Kontaktne leče

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
fiona
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a fiona » 28. Apr. 2005 13:13

Hodim k Šuc-u. Nosim pa Focus-ove lece. Ene imam toricne in tiste so drazje, 11k 6 kom. Druge so navadne, pa pridejo nekje 7k 6 kom.
Na vsakem ocesu imam drugo dioptrijo.
ima pa Johnson toricne 12 kom za 15k, skoraj pol manj. Zato bom lepo dohtarja pognjavila, se splaca.
Uporabniški avatar
flesh girl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a flesh girl » 19. Maj. 2005 19:58

ok..se neki,cesar nism pr nobeni zasledila...
js mam lece zdej ze kr doug...ampak me mot na morju...k kopat se ne morm z lecami, hkrati p nc ne vidm :(:(:( in ne morm cekerat tipckou p nc...:( in to me res ful mot
bratranc mi je sicr svetvou,nej se kr z lecami kopam,kar sm tut sprobala...blo kr kul, sam je riziko...lah d bojo ustale not lah p d ne...in pol ce gledas pod vodo...hmmmm
js sm zgubila 2 para..tunkanje je pac obvezno, p ne mors usakic pravocasno oci zapret :?
nevem kaj naj...ma kera ksno idejo?
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 2. 2005
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a porcelain » 19. Maj. 2005 20:53

ja meni je to tudi bed , glede kopanja .. jaz se zato ne potapljam .. drugače pa - maska za potapljanje ;)
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
Uporabniški avatar
Anchi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Anchi » 19. Maj. 2005 22:51

Flesh girl...
Verjemi, če hočeš, se navadiš na hitro zapiranje oči. Jaz ti sicer iz osebnih izkušenj ne morem nič rečt, mi je pa to kolegica (ki ima dioptrijo -10) povedala. Ker je brez leč praktično slepa, ne more it brez njih nikamor in se je navadila, da pod vodo nima odprtih oči in predvsem je pridobila reflekse, da hitro zapre oči, če jo kdo potunka.
Zdaj nečemu se pač moraš odpovedat: ali čekiranju hudih tipčkov ali pa tunkanju...po moje tu odločitev ni ravno težka.
Pri meni je bilo pa že parkrat tako, da sm se šla kopat z lečami, skakala na glavo, gledala pod vodo...in jih nisem izgubila. :nixweiss: Čisto sem namreč pozabila, da jih imam in da jih lahko v vodi hitro izgubim. :oops:
Ja niti slučajno ne bom šla brez leč na plažo, ker sovražim to, da megleno vidim. :tear: Raje pazim in se ne tunkam (čeprav pozabim, ampak to se navadiš), kot pa da sem brez njih.
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
Uporabniški avatar
.:sonchika:.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 3. 2005
Kraj: Malo tu, malo tam

Neprebrana objavaNapisal/-a .:sonchika:. » 20. Maj. 2005 16:53

Jaz pa ne smem uporabljati leč. Ker oko ne dobi dovolj kisika.
Tako da mi preostane edino operacija, če želim videti dobro. :?
jancy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 17. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a jancy » 26. Maj. 2005 12:02

jaz sem pred kratkim začela nosit leče in rečem lahko samo da zdaj umrem brez njih! :) nosim jih skor celi dan in sploh ne vem da jih mam. v glavnem nobenih problemov! :flower:
I don''t have to worry.
My mother does it for me.
Loesje
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a porcelain » 27. Maj. 2005 6:48

enako ;) kaj mata mesečne leče ?
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a porcelain » 27. Maj. 2005 6:51

ravno to sem te hotla vprašat ;) ne ni ... dokler vidiš normalno je vse ok :) jaz mam mesečne pa jih mam tudi po 4 mesce al še več , pa še nikoli ni blo nič narobe .. mam pa tudi par kolegic ko delajo isto in je vse ok ;) so you have nothing to worry about :)
jancy
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a jancy » 27. Maj. 2005 7:23

jaz nosim mesečne. trenutno sem porabla en testni par, nosla sem ga en mesec, bi ga lahko še dalje, če si ne bi ene leče s nohtom preščipnila. :) zdaj bolj pazim. trenutno mam iste not skor en mesec in vidim isto, ko prvi dan. kolko časa na dan pa jih nosita?
I don''t have to worry.
Loesje
jancy
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a jancy » 27. Maj. 2005 7:38

jaz jih nosim tudi od jutra od večera. oči me nikoli ne pečejo al pa kaj. jaz tudi večkrat zadremam popoldne z njimi, baje da to ni dobro ja. se bom potrudla da ne bom več. pa glavo si tudi perem z nijimi pa nisem mela še nobenga problema. kaj pa na morju si že bla z njimi? so bli kaki problemi?
I don''t have to worry.
Loesje
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a porcelain » 27. Maj. 2005 9:37

od jutra do večera .. jaz tudi včasih zaspim z njimi za par uric .. ni paniqe - takrat je samo treba zazehat parkrat da se ponovno navlažijo pol pa je vse okej ... :)
Uporabniški avatar
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a .:sonchika:. » 27. Maj. 2005 13:41

Mimogrede... sem iskala rubriko oglasi in nisem našla. :)
Namreč, kaka 2 tedna nazaj sem kupila mesečne Johnosonove leče (Surevue) in mi ne pašejo, zato bi jih prodala. Dioptrija je -1,00, bazna krivina pa 8,8. Če koga zanima, naj mi piše na ZS.
jancy
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a jancy » 27. Maj. 2005 14:49

.:sonchika:. napisal/-a:Mimogrede... sem iskala rubriko oglasi in nisem našla. :)
Namreč, kaka 2 tedna nazaj sem kupila mesečne Johnosonove leče (Surevue) in mi ne pašejo, zato bi jih prodala. Dioptrija je -1,00, bazna krivina pa 8,8. Če koga zanima, naj mi piše na ZS.

a ti jih v optiki ne menjajo? mislim da bi ti jih mogli, eni moji kolegici so jih enkrat. sicer jaz nosim take leče kot si napisala, samo dioptrija žal ni prava.
I don''t have to worry.
Loesje
Uporabniški avatar
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a .:sonchika:. » 27. Maj. 2005 16:18

Hja, problem je v tem, ker sem en par sprobala. Naročila sem jih pa pri eni optiki preko interneta. Pa še večji problem je ta, ker tista optika ne prodaja leč, ki jih sicer nosim. (ker so neka totalna eksotika).
jancy
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a jancy » 26. Jun. 2005 9:15

kakšna je razlika med tekočinami, da ene stanejo 2800 druge pa 3500? meni so v optiki seveda priporočali najdražjo. :x mesečne leče nosim že dalj časa kot bi jih lahko in vidim popolnoma isto kot prvi dan, nič me ne pika, žuli, karkoli... ali naj jih zamenjam?
I don''t have to worry.
Loesje

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov