Kontaktne leče

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
lesnik
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lesnik » 13. Maj. 2009 17:39

Sam šla optiku in mi je dal leče.Šla sem pa istemu ko sem pol leta nazaj očala kupla pa mi je rekel da mi ni treba nobenmu okolistu ker mi bo dal manšo dioptrijo kot za leče.Danes zjutraj ko sem jih dajala notar sem se skor ubila.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 13. Maj. 2009 18:00

Kakšnega okulista pa imaš ti to? Js bi ga takoj zamenjala. Kaj pa če se ti je v pol leta poslabšal vid?

Meni so eno uro razlagali, kako se jih vstavi in mi pomagali, dokler nisem sama zmogla (kar je pa trajal :-) ker me blo strah se očesa dotaknit).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 7. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a izzie » 13. Maj. 2009 18:11

Ti kar lepo pojdi k okulistu, ne k optiku. Tudi meni je moj okulist vse lepo razložil, sva se pomenila glede tega, kakšne leče obstajajo, mi je svetoval, katere bi bile zame najbolj primerne. Potem sem se s sestro zmenila za termin, sem prišla tja, dobila testne leče, katere me je naučila vstavljat. In si je kar vzela čas za to.
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a medvedka » 13. Maj. 2009 18:16

lesnik napisal/-a:Sam šla optiku in mi je dal leče.Šla sem pa istemu ko sem pol leta nazaj očala kupla pa mi je rekel da mi ni treba nobenmu okolistu ker mi bo dal manšo dioptrijo kot za leče.Danes zjutraj ko sem jih dajala notar sem se skor ubila.

:roll:

Prvo kot prvo...optik pa okulist nista eno in isto. Drugič, pregled za leče in pregled za očala se precej razlikujeta, ker so pri lečah pomembne še marsikatere druge zadeve kot samo dioptrija (sem že v prejšnjem postu povedala, pa se lešnika očitno nič ne prime). Nekaterih leč se npr. sploh ne da kupiti, če nimaš npr. podatkov o zadnjem pregledu pri okulistu (pregled naj bi bil vsako leto). Prvi pregled je najpomembnejši, ostali so pač kontrolni. Leče se namreč dotikajo očesa, zato je verjetnost za nastanek očesnih problemov veliko večja kot pri očalih. Kupovati leče brez, da bi ti nekdo sploh pogledal oko in ti povedal da jih lahko nosiš, je pač neodgovorno.

Lešnik, bejži k okulistu in se naroči za pregled! :D
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kaychee » 14. Maj. 2009 10:02

medvedka napisal/-a:
lesnik napisal/-a:Sam šla optiku in mi je dal leče.Šla sem pa istemu ko sem pol leta nazaj očala kupla pa mi je rekel da mi ni treba nobenmu okolistu ker mi bo dal manšo dioptrijo kot za leče.Danes zjutraj ko sem jih dajala notar sem se skor ubila.

:roll:

Prvo kot prvo...optik pa okulist nista eno in isto. Drugič, pregled za leče in pregled za očala se precej razlikujeta, ker so pri lečah pomembne še marsikatere druge zadeve kot samo dioptrija (sem že v prejšnjem postu povedala, pa se lešnika očitno nič ne prime). Nekaterih leč se npr. sploh ne da kupiti, če nimaš npr. podatkov o zadnjem pregledu pri okulistu (pregled naj bi bil vsako leto). Prvi pregled je najpomembnejši, ostali so pač kontrolni. Leče se namreč dotikajo očesa, zato je verjetnost za nastanek očesnih problemov veliko večja kot pri očalih. Kupovati leče brez, da bi ti nekdo sploh pogledal oko in ti povedal da jih lahko nosiš, je pač neodgovorno.

Lešnik, bejži k okulistu in se naroči za pregled! :D

Sej, če je optiku tko razložila k nam tle, verjamem da je ni nč razumu k sm še jz šla njen post 3x brat ... ovo ono... :lach:
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Liena » 14. Maj. 2009 15:49

Jaz bi tvojemu optiku poslala inšpekcijo! Mislim, skrajno neodgovorno od njega. Jaz sem prvič probala dvoje leč in šele druge so mi glede na moj očesni radij odgovarjale. In jasno, da se moraš posvetovati kdaj jih nosit, koliko časa, kako delati z njimi in najpomembnejše, kako jih pravilno vstaviti in vzeti ven. Pojdi se naročit k okulistu preden si po nepotrebnem pokvariš oči.
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Liena » 17. Maj. 2009 8:22

Vidim, da ste punce veliko bolj izkušene pri uporabi leč, kot jaz, ki jih imam šele nekaj tednov. Zanima me ali ste z lečami že bile v savni in na bazenu (brez podvodnega plavanja :wink: ). Nekje sem prebrala, da naj to ne bi škodilo.
Uporabniški avatar
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a inchy84 » 17. Maj. 2009 12:52

V bazenu sem že bila z lečami...ni bilo nič narobe, mogoče le malo neprijetno ker moraš skos pazit, da ti ne gre voda v oči. Tut v morski vodi sem že plavala z lečami (čist pozabla, da jih mam not).

Je pa veliko bolj udobno brez leč, ker sem veliko bolj brez skrbi, da nebi prišla voda v oči :wink:
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 17. Maj. 2009 13:35

sej ni problema ce pride voda v oci?! :D

js sm se ze povsod kopala, tut pod vodo, celo GLEDALA pod vodo ko sm pozabla da mam lece :D ni blo problema ;) 4 mesce usak dan na plazi z lecami... :P
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a medvedka » 17. Maj. 2009 16:12

Treba je pač pazit, da ti slana alii klorirana voda ne pride na leče (verjetno bolj zato, da ne bi prišlo do kakšnih okužb, pri potapljanju ti pa lahko leča odplava iz oči). Jaz imam dioptrijo -5,00, kar pomeni da sem brez leč ali očal napol slepa in si sploh ne predstavljam, da bi se šla kopat brez leč. Bi še kam odplavala :D Zaenkrat še ni bilo problemov.
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a izzie » 17. Maj. 2009 16:32

Jaz tudi še nisem imela problemov pri kopanju. Sem tudi pod vodo odprla oči, ko sem pozabila, da imam leče, pa ni bilo nič narobe. Čeprav to verjetno ni ravno za prakticirat. :)
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Liena » 17. Maj. 2009 16:46

No, dobro je vedeti. Jaz grem itak samo v savno in se potem še malo namočit in zmasirat. :wink:
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 17. Maj. 2009 18:24

Kukr sm jz vidla tole lešnik v temah, ni resna al se pa en heca pod tem nickom :D

Jz v 8 letih nošeja leč nism nikol nobeno strgala, spraskala, pa sm mela douge nohte, pokrampane nohte, gelirane, vse možno! Je pa res, da tko 4 leta sm ful skrbela kako shrant leče, očistit s fiziološko potem pa dat v škatlco..zdj pa kr lepo, prosto po prešernu lol zaenkrat je vse ok, jz mam loh leče not 3 dni pa ne bo neki fuul panike (na videz in občutek)
Uporabniški avatar
**medyka**
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a **medyka** » 18. Maj. 2009 14:05

Katere leče pa kaj uporabljate? Kakšne se vam zdijo? Jaz razmišljam, da bi šla na druge.
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a izzie » 18. Maj. 2009 14:45

Jaz imam Zeissove mesečne, ampak tudi razmišljam, da bi kakšne druge sprobala.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov