Kontaktne leče

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

just jst
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 12. 2006
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a just jst » 17. Dec. 2006 21:35

jst grem tud doskrat spat z lečami-sam za par uric ne čez noč, pa tud ni nič nikol blo sam mal se leče prlimajo na oko.
Uporabniški avatar
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 12. 2004
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objavaNapisal/-a jokica » 17. Dec. 2006 23:07

jah jest pa ni vazno kdaj pridem domov si jih dam ven... lahk tud jih mam notr od zjutrej do zjutrej, sam grem pac jih vedno dam vn... pa ni tezav... k si jih notr dam... je pa moj zanc, ko je prvic vidu kako si jih dajem notr... reku: a to je tak hitr
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Uporabniški avatar
Temptress
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Temptress » 19. Dec. 2006 11:22

Pohvalila bi nove lečke od J&J Acuvue Oasys with Hydraclear! Zelo zelo udobne.. preizkusila sem res že čisto vse možne mehke leče in edino teh sploh ne čutim. Še dobro, da sem res čist čorava brez leč, drugač bi mislila, da so mi že ven padle. :D Pakirane so po 6 leč in en par se nosi 14 dni (tudi kak teden dlje, če res skrbiš za njih).
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 19. Dec. 2006 14:53

Jaz mam pa letne mehke leče...pa so mi čist kul, nimam nobenih težav...tok sm se navadla na njih da jih dajem notr in vem res cist avtomaticno itd. Sicer je tko ze od zacetka skor..k dzj jih nosim ze skor ene 10 let..oz. recimo da 8, jih pa ponavad nosim dalj kot eno leto.
Uporabniški avatar
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a inchy84 » 19. Dec. 2006 17:31

Eno vprašanje:

jst zdele ene par dni pridno nosm leče...sam nikol ne vem kako je prov obrnjena...s ktere kol strani se men zdi kot taka čašica (pr okulistu so mi razlagal, da morm pogledat kje zgleda k čašica in tist je pol pravilno obrnjena)
a je kej narobe če dam lečo narobe not? oz kako pravzaprav veš, da maš lečo narobe not (te kej žuli, skeli, peče,....)
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
Uporabniški avatar
mimi.k
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 5. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a mimi.k » 19. Dec. 2006 18:36

inchy84 napisal/-a:Eno vprašanje:

jst zdele ene par dni pridno nosm leče...sam nikol ne vem kako je prov obrnjena...s ktere kol strani se men zdi kot taka čašica (pr okulistu so mi razlagal, da morm pogledat kje zgleda k čašica in tist je pol pravilno obrnjena)
a je kej narobe če dam lečo narobe not? oz kako pravzaprav veš, da maš lečo narobe not (te kej žuli, skeli, peče,....)

ponavadi cutis kdaj je leca narobe obrnjena, ce ze ne vidis prej da si jo narobe vstavila...

tako je pravilno Slika

in tako napačno obrnjena leča - robovi so nekako obrnjeni navzevn
Slika
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 20. Dec. 2006 9:17

inchy84 napisal/-a:Eno vprašanje:

Jaz s prostim očesom ne vidim kdaj je narobe in kdaj prav obrnejena, ker mi je z obeh strani ista, vsekakor pa čutim :D
Uporabniški avatar
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a inchy84 » 20. Dec. 2006 10:21

Uf pol sm mela do zdej očitno vedno prov noter...nism nč čutila, da bi me kej motilo
Hvala punce za razlago :bussi:

Kako pa najlažje vn date lečko ...k noter jo še spravm, skor vedno v prvem poskusu ... sam mal večje težave mi povzroča vn devanje lečke :?
Tist se pa skor vedno matram pa lovim to lečko po učkah. Pri okolistu so mi razlagali, da naj jo kr primem...sam to men nikakor ne uspe :gruebel: jst pol z očesom čist proti vrhu pogledam pa jo nekak dol premaknem pa pol vn vzamem (sam to traja celo večnost prend jst to vn končno dobim)

pa sej se tolažm s tem, da še nimam glih prakse v tem :P
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
Uporabniški avatar
mimi.k
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a mimi.k » 20. Dec. 2006 10:32

Poglejte navzgor, s prstom potegnite spodnjo veko počasi navzdol in obenem položite prst na spodnji rob leče. Slika

Lečo rahlo potegnite navzdol proti spodnjem delu belega očesa (beločnice). Slika

Lečo narahlo stisnete s palcem in kazalcem (pazite, da se leče ne dotaknete z nohti) in jo vzamete iz očesa.

Takoj razprite palec in kazalec, da se robovi leče ne bi zlepili.

...

Pri meni je tako, da pogledam gor in potem oz. si desno veko z levo roko malo gor potegnem in potem z desno roko, s sredincem potegnem dol, s kazalcem in palcem pa odstranim leco ven... zveni zakomplicirano, samo tako lahko prakticiram tudi brez luci ali ogledala... saj leca vecinoma ze sama odstopi.. Slika
Uporabniški avatar
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 12. 2004
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objavaNapisal/-a jokica » 20. Dec. 2006 22:42

jest brez težav tud če nimam ogledala dam ven... sploh ne kompliciram...
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Uporabniški avatar
_mala_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 10. 2005
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a _mala_ » 25. Jan. 2007 20:58

mene pa zanima, če je kira naročla leče po tej televizijski reklami na pop tv. na neki številki 080 pa kaj si mislite o tem
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 25. Jan. 2007 21:27

NA enem drugem forumu sem brala, da folk ful naročuje. So cenejše, pa še brezplačno tekočino dobiš zraven. Ponavadi jih dobiš že naslednji dan.
Uporabniški avatar
mimi.k
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a mimi.k » 25. Jan. 2007 21:59

jz lece narocujem preko 080-1-lece ze od kar je ta ideja-telefonsko narocanje, na voljo... moram full pohvalt eno punco, k tm dela kot operaterka zeeelo zelo prijazna (samo nikoli si ne zapomnem imena, se mi zdi da se zacne na s)... poleg tega pa tudi sama pove kaj o lecah in podobnih stvareh

tekocine pa so full cenejse pri njih kot v lekarnah in optikah (se posebej solo care plus).

moram pa dodat, da sem prve lece narocila pri optiku, kjer so mi vse zmerili in predlagali katere lecke, ki sem jih tudi na samem zacetku kupila pri optiku, potem pa pri cenejsih 080-1-lece... kjer ti dostikrat dodajo kaksno dodatno manjso embalazo tekocine (60ml) zastojn, kar se mi zdi zelo lepo... aja pa enkrat sem dobila se vichy torbico pa neko kremco za oci od vichy... sedaj so pa uvedel se neke popuste za bonus tocke... tko, da ja, je cenejs.. pa se nikamor ti ni treba it...
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 27. Jan. 2007 9:55

^^Jest tut pri njih naročam in sem ful zadovoljna - kupujem pa čist iste leče kot bi jih pri optiku sam, da mi ni treba nikamor it pa še mal cenejš pridejo :wink:
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
chocolate
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a chocolate » 27. Jan. 2007 10:03

mene pa zanima če je kej važn al lohk takoj začnem uporabljat leče (sm se naročila k okulistu k bl slabo vidm zadne čase in po mojm d mam dioptrijo..) al je treba prej met očala neki časa??

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov