Kontaktne leče
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
evie - Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 6. 2005
**SiMoN@** napisal/-a:cenase z dioptrijo ne veča, k sm jst že menjala dioptrijo in je cena ista...veča se sm glede na to, al maš 14-dnevne, mesečne al pa polletne. drugač se pa leče čist na izi not dajejo, par sekundic rabš, ok, na začetku mal dlje časa, sm pol ti to pride v kri in je glih tko kot da bi si mal uček pomela...sploh ni fore, pa nčne boli in nevem kaj..
A to ti pri okulistu rečejo katere boš uporabljal(14 dnevne, mesečne itd..)? Zbiraš verjetno ne al pač?
Mily, koliko pa ti daš za leče približno? Če smem...
-
sinička - Debatorica
- Na forumu od: 8. 4. 2005
- Kraj: Ljubljana
evie napisal/-a:**SiMoN@** napisal/-a:cenase z dioptrijo ne veča, k sm jst že menjala dioptrijo in je cena ista...veča se sm glede na to, al maš 14-dnevne, mesečne al pa polletne. drugač se pa leče čist na izi not dajejo, par sekundic rabš, ok, na začetku mal dlje časa, sm pol ti to pride v kri in je glih tko kot da bi si mal uček pomela...sploh ni fore, pa nčne boli in nevem kaj..
A to ti pri okulistu rečejo katere boš uporabljal(14 dnevne, mesečne itd..)? Zbiraš verjetno ne al pač?
okulist te vpraša ali bi mela tedenske ali mesečne leče (mislim, da obstajajo tudi dnevne) in potem se odločiš
cena leč je pa odvisna od proizvajalca in katera vrsta so, jaz imam recimo mesečne johnson&johnson leče in dam za 6 parov 16 k
-
**SiMoN@** - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 6. 2005
evie napisal/-a:**SiMoN@** napisal/-a:cenase z dioptrijo ne veča, k sm jst že menjala dioptrijo in je cena ista...veča se sm glede na to, al maš 14-dnevne, mesečne al pa polletne. drugač se pa leče čist na izi not dajejo, par sekundic rabš, ok, na začetku mal dlje časa, sm pol ti to pride v kri in je glih tko kot da bi si mal uček pomela...sploh ni fore, pa nčne boli in nevem kaj..
okulist ti da najprej samo probne leče, za 1 dan. polej pa ti leče začneš kupovati v optiki, in tam zbira kere leče pač hočeš.od začetka sm kupovala mesečne leče, katere pridejo draže(8000), pol se pa začela kupovat 14-dnevne, katere lahk pol potegneš v mesečne(6000). fora pr men je ta, če sem mesečne za kak teden potegnila, ni blo dobro, ker mam občutljive oči...tko da pri mesečnih me je kr neki vse peklo, 14-dnevne so pa ful fajn. je pa velik tut odvisno odtekočine katero maš, in kok pogosto jo menjaš!
-
Latte - Debatorica
- Na forumu od: 29. 11. 2005
- Kraj: New York
Jst imam mesečne leče Bauch&Lomb pa me pride par malo manj kot 3.000. Glede občutljivosti je pa use to normalno, dokler se ne navadiš bo malo neprijetno ampak boš že natrenirala sčasoma.
How blind can you get and still have eyes?
-
Traxie - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 2. 2005
- Kraj: Ljubljana
Jst mam tud zdej lece od Bauch&Lomb-a z cilindorm, prej sem mela pa skos J&J, ampak sem jih menjala. Najprej sem imela mesecne, potem 14 dnevne, pa potem spet ene nove, ki prepuscajo vec kisika...
Amapk mam zadne case z vsemi lecami, ki sem jih probala probleme. Oci mam zelo izsusene (ceprov uporabljam kapljice) in vse me pece, ce jih predolgo nosim. Jemljem pa tudi kontracepcijske tabletke in na receptu pise, da je lahko eden od stranskih ucinkov neprenasanje lec, ampak ko sem to omenila okulistki, je rekla da ona tu ne vidi nobene povezave in da pod mikroskopom zgleda vse v redu.
Me zanima, ce ma se kera kaksne podobne tezave?
Amapk mam zadne case z vsemi lecami, ki sem jih probala probleme. Oci mam zelo izsusene (ceprov uporabljam kapljice) in vse me pece, ce jih predolgo nosim. Jemljem pa tudi kontracepcijske tabletke in na receptu pise, da je lahko eden od stranskih ucinkov neprenasanje lec, ampak ko sem to omenila okulistki, je rekla da ona tu ne vidi nobene povezave in da pod mikroskopom zgleda vse v redu.
Me zanima, ce ma se kera kaksne podobne tezave?
-
MorningStar - Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 11. 2004
Pri nas v optiki je tako, da se z zdravnico pogovoriš kakšne imaš želje in potrebe za leče. Če jih misliš uporablat samo pri športu, za kakšne posebne priložnosti... Potem je malo nesmiselno kupovat 14 dnevne oz. mesečne leče, ker jih boš uporabljal samo npr. 3x. V tem primeru ti pove za dnevne lečke, ki so pakirane po 30 v škatlici. Take leče kot ti jih priporoča dobiš tudi za probo (torej, če se odločiš za mesečne, dobiš testne mesečne leče, ki jih potem normalno uporabljaš cel mesec). Prvič ti jih vstavi medicinska sestra, ti pove malo več o lečah, kako se jih vzdržuje, na kaj moraš biti previden ipd. Nato te zdravnica ponovno pregleda (če lečka lepo leži, poveš, kako vidiš, če te kaj moti...) po tem pa greš k sestri na uvajanje. To pomeni, da si po njenih navodilih sama lečo daš ven in potem nazaj notri (vadiš toliko časa dokler ne gre enkrat lepo ven in notri).
Moram pa povedat, da so redki primeri, ko lečka ni šla v oko oziroma je bilo osebo tako strah, da smo rajši pustili in se bo vrnila, ko bo pripravljena na to. Ni pa nič groznega.
Cena leč z dioptrijo ni nič večja, razlika je samo, da se na leče s cilindri oziroma barvne leče z dioptrijo čaka kake dva, tri tedne.
Me pa zanima kakšne imate kaj izkušnje z Freshlookom? Izpade naravno na vaših očeh?
Moram pa povedat, da so redki primeri, ko lečka ni šla v oko oziroma je bilo osebo tako strah, da smo rajši pustili in se bo vrnila, ko bo pripravljena na to. Ni pa nič groznega.
Cena leč z dioptrijo ni nič večja, razlika je samo, da se na leče s cilindri oziroma barvne leče z dioptrijo čaka kake dva, tri tedne.
Me pa zanima kakšne imate kaj izkušnje z Freshlookom? Izpade naravno na vaših očeh?
De gustibus et coloribus non est disputandum.
˝O barvah in okusih se ne razpravlja.˝
˝O barvah in okusih se ne razpravlja.˝
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
no jst mam tele http://www.lecka.net/artikel.php?id=100&sid=7
se dobijo celo do -11,50. no tko hudo ni pr men. upam da nikol ne pridem na tako veliko diobtrijo, čeprav se mi vsako leto malo poslabša zdej imam okoli -5, ali celo že čez
potem so pa še tele http://www.lecka.net/artikel.php?id=101&sid=7
so sicer malo dražje ampak so za diobrtijo od -12 pa do -20
tako grozna razlika v ceni pa spet ni a ne? se mi zdi da je vseeno bolše dati malo več, kot pa nositi očale pri tako veliki diobtriji.
jaz ne vem no, od česa je odvisno da se ti slabša oz. se ti ustavi na neki diobtriji. če bi se mi ustavilo bi si mogoče šla celo kdaj operirat učke.
-
Little_star - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 9. 2006
- Kraj: ozvezdje
trisa napisal/-a:Jaz že 3 leta uporabljam Zeissove (mesečne) in jih ne zamenjam.
Vmes sem enkrat poiskusila Johnsonove, s katerimi pa sem slabše videla (kljub temu da je bila ista dioptrija). Pa tudi bolj moteče so bile. Pri Zeissovih včasih kar pozabim da jih nosim
enako
-
buffy-ann - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 1. 2006
evie napisal/-a:Khm...kmalu bom novopečena lastnica kontaktnih leč pa me še nekaj zanima... Se lahk tuširaš oz. pereš lase z lečami al si jih moraš dat ven medtem?
Lp
Fajn že ni če ti šampon v oči pride, pač malo paziš. Jaz v tem primeru leč ne jemljem ven.
-
**SiMoN@** - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 6. 2005
am..sej ne da bi bla jst nevem kako previdna, sam men šampn nikol ne zaide proti očem..tko da sploh nisem pomisnla na to, da bi si mogla leče ven dat ko se tuširam!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov