Kontaktne leče

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 28. Jan. 2011 12:26

Najraje uporabljam Solocare Aqua (ponavadi tamale flaške kupujem), trenutno imam pa Opti-free express, ker Solocare niso imeli in je tud kul :
Slika Slika

So si itak vse te tekočine precej podobne po sestavi in ni tak važno katero se kupi.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 28. Jan. 2011 12:58

No sej jst sem mela pa zdej več let skos Opti-free in sem bla zadovoljna, pol mi je pa na pregledu rekla, da je mal premočn, da mi veka neki čudn reagira in naj raje uporabljam Solocare Aqua, ker ma nežnejša čistila. Pa me neki zanima, sem ga kupla in mam filing, da se flaška full slabo zapira. Mislm sploh ni uno, da zapreš in se pol ne da na izi odpret, ampak se mi pokrovček s čisto lahkoto vrti v obe smeri (ni tko kot npr. pr pijači, ko zapreš in je zaprto, dokler se mal ne "pomatraš", da odvrtiš pokrovčk). Joj, ne vem kako naj napišem, da bo razumljivo :D Skrbi me, če dam flaško v torbo, da ko se bo prevrnla, da se mi bo tud pokrovček uizi odvrtel in se mi bo polil. A maš tud ti take izkušnje, a l mam jst čudno flašo? :D
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 28. Jan. 2011 13:01

^^sori, ker uletavam v temo, nimam izkušenj z lečami, mam pa s pokrovčki :D - kaj pa če je to una fora, da je to za "otroško varnost", al kako že, da moraš za odpiranje flaške pokrovček mal dol potisnit in zavrtet, sicer se pa res, kot praviš, lahko stalno naokol vrti? :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 28. Jan. 2011 13:09

Js jo vedno nosim v kozmetični, pa se še ni polila. Malce jo obrni, da vidiš, če gre kaj ven :D
Sem lih našla še eno starejšo Solocare (in izgubila ), pa se čist normalno zapre in odpre (da se mal "pomatraš" :D), tako da pomoje res kej čudna flaška.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 28. Jan. 2011 13:48

Ne ne, ni una fora za varnost, sm preverla :D No bomo vidl pri naslednji kako bo, drugač pa hvala obema :)
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
Baaaby.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Baaaby. » 30. Jan. 2011 13:18

verjetno se je to vprašanje že pojavlo, ampak kok ubistvu leče slabo vplivajo na oči?
mene je kdaj prav strah, ker odkar jih nosim se mi je vid poslabšal in vsi nekaj govorijo, da so slabe za oči, ker je pač tujek v njih..
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 30. Jan. 2011 13:33

A misliš da se ti z očali pa nebi vid poslabšal? :P
Sestrična je včasih stalno nosila očala, pa je vseeno prišla iz -0.5 do -2.5 v dveh letih. Jaz sem tako razliko imela v 7 letih z lečami. Če se jih pravilno uporablja (menja tekočino, upošteva "rok" nošenja) nima jit kaj narobe (izvzeti tisti, ki imajo že ob prvi probi kakšno reakcijo in jih pač ne nosijo).

Niso pa pač leče za vse, eni se preprosto ne morejo dotakniti svojih oči (sem bila ista, ampak sem se prisilila, ker si ne predstavljam sebe z očali v javnosti in se z lečami veliko bolje počutim).

Ne vem na osnovi česa ljudje govorijo, da so slabe za oči??
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 30. Jan. 2011 13:50

meni, odkar imam leče, diptrija ne raste več. pri nošenju očal, se mi je pa povečala. nevem, ali ima to kaj povezave.. sem pa že 5 let na lečah. brez težav do zdaj. nok nok (na les) :)
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
Baaaby.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Baaaby. » 30. Jan. 2011 16:57

glede menjanja leč. jaz ih ne menjam na 1 mesec, ker imam optične in jih nosim samo dopoldne + žuri, in meni je rekel optik, da pač ih mam lahko 30x in potem naj zamenjam, moj bratranec, ki ima drugega optika, pa pravi, da imaš ih lahko samo 30 dni, ne glede na to koliko ih nosiš.
jaz dobim kdaj tak čuden občutek v očeh in potem jih ponavadi kakšen dan ne nosim, ker pač moje so malo drugačne od navadnih, ker so večje.
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 30. Jan. 2011 17:37

Punce držte se rokov nošenja leč, če so mesečne 30 dni in ne 40 oz 14 dni za 14 dnevne, ne 3 tedne! Poznam že kar nekaj ljudi, ki so si mislili, ah kaj pa je par dni več in majo zdej dolgoročno probleme, v smislu, da oko lečke več ne prenaša, je hitr suho, razdraženo,... Kako je z optičnimi ne vem, ampak za normalne mehke pa sigurno menjat takrat, ko piše!

Da bi pa lečke kej škodle očem pa prvič slišim. Če oko dobro prenaša leče, se (samo) zaradi nošenja le-teh dioptrija ne bi smela večat. Jst si ne predstavljam življenja brez njih in samo molim, da mi jih bojo učke še naprej dobr prenašale.
Uporabniški avatar
BlackDahlia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a BlackDahlia » 01. Feb. 2011 17:12

Jaz nosim leče že okoli 7 let in nimam nobenih težav z očmi, niti še nisem slišala, da bi se zaradi njih vid kaj hitreje slabšal. Je pa jih treba nosit toliko časa, za kolikor so namenjene. Torej če so mesečne, potem max. 31 dni. Jaz sem pri tem zelo dosledna, ker nočem nosit "znošenih" oz. popraskanih leč (četudi se to na oko včasih ne vidi), in je to zadnje, na čemer bi šparala.
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 01. Feb. 2011 17:26

js imam 14 dnevne johnson in jih imam stalno v očesu 814 dni) in potem sem cca 2 dni brez (imam očala) potem pa spet. najprej sem jih vsak dan ven in not dajala pa sem imela ful probleme, oči so me pekle, bolele, leče so se mi po enem tednu raztegnile oz uničle in niso vec stale v očesu. zdaj pa ko dam not tam stoji in nimam nobenih težav.
Uporabniški avatar
BlackDahlia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a BlackDahlia » 01. Feb. 2011 17:35

Cel čas jih imaš v očeh? Zakaj so pa potem 14-dnevne, če jih nosiš neprestano? Kakšne leče pa imaš to (mehke, trde)?
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 01. Feb. 2011 18:13

*kayka* pol maš 14 dnevne tud po 14 dni stalno notr? Kere točno pa maš? Jst mam trenutno johnsonove 14 dnevne, ampak mi piše, da jih mam lahko al 14 dni (pač samo podnevi oz do 16ur) al 7 dni noč in dan.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 01. Feb. 2011 18:30

*kayka*- ti pa se igraš s svojimi očmi :wink:
Lahko bo tud par let vse ok, potem pa ne več :wink: Eni sploh ne morejo več nositi leč, enim so popokale žilice v očeh, skoraj oslepeli. Pa hujše okužbe, ker oči pod lečo ne dobivajo kisika. Ponoči se itak leče skoraj izsušijo, ker oko ni dovolj navlaženo.

Sama sem tudi včasih parkrat spala z lečami, ni bilo problema, enkrat sem se pa zbudila in komaj odprla oči, ter imela par dni čisto rdeče in solzne oči. Od takrat NIKOL več ne spim z lečami.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov