Kontaktne leče

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
bolhica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 4. 2006
Kraj: somewhere

Neprebrana objavaNapisal/-a bolhica » 17. Apr. 2007 15:36

jst sm jih dobla zaston..poskusne, sam sm naglumila da pač nis zihr če je to moja dioptrija mi je reku da če naujo dobre pol bol da ne plačam al nekej, res dobr odnesla :cool:
... ι αм ωнαт ι αм ...
Uporabniški avatar
bolhica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 4. 2006
Kraj: somewhere

Neprebrana objavaNapisal/-a bolhica » 17. Apr. 2007 15:36

:cool:
... ι αм ωнαт ι αм ...
InEs1991
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 4. 2007
Kraj: okolica lj.

Neprebrana objavaNapisal/-a InEs1991 » 26. Apr. 2007 14:59

ali mi lahko kdo pomaga? ker sem že čisto obupana , iz prepričanja da mi očala ne pašejo, očal nočem nosit in do zdaj še nobenemu ni ratalo da bi me prepričal v nasprotno. Danes sem bila pri okulistu ki me je napotil na očesno kliniko, zdaj me pa zanima kdaj lahko pokličem in približno koliko časa bo trajalo da pridem na vrsto? ker če bo več kot en mesec sem pa rajši slepa kot da nosim očala.. problem je v tem da rabim leče ker ne vidm dobro na tablo in s tem sem zelo poslabšala uspeh v šoli :( ali bi bilo bolj hitro če grem k privat okulistu? pa če ga kera pozna kakšnega v lj. naj napiše prosim?!

hvala vsem že vnaprej za odgovore :(
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 27. Apr. 2007 16:03

^^v skor vsaki optiki majo tudi okulista. greš tja, vprašaš kdaj dela in po vsej verjetnosti, če bo takrat tam, te bo kar vzel. ne boš veliko čakala ;) se pa cene preglda dost razlikujejo med optikami, tko da se ti verjetn splača prej mal pozanimat, kok kej stane, da nauš lih totalno preplačala vsega ;)
InEs1991
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a InEs1991 » 27. Apr. 2007 18:05

Kika res hvala za tvoj odgovor. Cena pa tako ali tako ni tak problem ker mi je tudi mami rekla da bo čimprej zrihtala da dobim leče pa če bom tok za plačat pa plačava obe pol( jst še nism v službi hehe, sam prek študenta delam) :)
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 28. Apr. 2007 14:36

InEs1991 napisal/-a:ali mi lahko kdo pomaga? ker sem že čisto obupana , iz prepričanja da mi očala ne pašejo, očal nočem nosit in do zdaj še nobenemu ni ratalo da bi me prepričal v nasprotno. Danes sem bila pri okulistu ki me je napotil na očesno kliniko, zdaj me pa zanima kdaj lahko pokličem in približno koliko časa bo trajalo da pridem na vrsto? ker če bo več kot en mesec sem pa rajši slepa kot da nosim očala.. problem je v tem da rabim leče ker ne vidm dobro na tablo in s tem sem zelo poslabšala uspeh v šoli :( ali bi bilo bolj hitro če grem k privat okulistu? pa če ga kera pozna kakšnega v lj. naj napiše prosim?!

hvala vsem že vnaprej za odgovore :(

sam ne it na očesno kliniko v lj... čakala boš več kot 3 mesece. tam so tud najdražji pregledi, pa še totalno neprijazno osebje...

pejt v kakšno optiko rajš... tm je cenejš, isto te pregleda zdravnik pa še pregledi so skor povsod vsaj 1x na teden... tko, da lahko lečke dobiš v enem tednu...
principesa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a principesa » 28. Apr. 2007 15:35

jest grem lepo v optiko Clarus v Btcju, se naročim za preglet, pridem tja, zdravnica me pregleda (res je fajna).. in lečke dobim takoj...še isti dan :D
InEs1991
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a InEs1991 » 28. Apr. 2007 17:23

Res hvala vsem ki ste tako hitro odgovorile na moje vprašanje,
Saj bom šla kar v optiko da mi tam naredijo pregled. :)
hvala še enkrat
*tinkica*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *tinkica* » 30. Apr. 2007 15:59

ja, js sm tut šla kr u optiko prvič, pa me je pregledala na tistem aparatu al kaj je že, pol mi pa določla kakšne leče bi mogla met in me naročila ene tri dni kasneje. pol ko sm šla naslednjič sm dobila te testne lečke pa tako mini vodo zravn, sam tolk za probat, stalo je pa 2500 SIT(ne da se mi računat v € :D ). in pol sm mogla tam pred njej vadit, kolk si jih dajat notr. :roll: pr tem me je skor pobralo, ker si nism upala primit očesa. tisto žensko tam zravn je skor zmešalo(me je mogla 2 uri tam not prenašat :D )
Uporabniški avatar
klio
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 4. 2007
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a klio » 01. Maj. 2007 19:26

Js grem tud kr k optiku na pregled, je ful hitr in ni treba čakat, pač plačaš. Uporablam pa mesečne leče ciba vision in so mi ful v redu :)
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 02. Maj. 2007 13:58

Glede pregleda, je vsaj pri nas v MB tak, da majo skoraj v vsaki optiki nekaj krat na teden zdravniske preglede, ki ti jih ni treba placat, pa tud cakas ne vec kot pa 14 dni.
Drugace pa me zanima, ce je vam okulist kar prvic na pregledu ze dal lece, ne da bi vam prej dal testne za kaki dve urci, da vidi kako vase oko reagira na leco? Ker vsak ne more imet lec. Moja sosolka naprimer jih ne sme nosit.
Pa ena je prej omenla, da ne bi rada nosla ocal in da hoce lece. Saj ok, ampak kolko jaz vem, vsak optik prvo rece, da najprej si nabavi ocala, nato pa se lece, ker lec ne mores nosit cel dan. In v vsakem primeru se rabis ocala zraven..
Uporabniški avatar
BeLLi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a BeLLi » 02. Maj. 2007 14:00

klio napisal/-a:Js grem tud kr k optiku na pregled, je ful hitr in ni treba čakat, pač plačaš. Uporablam pa mesečne leče ciba vision in so mi ful v redu :)

Ja jst mam iste in sm tut zlo zadovoljna :D Eno sm pa že zgubila :?
Uporabniški avatar
klio
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 4. 2007
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a klio » 02. Maj. 2007 19:42

Petra, leče lahk nosiš cel dan oz. te ko js uporablam do 6 dni in noči. Je pa fajn, da si jih daš ven vsak dan.

Ja Belli, tud men se je že zgodil, da sem jo zgubila :? pa da mi je zlezla pod veko pa sem jo komi ven dobila... :oops:
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 03. Maj. 2007 15:35

OK, to pa prvic slisim. Meni je do zdaj vsak okulist rekel, da ni priporocljivo kontaktnih lec nosit vec kot 7 ur na dan.
Sem sicer 1x slisala za ene lece, jih imas lahko tud ponoci not, ampak...
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 03. Maj. 2007 17:19

sam 7 ur na dan je pa mal mal. res je, da ni dobro preveč nosit. sam do 12h jih lah, te o kerih ona govori so pa za podaljšano nošenje. po moje men to ne bi uspel, k mam bl občutljive oči. ampak se pa da ;)

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]