Kontaktne leče
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
Jaz sem tudi imela poltrde leče in sem jih zelo slabo prenašala, ker so me pogosto dražile in so me potem pekle in bolele oči. Tako da ko sem kupila drugi par (prvemu se je iztekla življenjska doba), sem ga po 4 mesecih zavrgla, ker sem se odločila, da so moje oči predragocene in se ne grem več.
Zdaj imam pa mehke leče in je neprimerno bolje.
Zdaj imam pa mehke leče in je neprimerno bolje.
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
pred dvema tednoma sem dobla poskusne 2-tedenske lečke od Johnsons in so mi kul, nimam nekih problemov. ampak je pa me zmotilo to, da mi je ona ženska v optiki na začetku (ko sem samo zbirala informacije) rekla, da me bo to prišlo pribl. 50€ na pol leta. nevem ali je to samo posploževala ali kaj.. kr sem zdaj ugotovila ceno ene škatlice teh mojih leč in sem šla računat..in ugotovila, da me bodo prišle 140€ za pol leta (ena škatlica s tremi pari je 34€) mislim, to je meni čist tumač in me zanima če je res lahko taka huda razlika v ceni zaradi cilindrov?? in če mogoče kera ve za ceno kakšnih drugih leč drugje..s cilindri seveda
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
medvedka - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
Kolikor sem uspela preveriti na spletni strani, kjer prodajajo leče, lahko kupiš takšne s cilindri že za 50€ (za tri mesece). Za pol leta bi potem imela nekje 100€ stroška plus še tekočina (24€ za dve flaški). Moraš vedet, da so dnevne ali 2-tedenske leče dražje od mesečnih ali letnih. Malo preveri na tej spletni strani http://www.080-1-lece.si/.
- Gost
Živjo
Uporabljam dnevne leče 1-day acuvue moist. Te leče so mi super; ne nosim jih ravno vsak dan, ampak cca. 4-tedensko. Ker je to relativno drag strošek me zanima, če katera ve, če imajo te leče v tem času v kakšni akciji, popust itd.?
Plus tega me zanima. Mogoče veste, če imajo za te leče na razpolago tudi barvne leče? Imam namreč rjave oči, ampak bi jih imela še bolj izrazito rada rjave. Mogoče kdo ve kako potem to zgleda rjave oči, na rjave leče? Al se sploh ne opazi nobena razlika in je to brezveze?
Hvala že vnaprej za odgovor, lep dan, m.
Uporabljam dnevne leče 1-day acuvue moist. Te leče so mi super; ne nosim jih ravno vsak dan, ampak cca. 4-tedensko. Ker je to relativno drag strošek me zanima, če katera ve, če imajo te leče v tem času v kakšni akciji, popust itd.?
Plus tega me zanima. Mogoče veste, če imajo za te leče na razpolago tudi barvne leče? Imam namreč rjave oči, ampak bi jih imela še bolj izrazito rada rjave. Mogoče kdo ve kako potem to zgleda rjave oči, na rjave leče? Al se sploh ne opazi nobena razlika in je to brezveze?
Hvala že vnaprej za odgovor, lep dan, m.
-
MancaS - Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 5. 2008
- Kraj: Novo mesto
Dvomim, da boš dobila enodnevne barvne leče. Sama sem si jih pred časom nekajkrat kupila in tiste leče se je takrat dobilo samo 3-mesečne. Zdaj sem na internetu zasledila tudi 14-dnevne in mesečne, ampak vseeno bi bilo najbolje, da vprašaš še v kakšni optiki. Tam ti bodo znali tudi najbolje povedati, koliko ti bodo leče dejansko spremenile barvo oči. Barvne leče namreč obstajajo v dveh različicah: imaš take, ki so samo "tonirane" in poudarijo tvojo naravno barvo, nekatere pa ti lahko čisto spremenijo barvo. Jaz sem uporabljala slednje in sem imela take lepe zelene učke Drugače imam rjave, s temi lečami pa bi lahko imela tudi modre. Ko sem jih kupovala, sem imela v optiki možnost vse te leče (vse odtenke) tudi poskusiti, tako da sem lahko videla, kako bo izpadlo in če se mi jih sploh splača kupit. Enako bi svetovala tudi tebi - pojdi vprašat, pa naj ti vse razložijo in pokažejo. Moja izkušnja je bila super, vseeno pa se boš morala sama odločiti, ali bo ustrezalo tudi tebi. Pa veliko sreče pri nakupu
- fun
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 15. 8. 2005
Barvne leče (mehke) se dobi mesečne in 14-dnevne.. Pa kupiš jih lahko samo celo škatlo, va kateri je 6 leč. Vsaj v naši optiki je tako. Pa potrebno jih je prej naročit.
Ena je spraševala če se poltrde leče hitro "izgubi"... Jaz sem jih nosila 1 leto pa jih nisem izgubila (pa sem jih mela tud med plavanjem, športom in takimi aktivnostmi, kjer se to rado naredi...)
Potem sem pa začela uporabljat 14dnevne mehke leče, ker se mi dioptrija prehitro spreminja,in se mi ne splača kupovat poltrdih...
Ena je spraševala če se poltrde leče hitro "izgubi"... Jaz sem jih nosila 1 leto pa jih nisem izgubila (pa sem jih mela tud med plavanjem, športom in takimi aktivnostmi, kjer se to rado naredi...)
Potem sem pa začela uporabljat 14dnevne mehke leče, ker se mi dioptrija prehitro spreminja,in se mi ne splača kupovat poltrdih...
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Eno vprašanje mam za tiste, ki nosite leče. Sama nosim mehke in sicer že vrsto let. Večkrat ko sem šla zdoma (šolska ekskurzija, daljše potovanje, ali pa preprosto za nekaj dni nekam prespat), nisem nosila s sabo škatlice za leče in tekočine, ampak sem isti leči imela v očeh par dni (največ tri). Kako druge prakticirate v takih primerih? Obstaja kakšna tekočina (mogoče celo kapljice za oči), ki jo lahko uporabljam za vlaženje oči, da se mi ne osušijo, ko se zbudim z njimi in po komaj kakšnih 20 minutah postane vid bolj oster in ne meglen kot na začetku?
-
Shannon - Debatorica
- Na forumu od: 15. 11. 2006
Leče si imela notr 3 dni? Svaka čast, jaz bi si verjetno izkopala oči. Ful potujem in imam ustaljeno rutino in nabor potrebščin, ki jih vzamem s sabo - v bistvu vse, kar uporabljam doma (2 posodici, pinceta, steklenička tekočine, kapljice za vlaženje oči, očala. Vse skupaj imam spravljeno v majhni torbici in res ne zavzame veliko prostora).
Sicer uporabljam letne mehke leče, za katere se priporoča, da so v očesu največ 16 ur naenkrat. Že zaradi higiene in možnosti infekcij (nabiranje beljakovin na leči ...) ti res odsvetujem, da to še naprej prakticiraš. Lahko si nakoplješ resne težave z očmi. Pa saj ni skoraj nič dela z lečami - meni vzamejo vsak dan manj kot minuto (not, ven, čiščenje).
Sicer uporabljam letne mehke leče, za katere se priporoča, da so v očesu največ 16 ur naenkrat. Že zaradi higiene in možnosti infekcij (nabiranje beljakovin na leči ...) ti res odsvetujem, da to še naprej prakticiraš. Lahko si nakoplješ resne težave z očmi. Pa saj ni skoraj nič dela z lečami - meni vzamejo vsak dan manj kot minuto (not, ven, čiščenje).
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
Zakaj pa enostavno ne vzameš sabo tekočine in škatlice? Saj ti ne vzame toliko časa, da jih vzameš ven zvečer in zjutraj spet nazaj noter. Jaz sem vedno (zdaj sicer že pribl. leto nimam več leč) vzela sabo tekočino, ker niti pomislila nisem, da bi imela 3 dni nonstop leče notr. Poleg tega pa lahko škoduješ očem.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
-
Ryu - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 10. 2007
jest škatlico in tekočino zmeri nosm s sabo... da bi mela leče notr 3 dni, kriza, pomoje si izpraskam oči prej, ker imam pač občutljive in me začnejo pečt če mam leče predolg notr oz če spim z njimi... mam pa za tekočino tako mini flaško (dobila pri optiku... lepo je veze met ) namest tavelke in jo mam loh zato skoz s sabo
-
Kaychee - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 8. 2007
Tamala_mrha napisal/-a:Eno vprašanje mam za tiste, ki nosite leče. Sama nosim mehke in sicer že vrsto let. Večkrat ko sem šla zdoma (šolska ekskurzija, daljše potovanje, ali pa preprosto za nekaj dni nekam prespat), nisem nosila s sabo škatlice za leče in tekočine, ampak sem isti leči imela v očeh par dni (največ tri). Kako druge prakticirate v takih primerih? Obstaja kakšna tekočina (mogoče celo kapljice za oči), ki jo lahko uporabljam za vlaženje oči, da se mi ne osušijo, ko se zbudim z njimi in po komaj kakšnih 20 minutah postane vid bolj oster in ne meglen kot na začetku?
http://www.lecka.si/artikel.php?id=193&sid=13
Tele 14-dnevne lečke so tok dobre in propustne, da jih načeloma lahko nosiš en teden skupaj, torej podnevi in ponoči. Čeprav ti bo vsak optik to odsvetoval. Normalno. Jz mam vedno tekočino s seboj in špegle za vsak primer, sm pa nekej let nazaj na morju prakticirala tud to, da sm jih mela skoz not, ker nism mela tekoče vode in elektrike.. Skratka, ni blo najbolj higiensko vse skupi v tisti đungli. Pa nism mela nobenih problemov tri tedne, tko da..
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
jst tud mislm da ne bi zdržala tri dni in noči z enimi lečami... sicer mi je tud zoprno trogat s sabo tekočino, pa škatlco itd., zato sm zdej "odkrila" dnevne lečke, tud od Johsonsa, in je to idealno nadomestilo za te mesečne, ki jih nosim sicer... vzameš s sabo tok lečk, kot jih rabiš in uporabljene na konc dneva enostavno vržeš stran in drug dan pa vzameš nove frišne... čisti luksuz... so pa tako udobne, da sem jih zdej začela kr redno uporabljat oz. mam en dan mesečne en dan pa te dnevne... problem je edin v tem da so moje mesečne barvne (plave), dnevne pač niso in tko en dan hodm okol s plavimi očmi drug dan pa z rjavimi
The secret of success is consistency of purpose.
-
MancaS - Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 5. 2008
- Kraj: Novo mesto
Tamala_mrha: tega ne smeš delat. Vsak optik ali okulist ti bo povedal, da leče niso za ponoči, kaj šele, da bi jih nosila več dni skupaj. In verjemi, da ne govorijo kar nekaj v tri dni! Edina izjema so t.i. stalne leče (npr. Focus Night & Day), ki jih lahko nosiš več dni skupaj, ne da bi jih jemala ven, le občasno jih moraš navlažiti s posebnimi kapljicami. Za vse ostale leče pa to ne velja - nositi jih smeš največ 16 ur na dan. Na lečah se namreč v času nošenja nabirajo beljakovinske obloge, ki zamašijo pore na leči. Zaradi tega je moten dotok kisika na oko in potem se pojavijo razne neprijetnosti, kot je občutek suhosti v očesu, draženje ali v tvojem primeru zamegljen vid. Se ti je sicer zdelo normalno, da zjutraj 20 minut ničesar ne vidiš? Že to bi ti moralo biti dovolj veliko opozorilo. V tvoje dobro in predvsem v dobro tvojih oči ti svetujem, da naslednjič vzameš s seboj posodico za leče in raztopino - saj se dobijo tudi manjše embalaže (potovalna izvedba). Z očmi se res ni za hecat!
V razmislek pa še tole (kopirano iz članka enega oftalmologa):
"Kontaktne leče so kljub številnim dobrim lastnostim tujek na očesu. To pomeni, da lahko povzročijo bolezenske spremembe na roženici, ki utegnejo pripeljati do trajne okvare vida. To se lahko zgodi zaradi neustrezne izbire vrste kontaktnih leč, predolge uporabe, uporabe nečistih leč, uporabe leč v suhem in prašnem okolju, okužbe očesa ali kontaktne leče..."
V razmislek pa še tole (kopirano iz članka enega oftalmologa):
"Kontaktne leče so kljub številnim dobrim lastnostim tujek na očesu. To pomeni, da lahko povzročijo bolezenske spremembe na roženici, ki utegnejo pripeljati do trajne okvare vida. To se lahko zgodi zaradi neustrezne izbire vrste kontaktnih leč, predolge uporabe, uporabe nečistih leč, uporabe leč v suhem in prašnem okolju, okužbe očesa ali kontaktne leče..."
- citrončica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 4. 2008
- Kraj: Ljubljana
Jst bi ti tut odsvetovala, da maš lečke tolk časa v uču. Jst ko mislm kam it, grem najprej k optiku pa mi dajo vodo za lečke (pa ni tista velika embalaža, ampak čisto majčkena, ki je primerna za potovanja) in to zastonj!!!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov