Kontaktne leče

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
CommandykA
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 11. 2004
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a CommandykA » 02. Apr. 2005 14:26

en nasvet : leco obrnes tako da je v obliki salcke..(kot jo vstavis v oko) in jo das na palec...z sredincem primes oz. odmaknes spodnjo veko, malce bol razsiris oko in z palcem vstavis leco noter...in voila...to bi moglo zagotovo funkcionirat...tako je mene ucil optik ko sem sla po lece!in se to..slej kot prej se navadis...tu jaz sem jih vstavljala pol ure...zdaj za to ne potrbujem niti minute :razz:
Riba plava in rdeca.Bil je bled in bohinj.Srbela ga je peta in sesta.Znal je brat in sestra.
bordyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 11. 2004
Kraj: NG

Neprebrana objavaNapisal/-a bordyka » 16. Apr. 2005 10:42

js mam en prublem ka ne vem-kdaj je salcka? ne vidm razlike :S
res d jih mam sele tadrug dan in u desn uc mi je sla cis lepo notr in ni problema u levo pa kr neky :s
a je ful narobe ce mas narobe ubrneno leco notr?

plz help :(
Uporabniški avatar
_ladybird_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 11. 2004
Kraj: .......

Neprebrana objavaNapisal/-a _ladybird_ » 16. Apr. 2005 11:33

no mene pa neki zanima, če je že kakšna probala tiste nove leče od johnsona 1 day acueve, ki naj bi bile boljše za nošenje za tiste k smo alergični na cvetni prah, reklama je v cosmu?
Uporabniški avatar
Anchi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Anchi » 16. Apr. 2005 11:52

bordyka napisal/-a:js mam en prublem ka ne vem-kdaj je salcka? ne vidm razlike :S
res d jih mam sele tadrug dan in u desn uc mi je sla cis lepo notr in ni problema u levo pa kr neky :s
a je ful narobe ce mas narobe ubrneno leco notr?

plz help :(

Kdaj je šalčka in kdaj ni boš najlažje ugotovila sama (a ti med.sestra pri okulistki tega ni pokazala?) tako da lečo daš na kazalec in jo obrneš proti svetlobi - dobro si jo oglej. Potem lečo obrni (tako kot bi recimo obrnila nogavico narobe) in si še to oglej pri svetlobi. Rezultati: ko bo leča obrnjena prav, bodo njeni robovi gledali navzgor (dobesedni izgleda kot šalčka). Če pa je leča obrnjena narobe, bodo robovi gledali navzven in NE navzgor. Upam da ti bo ta postopek kaj pomagal, če ne raje prosi nekoga, da ti to osebno pokaže.
Če imaš lečo v očesu narobe obrnjeno ni neke panike, samo slabše vidiš, ker te ta leča non stop moti, ker NE stoji na mestu ampak ti skače levo desno po očesu.
Predlagam ti, da sama probaš in s pravilno obrnjeno lečo in z narobe, boš najlažje ugotovila razliko.
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
Uporabniški avatar
Eneya
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 4. 2005
Kraj: rob Gorenjske

Neprebrana objavaNapisal/-a Eneya » 17. Apr. 2005 18:10

jst nosm zeissove, ampak se mi skoz dogaja d se mi pogled megli ko so nove... in pol je mimgrede en mesec naokol k se men sele stabilizira, k nej bi ble prakticn zanc.. in pol jih nosm se en mesec... ve kera zakaj je tk? sej ce so nove se to neb smel dogajat? a nej jih zamenam? je probala kera johnson`s? :roll:
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 2. 2005
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a porcelain » 17. Apr. 2005 18:32

jaz mam tudi leče ... Freshlook-ove - turkizne barve .. mam drugače kr veliko dioptrijo (-2.50) , pa se mi zdi to najbolj praktična rešitev ... uporabljam jih že pribl. 5 let , nikoli nisem mela problemov + super je , ko greš v kakšen zakajen prostor in nimaš problemov s krvavimi in solznimi očmi :)
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
Uporabniški avatar
laram
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a laram » 17. Apr. 2005 20:13

Moj sošolec ma tudi leče - modre; kot naravna barva očk ... :freude: nice ... :zustimm:

še nekaj ... barvne leče so fejst fajn, in izgledajo čisto naravno :zustimm: ... cene pa ne bi vedela ... :?
Zadnjič spremenil laram, dne 27. Apr. 2005 20:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
CommandykA
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 11. 2004
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a CommandykA » 17. Apr. 2005 22:03

Eneya napisal/-a:jst nosm zeissove, ampak se mi skoz dogaja d se mi pogled megli ko so nove... in pol je mimgrede en mesec naokol k se men sele stabilizira, k nej bi ble prakticn zanc.. in pol jih nosm se en mesec... ve kera zakaj je tk? sej ce so nove se to neb smel dogajat? a nej jih zamenam? je probala kera johnson`s? :roll:

ce ti lece ne odgovarjajo takoj ko si jih noter das al pa vsaj po nekaj minutah ti predlagam da jih zamenjas! jaz uporablam johnsonove in so res ql...sem pa prej zeissove in so me ribale tak da mi je pol okulist svetoval naj vzamem 14 dnevne johsonove ker so tanjse in mehkejse..nosim jih pa tut po mesec pa pol! dokler me ne zacnejo ribat jih mam pol pac vrzem stran!
Riba plava in rdeca.Bil je bled in bohinj.Srbela ga je peta in sesta.Znal je brat in sestra.
Uporabniški avatar
Eneya
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 4. 2005
Kraj: rob Gorenjske

Neprebrana objavaNapisal/-a Eneya » 19. Apr. 2005 9:00

ma res, zdle zadnji par k ga mam, ze en mesec ga mam pa se mi pogled se kar megli... vcer sm sla v optiko vprasat za ene druge pa mi je predlagu nek mento al mentalis al ne vem kaj en sit... pa ne vem a nej tvegam... mislm, k mi je neupn kupvat 6 parov lec pa dat 10 jurjev d bom pol ugotovila d mi ne pasejo....

aja drugac punce, optika berce v lescah.. pri njih lahko kupis eno pa po eno leco, ni treba ceuga paklca... jst to prakticiram zdj eno leto pa je tud nekaj prihranka...
Uporabniški avatar
dragon_fly
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a dragon_fly » 19. Apr. 2005 11:41

a mi ktera pove kulk je spodnja starostna meja za pričetek nošenja leć

13, 14 let??? (sister slabo vidi)
jancy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 17. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a jancy » 19. Apr. 2005 15:48

dragon_fly napisal/-a:a mi ktera pove kulk je spodnja starostna meja za pričetek nošenja leć

13, 14 let??? (sister slabo vidi)

zadnjič sem nekje prebrala, da lahko leče nosijo celo otroci, če so le dovolj spretni da si jih znajo vstavit in na splošno ravnat z njimi.
I don''t have to worry.
My mother does it for me.
Loesje
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 26. Apr. 2005 17:59

js mam pa en problem glede leč...

mela sm jih zdj en mesec...kao testne in so mi ble ful ql...sam zadn tedn, sm pa opazla d se mi je dioptrija na enmu očesu ful poslabšala pa še oči me bolijo...tko d mam zj spet očala...

pa ful nevem sm klicala k okulistu in je rekla d ona težav z lečam ne rešuje, da nj grem k navadni dohtarci...leče sm pa pr optiku dobla na podlagi dipotrije od okulista za očala...

sam nevem...itaq mi pa še ni čist jasn, če je to od leč? ....a so se keri kdaj vnele oči, ko to zgleda?

...pa leče bi ful rajš nosila kokr pa te debilne špegle...
Zadnjič spremenil Vermilion, dne 27. Apr. 2005 10:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
t-e-a
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 2. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a t-e-a » 26. Apr. 2005 18:06

Oj!

Kolkr vem se ful folka prtožuje nad lečam ... s tem se ni za igrt :lol:
Čim prej probi do dohtrce pridt pa njo za nasvet praš, kolkr vem je pa tkoltko potrebn napotnco za okulista dobit ... :)

Srečno, dost je mojga modrovanja =) hahaha
Uporabniški avatar
MySelf
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 3. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a MySelf » 26. Apr. 2005 18:14

nosim lece.. veliko raje kot ocala.. ocala nosim samo doma pred spanjem in zjutraj ko ustanem..potem pa takoj lece gor..

imam mesecne lece, ce jih pravilno cistim in redno menjavam(vsak mesec) mi ne delajo problemov.. razen v avtu me veckrat pecejo ker piha ..

nosim jih ze 5let ali celo vec.. imam pa mehke lece...

vsekakor moras pa k okulistu na pregled, ne mores se kr sama odlocit pa kuoit lece... rabis strokoven nasvet glede mehkobe lec, cilindra...
Uporabniški avatar
bubyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a bubyka » 26. Apr. 2005 21:05

ali uporablja mogoce ksksna barvne lece?modre, crne, zelene? Ker me zanima, ce to dost naravno zgleda,kje se jih da dobit, pa cene:) cist tko izz firbca, ce me kdaj prime zelja po kaksni spremembi.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]