Kontaktne leče

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
BLUBABY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a BLUBABY » 30. Jul. 2008 11:13

Jz mam pa dnevne lečke - punce luksuz res! Še poseben za tiste k kombinirate lečke in očala, športnice ipd;)
veronika_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a veronika_ » 11. Avg. 2008 18:48

mene pa zanima če je mela kera take probleme z lečami kot jst?
nosila sm jih nekako 4 leta, pa nikoli nisem spala z njimi, pretiravala z nošnjo sm tut skrbela za čistočo. potem so pa kr na enkrat oči začele postajati krvavo rdeče če sm nosila leče par urc in me je vse grozno praskalo. okulistka mi je predpisala antibiotike za oči ki sm jih uporabljala kakšen mesec in potem po nasvetu druge okulistke vse skupaj opustila in zadj nosim očala že skoraj eno leto. kakšen mesec nazaj sm šla na pregled in z očmi je blo vse ok (prej sm mela rane na povrhnici) in dobila sm dnevne lečke in je kazalo da so se stvari izboljšale. ko mi jih je zmanjkalo sm dobila 2 tedenske. po 2 urah sm imela oči krvave, še naslednji dan. zdej si ne upam več dajati leč v oči, ker me je strah da bo spet kej narobe.
ima katera tudi take probleme, tako občutljive oči da preprosto ne more nosit leč? sej mi ni problem nosti očal ampak kakšen dan bi si pa jst tut rada privošla sončna očala :(
Uporabniški avatar
račka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 7. 2007
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a račka » 11. Avg. 2008 19:44

jzzzzzzzz :) jz sm tut nosila ene 3 leta normalno leče mesečne nč problemov, lan polet se je pa začel k sm dajala rdeče oči, so mi dal kaplce pa pol ful časa nism nosila zdj sm spet probala pa me zdj že 3 dni pečejo oči pa usake pou ure si umetne solze dajem zto pa tut ne upam već dt leč notr... še druge sm si uzela če bi ja blo kj zrd tega pa spet isti šmorn
citrončica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 4. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a citrončica » 12. Avg. 2008 12:31

Men se je tut to že zgodil... Sm mela ene 14 dnevne leče pa je blo najprej vse OK, pol pa kr naenkrat vse narobe... Ko sm si jih dala v uč me je kr rezal... :(
In sm pol neki časa uporablala enodnevne, k so ble fuuuul drage, ker so mi rekl, da verjetno sploh ne bom mogla nosit drugih leč. Pol sm pa spet enkrat vzela testne od Johnsonna (upam, da sm prov napisala :oops: ) in jih zdej ne zamenjam za noben denar.
Tko da ti jst svetujem, da greš v optiku in probaš še kakšne testne leče pa ti bojo mogoče katere odgovarjale.
Uporabniški avatar
račka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a račka » 12. Avg. 2008 16:30

sm probala use od johnosona in bauschove pa mi nobene ne odgovarjajo... po useh dobim rdeče oči če ne tkoj pa čez kšne par dni... okulisti mi pa različno praujo, en d mam vnetje če mam rdeče, druga okulistka je rekla d mam premau solz in mislm d ta teorija še najbol drži k zdj skos umetne solze dajem pa je bolš saj tko d me ne pečejo pa d nimam rdečih... s tem d pa leč ne morm nost očitn več se bo pa tut treba sprjaznt
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 12. Avg. 2008 17:24

račka napisal/-a:jzzzzzzzz :) jz sm tut nosila ene 3 leta normalno leče mesečne nč problemov, lan polet se je pa začel k sm dajala rdeče oči, so mi dal kaplce pa pol ful časa nism nosila zdj sm spet probala pa me zdj že 3 dni pečejo oči pa usake pou ure si umetne solze dajem zto pa tut ne upam već dt leč notr... še druge sm si uzela če bi ja blo kj zrd tega pa spet isti šmorn

Če maš rdeče, suhe oči je bolje da za nekaj časa ne uporabljaš leč. Najvrjetneje si si s čim poškodovala sluznico.

Čez nekaj časa probej kakšne druge leče. Pa z "umetnimi solzami" ne smeš pretiravat! Meni je okulist reku, da jih lahk nakapam največ 2krat na dan.
Uporabniški avatar
Jess°
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Jess° » 12. Avg. 2008 19:04

mene so tud zdej začele nekam ˝žulit˝ lečke, tk da mam pogosto rdeče oke, ko da sm jokala... Ta problem izgine ko si dam popolnoma nove notri.. sicer mam dvo tednske, ampak jih nosim veliko dlje..Nevem, morda se res zajebavam z zdravjem, ampak mam skoz takšen filing, pa sej so še dobre, pa bom nove takrat začela pa tko.. :roll:

Zanima me, če ma kera izkušnje, da nemore prenašat leč zaradi kontracepcijskih tabletk?.. To sem prebrala v mojem navodilu (diane 35) . Morda mam js ta ˝vnetja˝ zaradi njih? .. pitaj boga :gruebel: :nixweiss:
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 12. Avg. 2008 19:34

Jess°; ja pa si mesečne leče kupuj... 14dnevnih ni priporočljivo met dlje časa. (okulist mi je reku, da v skrajnem primeru 3 tedne). Ker baje da ne prepuščajo kisika pa vsega kar bi morale, in zato maš rdeče oči.

Pa bolj vrjetno je, da maš vnete oči zarad nepravilne uporabe leč, in ne zarad kt!
smotka=)
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 4. 2007
Kraj: Ljublajna

Neprebrana objavaNapisal/-a smotka=) » 12. Avg. 2008 19:50

Men je pa okulist reku, da maš 2 tedenske leče komot tut mesc al pa celo več, če jih takrat ko jih ne potrebuješ shranjuješ v hladilniku. To prepreči razmnoževanje bakterij ki povzročajo unetja. Poleg tega je priporočljivo škatlo za leče cim večkrat umivat, da jo razkužiš (z detergentom za posodo), seveda jo moraš potem dobro sprat.
Lečke pa zamenjaš, ko čutiš da leča ne leži več v očesu tako kot bi morala( zaradi beljakovinskih oblog).
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 12. Avg. 2008 20:06

Jaz jih raje zamenjam po 14ih dneh... Z nekim namenom so 14-dnevne, ker če bi jih lahko uporabljali 1 mesec, potem so iste kot mesečne?

Mah, bolje zamenat, jaz se preveč bojim da bi blo kej narobe, pa da nebi mogla met več leč. :)

ja, pa redno je treba posodice umivat.
Uporabniški avatar
Connie
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Connie » 13. Avg. 2008 8:51

Jst pa mam mesecne leče (Focus) in sm z njimi zlo zadovoljna. Jih pa mam tud po 2 al clo 3 mesce ene! Sej cuts, kdaj so obrabljene - k ne stojijo vec tko lepo v očeh in te skos neki mot. Skor vedno mam vsaj 2 mesca 1 par. Mogoče to ni najboljš, ne vem. Ampak moji frendici delata isto pa zaenkrat se nc ni blo. Baje lahko pride "samo" do vnetja. Ne vem, meni se še ni zgodilo in upam, da se mi tud ne bo :D
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 13. Avg. 2008 13:25

men se pa ne zdi pametno tkole špilat. konc koncev se gre vseeno za oči, ki jih mamo samo ene.

drgač pa je menda kr dost primerov, k so se tkole igral s podaljšanim nošenjem in nošenjem cele dneve. potem so se jim pa oči kr naenkrat uprle lečam, tko kukr je ena gori opisovala in jih ne morejo več nosit.

jst mislm, da se z razlogom imenujejo 2- tedenske in mesečne ipd.
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 13. Avg. 2008 14:21

Bom kr tuki uprašala:

A leče k bi mele sam cilindre in nič dioptrije tud obstajajo? Sem sprašvala mal okol pa noben ne ve, do optike pa še nism utegnla pridt.
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 13. Avg. 2008 15:25

A lece sploh majo cilindre? Zdj sm mau zmedena, k js mam na enm ucku cist mau cilindra, in mi je optik reku, da mi lece tega naujo popraule :?
Uporabniški avatar
račka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a račka » 13. Avg. 2008 15:37

majo tut leče s cilindri sm so še enkrat dražje ko navadne k jz mam na levmu mau cilindrov pa ni panike tko d so mi v optiki rekl d naj mam navadne leče če bi blo pa kj več pol bi mogla pa une...

glede umetnih solz pa mi je okulistka priporočila vis med multi k so brez konzervansov pa loh uporablaš skos... tko d jih dajem skos notr že skor pou leta k če jih ne pol mam prec rdeče pa ful me pečejo... pa nwem če mi to kj nuca d neki časa ne nosm k jih po par mescov nism nosila pa sm jih pol ene dva dni pa je blo ql, sam sm par urc pol pa če sm še kšn dan pa spet isto... nwem al so sm ti novomeški okulisti tko nesposobni... tko d bom vrjetn šla u lj še oktobra pa magar samoplačniško sm d mi povejo kwa je narobe ne d reče en tko, drug pa tko

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov