Kontaktne leče

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 27. Mar. 2007 8:03

*Lara* napisal/-a:Jz mam tudi že nekaj časa leče (cca 4 leta)...nimam problemov..čeprav se kar ne morem učiti z njimi..še vedno si takoj nataknem očala, ko pridem domov. Premišljujem o operaciji..vendar se mi mora najprej dioptrija ustaliti :?

katere leče pa nosiš? pa kere vode kej uporabljate, punce?
Uporabniški avatar
MorningStar
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a MorningStar » 27. Mar. 2007 8:13

Čeprav so leče udobne in praktične se res ne priporoča, da se jih nosi več kot 12 ur. Mogoče nimate občutka, da bi bilo kaj narobe ampak oko se napreza, sploh pri delu z računalnikom.
Dostikrat se čez 7-8 let zgodi, da oko na lečo odreagira alergensko. Kar pomeni, da jo zavrača in leč ne morete več nosit. Takrat se leto, dve opusti leče in nosi očala, da se oko "spočije".
Tudi podaljševanje mesečnih leč na mesec in pol ni pametno, a to je druga zgodba.

Če ste doma, mislim, da res ne potrebujete leč, sploh če vam to zdravniki in strokovnjaki svetujejo. Pri zdravilih striktno upoštevamo navodila, pri ortopedskih pripomočkih, pa se večina zna "sama" zdraviti in predpisovat čas uporabe.

Glede barvnih leč, so večje in malce debelejše zato tudi bolj neudobne in s krajšim časom priporočljivega nošenja.
De gustibus et coloribus non est disputandum.
˝O barvah in okusih se ne razpravlja.˝
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 27. Mar. 2007 14:57

Temptress napisal/-a:No, potem sem pa jaz ena izjema, ker nisem imela nobenih problemov pri vstavljanju leč v oko. Po pregledu mi jih je najprej okulist vstavil v oči in mislim, da je blo potrebno bit ene pol ure v ordinaciji, da je vidu kako učki reagirajo in kolk se kej mehurčki delajo pod lečo.

Pol mi je sestra pokazala kakšna je tehnika prijema leč in vstavljanja v oko. Nato sem pa že sama pred ogledalom morala ponovit. Dost sproščen je treba bit in u bistvu z očesom gledat v "prazno" pred sabo in ne fokusirat pogleda na lečo, k jo rineš v uč. Nč cincat pa kr lepo odločen prijem.
Če je na začetku mal problemov, se da vse lepo odpravit z dosti vaje in predvsem ne oko silit. Ko je oko že preveč razdraženo, bo lečo še bolj zavračalo. Konc koncev je to tujek in ne nekaj naravnega.

same here :) nobenih blemou, bojazni, strahu.. s tem da ms mela jz že v prvo takooo veselje da sm eno uro in pol NON STOP not pa vn..pa nism mela nč zamtran učk :) res

aja pa najprej ti jih da za pou ure v oko (to je bl grozn kukr samo ustavlanje če si sam daš) in hodš okol da vidš če je ql.. sej ne da sm rpec k jev etr zapihu zaprla oči k me je blo kr 'strah' da bo elča kr 'vn padla' :lol:

sej se morš saam prvadt ;)
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 27. Mar. 2007 14:59

@morning star - jz sm leče ene 5x v lajfu pozabla vn dat in zaspala z njimi za od pou urce pa vse do zjutri -6 urc..in mi ni NČ, pa jih nosm že 4 leta in tut zdravnica prau da se mi nč ni učk pokvaru al pa akrkoli.. še k sm se zbudila z lečo sm bolš vidla kukr ponavad vidm :lol: sm rabla ačs da sm poštudirala da so tole leče ne pa očala da vidm :D
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 02. Apr. 2007 15:40

punce, kam hodite na preglede v kranju?

...ker jst sm mislla it v Monokla pa sm poklicala in pregled stane 33,4 €
pol sm pa še mal pofirbcala po netu in najdla, da majo v optimistu preglede za 27€ ...pa povsod naj bi pregledal zdravnik...

ma katera kakšne izkušnje, kje je bolš?
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 02. Apr. 2007 16:39

zakaj pa ne bi šle tko na Metelkovo pa to k je vse đabe..res pa d aje treba čakat 2 mesca (prej s eje po pou leta-zdej majo več okulistou k delajo)
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 02. Apr. 2007 19:13

chiqqa napisal/-a:zakaj pa ne bi šle tko na Metelkovo pa to k je vse đabe..res pa d aje treba čakat 2 mesca (prej s eje po pou leta-zdej majo več okulistou k delajo)

kam to a je to optika al prov očesna ordinacija?
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 02. Apr. 2007 19:15

^^ Na Metelkovi je očesna ordinacija. :) Čaka se približno 2 - 3 tedne, če je nujno te uzamejo tudi v parih dneh.
Uporabniški avatar
jelchi
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 9. 2004
Kraj: za knjigami

Neprebrana objavaNapisal/-a jelchi » 02. Apr. 2007 19:32

Pa ste zihr, da je na Metelkovi pregled za leče brezplačen?! Kar jaz vem, tega zavarovalnica ne krije in moraš plačat polno ceno...
Kateri okulist na Metelkovi pa je uredu?

Jaz že imam leče in sem že imela en brezplačen konrolni pregled. Ker pa se mi je dioptrija spet poslabšala :cry: bi morala spet na pregled. Pri moji okulistki pa je potrebno plačat spet polno ceno - 35 €.
Ve katera za cenejšega okulista v LJ?
nevika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a nevika » 02. Apr. 2007 20:17

mene pa še neki zanima........ker si pač zdej nameravam kupit leče,pa še tuki ste mi marsikaj povedali.
zanima pri kateri optiki si naj kupim leče,pač kje mate najbolše izkušnje.

to bodo moje prve leče,očala že nsim 9 let,pa me mal zanima.
aja pa še to ,a mislite da bi lahko nosila barvne leče,če mam dioptrijo 3(al neki takega,k itak nimam pojma.pa vsak let več)?????

ok pač to je zaenkrat vse,še bom vprašala kaj.tnx
:o :wink:
nevika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a nevika » 02. Apr. 2007 20:19

:D -3 mam,pa na daleč ne vidim.
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 02. Apr. 2007 20:43

*hox* napisal/-a:^^ Na Metelkovi je očesna ordinacija. :) Čaka se približno 2 - 3 tedne, če je nujno te uzamejo tudi v parih dneh.

jst sm bla drugač že v ljubljani na očesni kliniki...tm nek naprej od kliničnega centra... sam sm plačala 10 jurjov za to da mi je slabo zmerla... leče so me motile oz. samo na enem očesu me je motla lečka... pa še mela sm filing, da mam naštelano različno dioptirjo za vsak oko...mislm tko, da nism vidla na oba očesa enak, ampak na enga bolj meglen... pa mi je na pregledu rekla, da je to navadn, da se bom navadla... pol sm šla pa šeenkrat, ker se mi ni zdel ok... pol me je pa napizdla naj si ne zmišljujem, da je diptrija čist ok... pa da lečka čist lepo paše v oko... :roll:

totalna neprijaznost pa še drago je!!!! :evil:
Uporabniški avatar
ninc
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 12. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ninc » 02. Apr. 2007 20:56

Vermilion napisal/-a:
jst sm bla drugač že v ljubljani na očesni kliniki...tm nek naprej od kliničnega centra... sam sm plačala 10 jurjov za to da mi je slabo zmerla... leče so me motile oz. samo na enem očesu me je motla lečka... pa še mela sm filing, da mam naštelano različno dioptirjo za vsak oko...mislm tko, da nism vidla na oba očesa enak, ampak na enga bolj meglen... pa mi je na pregledu rekla, da je to navadn, da se bom navadla... pol sm šla pa šeenkrat, ker se mi ni zdel ok... pol me je pa napizdla naj si ne zmišljujem, da je diptrija čist ok... pa da lečka čist lepo paše v oko... :roll:

totalna neprijaznost pa še drago je!!!! :evil:

Placala si? Jaz hodim redno na kliniko, pa ne placujem.
Res je cakalna doba do 6 mesecev, ampak ... z mojo dioptrijo, ki je FUL visoka, se ni za zajebavat.
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 02. Apr. 2007 21:17

ja, a ni tko, da navadn pregled oci za očala pr dohtarju je zastonj... za leče je pa samoplačniško... drgač pa jst sm tud tuki čakala prbližn 6mescev...
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 02. Apr. 2007 22:14

jz mam na metelkovi za leče in za očala.. vs izjemno prjazn, sesta je prou carica :) sproščeno, nč vzvišano..

pa mam sue brezplačno :) sma za uvajanje lečk sm dala neki jurjeu to je pa vse

hodm ke kr že od 3. al 5. razreda :? dioptrijo mam pa 3 pa nima problemou z lečami :) spljoh

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov