Kontaktne leče
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- gdgd
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 7. 2010
medvedka napisal/-a:čuftika napisal/-a:ja od cube vision (focus) bi se splačale, če jz ne bi imela cilindrov Tak pa ker mam toric leče, teh sploh ni da se naročijo prek neta. In zato morm hodit v Avstrijo, ker se pri nas ne dobijo, ampak sm z njimi res ful zadovoljna, pridejo pa precej, ker so torične pa še enodnevne.
Drugač se zeiss lečke tut splačajo.
Večina spletnih strani pri nas ponuja torične leče, vsaj kolikor jaz opažam. Na leče 080 imajo od Ciba Vision dnevne torične leče prav tako na spletni strani, ki je bila objavljena malo višje.
seveda tudi tukaj se dobijo torične leče
http://moje-lece.si/?dir=002&func=list-toricne
- bučka.
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Hejhej
js mam en problem.
Mam tekočino Aosept plus in tam notr morš leče hranit 6 ur da se tekočina nevtralizira, kr je nek vodikov peroksid in je ful nevarno če pride v oči al neki
1. no, in v navodilih piše, da morš posodico, ki jo dobiš zraven splakovat z sterilno fiziološko raztopino. KAJ je to?
2. še neki me muči...Kaj če mi leča pade recimo na tla...in jo želim očistitii...what can I do, če pa faking raztopina potrebuje 6 ur za nevtralizacijo -.-
js mam en problem.
Mam tekočino Aosept plus in tam notr morš leče hranit 6 ur da se tekočina nevtralizira, kr je nek vodikov peroksid in je ful nevarno če pride v oči al neki
1. no, in v navodilih piše, da morš posodico, ki jo dobiš zraven splakovat z sterilno fiziološko raztopino. KAJ je to?
2. še neki me muči...Kaj če mi leča pade recimo na tla...in jo želim očistitii...what can I do, če pa faking raztopina potrebuje 6 ur za nevtralizacijo -.-
- bučka.
- Sramežljivka
mily napisal/-a:ja ja, sej vem da se čudno sliši, sam sej izhlapi. glede vlažnosti in umetnih solzic ti pa ne znam povedat kr nimam problemov z tem pa ni važno kero tekočino sem kdaj uporabljala.
sam tle ni potrebno nič z prstom ščistit lečke, se ti nič ne zvija. sam daš jo v posodico in tut pol jo lažje vzameš ven, ker je posodica drugačna.
kako pa potem, če ti lečka recimo pade na tla, kako jo sčistiš? Sm dobila namreč isto tekočino, ko sem dobila lečke in sem čist zmedena.
pa kako pol tisto posodico sščistiš, kr piše, da po 6 urah ko ti lečke vn uzameš morš nujno izprat z neko sterilno fiziološko raztopino.
-
medvedka - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
Kupi si drugo tekočino. Aosept plus je priporočljiv predvsem za kakšne letne leče, ki jih je potrebno malo bolj "ornk" ščistit vsake toliko časa. V kolikor uporabljaš mesečne ali "krajše" leče si nabavi npr. Solo Care Aqua ali Renu ali pač nekaj v tej smeri, saj so to tekočine, ki ne vsebujejo peroksida in lahko lečo z njimi očistiš v 5 minutah. Te tekočine so nenevarne za oči in jih lahko tudi kar direktno kaneš vanje, tako da so super kadar ti leča slučajno pade kam na tla in jo s tem na hitro lahko spereš.
- bučka.
- Sramežljivka
medvedka napisal/-a:Kupi si drugo tekočino. Aosept plus je priporočljiv predvsem za kakšne letne leče, ki jih je potrebno malo bolj "ornk" ščistit vsake toliko časa. V kolikor uporabljaš mesečne ali "krajše" leče si nabavi npr. Solo Care Aqua ali Renu ali pač nekaj v tej smeri, saj so to tekočine, ki ne vsebujejo peroksida in lahko lečo z njimi očistiš v 5 minutah. Te tekočine so nenevarne za oči in jih lahko tudi kar direktno kaneš vanje, tako da so super kadar ti leča slučajno pade kam na tla in jo s tem na hitro lahko spereš.
tud razmišlam v tej smeri, sam okulist mi je tole tekočino dal zraven, ko sem včeraj šla prvič po leče. in sem čist zmedena glede tega...
-
medvedka - Komunikatorka
Ok. A pa lahko napišeš kaj piše na škatlici? Pa koliko jih je notri in ali bi naj bil en par za mesec pa pol ali škatlica?
Jaz uporabljam mesečne in en par običajno nosim kakšen mesec pa pol, samo okulist ti kaj takega ravno ne bi priporočal tako da sklepam, da maš kakšne 14-dnevne in po možnosti tri pare v paketu (če sploh to obstaja )
Jaz uporabljam mesečne in en par običajno nosim kakšen mesec pa pol, samo okulist ti kaj takega ravno ne bi priporočal tako da sklepam, da maš kakšne 14-dnevne in po možnosti tri pare v paketu (če sploh to obstaja )
-
medvedka - Komunikatorka
Kakorkoli, zelo verjetno kakšnih letnih ne boš dobila, saj so ostale leče veliko bolj prijazne očesu že zaradi prepustnosti in boljših materialov, ter samega dejstva, da jih pogosteje zamenjaš. Tudi te, ki jih imaš na preizkušnji so verjetno kakšne mesečne, tako da ko boš šla čez 14 dni k okulistu ga vprašaj še glede kakšne druge tekočine. Aosept se mi zdi v tvojem primeru in pa nasploh za današnje razmere čist brezveze. Sem ga pred leti tudi sama uporabljala, ko še ni bilo na voljo že prej omenjenih tekočin, pa vem da je bilo zelo nepraktično.
- bučka.
- Sramežljivka
mja... se mi zdi aosept res krneki.
pač, ko si ga uporabljala. kako si izpirala pol tisto posodico, če se morda spomneš? ker zdej za 14 dni morm neki ukrenit xD
pa kaj si nardila, če ti je leča dol padla. si pustila tisto nevtralizirano tekočino in jo uporabla da si očistla lečo al kko?
pač, ko si ga uporabljala. kako si izpirala pol tisto posodico, če se morda spomneš? ker zdej za 14 dni morm neki ukrenit xD
pa kaj si nardila, če ti je leča dol padla. si pustila tisto nevtralizirano tekočino in jo uporabla da si očistla lečo al kko?
-
medvedka - Komunikatorka
Kar se higiene tiče sem bila bolj površna in posodice niti nisem izpirala. Drugače lahko fiziološko tekočino kupiš v lekarni. Jaz sem bila nad Aoseptom celo tako nenavdušena, da sem včasih tisto nevtralizirano tekočino uporabila še kakšna dva dni za shranjevanje leč in seveda tudi za hitro pomoč, če je leča padla kdaj na tla (zelo redko). Verjemi, nič hudega se ti ne bo zgodilo, če posodice ne boš izprala. Ti samo vsak večer natoči svežo tekočino in bo OK.
-
kikyca - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2006
Ok Nisem še čula za te tekočine Jaz sem čist prvič mela pol trde leče za 3 leta pol pa mehke pa sem pri obeh dobila isto tekočino zraven - Opti Free, taka zelena škatlica je. Že skoraj 8 let uporabljam samo tole ta isto.
Če vam ne ugaja tekočina la pa kaj pol najboljš res, da jo menjate pa novo nabavite.
Če vam ne ugaja tekočina la pa kaj pol najboljš res, da jo menjate pa novo nabavite.
Yada, yada, yada...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]