Kontaktne leče
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
jaz 14 dnevne leče uporabljam za 14 nošenj. torej če jih imam 1 teden v posodici, to potem za 1 teden podaljšam. je pa res, da večinoma čutim, kdaj je leča za v smeti. nekako začne rezat, niti se je ne da več lepo namestit. takrat jo zavržem, tudi če se to zgodi pred potekom 14 dnevnega roka.
Vsak raj ima svojo kačo.
-
BlackDahlia - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 1. 2011
*mala* napisal/-a:
Sama sem tudi včasih parkrat spala z lečami, ni bilo problema, enkrat sem se pa zbudila in komaj odprla oči, ter imela par dni čisto rdeče in solzne oči. Od takrat NIKOL več ne spim z lečami.
To se je tudi meni enkrat zgodilo, ko sem prespala pri bivšem in nisem dala leč ven, in od takrat naprej jih med spanjem več pod nobenim pogojem ne pustim noter! Če ga celo noč žuramo in jih imam posledično dva dni skupaj noter, še ni take panike, ampak med spanjem pa jih več ne upam puščat noter, ker mi ni vseeno za zdravje mojih oči. Že tako se mi je dioptrija na desni spet povišala (na -4), ampak ok... Drugače je z zdravjem očmi vse v najlepšem redu (moram potrkat na les), ker sem ravno danes bila na pregledu po par letih pavze.
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
Baaaby. napisal/-a:verjetno se je to vprašanje že pojavlo, ampak kok ubistvu leče slabo vplivajo na oči?
mene je kdaj prav strah, ker odkar jih nosim se mi je vid poslabšal in vsi nekaj govorijo, da so slabe za oči, ker je pač tujek v njih..
dejansko je slabo samo, če ne nosiš le za "tvoje oči" in če take leče nosiš pogosto. ful malo je dejansko folka, ki lahko nosijo kar te leče, ki so narejene "masovno" pač ala johnson (14 dnevne, mesečne ...). jaz naprimer za svoje oči bi morala plačati okoli 70€ za 6 lečk za eno oko+ 70€ za drugo, ker imam pač 0,25 razlike. in bi torej dala 140€.
pojdi na pregled in naj ti pregledajo vse. krivino, itd. ni to hec.
(tako je bilo meni rečeno v optiki).
jaz nosim te "navadne" johnsonove, ampak ne redno. ob posebnih priložnostih, ker si nočem fentat oči, za one pa nimam keša. :S
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
arrow - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 11. 2007
claire kako to mislš navadne/masovne in le za tvoje oči? Sej te 14 dnevne al pa mesečne so tud full različne, majo različne bazne krivine, premere,... sej morš tudi pri teh najdt take, ki pač ustrezajo tvojim očem, se pravi sprobat par testnih leč. Zakaj so tvoje 70€ za eno oko oz kaj ma 0.25 razlike pri tem? Ne razumem najbolj tvojga posta
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
-
claire - Cosmopsiho
^^ ok poskusila bom biti jasnejša.
jaz sem nosila leče. te, ki se jih da dobiti v vsaki optiki. ni fora v "najdit take, ki ti ustrezajo", ampak treba je dat pregledat celotno oko, da se vidi, če so katere sploh primerne za tvoje oči. za moje niso nobene, ker bi potrebovala individualno naročeno lečo, točno za moje oko. ker tega nisem vedela, sem si oko "poslabšala".
pa nimam ravno problemov z očmi. se mi sploh ni zdelo.
vglavnem, te "masovne" leče je čisto možno, da ti katere ustrezajo, zakaj pa ne. samo ne "poskušaj" sama poiskati primerno lečo. ne delaj tega svojim očem. si boš samo ranila oko, kot sem si jaz. nevede. mi je ful žal, ker to se težko vrne v prvotno stanje. (jaz nimam iste dioptirje na obeh očesih, zato rabim za vsako oko individualno lečo, po naročilu, zato je tako drago.)
vse te reči je meni povedala gospa v optiki. slikala mi je oko in kazala "ranice". to se sprostim očesom ne vidi. moje oči so videti zdrave.
punce, res pazite z lečami.
jaz sem nosila leče. te, ki se jih da dobiti v vsaki optiki. ni fora v "najdit take, ki ti ustrezajo", ampak treba je dat pregledat celotno oko, da se vidi, če so katere sploh primerne za tvoje oči. za moje niso nobene, ker bi potrebovala individualno naročeno lečo, točno za moje oko. ker tega nisem vedela, sem si oko "poslabšala".
pa nimam ravno problemov z očmi. se mi sploh ni zdelo.
vglavnem, te "masovne" leče je čisto možno, da ti katere ustrezajo, zakaj pa ne. samo ne "poskušaj" sama poiskati primerno lečo. ne delaj tega svojim očem. si boš samo ranila oko, kot sem si jaz. nevede. mi je ful žal, ker to se težko vrne v prvotno stanje. (jaz nimam iste dioptirje na obeh očesih, zato rabim za vsako oko individualno lečo, po naročilu, zato je tako drago.)
vse te reči je meni povedala gospa v optiki. slikala mi je oko in kazala "ranice". to se sprostim očesom ne vidi. moje oči so videti zdrave.
punce, res pazite z lečami.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
claire- a lahko malce podrobnejše opišeš, kaj je "posebnega" na tvojih očeh (ni tako mišljeno, kot se bere ). Samo zanima me, v čem je problem? Mogoče taka krivina/premer, ki jih ne delajo serijsko?
In sem hkrati vesela, da mi navadne leče čisto ustrezajo.
In sem hkrati vesela, da mi navadne leče čisto ustrezajo.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Meni so pred cca 7 leti rekli v optiki (seveda po pregledu), da naj začnem z mehkimi J&J lečami in ni bilo z njimi nobenih problemov. Niti nimam kakšnih ranic (ravno včeraj sem bila na pregledu, ko ti pregleda vse mogoče - od zrkel, roženice, do ožilja), je pa možno, da pač nekateri slabše prenašajo te t.i. "masovne" leče. No, zdaj sem že nekaj časa na znamki Air Optix in sem z njimi res ful zadovoljna. Čeprav so mehke leče, se ob začetnem vstavljanju občutijo kot malo trdejše, med nošnjo pa so bolj prilagodljive očesu kot druge leče, ki sem jih ta leta preizkušala (J&J nosila kar nekaj let, vmes probala tudi Zeiss).
-
claire - Cosmopsiho
bom še enkrat, malo bolj podrobno, itak mam še uro cajta.
torej, jaz sem začela nosit leče, že leta nazaj. takrat mi je bilo rečeno "poskusi te, če ne bodo ok, pridi povej." in so bile ok. takrat mi niso nič slikali očesa, niti ni nobeden delal kakega cirkusa okoli tega, pač so mi dali po dioptriji in približno krivino. in je bilo vse kul. kar ene 4 leta recimo (od oka ).
nakar se mi je kar naenkrat začelo dogajati, da so me leče motile. spet ena, pa druga. teta v optiki je rekla, da je to verjetno zato, ker imam tako dolge trepalnice. kr neki. saj mi niso zrasle kar naenkrat. mam od skos dolge ko metle. vglavnem. postalo je tako moteče, da jih nisem mogla več nositi. fant mi je predlagal, da namesto mesečnih poskusim s 14 dnevnimi. ni bilo kul. potem sem obupala nad lečami za en čas.
sem imela pa urgenten primer, ko sem izgubila še očala (štor) in sem NUJNO rabila leče čez 2 dni, ker nisem hotla "slepa" po londonu tavat.
in sem šla na ta pregled. sploh nisem vedela, da bo to tako podrobno. no in mi je teta tam vse povedala (glej poste višje) in navrgla ceno, da mi je kar slabo ratalo.
gospa je rekla, da naj čimmanj nosim te "nemoje" leče, da se oko "pomiri". da naj pustim, da se obnovi, da se nikoli sicer zares ne itd. dejansko tisti čas v londonu nisem imela težav, tako da je verjetno to res zato, ker jih pred tem lep čas nisem nosila.
ampak mene oči nikoli niso bolele. da nisem šla na ta pregled sploh vedela ne bi, da je kaj narobe.
EDIT: aja, glede krivine in to... jaz imam baje nekako "negladko površino". če sem si prav zapomnila. zaradi neustreznih leč!
torej, jaz sem začela nosit leče, že leta nazaj. takrat mi je bilo rečeno "poskusi te, če ne bodo ok, pridi povej." in so bile ok. takrat mi niso nič slikali očesa, niti ni nobeden delal kakega cirkusa okoli tega, pač so mi dali po dioptriji in približno krivino. in je bilo vse kul. kar ene 4 leta recimo (od oka ).
nakar se mi je kar naenkrat začelo dogajati, da so me leče motile. spet ena, pa druga. teta v optiki je rekla, da je to verjetno zato, ker imam tako dolge trepalnice. kr neki. saj mi niso zrasle kar naenkrat. mam od skos dolge ko metle. vglavnem. postalo je tako moteče, da jih nisem mogla več nositi. fant mi je predlagal, da namesto mesečnih poskusim s 14 dnevnimi. ni bilo kul. potem sem obupala nad lečami za en čas.
sem imela pa urgenten primer, ko sem izgubila še očala (štor) in sem NUJNO rabila leče čez 2 dni, ker nisem hotla "slepa" po londonu tavat.
in sem šla na ta pregled. sploh nisem vedela, da bo to tako podrobno. no in mi je teta tam vse povedala (glej poste višje) in navrgla ceno, da mi je kar slabo ratalo.
gospa je rekla, da naj čimmanj nosim te "nemoje" leče, da se oko "pomiri". da naj pustim, da se obnovi, da se nikoli sicer zares ne itd. dejansko tisti čas v londonu nisem imela težav, tako da je verjetno to res zato, ker jih pred tem lep čas nisem nosila.
ampak mene oči nikoli niso bolele. da nisem šla na ta pregled sploh vedela ne bi, da je kaj narobe.
EDIT: aja, glede krivine in to... jaz imam baje nekako "negladko površino". če sem si prav zapomnila. zaradi neustreznih leč!
-
Claire, sem še enkrat prebrala tvoj prejšnji post... Jaz imam tudi različni dioptriji na obeh očesih, a vseeno nosim te "masovne" leče. Na desni imam dioptrijo -4 (pa še nekaj), na levi pa -3,50 (včeraj me je zdravnik hotel prepričat v kontra, da imam baje na levem še vedno -2, jaz pa sem vztrajno trdila, da vem, kaj mi piše doma na škatlici leč - menda ja vem, on ima očitno še vedno stare dioptrije napisane, ne vem kako je to možno, ampak nima veze). Kakšno znamko leč pa nosiš oz. kako to izgleda, da imaš leče narejene po meri? Koliko točno pa te to stane + pregled namenjen temu? Čeprav mi trenutne čisto ustrezajo, je pa najbrž vseeno najboljše nosit leče, ki so primerne samo za tvoje oči, ker ima vsak drugačno oko. Le da sem trenutno na tesnem z denarjem, in bom verjetno še nekaj časa kupovala zdajšnjo znamko.
-
claire - Cosmopsiho
^^ nimam teh individualnih leč, ker si jih ne morem privoščiti. pač naročijo po meri in čakaš kak teden, dva. okoli 70€ je bilo meni rečeno za eno oko.
občasno nosim j&j aquavision (al nekaj takega, ne da se mi guglat). pač čimmanjkrat.
saj mogoče ni nič narobe s tvojimi očmi in ti te leče čisto ustrezajo.
samo opozarjam, da ni fajn "iskat dokler ne najdeš pravih". rajši pojdite na ta pregled, pa ste pol "mirne". jaz nisem pregleda nič plačala, ker sem obljubila, da bom tam kupila očala, sicer je pa verjetno plačljivo ja.
občasno nosim j&j aquavision (al nekaj takega, ne da se mi guglat). pač čimmanjkrat.
saj mogoče ni nič narobe s tvojimi očmi in ti te leče čisto ustrezajo.
samo opozarjam, da ni fajn "iskat dokler ne najdeš pravih". rajši pojdite na ta pregled, pa ste pol "mirne". jaz nisem pregleda nič plačala, ker sem obljubila, da bom tam kupila očala, sicer je pa verjetno plačljivo ja.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Ja, to je res glede pregleda. Ne na svojo pest probavat.
Js sm že takoj šla k okulistu in naredil en kup meritev, slikal vse. Tako da se zanašam nanj, da vse ok So tud dal poskusen par leč in pregled z lečami, če mi sploh ustrezajo.
Splača se imet dobrega okulista
Js sm že takoj šla k okulistu in naredil en kup meritev, slikal vse. Tako da se zanašam nanj, da vse ok So tud dal poskusen par leč in pregled z lečami, če mi sploh ustrezajo.
Splača se imet dobrega okulista
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
arrow - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 11. 2007
To, da greš ti k zdravniku, da ti zmeri dioptrijo, bazno krivino in podobno je prvo kot prvo! Noben ne sme it kr k optiku sam z dioptrijo pa rečt, jst bi pa leče probu. Ampak hotla sem rečt, da so tudi te masovne leče, kot jih ti imenuješ temu prilagojene, se pravi z različnimi baznimi krivinami, dioptrijami. Redkokdo ima obe dioptriji enaki in ne razumem te tete v tvoji optiki...Ne vem zakaj individulane po naročilu, saj pri teh masovnih lečah že obstajajo dioptrije od 0.25 do 12. po 0.25 razlike oz 0.50 pri višjih dioptrijah in jih v optikah samo naročijo oz dobavijo, razen če so tvoje n evem kakšne posebne zdaj, ko maš poškodvan učk, za tako astronomsko ceno. No sej, vsak ve zase.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Verjetno je probala več zaslužit, ker to tudi jaz prvič slišim, pa imam z lečami opravka že skoraj 10 let. Na vsake toliko komu res ne pašejo nobene leče, ampak to so najbrž izjeme, da jim niti ena znamka teh masovnih leč ne odgovarja.
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
Rabim par informacij... zanima me kako je, če greš na prvi okulistični pregled, da ti določijo dioptrijo in da se odločiš za leče... v kolikšnem času potem dobiš leče? Dobiš najprej kakšne testne, pa jih nosiš po par ur na dan ali kako? Se okulistična pregleda za očala in leče kaj razlikujeta (kolikor sem slišala je razlika, sm me zanima če je pregled zelo drugačen)?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]