Kontaktne leče

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

glamBABY
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a glamBABY » 11. Sep. 2005 18:09

a to se loh zgodi al kaj?? ja kok je pa to možn a ni mel zadost vlažn al kaj' moj brt jih ma že 10let pa se to še ni zgodil mislm tut prvič slišm :eek:
Uporabniški avatar
Anchi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Anchi » 11. Sep. 2005 18:19

Sam bucka res mal buče prodajaš. Pa še kako je možno, da se ti leča prilepi na oko. Saj ravno v temu je fora, da je treba več utripat z vekami, da se ti leča vlaži po ZUNANJI strani, kamor vlaga očesa ne pride.
Očitno ti pač nimaš slabih izkušenj, ampak verjemi, da je to res. Leča se je sposobna posušit do te mere, da ti ne gre več dol z očesa. Predvsem pa se NE vlaži brez mežikanja, to je 1+1.

Moja kolegica se je enkrat spustila po toboganu (tistem ultra visokem in ravnem) in je imela odprte oči. Bolje da ne veš, kako je potem tiste leče spravila ven.
Isto je, če greš na kakšne vlakce smrti ali kaj podobnega: če imaš celo vožnjo odprte oči in ne mežikaš, ti veter lečo popolnoma izsuši.

Res mi je čudno, da so ti (popolnoma možne) izjave nekaterih punc smešne, glede na to, da sama nosiš leče. :?
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
Uporabniški avatar
u_k_i
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 31. 8. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a u_k_i » 11. Sep. 2005 19:51

bucka meni se zdi da gledaš preveč enostransko... se zgodi, če se ti oko preveč izuši...

sicer pa če bereš reklame za leče, ti bojo zihr tko pisal... dejstvo je da maš košček plastike(oz. nek tujek) v očesu, to zihr ni najbolj zdravo...

jaz jih nosim, pa sama vem,d a me bo 12 urah bolijo očki, po 12 urah očal pa ne, pa delam popolnboma iste stvari....

vsaka stvar ma 2 vidika, tudi leče niso SAMO dobre ali pa SAMO slabe
sanjaj svoje življenje,
a živi svoje sanje
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 11. Sep. 2005 20:24

Pomoje je dost odvisn tut kakšne leče maš... jest že tko kdaj čutm, da mam suhe učke (sploh če sm dolg pred računalnikam) tko, da si tut v sanjah nebi upala v njih zaspat.
Sploh pa to ni zdravo!!! Če bi blo nam vrjetn sploh nebi blo treba jih vn dajat. Pa kokr vem more bit leča minimalno 6 ur na dan v tekočini?
Uporabniški avatar
Lynn
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 9. 2005
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a Lynn » 11. Sep. 2005 22:25

...jst mam pa frko z lečami... mam ful cilindrov in na enmu učku ful, tko da jih morm met tud na lečkah... in ena takšna lečka me stane okoli 19000 SIT... bedno in drago + na takšno lečko čakam pponavadi 1 mesec.. ampk pač... cool mi je met lečke in pa cool očala, ki pa jih tud lepo preplačam pa ne zaradi hudga imena... ampk kr lepo nanese vse skupi od cilindrov, do plastičnih šipc, pa mal pobarvanih šipc... pol me je gospa v optiki vprašala o firmi šipc pa sm rekla da nebi neki extra... pač normalne... in očitno me ni razumela, ko sm ji povedala da ne potrebujem hude kvalitete šipc... dala mi je neke nemške za katere sm dobila enoletno garancijo in opis te hude kvalitete... samo šipce brez okvirja sem plačala od 50000-60000... okvir je bil seveda nov... ampk cene ne bom povedala... glede na to da so bila očala brez ovirjev... 2much
Uporabniški avatar
Anchi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Anchi » 12. Sep. 2005 14:57

bucka81 napisal/-a:Ne strinjam pa se glede lepljenja leč na oči, ker res spim že dalj časa z njimi.
Vem pa tudi, da jih nekateri ne prenašajo.

Okej, prvo: nisem mislila, da prodajaš buče s tem ko praviš, da se ti leče ne lepijo na oči, ampak da jih prodajaš s tem, ko si tako nejeverna in ko praviš, da to ni mogoče, da se ti zadeva zalepi. No, pa je, in še kako je to mogoče.

Kot drugo: z lepljenjem leč se nimaš kaj strinjat ali nestrinjat, to je dejstvo. Res mi je zanimivo, kako to, da ti ta problem ni znan (HVALABOGU, srečka si), sploh zato, ker so to prva navodila sester in okulistov - namreč, veliko je treba utripat z vekami, da se leča vlaži.

In ja, res je da leča prepušča zrak, seveda, saj mora oko nekako dihat pod njo. Ampak zrak lečo suši in ne vlaži. Lečo navlaži veka.

Nihče ne pravi, da se lažeš, rade volje ti verjamem, da nimaš težav. Res blagor. Pa kaj maš to, mesečne, od koga?
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 2. 2005
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a porcelain » 12. Sep. 2005 17:51

Anchi napisal/-a:
Isto je, če greš na kakšne vlakce smrti ali kaj podobnega: če imaš celo vožnjo odprte oči in ne mežikaš, ti veter lečo popolnoma izsuši.

to je čisto res ... :? jaz mam leče zdaj že 6 let , med tem časom sem se pa ful navadla dosti zehat .. da nimam nekih problemov z suhimi lečkami .. ker to pa sux :?
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
Uporabniški avatar
u_k_i
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 31. 8. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a u_k_i » 12. Sep. 2005 19:08

hja jst tut..čeprov se mi znajo zlo zlo sušit očke, tko da imam vedno kapljice sabo :roll:
sanjaj svoje življenje,
a živi svoje sanje
Uporabniški avatar
cat85
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cat85 » 12. Sep. 2005 19:26

bucka81 napisal/-a:
Anchi napisal/-a:Res mi je čudno, da so ti (popolnoma možne) izjave nekaterih punc smešne, glede na to, da sama nosiš leče. :?

seveda so mi, izjave tistih punc, ki same ne nosijo leč in govorijo, ja, joj kaj se je zgodilo eni kolegici, pa joj, kaj se je enemu sosedu nardilo, bla bla bla :roll:
Jaz iz lastnih izkušenj povem(in ne ne prodajam buč!), ker sama še preveč časa spim z njimi, včasih jih po cel teden ne dam ven(in ja vem, da to za oči ni dobro).
Da sem jih vedno brez problema ven spravla, in ne ni mi jasno kako se lahko nalepijo na oko med spanjem :roll:

Smešne gor al dol, ampak res je. Tud moj kolega je imel operacijo, ker se mu je leča zalepla na oko.
Sploh pa da jih po en teden ne daš ven?!? Zanimivo, kak se ene igrate s svojim vidom!! Res, da je odvisno od leč, in če maš leče, ki jih lahk maš tak dolgo not je drugo. Ampak z navadnimi mesečnimi spat pa jih met po en teden not :eek:..
Sama nosim leče že kr dolgo, kake 4 leta sigurno, če ne že kje več. Sem tud sama spala z njimi, jih nosila kar lep čas dlje kot je predpisano, uporabla kdaj isto tekočino 2x pa tak naprej.. Si misliš, da so to malenkosti, ki ne morejo preveč škodit.. Ja, mogoče trenutno res ne, ampak dolgročno pa lahk pustijo neprijetne posledice.. Če ne drugega se ti lahko zgodi, da neboš mogla več leč nosit, al pa jih boš lahk nosla le minimalno časa, ker bojo tvoje oči nenormalno občutljive. Pa to še ni nič v primerjavi s tem, kaj vse se ti lahk zgodi.. To govorim iz lastnih izkušenj, da neuš rekla, da buče prodajam.
Tak da punce - ne se igrat -ni vredno!!!
**Osel gre na led samo enkrat. Človek pa tolikokrat, da se nauči drsat**
Uporabniški avatar
darči
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a darči » 12. Sep. 2005 20:12

cene za barvne leče?? :(
Uporabniški avatar
sQo``
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 8. 2005
Kraj: Under your bed

Neprebrana objavaNapisal/-a sQo`` » 12. Sep. 2005 20:29

koncno vse stima z mojimi lečami :D
mommy says i'm a special person no matter what the other kids say!
Uporabniški avatar
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a sAdie » 12. Sep. 2005 21:34

darči napisal/-a:cene za barvne leče?? :(

ene so ble 6k..zelene ... :D
I love SISLEY& RW
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 12. Sep. 2005 23:36

Bageera napisal/-a:ja zehanje tut jzt prakticiram, ko se mi leče osušijo :)

zehanje? :gruebel:
Uporabniški avatar
padme6
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a padme6 » 13. Sep. 2005 6:52

jaz pa si bom enkrat nabavla crne lece al pa bele nevem najverjetnjeje crne :cool: kr mi je ful vsec ko mas tak pogled, pa se obuzujem crno barvo :lol: :razz: :razz:
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a porcelain » 13. Sep. 2005 8:31

jaz uprorabljam Freshlookove turkizne ... 6200 mesečne ...
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov