
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 04. Sep. 2008 11:19

Zakaj ne obstaja še kakšna kontracepcija za moške :D (no ja razn kondoma pa sterilizacije).
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 04. Sep. 2008 11:23

pa saj so nekaj govorili da nej bi obstajale tablete (KT) tudi za moške...samo ni še to zalaufalo in po mojem tudi nebo...hehe...
nevem če bi lahko zaupala moškemu da je vzel tableto pravi čas...in vsak dan...raje imam sama to pod kontrolo...hehe
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 04. Sep. 2008 12:39

moj je pa rekel, da če bi obstajale moške KT, bi jih takoj jemal namesto mene. :bussi:
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 04. Sep. 2008 12:44

LoveLy* napisal/-a:nevem če bi lahko zaupala moškemu da je vzel tableto pravi čas...in vsak dan...raje imam sama to pod kontrolo...hehe

A tip pa tebi "mora" zaupati, da jemleš vsak dan tabletke in da ne načrtuješ kakšne zarote proti njemu? :D Hec :)
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 04. Sep. 2008 16:57

freaky napisal/-a:
LoveLy* napisal/-a:nevem če bi lahko zaupala moškemu da je vzel tableto pravi čas...in vsak dan...raje imam sama to pod kontrolo...hehe

A tip pa tebi "mora" zaupati, da jemleš vsak dan tabletke in da ne načrtuješ kakšne zarote proti njemu? :D Hec :)

hehe...sama sebi vem kaj počnem..torej jem tablete ker nočem zanositi..če bi pa bila malomarna in "pozabljiva" bi jih pa jemala ko bi se mi zazdelo..al pa ko bi se spomnila....raje sama prevzamem odgovornost...vsaj nimam potem koga za krivit ko je kaj narobe :D
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 04. Sep. 2008 17:07

Temo o moških kondomih in tabletkah že imamo. :) Drugače pa Mirene (ker smo pač ravno v tej temi), ženskam, ki še niso rodile še vedno ne vstavljajo/priporočajo. Kolikor sm se jst z mojo ginekologinjo pogovarjala, je velika možnost, da ti morajo potem maternico odstranit itd., tko, da men je rekla, da ona nebi tvegala.

Rekla je, da nekateri vseeno vstavljajo tudi ženskam, ki še niso mamice, ampak... Mislim, da se ne splača raskirat.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 04. Sep. 2008 18:10

Seveda se ne. Pa tudi Mirena ima precej stranskih učinkov. Mislim, da je za tiste, ki še nimajo otrok, kondom najboljša zaščita, saj ne more škoditi.
Sama se bom po porodih najbrž odločila kar za sterilizacijo.
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 04. Sep. 2008 19:16

Uh, dobra si, če si boš upala tko odločit. Jz mislim, da se ne bi mogla pa četudi bi se mi zdelo da sem 200%. :) Je le taka odločitev...
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kajira » 04. Sep. 2008 20:57

freaky napisal/-a:

jst tudi ne bi zaupala tipu, da me po možnosti še pusti, ko zanosim ... glede na to, da ženska rodi in ponavadi vzgaja, če se starša ločita, je nekak logično, da ima ona kontrolo nad kontracepcijo.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]