Kontaktne leče
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
paketek napisal/-a:Hay
Torej me zanima , kako vi nosite leče , če imate mesečne ali 14 dneve , oz če podaljšate kakšen dan , recimo mesečne za kakšen teden ali jih zavržete stran. Zanima me predvsem če se lahko nosijo dlje .
Lp
js delam to po obcutku, odvisno kolk jih nosim..ce bos mesecne v enem mescu dala gor trikrat itak da bojo se vredu ane? ker se ne gre po dnevih, ampak glede na uporabo (ker ko so lece v oceh se ''izrabljajo'')
14-dnevne sem nosila vcasih tut po en mesec, mesecne pa tut po mesec pa pol...
- look-look
- Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 11. 2005
bolhica napisal/-a:ojoooj..mene pa najbl razukr to, k kupim tko komplet leč..pol pa odprem čist nove je pa kdaj kkšna z napako notr!!
kaj naj bi takrat nardil? mislm nazaj ne morm nest pa nč..je pa dnar stran vržen brez potrebe!!
a se vam je kdaj to zgodl?
Meni se je to že zgodilo, v paketku šestih so bile celo tri take leče!!! Pri naslednjem nakupu sem pač povedala, kaj se je zgodilo, pa so bili ful prijazni in mi rekli, da naj to le sporočim in mi takoj dali 3 nove leče zastonj. Pač verjamejo na besedo, saj vejo, da se to dogaja. Bila sem pa v Optiki - 50. Tako da izgubiti nimaš kaj, kar povej, kaj se je zgodilo
-
bolhica - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 4. 2006
- Kraj: somewhere
aja? je blo pol ok? ma ja bom pa probala rečt sicer sm jih kupla čist tko nek v kranju tok da ne zahajam redno tja. Ampak dobr, za leče se splača, če mi nrdijo reklamacijo.
Ma ni mi ql kupim jih pol pa takle..sej to oni tud niso krivi, to so valda proizvajalci krivi, sam k je tok smotan, kupm 2 škatlce pa tko preverm pa sam katastrofa..mislm, da sm z nakupm že use opravla pa vidm, da morm vračat alpa da sm na izgubi zarad napak.
Ene leče vem k so kr mele tko na sredin luknco. Tako prou okroglo..se je vidl da se je to tko ponesrečl da kr res ni..
a ta ti vedno zamenjajo a se ti je to sam zdej zgodl pr enmu paketku?
Ma ni mi ql kupim jih pol pa takle..sej to oni tud niso krivi, to so valda proizvajalci krivi, sam k je tok smotan, kupm 2 škatlce pa tko preverm pa sam katastrofa..mislm, da sm z nakupm že use opravla pa vidm, da morm vračat alpa da sm na izgubi zarad napak.
Ene leče vem k so kr mele tko na sredin luknco. Tako prou okroglo..se je vidl da se je to tko ponesrečl da kr res ni..
a ta ti vedno zamenjajo a se ti je to sam zdej zgodl pr enmu paketku?
... ι αм ωнαт ι αм ...
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Katere leče to pa ste dobile poškodovane? Js novim že od 15 leta Acuve leče, pa ni bilo še nikoli nič narobe z njim.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
bolhica - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 4. 2006
- Kraj: somewhere
enkrat vem da so ble tiste..od johnsona sam zdej nevem če so ble lih acuvue. Ma so ble scene..tm ni blo čist nč fino.
drgač zdej pr temu paketku sm pa mela sam eno slabo, čist tko brezvezna napaka (lepo jih dajem vn s škatlc) so ble pa te 14 dnevne leče k so bl mehke.
drgač zdej pr temu paketku sm pa mela sam eno slabo, čist tko brezvezna napaka (lepo jih dajem vn s škatlc) so ble pa te 14 dnevne leče k so bl mehke.
... ι αм ωнαт ι αм ...
-
Kaychee - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 8. 2007
red_rose napisal/-a:paketek napisal/-a:Hay
Torej me zanima , kako vi nosite leče , če imate mesečne ali 14 dneve , oz če podaljšate kakšen dan , recimo mesečne za kakšen teden ali jih zavržete stran. Zanima me predvsem če se lahko nosijo dlje .
Lp
js delam to po obcutku, odvisno kolk jih nosim..ce bos mesecne v enem mescu dala gor trikrat itak da bojo se vredu ane? ker se ne gre po dnevih, ampak glede na uporabo (ker ko so lece v oceh se ''izrabljajo'')
14-dnevne sem nosila vcasih tut po en mesec, mesecne pa tut po mesec pa pol...
NEEEEE!!!
Jz sm tud včasih mislla tko, da je odvisno od tega, kolkokrat jih dejansko nosiš... in pol sm jih mela odprte po 3 mesece. Pa ni. Fora je, da se šteje čas, kolk časa maš odprte in zato se lečke za občasno uporabo skor ne splačajo k niso pa tok pocen, da jih bom pa v 1 mesecu mela 2x not (mesečne recimo al pa 14-dnevne).
Jz sm sicer tud delala po filingu (itak čutiš razliko med novo, svežo lečko in staro k te skoz draž v očesu) sam pol k sm pa zvedla, da je dejansko pomemben čas odprtja lečk (ne vem točno kaj mi je optik razlagal, nekej v zvezi z zrakom), sm se pa zgrozila. Ker sčasom lahko pride do take situacije, da ne boš več prenašala lečke v očesu in pol bo pa sploh adijo pamet.
Tko, da razmislte...
-
sweet(xy) - Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 5. 2005
Čas od oprtja se šteje, ne pa kolikokrat nosiš lečo. Vsaj tako je tudi meni moj okulist razložil. Pa se kr držim tega - raje tudi prej kakšno vržem, kot pa da bi jo nosila predolgo. Tko kt je rekla Kaychee - je ful razlika med novo lečo,pa ono že mal staro, k men je ful grozn jo zadnji dan nosit (čeprav v bistvu nikol ne "prekoračim"). Dobro, sej ni nč groznega, če maš kak dan več kot en mesec, ampak občutek je tut drugačen. Sama si kr na koledar označim, da pol vedno zamenjam takrat k je treba.
life is like a movie..and in the end-make sure that it is worth watching!
-
red_rose - Cosmofrik
ma, v tem casu kar nosim lece ze nekako vem kdaj je leca ''zanic'', zato tut kero vrzem stran PREDEN bi jo mogla...vecino jih pa nosim dlje...
no, men je pa okulist reku da brez skrbi nosim 14 dnevne en mesec kaj bomo pa zdej?
povedal je, da tako kot pri vseh stvareh, je v te dni vstete se veliko rezerve, prozvajalci pa morjo tako napisat, da ne bi blo niti 1% moznosti da se kaj nardi...
js bom delala tako kot do zdej, ker mi cist ustreza, ker lece nosim 3, 4x na teden, jih niti slucajno ne porabim v enem mescu, zrak pa tut ne pride do njih ko so v skatlici - Kaychee ti si govorila o zraku? zrak pride do leck samo ko jih mamo v oceh
ugl. zaupam svojmu okulistu in svojmu obcutku v oceh
no, men je pa okulist reku da brez skrbi nosim 14 dnevne en mesec kaj bomo pa zdej?
povedal je, da tako kot pri vseh stvareh, je v te dni vstete se veliko rezerve, prozvajalci pa morjo tako napisat, da ne bi blo niti 1% moznosti da se kaj nardi...
js bom delala tako kot do zdej, ker mi cist ustreza, ker lece nosim 3, 4x na teden, jih niti slucajno ne porabim v enem mescu, zrak pa tut ne pride do njih ko so v skatlici - Kaychee ti si govorila o zraku? zrak pride do leck samo ko jih mamo v oceh
ugl. zaupam svojmu okulistu in svojmu obcutku v oceh
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Kakšne izkušnje imate z naročanjem leč preko interneta? Katero stran priporočate? Bi jih rabila, pa ni ravno blizu.
Pa ne vem kakšno imam bazno krivino. 8,3 al 8,7? A je to sploh tak pomembno? Katero je bolj pogosto? Ko jih kupim v optiki me nikoli ne vprašajo...
Pa ne vem kakšno imam bazno krivino. 8,3 al 8,7? A je to sploh tak pomembno? Katero je bolj pogosto? Ko jih kupim v optiki me nikoli ne vprašajo...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
red_rose - Cosmofrik
Kaychee napisal/-a:Ko jih mamo v škatlici za shranjevanje lečk, niso neprodušno zaprte..
ja ampak so itak notri v tisti tekocini...sigurno se ne obrabijo toliko kot takrat ko so v ocesu, sigurno se manj al bi rekla da se isto obrabijo ce so v ocesu alpa notri v tekocini?
no iz tega sledi, da ker se manj obrabijo ko so v tekocini, jih lahko mas potem dalj casa ce jih ne nosis usak dan...uglavnem, kot sem ze rekla - jst jih neham nosit ko niso vec vredu!
-
Kika - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
bolhica napisal/-a:ojoooj..mene pa najbl razukr to, k kupim tko komplet leč..pol pa odprem čist nove je pa kdaj kkšna z napako notr!!
kaj naj bi takrat nardil? mislm nazaj ne morm nest pa nč..je pa dnar stran vržen brez potrebe!!
a se vam je kdaj to zgodl?
bouhica, če je kej narobe, jaz vedno grem tja, kjer jih kupujem in mi dajo zamenjavo- pač sam eno lečo mi zamenjajo... probaj, mislim da ne bi smel bit problemov
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov