Kontaktne leče
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- gdgd
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 7. 2010
bučka. napisal/-a:medvedka napisal/-a:Kupi si drugo tekočino. Aosept plus je priporočljiv predvsem za kakšne letne leče, ki jih je potrebno malo bolj "ornk" ščistit vsake toliko časa. V kolikor uporabljaš mesečne ali "krajše" leče si nabavi npr. Solo Care Aqua ali Renu ali pač nekaj v tej smeri, saj so to tekočine, ki ne vsebujejo peroksida in lahko lečo z njimi očistiš v 5 minutah. Te tekočine so nenevarne za oči in jih lahko tudi kar direktno kaneš vanje, tako da so super kadar ti leča slučajno pade kam na tla in jo s tem na hitro lahko spereš.
tud razmišlam v tej smeri, sam okulist mi je tole tekočino dal zraven, ko sem včeraj šla prvič po leče. in sem čist zmedena glede tega...
priporočam ti http://moje-lece.si/?dir=002&func=list-nmehke Solocare Aqua
toliko v vednost na tekočini aosept piše da je za nego mehkih leč, vendar morajo biti leče v tekočini vsaj 5 ur. Da se peroksid izniči.
- Chihuahua
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 6. 2010
Mene pa zanima kako je glede zamenjave leč... Približno 7 let nosim mehke leče in sicer mesečne. Pač ko jih grem kupit, dobim v paketku za vsako oko 6 leč, ki jih imam potem za pol leta (eno na mesec, čeprav včasih kakšno lečo nosim malce dlje kot mesec dni, če me v očesu še nič ne moti). Moj fant pa že leta nosi polmehke (ali poltrde, saj ne vem v bistvu, ker se razen o svojih lečah nisem nikoli kaj dosti pozanimala o drugih) in mu jih ponoči ni treba vedno odstraniti. Pozabila sem za koliko časa ima lahko eno lečo, ga moram vprašat, me pa zanima, če lahko preidem na te leče? Verjetno je potrebno iti k optiku na pregled, da še obenem preveri ali je dioptrija kaj večja, potem pa sam pove, če je to možno, ali ne? Je katera že kdaj zamenjala vrsto leč (ne znamke, ampak vrsto)? Meni te moje sicer odgovarjajo (mehke, sicer pa imam že leta Johnson & Johnson), ampak z njimi baje ni priporočljivo spat, jaz pa večkrat zaspim ali pa jih nimam pri roki.
-
kikyca - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2006
Jaz sem čist na začetku mela pol trde leče za 3 leta, te sem obvezno mogla met ker mehke za mene niso prišle v poštev (ne spomnim se več zakaj ne) in takrat pred leti še tehnologija ni bla tak napredna da bi lahk kao take mehke lečke mela kot jih maš ti. So pa te pol trde ble manjše od teh mesečnih mehkih leč, men so še dal zravn neke barve tak da sem mela sivo modre barve lečk (ko se jih mela not sem dejansko tud vidla sivo-modro, kot da bi mela ona očala ki se rahlo zatemnijo ko prideš na sonce, me je ful motlo), pa tud upogibat se jih ne da pa tud mal drugač se jih daje not pa ven iz očk. V glavnem men so te leče ble pravi horor, nevem mogoče sam mojim okam niso pasale ampak vse skup me je taaaak grozno motlo, čist vedno me je ena oka pikala, motle so me, oke sem mela čist solzne, na malo sem full gledla groza no, v pol leta se nisem nikakor mogla navadit teh leč, tak da sem bla raje brez njih. Ampak možno, da sam meni niso odgovarjale. Hvala bogu za tehnologijo in mehke lečke!
Yada, yada, yada...
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Ne se igrat s svojimi očmi in puščat leče ponoči v njih. Sama sem isto počela, par let brez problemov. Potem so se mi pa enkat oči vnele, bile so čist rdeče, oči zabuhle, solze tekle iz njih v potokih. Od takrat imam vedno v torbici posodo za leče za "nujne" primere. Me je čisto prestrašilo, ker bilo potem še par dni isto.
Ni vredno se z očmi zafrkavat.
Ni vredno se z očmi zafrkavat.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
Mene pa zanima, a fiziološka raztopina res ni primerna za čiščenje leč (oblog na lečah oz. preprečevanje le-teh)? Jaz imam za moje mehke kontaktne leče samo fiziološko raztopino in nič drugega, pa jih nosim že leta. A je to kaj narobe? Imate dve vrsti raztopin, eno za čiščenje (kako pogosto?) in eno za shranjevanje leč?
- lia7bibi
- Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 9. 2007
*Gaja* napisal/-a:Mene pa zanima, a fiziološka raztopina res ni primerna za čiščenje leč (oblog na lečah oz. preprečevanje le-teh)? Jaz imam za moje mehke kontaktne leče samo fiziološko raztopino in nič drugega, pa jih nosim že leta. A je to kaj narobe? Imate dve vrsti raztopin, eno za čiščenje (kako pogosto?) in eno za shranjevanje leč?
res je,ni primerna ker ne očisti dovolj.jz sem lani imela razjedo na roženici (ulkus) ravno zaradi shranjevanja leč v navadni fiziološki tekočini,ker mi je zmankalo tekočine za leče in sem mela kak mesec fiziološko. če malo pobrskaš po internetu lahko tud sama prebereš da neprimerno hranjenje leč povzroča vnetja,glivične razjede ipd. in to niso tako nedolžne zadeve,lahko ostaneš slep.jz sm na 'srečo' ostala le z večjo dioptrijo.
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
Vsakic, k das lece notr. Usaj pr mehkih je tko, za ksne druge lece rajs ne bom pametna tekocina za lece je potrosna roba, ni vredn sparat z njo, tle gre le za tvoje ucke.
Live. Love. Surf.
- sissy84
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 10. 2010
- Kraj: Murska Sobota
Jes imam samo tekočino za shranjevanje, nobene fiziološke raztopine. Občasno jih malo podrgnem s to tekočino, drugače jih pa kar shranim v tekočini. Menjam jo pa vsakič preden dam leče notr. Se mi je pa že zgodilo, da sem jih v isti tekočini hranila dvakrat, ampak to je res izjemoma.
...what doesn´t kill you makes you stronger...
-
Hailey - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 5. 2010
Js tut ne uporabljam ničesar poleg tekočine za shranjevanje in tut prvič slišim za čiščenje s fiziološko raztopino. Doslej sicer nisem mela nobenih problemov, pa mam leče že slaba 4leta, tu nekje. Se zna kej zgodit?
Drugače pa js če dam leče ven, popoldne da vem da bom zaspala kje, jih dam kr v isto tekočino iz kere sm jih zjutri vzela, pa zvečer potem menjam. Za dlje kot kaki dve urci pa nikoli. :]
Drugače pa js če dam leče ven, popoldne da vem da bom zaspala kje, jih dam kr v isto tekočino iz kere sm jih zjutri vzela, pa zvečer potem menjam. Za dlje kot kaki dve urci pa nikoli. :]
- sissy84
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 10. 2010
- Kraj: Murska Sobota
Hailey napisal/-a:Js tut ne uporabljam ničesar poleg tekočine za shranjevanje in tut prvič slišim za čiščenje s fiziološko raztopino. Doslej sicer nisem mela nobenih problemov, pa mam leče že slaba 4leta, tu nekje. Se zna kej zgodit?
Načeloma ne. Lahko se zgodi, da če menjaš tekočino oziroma firmo le te, da ti ne ustreza pa ti pol dela težave.
Meni se je že tudi zgodilo, da sem kakšn popoldan zaspala z njimi in ni blo nič narobe. Dvakrat pa sem zaspala celo čez noč, no takrat sem pa zjutraj mela mal zmatrane učke in sem jih pol takoj vn dala. Čeprav spanje z lečami ni priporočljivo sploh.
...what doesn´t kill you makes you stronger...
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
Hvala punce! Čeprav vas ene par prakticira isto kot jaz, torej uporabljate samo fiziološko raztopino, me je strah, da bi šlo kaj narobe, ker mi za oči pa res ni vseeno. Ampak tukaj piše (tako so mi tudi pred leti, ko sem začela uporabljat leče rekli v optiki), da je ta raztopina tako za čiščenje kot shranjevanje leč. Jaz sem zdaj dobila druge leče, ker je treba na J&J po novem dlje časa čakat (3 tedne ) in mam zdaj Zeissove mehke leče, tekočino pa točno to kot na linku: Solo care aqua. Katero tekočino za čiščenje pa naj potem kupim, da je primerna za mehke kontaktne leče in kako se jih čisti? Daš lečo na dlan in nežno drgneš?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov