Kontaktne leče

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Nadine
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Nadine » 04. Avg. 2005 14:14

odvisno kakšne maš! lahko maš take da jih maš cel mesec lahko notr, lahko take da jih morš dt vsak večer vn pa potem zjutraj spet not. -->te so tut bolj priporočljive za začetnike, ker ni dobr kr od začetka jih met skos v očesu!
Uporabniški avatar
Anchi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Anchi » 04. Avg. 2005 15:58

barbara01 napisal/-a:Zato bi rada vprašala so vam v redu, kdaj ste jih začele nositi, vam jih je doktorica priporočila...

Jz sm jih začela nosit eno leto nazaj (pred tem sem imela eno leto očala), vse v zvezi z njimi pa mi je uredila okulistka. Tudi tebi priporočam, da greš raje k okulistu, če imaš to možnost.
Drugače pa sem zadovoljna z njimi, nosim jih ob vseh priložnostih (morje, žurka, hribi,...) in je res super, ker mi ni treba ves čas pazit, da se mi bodo šipce umazale. :wink: Na začetku sem jih sicer še veliko kombinirala z očali, zdaj pa vse manj. Je veliko bolje če dobro vidiš celo okolico in ne samo tisto, ki jo zaobjameš s šipicami očal.
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
Uporabniški avatar
barbie_girl
Kršitelj/ica 2. stopnje
Na forumu od: 7. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl » 04. Avg. 2005 18:51

jest si pa že dolg časa želim kupt modre leče, sam sm slišala da če maš rjave oči in da maš modre leče ti barva ne pride lepa. a mogoče kera kej ve o tem??
¤MajC¤
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤MajC¤ » 04. Avg. 2005 18:53

barbie_girl napisal/-a:jest si pa že dolg časa želim kupt modre leče, sam sm slišala da če maš rjave oči in da maš modre leče ti barva ne pride lepa. a mogoče kera kej ve o tem??

sweja pride lepo. poglej paris. :) pač kvalitetne kupi, drugace pa men dost lepse zgledajo kaka lepa zelena barva, modra je ze tk znucana :)
Uporabniški avatar
barbie_girl
Kršitelj/ica 2. stopnje
Na forumu od: 7. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl » 04. Avg. 2005 18:54

ja sej mam že zdej rjavo-zelene pa sm se jih že tok naveličala
Uporabniški avatar
MySelf
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 3. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a MySelf » 04. Avg. 2005 21:59

jaz mam rjavo zelene oci, pa sem si kupila (par let nazaj) azurno modre lece.. in pride full dobro.. samo mene so motile... ker se leče premikajo po ocesu in se zgodi da ti barva/leča zamegli pogled...
Tyra
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tyra » 04. Avg. 2005 23:53

kamen napisal/-a:A so vas na začetku leče kaj motile v očeh ali niste imeli nobenih težav?
Jaz imam danes drugi dan leče v očesu in imam sedaj po sedmih urah tako težke oči in tako sem utrujena.

Ko sem si jih prvic dala notri, so se mi grozno solzile oci. Na pregledu sem jih morala dat 4krat ven pa notri, da se naucim. Sem imela cisto zmatrane. Ene par dni sem potrebovala, da sem osvojila svoj nacin dajanja lec v oko, zdaj gre pa v sekundi.

Ne smes imet kar prvi dan 7 ur lece v oceh. Meni so to prepovedali in takrat rekli, da moram postopoma.

Aja prvi dan sem jih se cutila malo, potem pa nic vec.
Zdaj jih imam tudi cel dan ( ce sem na poti) in ni nobenega problema.
Se dobro da so :wink:
kamen
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kamen » 05. Avg. 2005 6:51

Najprej hvala za odgovore.

Danes zjutraj sem si mislila dat leče v oko in sem opazila, da se mi je desna leča na enem robu malce odtrgala. Ali še lahko tako lečo nosim? in ali gre za slabe leče ali sem jaz bila nerodna - kako to da se mi po parktatni uporabi mesečna leča že odtrga?
Uporabniški avatar
zvezdica83
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a zvezdica83 » 05. Avg. 2005 7:53

kamen napisal/-a:Najprej hvala za odgovore.

Danes zjutraj sem si mislila dat leče v oko in sem opazila, da se mi je desna leča na enem robu malce odtrgala. Ali še lahko tako lečo nosim? in ali gre za slabe leče ali sem jaz bila nerodna - kako to da se mi po parktatni uporabi mesečna leča že odtrga?

ja ne smeš je več notr dajat, ni dobr, pa vprašanje če bi oko preneslo to, dražilo bi te
Uporabniški avatar
Anchi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Anchi » 05. Avg. 2005 11:38

Ja po moje tud ni pametno, da si daješ poškodovano lečo noter...daj pokliči okulistko ali optiko, kamorkoli, ravno toliko da dobiš 100% sigurne informacije.
Po vsej verjetnosti si jo sama poškodovala z nohtom, ali pa s pokrovčkom posodice, nisem še slišala za primer, ko bi se leča sama poškodovala.
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
Uporabniški avatar
cosmy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cosmy » 05. Avg. 2005 18:22

Poškodovano lečo NE SMEŠ več uporablat! Raj hitr po novo!!!!
Peek-a-boo!
r0k
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a r0k » 05. Avg. 2005 20:24

js mam pa nekaj vprašanj glede leč
1.pri vstavljanju sem upošteval vse nasvete, ampak ko si jo že spravim v oko je leča zgrbančena oz. je pod njo zrak in se sprime skupaj in pade ven ..

2. ob strani so neke majhne pike :S

3. ko mi jih je vstavila zdravnica ni bilo problema in sem jih imel notri 2 uro brez problemov, ko sem si jih pa sam me je pa peklo, tudi ko sem si jih dal ven
hvala za odgovore

(leče sem dobil danes, mehke bausch&lomb, tekočina je pa opti-free od alcona)
Uporabniški avatar
cosmy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cosmy » 05. Avg. 2005 21:29

r0k napisal/-a:js mam pa nekaj vprašanj glede leč
1.pri vstavljanju sem upošteval vse nasvete, ampak ko si jo že spravim v oko je leča zgrbančena oz. je pod njo zrak in se sprime skupaj in pade ven ..

zanimivo. če si jo pravilno vstavil, se ti to ne bi smelo zgoditi! opiši, kako jih vstavlaš!

r0k napisal/-a:2. ob strani so neke majhne pike :S..

kakšna pikica ob strani ni nič hudga, za vsak slučaj jo še enkrat spucaj, res jo morš tko pucat, da jo boš čim manj prijemal, saj se boš navadil!

r0k napisal/-a:3. ko mi jih je vstavila zdravnica ni bilo problema in sem jih imel notri 2 uro brez problemov, ko sem si jih pa sam me je pa peklo, tudi ko sem si jih dal ven ..

na misel mi pride samo, da jo očitno nisi dovolj sčistil. Druga možnost pa je, da si preveč razdražil oko - pač ni navajeno tujka! Lepo počasi

Če boš delal tako, kot so ti pokazali, lepo, počasi, jo zelo dobro čistil, se boš kmalu navadil, verjemi! Če bojo pa še problemi, boš moral pa se nazaj pokazati
Peek-a-boo!
r0k
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a r0k » 05. Avg. 2005 22:06

očistim jo tako, da lečo namakam v tisti tekočini, vstavljam si jo pa tako, da s palcem in kazalcem leve roke razprem oko, s kazalcem desne roke si jo pa porinem na oko .. če se že leča prime očesa, je zgrbančena oz. je pod njo zrak. a je možno da sem alergičen na tisto tekočino, ker ko sem si jih sam dal notri s to tekočino me je peklo, ko mi jih je dala pa zdravnica s priloženo me pa ni niti malo
r0k
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a r0k » 06. Avg. 2005 8:46

pa v posodici imam stalno neke mucke, kako to dam ven, z vodo baje ne smem :?

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]