Kontaktne leče

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 19. Mar. 2009 23:09

Sta sam 0,25 dioptrije narazen. Ne vem no, js kul vidim. Zdej mam itak še očala za doma.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 20. Mar. 2009 8:16

Sekhmet napisal/-a:A kera ve, kolk je dejansko škodljivo za oči, če punce nosijo barvne leče iz lepotnih razlogov in ne zaradi korekcije vida?

jst bi rekla da ni kej dost razlike, leča je leča. greš k okulistu na pregled, da preverita katere so najbolj primerne zate in jih potem uporabljaš kot navadne leče. nisem pa še nikoli imela barvne leče v očesu, tako da ti ne morem povedat če je občuteka kaj drugačen.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
Hyades
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Hyades » 20. Mar. 2009 9:45

Jaz sem si pa enx kupila barvne lece z dioptrijo.. Sicer so se mi zdele kar malce drage, ce se ne motim okoli 120€ za en mesec dve dioptriji?

In so bile cisto cudne, napacno centrirane ali kaj? Ker ko sem si jih dala gor, sem videla na eno oko megleno (sem se pogledala v ogledalo in videla da tisti barvni del cez zenico!), na drugi je bilo pa ok. Sem se zbunila po telefonu ampak nisem imela casa jim it pokazat.. Brezveze :/
metla111
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 4. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a metla111 » 20. Mar. 2009 9:47

kokr js vem, je pri barvnih lečah razlika le v tem, da jih "lahko" nosiš manj časa dnevno, oziroma da je priporočeno jih nosit največ 3 ure na dan ( za ta podatek nism 100 posto). je blo pa to že neki časa nazaj tko d je možno da se je vse skp že kr ornk spremenil.

Drgač pa mislm,da drugih škodljivih posledic na oko barvne leče nimajo, samo da nimaš problemov s tem, kako ti telo sprejme nek tujek v očesu, kar leče na začetku so.
AbbA
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 6. 2006
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a AbbA » 22. Mar. 2009 9:56

Barvne leče se nosijo manj časa od navadnih, ker imajo ta barvni del. Imajo vmes tudi luknjico, ki ni pobarvana, ampak nikoli ni dovolj velika/majhna in zato ti lahko vidiš to barvo, kot je že ena prej omenila. To ni najbolj priporočljivo, saj se ti zenica potem širi/krči drugače od svetlobnih razmer in zato ni najbolj zdravo.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 22. Mar. 2009 11:29

Jaz sem pa dobro videla z barvnimi lečami... Imela sem 14dnevne in sem jih nosila normalno; kot navadne leče; potem sem jih pa pač vrgla stran.. :nixweiss:
Mi pa pri optiku niso nič rekli da so škodljive, pa mam kar veliko dioptrijo...
Uporabniški avatar
tita123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 8. 2008
Kraj: Bela krajina/Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tita123 » 01. Apr. 2009 14:33

kje so leče cenejše.. če jih kupim preko neta ali v kakšni optiki?
Najboljše šele prihaja...
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 01. Apr. 2009 21:18

ne barvnih leč kar tko kupovat!

jz sm mela ful srečo, pršla v optiko krstič zarad čisto drugih namenov, nakonc so se tiste sestre ponudila in sem brezplačno lohka probavala jih

in res, folk, to je čiiiiiiiiist drugač kukr vidš na sliki, ne nardi pou tok intenzivno kukr je na sliki, pa čeprou sm jz gledala lestvico za temne oči!

in isto zarad bazne krivine, jz jo mam 8.6..tiste leče so pa lohka 8.6 al pa 8.9..nemorš nč narest, če ti pač padajo dol, pač jebi ga, takšne so..če ti pač ne ustrezajo ne uzameš

tko da nemorte nč prlagajt barvnih leč seb, men ene sploh niso hotla not stat, druge so se mi tko gor zalimale da bohpomagej.

tko da nakonc sm se odločla za pearl varjanto, nism me zelenih ne modrih kukr je blo prva mišljen, KER NI BLO efekta oz. je biu amapk ne took velk kukr pr teh svetlo sivih hahaha

že vidm kako bom strašila, sam je hudo za dol past! so pa letna za 68€ - 10% ker sm že stranka od skos (še prej od očal).

torej, ne gledat pa evo tele bom,..raj probite, pa če se da zastonj ker v clarusu morš dat za pregledt pa probo dodatnih 30€!

aja pa pr teh k sm jih naročila wiii :D je tko da okol zenice je par mm na eo stran k se vid spodi pod mojimi očmi rjavo,,sam ni tok panike ker se opaz to od bliz :P
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 01. Apr. 2009 21:24

Sej js nism mislna barvne leče preko neta kupovat. Samo take, kot jih mam zdej. Bi blo fajn malo ceneje jih dobit, ker ni tak pocen.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 01. Apr. 2009 22:52

îtak lahko. resimo mestna optika, pa clarus...odvisno katero znamko maš pa če jo majo pr tej optiki
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 01. Apr. 2009 22:55

^^ A?? Odgovor na katero vprašanje je to?
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 01. Apr. 2009 23:05

^nate. sma mi je zjebal tale simbol (^) :)
sej clarus, mestna optika itd. majo internetno naročanje pa ponavad še kakšno brezplačno dostavo ;) ti sam poglej kaj maš za eno firmo..tisto acueva al neki pa bausch&lomb majo pousod.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 01. Apr. 2009 23:10

Sej to vemo. Samo js bi kaj cenejšega. Kaj iz tujine, kakor je ena višje napisala da njen oče naroča. Sploh ne dvomim da je ceneje drugje. Mogoče bi pa še na eBayu probala. So pa cene na spletu ponavadi kar iste kot v optikah, je pa res da ti zastonj dostavijo.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 01. Apr. 2009 23:20

^sm že sama gledala, pa majo tekočine za leče, amapk nč kej ceneje.leč pa sploh nism najdla, oz. jih ni najdl :)
Uporabniški avatar
laancy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a laancy » 02. Apr. 2009 10:32

Sej se da naročat iz tujine...

http://www.lenson.com/eu/

http://www.contactforlenses.com/

Tadva pošiljata v Slo., pa cene mata tut dost nižje.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov