Kontaktne leče
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Vermilion - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
- Kraj: Kranj
Mene pa zanima, če katera ve kje se da kupit bausch & lomb... amapak v trgovini ne na spletu... ker bi rabila dobit testne...
zdaj imam namreč mesečne carl zeiss... sem pa našla od B&L softlens 59, pa mi izgleda, da bi znale bit uredu...
ima katera kaj izkušenj z omenjenimi lečami?
zdaj imam namreč mesečne carl zeiss... sem pa našla od B&L softlens 59, pa mi izgleda, da bi znale bit uredu...
ima katera kaj izkušenj z omenjenimi lečami?
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
^na strani http://www.lecke.si/artikel.php?id=52&pid=3 ti piše pod komentarje, da so baje neudobne za nošenje, je pa možno, da si folk ni izbral taprave bazne krivine itd.!
Nevem pa, če se da dobit testne leče hm?
Nevem pa, če se da dobit testne leče hm?
-
arrow - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 11. 2007
A ma slučajno kera mesečne lečke Air Optix Aqua od Ciba Vision? Sem jih prvič naročila in me zanima,kakšne mate kej izkušnje z njimi. Na lecke.si so sicer same pohvale,ampak da uprašam še tukaj
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
-
inchy84 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: Trbovlje
Air Optix Aqua sm jst neki časa uporabljala...ne morm rečt, da so slabe...sam niso pa kej pretirano vn izstopale
Jst sm zdej naročila Clearlab: Clear all-day ker naj bi po opisu sodeč bile namenjene večurnemu nošenju (12-16h) ter so primerne za suho okolje (klima,ogrevanje,...)
A jih je že katera poskusila?
Jst sm zdej naročila Clearlab: Clear all-day ker naj bi po opisu sodeč bile namenjene večurnemu nošenju (12-16h) ter so primerne za suho okolje (klima,ogrevanje,...)
A jih je že katera poskusila?
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
-
medvedka - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
^^Jaz trenutno uporabljam Clear all day. V bistvu imam testne leče, ker sem prej nosila od Zeissa mesečne in mi jih je okulist na pregledu odsvetoval, ker so zdaj na trgu na voljo dosti boljše, predvsem iz boljših materialov. Svetoval mi je sicer Air Optix Aqua, ampak ker nisem takoj mogla dobiti testnih so mi potem dali Clear all day. Glavni razlog za testne leče je bila bazna krivina (sama imam 8,9, hotela pa sem sprobati 8,6, ker 8,9 pri novejših lečah sploh ni na voljo). Lahko rečem, da so Clear all day precej boljše od Zeissovih, ker dejansko nimam več tok suhih oči proti večeru in posledično tudi ne toliko rdečih.
-
HuDoBa - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 5. 2008
- Kraj: Prekmurje
arrow napisal/-a:A ma slučajno kera mesečne lečke Air Optix Aqua od Ciba Vision? Sem jih prvič naročila in me zanima,kakšne mate kej izkušnje z njimi. Na lecke.si so sicer same pohvale,ampak da uprašam še tukaj
jaz mam zdaj te ene dva dni pa iz ne vem katerega razloga vidim z njimi slabše na daljavo kot z drugimi lečami iste dioptrije. a se mogoče kateri sanja zakaj? ker ko dam pa stare not pa normalno vidim.
ma pa drugače moja mama te leče pa je fejst zadovoljna z njimi, pa je prej znala meti precej problemov z očmi...
-
medvedka - Komunikatorka
HuDoBa napisal/-a:arrow napisal/-a:A ma slučajno kera mesečne lečke Air Optix Aqua od Ciba Vision? Sem jih prvič naročila in me zanima,kakšne mate kej izkušnje z njimi. Na lecke.si so sicer same pohvale,ampak da uprašam še tukaj
jaz mam zdaj te ene dva dni pa iz ne vem katerega razloga vidim z njimi slabše na daljavo kot z drugimi lečami iste dioptrije. a se mogoče kateri sanja zakaj? ker ko dam pa stare not pa normalno vidim.
ma pa drugače moja mama te leče pa je fejst zadovoljna z njimi, pa je prej znala meti precej problemov z očmi...
Ne boš verjela, ampak tudi jaz s Clear all day vidim slabše kot s starimi. Sem takoj pomislila, če je kaj bazna krivina kriva ampak pravijo, da le-ta vpliva samo na udobje nošenja (baje). Vsekakor pa imam tudi sama namen sprobati še Air Optix Aqua in upam, da pri njih ne bo enako. Od katerega proizvajalca so pa tvoje stare?
-
arrow - Kofetarica
^^Ej a veš,da se men isto dogaja!Vidm dost slabše,kot prej In isto se mi je zgodilo že lansko leto,ko sem naročila običajne letne leče,pa sem čakala nanje 1 mesec in sem mela vmes ta čas dvo tedenske.tud z njimi sem vidla slabše,pa mi ni jasno zakaj. Zlo nelogično se mi zdi,da bi se moč dioptrije razlikovala pri letnih in mesečnih.HuDoBa in medvedka a vi2 sta mele prej tud mesečne?Te s kerimi sta vidle dobro?
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
-
medvedka - Komunikatorka
arrow napisal/-a:^^Ej a veš,da se men isto dogaja!Vidm dost slabše,kot prej In isto se mi je zgodilo že lansko leto,ko sem naročila običajne letne leče,pa sem čakala nanje 1 mesec in sem mela vmes ta čas dvo tedenske.tud z njimi sem vidla slabše,pa mi ni jasno zakaj. Zlo nelogično se mi zdi,da bi se moč dioptrije razlikovala pri letnih in mesečnih.HuDoBa in medvedka a vi2 sta mele prej tud mesečne?Te s kerimi sta vidle dobro?
Jaz že skoz uporabljam samo mesečne. Možno je, da se mora oko novih leč pač navaditi in verjetno traja nekaj časa. Vsaj pri sebi opažam, da je bilo na začetku, ko sem probala testne leče dosti slabš kot sedaj po več kot dveh tednih nošenja. Še vedno mi dioptrija malo nagaja ampak prvi teden se mi je zdelo, kot da bi imele leče več kot 1,0 razlike od prejšnjih, sedaj pa zgolj 0,25.
-
HuDoBa - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 5. 2008
- Kraj: Prekmurje
medvedka napisal/-a:HuDoBa napisal/-a:arrow napisal/-a:A ma slučajno kera mesečne lečke Air Optix Aqua od Ciba Vision? Sem jih prvič naročila in me zanima,kakšne mate kej izkušnje z njimi. Na lecke.si so sicer same pohvale,ampak da uprašam še tukaj
Ne boš verjela, ampak tudi jaz s Clear all day vidim slabše kot s starimi. Sem takoj pomislila, če je kaj bazna krivina kriva ampak pravijo, da le-ta vpliva samo na udobje nošenja (baje). Vsekakor pa imam tudi sama namen sprobati še Air Optix Aqua in upam, da pri njih ne bo enako. Od katerega proizvajalca so pa tvoje stare?
prej sem tudi mela mesečne od Zeiss-a al kaj je že. in zdaj dalje nosim stare, ker z novimi ne vidim npr pri vožnji, pa pri pouku na tablo, itd...bom jih pa pol probala nosit naslednji teden, ko ne vozim jaz, mohoče se oko mora sam navadit, kot je že ena napisala....
-
arrow - Kofetarica
^^ Nujno moraš iti k optiku,če še nisi mela leč (al sem te jaz narobe razumela?). Ker prvič dipotrija na lečah in očalih ni ista,drugič pa te mora verjetno nekdo naučiti pravilnega rokovanja z lečami. Če si jih pa že mela,pa pojdi vsaj zaradi dipotrije,če se ti je kej spremenila.
Sem pa zanč eno u optiki vprašala glede tega,da se z nekaterimi lečami vidi slabše kot z drugimi pri isti dioptriji in je bla ženska full začudena,da tega pa še ni slišala in da se tudi njej to zdi popolnoma nelogično,tko da ne vem... Je rekla,da je pri lečah full stvari u psihi,pač kaj ti verjameš,sam men je to kr neki,itak da jst nimam u glavi,da slabše vidm
Sem pa zanč eno u optiki vprašala glede tega,da se z nekaterimi lečami vidi slabše kot z drugimi pri isti dioptriji in je bla ženska full začudena,da tega pa še ni slišala in da se tudi njej to zdi popolnoma nelogično,tko da ne vem... Je rekla,da je pri lečah full stvari u psihi,pač kaj ti verjameš,sam men je to kr neki,itak da jst nimam u glavi,da slabše vidm
- mimikad
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 9. 2006
- Kraj: bregovi Kolpe
Mene pa zanima, če si je katera že poškodovala leče z nepravilnim ravnanjem?
Sama sem jih imela 2 tedna (zdej jih imam prvič) in ko sem si zjutraj natikala leče sem jih hotela očistiti z rokami. Zgleda, da nisem bila dovolj nežna in sem si lečo raztrgala. En delček sem jo odtrgala.
Ker so to "probne leče" naj bi šla naslednje iskat k okolistu vendar me je sram iti predčasno iskati in razlagat kaj se mi je zgodilo.
Ali se v lekarni lahko kupije leče, če jim povem kakšne imam zdaj in naj bi bile enake?
Sama sem jih imela 2 tedna (zdej jih imam prvič) in ko sem si zjutraj natikala leče sem jih hotela očistiti z rokami. Zgleda, da nisem bila dovolj nežna in sem si lečo raztrgala. En delček sem jo odtrgala.
Ker so to "probne leče" naj bi šla naslednje iskat k okolistu vendar me je sram iti predčasno iskati in razlagat kaj se mi je zgodilo.
Ali se v lekarni lahko kupije leče, če jim povem kakšne imam zdaj in naj bi bile enake?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]