Kontaktne leče

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
cat85
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cat85 » 14. Avg. 2008 7:02

Jaz sem imela iste probleme, rdeče učke pa nisem več mogla nosit lečk, me je full peklo, kak sem dala lečko not mi jo je oko samo zavrnilo pa me je začel srbet pa motit pa sem jo mogla dat ven..
Potem pa me je še okulist fulll skregal, ker so mi zaradi nepravilne uporabe lečk neke žilice začele rastit, pa nekaj se mi je odkrušilo not v učki tako da skoz vidim ko gledam na daleč kot da bi mi nekaj plavalo v očesu pa je full nadležno :(
Okulist je rekel, da je to zaradi nepravilne uporabe lečk - sem jih mela cele dneve not.. Pa so mi v prejšnji optiki rekli, da ni problema.. Tudi sem delala isto - nosila mesečne lečke po mesec in pol pa štirinajstdnevne po en mesec.. Pa sem bila tudi zaradi tega kregana..

Zdaj imam dnevne lečke pa je kul, nimam nobenih problemov, je pa res da jih nosim občasno (za šport, ko grem ven pa samo za take posebne priložnosti..) drugače pa samo očala..

Z očmi se ne igrat, mate sam ene, in je groza če si pokvarite vid zato, ker ste hotle par € prišparat al pa zarad kakih drugih brezveznih razlogov..
**Osel gre na led samo enkrat. Človek pa tolikokrat, da se nauči drsat**
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 11. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 14. Avg. 2008 20:28

račka napisal/-a:majo tut leče s cilindri sm so še enkrat dražje ko navadne k jz mam na levmu mau cilindrov pa ni panike tko d so mi v optiki rekl d naj mam navadne leče če bi blo pa kj več pol bi mogla pa une...

Mislim, da je to tudi odvisno kakšno dioptrijo imaš. Za mojo dioptrijo vem, da ni takih leč z cilindrom..
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 14. Avg. 2008 22:10

ANGELgirl napisal/-a:
račka napisal/-a:majo tut leče s cilindri sm so še enkrat dražje ko navadne k jz mam na levmu mau cilindrov pa ni panike tko d so mi v optiki rekl d naj mam navadne leče če bi blo pa kj več pol bi mogla pa une...

Mislim, da je to tudi odvisno kakšno dioptrijo imaš. Za mojo dioptrijo vem, da ni takih leč z cilindrom..

Jst dioptrije sploh nimam, ampak mam sam cilindre. Ful si želim leče ker sploh ne zdržim z očali cel dan, pa jih dam dol in jih nekje pozabim :roll: .
Uporabniški avatar
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *cheRry* » 15. Avg. 2008 7:52

Js sm šla prejšnji teden vprašat za leče, ker mam tut cilindre, očala pa mi niso več fajn, pa tut ne morem dobit pravih leč zase. Baje sploh ne obstajajo s takimi cilindri :nixweiss:
Freedom is just another word for nothing left to lose..
Uporabniški avatar
račka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 7. 2007
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a račka » 15. Avg. 2008 9:03

no nwem moj sošolc ma sm cilindre pa ma leče sm da za nih še enkrat več ko za navadne...
Uporabniški avatar
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *cheRry* » 15. Avg. 2008 9:27

Js tut nimam dioptrije, sam cilindre, pa baje ni takih k bi men odgovarjali, moja sestra recimo ma pa tut sam cilindre, pa ma leče. So pa res mal bol drage.
Freedom is just another word for nothing left to lose..
citrončica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a citrončica » 15. Avg. 2008 13:34

Jst sicer nimam cilindrov, ampak če jst kej prov vem, vm lahko da okulist samo mal večjo dioptrijo na leče in je problem rešn. Tko da vm ni treba met posebnih leč s cilindri.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 15. Avg. 2008 21:59

Nism brala vseh postov, bi pa neki vprašala...
Moj tip nima velik dioptrije, ma pa dost cilindra in še keratokonus (to je nepravilna oblika zenice, zarad slabih veznih tkiv in če se ti slabša, lahko celo oslepiš) in so mu zarad tega priporočil, nej uporablja poltrde leče (ampak rab ene posebne). Kokr sm slišala, jih je ful težko imet in ti skoz ven padajo, pa me zanima, če je to res. Ker je dal za en par leč skor 400 € in ne bi blo fajn, da bi jih koj zgubu.
Uporabniški avatar
račka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 7. 2007
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a račka » 16. Avg. 2008 8:08

ja lih zato so mehke bolš k ne padajo vn... trde pa poltrde pa mnde rade vn padejo... en frend jih je meu pa so mu večkrat pr športni al pa tko če si je kj uč mencov... ene 2 let nazaj si je z nimi pa še oko poškodovou tko d vem d ga en tedn ni blo u šoli k ni nč vidu :S
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kaychee » 16. Avg. 2008 14:14

Jz sm dele na morju 14 dni preizkušala dnevne lečke, pa so kr uredu, sam zlo so tenke in mehke. In spet mi je ena ušla zadi za uč, da sm jo komi ven dobila.

Skratka, še vedno za vsakodnevno rabo prisegam na 14 dnevne lečke, tako zaradi vlažnosti, kot zaradi lažje uporabe.

Pa tud jz jih pomoje še nikol nism mela samo 14 dni, ker mislim, da če jih fejst merkaš in redno čistiš med prsti (ne da jih samo položiš v tekočino) jih kamot lahko nosiš dlje. Pač dokler se lepo nosijo ane. K pa začutiš, da neki ne štima več, pol pa zamenjaš. Pa tud še nikol nism mela problemov glede tega.
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 17. Avg. 2008 21:05

Yazmeen napisal/-a:Nism brala vseh postov, bi pa neki vprašala...
Moj tip nima velik dioptrije, ma pa dost cilindra in še keratokonus (to je nepravilna oblika zenice, zarad slabih veznih tkiv in če se ti slabša, lahko celo oslepiš) in so mu zarad tega priporočil, nej uporablja poltrde leče (ampak rab ene posebne). Kokr sm slišala, jih je ful težko imet in ti skoz ven padajo, pa me zanima, če je to res. Ker je dal za en par leč skor 400 € in ne bi blo fajn, da bi jih koj zgubu.

Meni so tudi poltrde leče predlagali, ampak jih moje oči niso prenesle. Meni so bile ful neprijetne za nosit, sploh za ven dajat.. Sicer same od sebe mi niso nikoli ven padle, edino če bi si ful oči mencala.
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 18. Avg. 2008 14:44

Živjo

Jaz pa se bo najverjetneje preusmerila na dnevne leče ONE DAY MOIST od Johnsona.
Zdravnica mi je sicer rekla, da so mehke itd. oh in sploh; ampak menda jih je težje vstavljat. Ker sem še bolj ali manj začetnik me zanima kakšne izkušnje imate vi s temi lečami..... Seveda, če kdo uporablja te leče? Zato me zanimajo vaše izkušnje, bi bila ful vesela.....

Hvala, lep dan, m.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 18. Avg. 2008 15:49

*cheRry* napisal/-a: Baje sploh ne obstajajo s takimi cilindri :nixweiss:

Obstajajo, ampak moraš it na pregled na očesno kliniko in ti tam napišejo recept. So pa to samo trde leče, ki jih moraš zvečer obvezno dat vn.
Pikapolonica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Pikapolonica » 21. Avg. 2008 13:44

Živjo,

prosila bi za pomoč glede pregleda za lače.

Očala nosim že kar nekaj časa, sedaj pa se odločam, da bi poskusila leče in me zanima, če mi lahko kdo priporoča kakega doberga optika ali zdravnika v Lj, ki seveda ni predrag, da se naročim za pregled za leče.

Ali je že kdo bil na pregledu pri optiki Krstič, Mestni optiki ali pri optiki Pirc?
Prosila bi za mnenja, kakršne koli izkušnje o teh ali še o katerih drugih optikah v Lj.

Hvala za odgovore.
Uporabniški avatar
femme***
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a femme*** » 21. Avg. 2008 16:49

Yazmeen napisal/-a:Nism brala vseh postov, bi pa neki vprašala...

Poltrde leče uporabljam že devet let in nisem izgubila še niti ene leče. Nikol nisem imela nikakršnih problemov z njimi, čeprav jih nosim cele dni pri vseh aktivnostih. Tako da ne najdem niti ene negativne stvari o njih. Edina stvar, ki je mogoča mal moteča je, da si je treba vzeti vsak večer minuto časa, da jih sčistiš-to je pa tudi vse. Jst sm res zelo zadovoljna z njimi-dioptrijo mam pa -8

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]