Kontaktne leče
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
*mala* napisal/-a:Kakšne izkušnje imate z naročanjem leč preko interneta? Katero stran priporočate? Bi jih rabila, pa ni ravno blizu.
Pa ne vem kakšno imam bazno krivino. 8,3 al 8,7? A je to sploh tak pomembno? Katero je bolj pogosto? Ko jih kupim v optiki me nikoli ne vprašajo...
jst mam kr dobre izkušnje... trenutno naročam na: http://www.naroci-lece.si‏
prej pa na http://www.lecka.net
za bazno krivino pa poglej na kšno škatlco od leč če jo maš kje doma... drgač ti pa to ponavad zmerjo pr optiku k greš na pregled za leče... načeloma ni kej dost pomembn ker nekatere firme imajo celo samo eno opcijo bazne krivine (8,5... kar je nekje vmes med zgoraj omenjenima)
The secret of success is consistency of purpose.
- look-look
- Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 11. 2005
bolhica napisal/-a:aja? je blo pol ok? ma ja bom pa probala rečt sicer sm jih kupla čist tko nek v kranju tok da ne zahajam redno tja. Ampak dobr, za leče se splača, če mi nrdijo reklamacijo.
Ma ni mi ql kupim jih pol pa takle..sej to oni tud niso krivi, to so valda proizvajalci krivi, sam k je tok smotan, kupm 2 škatlce pa tko preverm pa sam katastrofa..mislm, da sm z nakupm že use opravla pa vidm, da morm vračat alpa da sm na izgubi zarad napak.
Ene leče vem k so kr mele tko na sredin luknco. Tako prou okroglo..se je vidl da se je to tko ponesrečl da kr res ni..
a ta ti vedno zamenjajo a se ti je to sam zdej zgodl pr enmu paketku?
Se mi je samo enkrat zgodilo. Pa nosim leče že več kot 10 let. Nosim pa Zeissove leče, ampak mislim, da to niti ni važno - lahko te doleti pri vsaki firmi. Sploh pri tako občutljivi zadevici kot so leče.
-
medvedka - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
medvedka napisal/-a:Bi pa imela tudi jaz eno vprašanje. Ali katera tukaj uporablja kapljice za oči Systane? Nekaterih kapljic vem da se ne sme uporabljati skupaj z lečami, pri teh pa v navodilih čisto nič ne piše okrog tega. Rabla bi namreč ene vredu kapljice, ki imajo tudi rahlo zdravilen učinek in ne samo vlažilnega.
Anyone?
- fun
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 15. 8. 2005
medvedka napisal/-a:medvedka napisal/-a:Bi pa imela tudi jaz eno vprašanje. Ali katera tukaj uporablja kapljice za oči Systane? Nekaterih kapljic vem da se ne sme uporabljati skupaj z lečami, pri teh pa v navodilih čisto nič ne piše okrog tega. Rabla bi namreč ene vredu kapljice, ki imajo tudi rahlo zdravilen učinek in ne samo vlažilnega.
Anyone?
V lekarni, optiku, okulistu (kjerkoli) vprašaj. Ja, marsikaterih kapljic ni pametno "mešat" z lečami..
Leče z napako? Meni se to v 8ih letih še ni zgodilo...
- paketek
- Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 1. 2009
hay !
Meni se je pa zgodilo , da se mi je obrnila posodica z lečami , sedaj pa nevem katera je prava ... . ena je z dioptrijo 0.75 ena pa 1.25 vendar ko poizkušam menjat leče iz ene v drugo oko mi je vse isto , kako naj sedaj ugotovim katera je prava .
Lp
Meni se je pa zgodilo , da se mi je obrnila posodica z lečami , sedaj pa nevem katera je prava ... . ena je z dioptrijo 0.75 ena pa 1.25 vendar ko poizkušam menjat leče iz ene v drugo oko mi je vse isto , kako naj sedaj ugotovim katera je prava .
Lp
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
paketek napisal/-a:hay !
Lp
vstavi si najprej 1. leco v samo eno oko (npr. desno) in si zapomni kako tocno vidis in iz kaksne razdalje. potem zamenjaj leco (v istem in samo tem ocesu) in spet poglej kako vidis. tako bi skor mogla opazit spremembo dioptrije!
ce pa slucajno ne opazis, pa pac ponosi te lece do konca, ni taka tragicna razlika ce se opazis ne...vsaj js bi tk nardila. verjetn bi jih pa velik punc tut stran vrglo. to se bos mogla pa sama odloct
js mam sreco lepo na obeh oceh enako dioprtijo
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Eno mogoče malce stupidno uprašanje, ampak nej bo -
Barvne leče so primerne za kakršnokol dioptrijo al so (predvidevam) kšne omejitve tut tle?
Barvne leče so primerne za kakršnokol dioptrijo al so (predvidevam) kšne omejitve tut tle?
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
- fun
- Cosmopolitanka
Pomojem jih lahko dobiš za skor vse dioptrije-če ni nekih prehudih ekstremov.
V naši optiki je tako, da če hočeš barvne leče, jih pač naročiš, in jih čez kakih 10 dni dobiš.
Jaz sem jih dobila za -6 dioptrije, tako da pomojem se da (skor) vse dobit.
V naši optiki je tako, da če hočeš barvne leče, jih pač naročiš, in jih čez kakih 10 dni dobiš.
Jaz sem jih dobila za -6 dioptrije, tako da pomojem se da (skor) vse dobit.
-
Aloha - Cosmopsiho
Aha, aha, fino.
Jst sicer ne vem (več), kok mam dioptrije u tem momentu, kr se mi je od zadnjih očal (k jih nosm sam pred tevejko pa učas med večerno vožnjo) uspela lepo poslabšat ... pa bi si zdej mogoče omisnla leče (in jih nosila mal bl pogosto, kr me je moje zoomiranje dejansko začel mott) in sm pršla na idejo, da bi probala barvne.
Mam rjave oke s primesjo zelene (na fotkah od bliz pride bl do izraza) pa bi mogoče probala ta odtenk čist en mal poudart (ne pa kompletno sprement rjavo u zeleno).
Mislš, da bi se to dal?
Jst sicer ne vem (več), kok mam dioptrije u tem momentu, kr se mi je od zadnjih očal (k jih nosm sam pred tevejko pa učas med večerno vožnjo) uspela lepo poslabšat ... pa bi si zdej mogoče omisnla leče (in jih nosila mal bl pogosto, kr me je moje zoomiranje dejansko začel mott) in sm pršla na idejo, da bi probala barvne.
Mam rjave oke s primesjo zelene (na fotkah od bliz pride bl do izraza) pa bi mogoče probala ta odtenk čist en mal poudart (ne pa kompletno sprement rjavo u zeleno).
Mislš, da bi se to dal?
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
Aha, aha, fino.
Mislš, da bi se to dal?
Barvnih leč baje ni priporočljivo nositi vsak dan, ampak samo občasno, za popestritev (poleg navadnih)
Drugače pa odvisno, za katero znamko se odločiš.. nekatere serije barvnih leč imajo omejitev dioptrije pri 6, nekatere višjo...
Obstajajo pa vse sorte leč - od takih (kot si omenila), ki samo poudarijo tvojo naravno barvo, do takih, ki jo popolnoma spremenijo.. pa kakšni odštekani vzorci ipd. .. Malo pobrskaj po netu
-
Aloha - Cosmopsiho
Ah, se mi je zdel, da so kšne "omejitve".
Sm že brskala po netu, pa se nism najbl znajdla med usemi tistimi prozivajalci pa nekimi (zame nerazumljivimi) primerjavami "zdaj - potem".
Grem itak h okulistu dioptrijo čekirat pa bom mal pouprašala, če se da in kaj se da.
Sm že brskala po netu, pa se nism najbl znajdla med usemi tistimi prozivajalci pa nekimi (zame nerazumljivimi) primerjavami "zdaj - potem".
Grem itak h okulistu dioptrijo čekirat pa bom mal pouprašala, če se da in kaj se da.
- fun
- Cosmopolitanka
Meni je dal okulist katalog, pa so notri vse vrste barvnih leč narisane. In potem mi je tud povedal, kako se barve prekrivajo med sabo, in kakšen učinek bo imela določena barva na mojih očeh...
Jaz mam drugač temno modre oči, pa so mi zelene leče popolnoma prekrile mojo barvo.
Kupila sem jih ap samo enkrat, tako da sem vidla kako zgleda...
Lahko tut tukej sprobaš če se ti da
https://www.jnjvision.com/imakeover/
Jaz mam drugač temno modre oči, pa so mi zelene leče popolnoma prekrile mojo barvo.
Kupila sem jih ap samo enkrat, tako da sem vidla kako zgleda...
Lahko tut tukej sprobaš če se ti da
https://www.jnjvision.com/imakeover/
- mbabygirl
- Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 9. 2005
Pozdravljeni!
Sem še ena oseba, ki ima probleme z vidom. Očala nosim že kar nekaj let in nedolgo nazaj sm se odločila za uporabo leč. Po pregledu pri optiku se je začel problem z vstavljanjem leč. Na pregledu nisem mogla nikakor vstaviti lečo.
Ne vem ali gre za strah ali kaj, vendar od takrat nism nikoli mogla vstaviti.
Ima kdo kakšen dobr nasvet?
Hvala in lp.
Sem še ena oseba, ki ima probleme z vidom. Očala nosim že kar nekaj let in nedolgo nazaj sm se odločila za uporabo leč. Po pregledu pri optiku se je začel problem z vstavljanjem leč. Na pregledu nisem mogla nikakor vstaviti lečo.
Ne vem ali gre za strah ali kaj, vendar od takrat nism nikoli mogla vstaviti.
Ima kdo kakšen dobr nasvet?
Hvala in lp.
A wise monkey never monkies with another monkies monkey
-
Ryu - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 10. 2007
hehe, to ni nč čudnga, tud jest sm mela problem prvič leče ustaut usi te tm gledajo kaj delaš in če ti bo ratal, nimaš pojma kuko točn, pa še čudn je od začetka neki po očeh šart... ma se navadš... lepo doma pred ogledau (brez občinstva) in lepo počas najprej s prsti oko odpret pol pa lečo notr, se boš hitr navadla
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov