Kontaktne leče

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

_tejcha
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 9. 2007
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a _tejcha » 12. Jun. 2009 9:28

Ne zj ene 3mesce,čeprov mislm da me mal hecajo zarad cvetnega prahu tud(alergija). Jz jih kupujem pri svojem optiku. Misliš če jih Clarus proizvaja?
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 12. Jun. 2009 9:43

^to pa ne bi vedla. Kukr sm šla pogledat je to firma Clearlab, o kateri jz nimam pojma, tut prvč slišm :)
Kje pa to kupuješ, a na lecka.net?
_tejcha
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 9. 2007
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a _tejcha » 12. Jun. 2009 11:06

ne pr svojmu optiku. Misliš da bolš če probam enkrat na lecka.net naročit kšne druge?
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 30. Jun. 2009 16:48

medvedka napisal/-a:
HuDoBa napisal/-a:
arrow napisal/-a:A ma slučajno kera mesečne lečke Air Optix Aqua od Ciba Vision? Sem jih prvič naročila in me zanima,kakšne mate kej izkušnje z njimi. Na lecke.si so sicer same pohvale,ampak da uprašam še tukaj :)

jaz mam zdaj te ene dva dni pa iz ne vem katerega razloga vidim z njimi slabše na daljavo kot z drugimi lečami iste dioptrije. a se mogoče kateri sanja zakaj? ker ko dam pa stare not pa normalno vidim.

ma pa drugače moja mama te leče pa je fejst zadovoljna z njimi, pa je prej znala meti precej problemov z očmi...

Ne boš verjela, ampak tudi jaz s Clear all day vidim slabše kot s starimi. Sem takoj pomislila, če je kaj bazna krivina kriva ampak pravijo, da le-ta vpliva samo na udobje nošenja (baje). Vsekakor pa imam tudi sama namen sprobati še Air Optix Aqua in upam, da pri njih ne bo enako.

Samo,da vaju pomirim,dons sem bla na pregledu za leče in sta mi tako sestra kot zdravnica tam rekli,da je to normalno,da se z enako dioptrijo a različnimi lečami ne vidi enako.Vsaka lečka ma pač svoje karakteristike in mi je rekla zdravnica da lahko vid varira tudo do +/- 0,50,tako da moraš ob menjavi leč (znamke,vrste) zraven pri optiku ali zdravniku preveriti še vid s temi novimi,da ugotoviš ali je dioptrija primerna.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
lesnik
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lesnik » 01. Jul. 2009 18:23

A je to normalno da z lečami slabše vidim na daleč male črke kot z očalami na bliz pa vidim?
Uporabniški avatar
caly
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 12. 2007
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a caly » 02. Jul. 2009 15:25

Ne.Ravno obratno je ponavadi...da z lečami na blizu vidiš slabše kot z očali.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 02. Jul. 2009 16:06

^^ to je čist odvisono od "napake" očesa... Neke velike razlike nebi smelo biti...
Uporabniški avatar
_mala_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 10. 2005
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a _mala_ » 02. Jul. 2009 18:55

To je odvisno od tega ali imaš plus ali minus, pa tudi kako visoko dioptrijo maš.
ssunn
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a ssunn » 09. Jul. 2009 11:26

Živjo!!

Vprašanje...... včeraj sem rezala papriko, ki pa je bila malo pekoča. Umila sem si roke najmanj 3x, pa še z milom. Dobro uro po rezanju paprike, sem odšla v kopalnico, da si dam leče v oči. In leče so me prekle, ker so bili prsti dejansko še pekoči. Lečo sem potem pustila čez noč v tekočini in danes spet probala, ampak še vedno peče. Fora pa je da sem jo komaj včeraj odprla :?
Zdaj sem jo očistila s tekočino s prsti in jo spet pustila v škatlici.
Zanima me, če ima že katera tako butasto izkušnjo, da bi mi znala povedat ali bo lečka neprestano pekla oz. ali obstaja možnost, da jo še lahko uporabljam. Škoda se mi zdi, da jo vržem, saj sploh niso poceni.

Hvala
ssunn
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a ssunn » 13. Jul. 2009 22:41

ssunn napisal/-a:Živjo!!

Vprašanje...... včeraj sem rezala papriko, ki pa je bila malo pekoča. Umila sem si roke najmanj 3x, pa še z milom. Dobro uro po rezanju paprike, sem odšla v kopalnico, da si dam leče v oči. In leče so me prekle, ker so bili prsti dejansko še pekoči. Lečo sem potem pustila čez noč v tekočini in danes spet probala, ampak še vedno peče. Fora pa je da sem jo komaj včeraj odprla :?
Zdaj sem jo očistila s tekočino s prsti in jo spet pustila v škatlici.
Zanima me, če ima že katera tako butasto izkušnjo, da bi mi znala povedat ali bo lečka neprestano pekla oz. ali obstaja možnost, da jo še lahko uporabljam. Škoda se mi zdi, da jo vržem, saj sploh niso poceni.

Hvala

no, da si kar sama odgovorim :D

vsak dan sem zamenjala vodo za leče in približno po petih dneh je bila leča spet uporabna. :) Zdaj sept vidim hahahah
Luss
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Luss » 13. Jul. 2009 22:42

ssunn, super :) pa še me smo se naučile neki iz tvoje zgodbe :wink:
Z nasmehom si lepša.
Uporabniški avatar
Syringa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Syringa » 18. Jul. 2009 15:59

Meni se je zgodilo podobno le da sem rezala čili in si čez nekaj časa malo podrgnila po očesu (nekaj mi je notri padlo) in me je začelo grozno pečt. Na srečo si nisem šla leč notri devat ;)...no oči so me nehale dokaj hitro pečt...
Ta moja zgodba se namreč ni končala takoj, ker so me čez nekaj ur začeli pečt prsti in nato skoraj cela dlan..občutek je bil takšen kot da bi držala roko na štedilniku pa še na koži se ni nič vidlo (nobene otekline ali fleka)...ko sem je zjutraj zbudila je bila bolečina na srečo že mimo, vendar je več nikoli ne bi rada podoživela...tako da vam priporočam uporabo rokavic pri teh pekočih zadevah;)
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 18. Jul. 2009 20:12

caly napisal/-a:Ne.Ravno obratno je ponavadi...da z lečami na blizu vidiš slabše kot z očali.

To je torej normalno? Ker na blizu vidim dokaj slabo z lečami (npr. kakšno križanko težko rešujem - da dam primerjavo z velikostjo črk), z očali pa nimam teh težav...imam pa minus dioptrijo. Na daleč pa vidim tudi malo boljše z očali, čeprav naj bi imela na lečah višjo dioptrijo
There are no shortcuts to any place worth going.
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 19. Jul. 2009 20:11

^^Na lečah maš višjo dioptrijo kot na očalih? A si ziher? Ker ponavad je lih obratno. Ker je leča direktno na očesu je dioptrija navadno malo manjša kot pri očalih,ki so mal oddaljena od očesa. Razen,če imaš na očalih še staro dioptrijo.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
*TEQUILA*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *TEQUILA* » 19. Jul. 2009 23:15

^^ jaz imam tudi na lečah manjšo dioptrijo kot na očalih. (za 0.25 razlike). In vidim približno enako z lečami in očali.

Tako da čudno da so tebi dali višjo dioptrijo na leče. :nixweiss:

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]