Kontaktne leče

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *ka!a* » 17. Maj. 2008 7:46

aderyn napisal/-a:LP...imam težavo z lečami, pa upam, da mi lahko kdo pomaga.

odločila sem se, da bom nošenje očal kombinirala z lečami, tako da jih nosim sedaj en teden (prb. 8 ur na dan) in sicer 2-tedenske poskusne (mehke), naslednji teden pa jih grem kupit. Sem kratkovidna, dioptrijo imam na enem očesu -2.15, na drugem -2.75.

Na leče sem se hitro navadila, jih ne čutim v očesu in oko ni suho. Je pa problem pri vidu - na daleč vidim z njimi super (tako kot bi morala), se mi pa pojavi zamegljen vid pri gledanju na blizu (npr. branju, gledanju v računalniški ekran, ...) - daljnovidna seveda nisem in brez leč vidim super na blizu, z lečami pa se vse zamegli, še posebej ko berem, torej ko gledam v črke. Ne vem kakšna bi lahko bila težava, ali se moram le navaditi na leče? Sedaj jih nosim že sedmi dan, pa ni nič boljše. Govorila sem s prijatelji, pa nihče izmed niih ni imel podobnih težav, vsi so videli super z njimi.

Morda kdo ve v čem je težava, mi morda le vrsta leč ne ustreza?
:cry:

^^ ojla, sama nosm leče od konca novembra in sem imela na začetku prav takšen problem kot ti ... a daleč sem videla super, na ekran, v knjigo, na note ... pa sem videla zamegljeno .... ampak je sedaj vse v redu. mislem, da se morajo oči navaditi na leče. sošolka je potrebovala 14dni da so se očke privadle na leče, jaz pa mogoče kakšen mesec. tko da mislm da je to to, sicer pa se lahko tud na okulista obnreš :) Lp
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 17. Maj. 2008 8:50

super, zdaj mi je malo lažje :D naslednji teden pa bom tako okulista vprašala, če je to kaj narobe. upam, da je res samo to, da se moram navadit.
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *ka!a* » 17. Maj. 2008 11:47

hehe tud sama sm zganala paniko okol tega, ker nisem mogla sploh brat.... pa je blo potlej vse v redu...
če pa pr teb ne bo, boš pa najbrš dobila kake druge, edin, če bi res mela hard probleme ( kt je mela moja sestrična, k je dala leče 1. not, pol so jo pa očke pekle, skratka ni dobro prenašala leč ...) boš mogla pa met samo očala. sam mislm, da nav treba. :)

Lp
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kaychee » 17. Maj. 2008 17:23

A si preverla, da maš dioptrijo za lečke manjšo kot za špegle (npr. za špegle maš predpisan 2,5, za lečke bi mogl bit 2,25 al kako že)? Možno, da je tud zarad tega.
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 18. Maj. 2008 16:27

hm, meni je dal za leče enako kot za očala, oziroma ko grem po svoje leče (ne več poskusne), mi bo dal menda celo na eno oko za 0.15 več kot na očala (na očalih -2.50, na lečah -2.75).
Ker mi je pregledal vid posebej za leče in za očala in je posebej določil glede na to kako dobro sem videla in sem očitno videla slabše z lečami. Ne vem no.

:/
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 02. Jul. 2008 10:56

Zanima me,če ima katera izkušnje z dvotedenskimi lečami,ki jih predpisujejo na Metelkovi?Jst mam sicer letne,zdej so mogl pa eno naročit iz Anglije in mi je začasno dala 2 para dvotedenskih in me zanima kako ste kej zadovoljne z njimi.Znamke teh dvotedenskih na žalost ne vem.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
_mala_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 10. 2005
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a _mala_ » 02. Jul. 2008 18:31

arrow napisal/-a:Zanima me,če ima katera izkušnje z dvotedenskimi lečami,ki jih predpisujejo na Metelkovi?Jst mam sicer letne,zdej so mogl pa eno naročit iz Anglije in mi je začasno dala 2 para dvotedenskih in me zanima kako ste kej zadovoljne z njimi.Znamke teh dvotedenskih na žalost ne vem.

jaz mam dvotedenske že kaki dve leti pa nimam problemov.čist normalno je vsaki 14 dni pač menjam leče npr. vsaki pon. al pa kdaj pač , včasih tut povlečem kaki dan al pa dva. mam pa johnson znamko
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 27. Jul. 2008 12:12

Živjo

Ker se še povsem sveža uporabnica kontaktnih leč in se jih šele navajam imam tudi nekaj vprašanj za vas, ki imate že izkušnje z lečami.

Imam jih slab teden in šele včeraj sem se začela uvajati, ker sem imela kar precejšnje probleme z vstavljanjem leč. Mislim, da sem to sedaj že osvojila v pretežni meri. Ampak imam pa naslednji problem. Ne vem kako je pravilno obrnjena leča. Sicer so mi pri zdravniku vse razložili okrog oblike leče (šalčka, krožnik). Ampak meni je to vse isto.

Sicer pa sem dobila mesečne leče Clear all day, ki nimajo oznake, kako je pravilna obrnjenost leč. Kako ste se vi spopadli z to zadevo?

Zagotovo bom šla nazaj k zdravniku in enostavno prosila, da bi dobila leče, ki imajo oznako kako mora biti leča obrnjena pravilno. Resno pa razmišljam o tem, da bi imela dnevne leče, ker se mi zdi čiščenje res zoprno. Res, da vse skupaj precej dražje, ampak vseeno. Malo se bojim tudi zato, da ne bi dovolj dobro umila leč in bi dobila še kakšno bakterijo.....

Mislim tudi to, da najverjetneje ne bi nosila leč res vsakodnevno, ampak bolj za prosti čas itd. Zato mislim, da bi bile dnevne leče bolj primerne za mene.....

Ima katera dnevne leče? Kako se obnesejo? Imajo dnevne leče oznako pravilne obrnjenosti leč?

Hvala za odgovore že vnaprej in lep dan, m.
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 7. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a izzie » 27. Jul. 2008 12:18

Jaz mam mesečne.. Sem imela tudi nekaj težav na začetku z obrnjenostjo.. Glej predvsem robove, ko maš lečo na prstu - če je rob obrnjen navzven, je leča obrnjena narobe.. Sicer pa, če jo imaš narobe v očesu, bi morala čutiti, da te pika, ali srbi..

Slikica: Slika
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 27. Jul. 2008 12:42

Vse to že vem, vendar..... Meni je vse isto..... Ampak upam, da se bom že še navadila.....

Hvala, lp, m.
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 27. Jul. 2008 13:08

Kaj pa vem, js zaradi tega ne bi menjala leč. Saj gre samo za navadit se. Boš videla, po enem mesecu boš že mojstrica.

Glede čiščenja leč je pa spet isto, pač se je treba samo navadit. Meni je samo zoprno to dajat ven zvečer, če sem res zmatrana in vsa zalimana. Ampak moram.
Res, da je treba lečo očistit, ampak je ni treba tam drgnit ne vem koliko dolgo. Saj boš videla kaj ti ustreza.
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 29. Jul. 2008 22:32

Jst mam tud take leče,kjer rob ni označen in pravilno stran preverjam glede na to,kako leča stoji na prstu.Pa takrat,ko je obrnjena pravilno se robova lažje stisne skupaj.Sicer me pa v primeru,da si dam v oko narobe obrnjeno lečo tako močno praska rob,da je ne morem met niti pol minute noter in takoj opazim,da je obrnjena narobe.Probaj jo dat v oko z ene strani in pol še z druge,pa boš vidla,če te kje moti.Glede dnevnih leč pa ne vem.Mislm,da so tudi mesečne primerne za ne ravno vsakodnevno uporabo.Jst mam sicer letne,mela sem tud zdej dvotedenske,sam so mi letne nekak bolše.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kaychee » 30. Jul. 2008 7:23

Vsekakor prisegam na 14 dnevne lečke.
Ogromna razlika je v vlažnosti med temi, ki jih imam sedaj:
http://www.naroci-lece.si/Acuvue_Oasys,171,749.html oz temi:
http://www.naroci-lece.si/Acuvue_Advanc ... 1,708.html

in mesečnimi.

Nimam več problemov, ko nosim lečke po cel dan, pri mesečnih sm mela pa zlo hitro suhe oči.
Uporabniški avatar
Upgrade_me
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 4. 2008
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Upgrade_me » 30. Jul. 2008 7:39

Jmaz mam mesečne lečke pa nimam nekih problemov. vse o.k. pa jih mam kr skoraj po cel dan notr.
s tem da niam pojma kdai so prav obrnjene. ampak nekak me nič ne moti kakorkoli pač so obrnjene. pa ne vem kak to :?
Uporabniški avatar
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a inchy84 » 30. Jul. 2008 10:15

Jst mam tut mesečne lečke in jih mam tut po cele dneve not, vem pa točno kdaj jih pomotoma (če se mi zjutri res mudi) okol obrnem, nekak te skos neki žul noter in kr noče nehat :?

Skrtka men so lečke fenomenalne :gut:
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov