Kontaktne leče
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
^obstajajo tudi leče ki so tut (baje) nočne.
jz zadnje čase kr vleirkat zaspim tut po 8 ur z njimi pa ni nč narobe..sm mela ut že po 2 dni leče not pa je use ok..sam je boljši filing jih vn dat, pač da se učke spočijejo, kar itak da se, leča je tujek. dobr da nimam kej rdečih oči potem al pa da bi pekle. ne izkoriščam tega, k res recimo zaspiš pred tv al pa da si kje tko zuni..pa je
jz zadnje čase kr vleirkat zaspim tut po 8 ur z njimi pa ni nč narobe..sm mela ut že po 2 dni leče not pa je use ok..sam je boljši filing jih vn dat, pač da se učke spočijejo, kar itak da se, leča je tujek. dobr da nimam kej rdečih oči potem al pa da bi pekle. ne izkoriščam tega, k res recimo zaspiš pred tv al pa da si kje tko zuni..pa je
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
red_rose napisal/-a:tamala_mrha z lecami se pac nikoli ne spi kaj pa potrebujes lece na avtobusu? za take primere se uporabi ocala.
Meni je bilo rečeno, da se lahko, vendar seveda samo če se kdaj zgodi oz. ne bom menda med spanjem na busu dala leč ven pa jih pol spet not. Očal praktično ne nosim, razen doma ampak res ful redko, ker imam leče čez cel dan not. Se mi pa pač parkrat na leto zgodi, da ni druge in zaspim z lečami. Mi zna katera povedat glede kapljic kako je s tem (katere so prav temu namenjene)?
-
Blondie7 - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 3. 2009
- Kraj: Maribor
Kapljice dobiš v vsaki lekarni za leče so kao osvežilne in v tvojem primeru ful koristijo. Ko sem jas tak na daljši poti z avtobusom si tudi ne jemljem leč ven in noter in si potem ko odprem oči samo kapljice noter dam in sicer Visine. Pač pogledat moraš pol ko jih kupiš da ustrezajo tudi uporabnikom leč. Pomaga pa ti tudi če si kapneš tekočino za leče noter ker pol ne rabiš dodatnih kapljic zraven vlečt.
-
arrow - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 11. 2007
Tamala_mrha napisal/-a:inchy84 napisal/-a:arrow napisal/-a:Mam eno vprašanje za tiste cosmo bejbe,ki že dalj časa nosite leče. Je katera že preklopila iz premera 14,2 na 14? Jst sem mela namreč vedno 14,2 zdej bi pa rada poskusla druge leče (ne vem še točno katere,rada bi jih poskusla več,da najdem optimalne),a ima večina le-teh premer 14. V optiki so mi rekli,da premer ni tako pomemben (kot krivina) in da je tako majhna razlika to,da ne bi smelo bit problema. Ima kera že podobne izkušnje?
Jst sm tut začela z premer-om 14,2 ... ker sem se čez čas naveličala istih leč sem poskusla druge z isto bazno krivino le premer je 14 in morm rečt, da nism čutila nobene grozne razlike ... trenutno sm naročila dnevne leče za na morje, ki imajo premer še manjši in sicer 13,8 ko primeš lečko se sicer občuti, da je manjša...v očesu pa ni razlike (vsaj jst nism občutla)
Skratka jaz nisem imela težav ... je pa verjetno od posameznika odvisno.
V čem pa je potem razlika, glede na to, da obstaja razlika v številkah premera? In kako veste katere leče imate - mislim na premer? Jaz nosim mehke kontaktne leče že nekje 7 let in o tem nič ne vem...
Premer je napisan na škatlici od leč, zraven dioptrije in bazne krivine, pa na tistem papirčku,ki ga odlepiš,ko uporabiš novo lečo more tud pisat. Premeri so različni,ker imamo pač različne velikosti oči in čeprav so razlike majhne je verjetno med najmanjšim premerom in največjim še vedno kar nekaj razlike in je fajn,da so pol tud lečke temu primerne. Glede kapljic pa ne pozabi preverit,da so res primerne za uporabo leč,ker mi je ravno zadnjič farmacevtka v lekarni razlagala,koko je nek gospod uporabljal navadne kapljice za utrujene oči in kakšne probleme je mel potem z lečami (sicer po dolgi uporabi kapljic,ampak vseeno). Mam pa tudi jst tak občutek,če zaspim za kako urco,tko da to ni nič nenavadnega,mogoče bolj odvisno tudi od leč. Sicer sem pa jst z Zeissovimi 30 days full zadovoljna!
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
-
Calorie - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 7. 2008
Če katero mika, da bi malce prišparala pri lečah, priporočam tole stran:
http://www.lenscatcher.com/EU/
Imajo kar široko ponudbo leč in cene so za pojme kar nizke. Sama sem za Zeissove dala 24.75 € (vključno s poštnino), prej pa sem odštela za njih v Ljubljani 33 €. Pošiljajo iz Nemčije, paket pa prispe v roku 1 tedna. Mogoče bo katero zanimalo.
Imajo kar široko ponudbo leč in cene so za pojme kar nizke. Sama sem za Zeissove dala 24.75 € (vključno s poštnino), prej pa sem odštela za njih v Ljubljani 33 €. Pošiljajo iz Nemčije, paket pa prispe v roku 1 tedna. Mogoče bo katero zanimalo.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Dobra ideja, samo Acuve Oasys so še dražje na tej strani kot pri nas
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Calorie - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 7. 2008
Res je, niso vse cenejše. Splačajo se predvsem leče Contact Day 30 spheric (Carl Zeiss), Soflens 59 (Bausch & Lomb), Focus (Ciba Vision) in še nekatere leče proizvajalcev, za katere še nisem slišala (Menicon, Horien). Govorim seveda o mesečnih lečkah.
- gdgd
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 7. 2010
Nova spletna trgovina kontaktnih leč!
Velika izbira, ugodne cene in brezplačna dostava kontaktnih leč v spletni trgovini Moje-lece.si
V naši ponudbi imamo:
- Dnevne kontaktne leče
- 14-dnevne kontaktne leče
- Mesečne kontaktne leče
- Barvne kontaktne leče
- Torične kontaktne leče
- Progresivne kontaktne leče
- Letne kontaktne leče
- Poltrde kontaktne leče
link:
http://moje-lece.si
Velika izbira, ugodne cene in brezplačna dostava kontaktnih leč v spletni trgovini Moje-lece.si
V naši ponudbi imamo:
- Dnevne kontaktne leče
- Mesečne kontaktne leče
- Barvne kontaktne leče
- Torične kontaktne leče
- Letne kontaktne leče
- Poltrde kontaktne leče
link:
-
dolce_chicco - Debatorica
- Na forumu od: 11. 11. 2009
gdgd napisal/-a:
V naši ponudbi imamo:
- Dnevne kontaktne leče
- Mesečne kontaktne leče
- Barvne kontaktne leče
- Torične kontaktne leče
- Letne kontaktne leče
- Poltrde kontaktne leče
link:
To bo zbrisano, ker gre za reklamo!
Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
ja od cube vision (focus) bi se splačale, če jz ne bi imela cilindrov Tak pa ker mam toric leče, teh sploh ni da se naročijo prek neta. In zato morm hodit v Avstrijo, ker se pri nas ne dobijo, ampak sm z njimi res ful zadovoljna, pridejo pa precej, ker so torične pa še enodnevne.
Drugač se zeiss lečke tut splačajo.
- LanaMaxim
- Kofetarica
- Na forumu od: 23. 3. 2008
Calorie napisal/-a:Če katero mika, da bi malce prišparala pri lečah, priporočam tole stran:
Vau, kok poceni! Kako je pa to možno? To nas tk nategujejo s temi visokimi cenami kle. Js jih kupujem na leče 080 pa dam za eno škatlico 31€, tukaj bi dala pa 15€. Hvala Calorie za tole. Samo zame je malo zoprno, ker nimam kreditne kartice
-
medvedka - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
čuftika napisal/-a:ja od cube vision (focus) bi se splačale, če jz ne bi imela cilindrov Tak pa ker mam toric leče, teh sploh ni da se naročijo prek neta. In zato morm hodit v Avstrijo, ker se pri nas ne dobijo, ampak sm z njimi res ful zadovoljna, pridejo pa precej, ker so torične pa še enodnevne.
Večina spletnih strani pri nas ponuja torične leče, vsaj kolikor jaz opažam. Na leče 080 imajo od Ciba Vision dnevne torične leče prav tako na spletni strani, ki je bila objavljena malo višje.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov