Kontaktne leče

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
evie
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a evie » 04. Maj. 2007 10:23

Khm...zakaj morate vsi te preglede plačevat? Jaz sem mela 10 let očala, zdej mam eno leto leče in sem bla v vseh teh letih ziher ene 15krat na pregledu pa nikoli nisem plačala za njega; tud zdej ne, ko hodim vsake pol leta na kontrolo oz. pregled. Pa hodim v optiko kjer majo oftalmologa zaposlenega... Čudno tole...isto nič ne plačata moja starša.
Glede leč pa...mam mesečne od ciba vision in je normalno tud, če jih nosiš tam do 16ur na dan. Js jih mam tam povprečno 12ur na dan not...odvisno od dneva.
Uporabniški avatar
lei
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a lei » 04. Maj. 2007 13:02

ni ti treba placat, ce gres v zdravstveni dom al pa ponavadi tko, da ko po pregledu v isti optiki kupis lece/ocala ti ne zaracunajo. vsaj pri meni je blo do sedaj tako.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 04. Maj. 2007 13:25

Kok približno pa leče stanejo? So dražje od očal?
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 05. Maj. 2007 14:11

Cisto odvisno kaksne kupis. Mesecne, tedenske, ...
V enem paketu je obicajno 6 leck, pa stanejo priblizno 8.000 sit.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 05. Maj. 2007 15:07

^^ Verjetno je odvisno tudi od dioptrije, ane?
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 05. Maj. 2007 15:42

Ne, ni odvisno od dioptrije. Jaz sem na zacetku mela minimalno, zdaj mam pa -5 (levo oko) in -4 (desno oko) pa placam isto.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 05. Maj. 2007 15:44

A res al kaj? To pa nisem vedla. :) Sam to pa pride pol dost cenejš kot pa očala. :)
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 05. Maj. 2007 15:55

Cisto odvisno kak gledas. Jaz sem si nov okvir pa nova stekla kupla novembra pa sem dala priblizno 70.000 sit. Ampak je to ze ZELO drago, prvic zaradi velike dioptrije, drugic sem kupila tudi drag okvir (45.000 sit). Ampak glede na to, da bom okvir imela vsaj dve leti je to 22.500 sit na leto + stekla, katerih cena je odvisna od dioptrije, kakovosti, tansanja...
Za lece pa dam cca. 15.000 sit na 3 mesece, kar je torej 60.000 sit na leto.
Ce tak pogledas in izbiras med enim in drugim so ocala definitivno cenejsa, ampak jaz bi umrla brez lec in bi jih imela tudi ce bi bile 3x drazje..
Uporabniški avatar
Shannon
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Shannon » 05. Maj. 2007 16:59

Moje leče stanejo 18.000 (ne vem, koliko je to točno v evrih) - to je blo cca leto in pol nazaj. Mam pa take za 2 leti, mehke, brez problemov jih nosim tudi 15 ur na dan. Čeprav vem, da to ni ravno dobro za oči.

Očala sem nazadnje dala delat že ful let nazaj. Vse skupaj je blo cca 40.000 sit, šipce so stanjšane, ker imam ful visoko dioptrijo.
Uporabniški avatar
lei
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a lei » 05. Maj. 2007 23:22

moje lece pa so okol 3000, ce jih skos nosis so za kaksne 1,5 mesca, drugac pa tut dlje lahko. js jih nimam cist vsak dan not. so pa dbest. nevem sicer kera firma =) ampak pr Krsticu jih kupim. kupi ene pa probaj, ker tut vsi jih ne morjo nosit ker jim prevec drazjo oci.
There are easier things in life than trying to find a nice guy...like nailing jelly to a tree for example.
Uporabniški avatar
bolhica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 4. 2006
Kraj: somewhere

Neprebrana objavaNapisal/-a bolhica » 06. Maj. 2007 4:21

morte pa pazt da mate skoz čisto tekočino v posodicah in umite roke k si dajete leče v oči ker abje to tud vpliva na slabšanje vida..če je vse to zanemarjen!
... ι αм ωнαт ι αм ...
Lady_Liora
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 5. 2007
Kraj: kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Liora » 06. Maj. 2007 16:47

ja pa še kej se ti vname lohka, tko da je higiena res na mestu tle. glede kolk časa maš loh not..nekje tko je da maš do 16 ur usak dan pa en dan na tedn nč, da se ti uč spočije. sam v praksi, se da zdržat tud dl ;) mal jih vn daš pa splahneš pa nazaj. sam zdrav pa vretn lih ni to najbl, ker konc koncu leča je en tujek za uč..
Uporabniški avatar
J.Lo
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a J.Lo » 06. Maj. 2007 17:22

Jaz mam tudi mesečne leče, paketek s tremi lečami me stane 12,5 €. Se pa striktno držim, da jim mam vedno en mesec in ne več kot to. Ponavadi jim mam noter od jutra pa do nekje 6ih, 7ih popoldne, ampak me pol proti koncu že ful motijo, tak da komaj čakam da pridem domov, da jih dam ven.
Lahko imam vse.
InEs1991
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 4. 2007
Kraj: okolica lj.

Neprebrana objavaNapisal/-a InEs1991 » 16. Maj. 2007 16:41

jaz sem danes dobila prve leče, poskusne en par za en mesec, dali so mi pa pure vision, pa sm za pregled pa lečke plačala 21€ tko da se mi ne zdi drago :D
Uporabniški avatar
rebel*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 1. 2006
Kraj: :)

Neprebrana objavaNapisal/-a rebel* » 16. Maj. 2007 17:08

_Petra_ napisal/-a:OK, to pa prvic slisim. Meni je do zdaj vsak okulist rekel, da ni priporocljivo kontaktnih lec nosit vec kot 7 ur na dan.
Sem sicer 1x slisala za ene lece, jih imas lahko tud ponoci not, ampak...

mehke mesečne leče lahko maš 12 ur 100% (vsaj zeissove), razn prve tedne, ko se še navajaš...itak pša sama čutiš kdaj bi jih mogoč blo fajn vn dat (peče, občutek, da odstopajo...) pol maš poltrde, ko lah maš cel dan, trde isto, dobi se tud take, ki jih lah maš stalno notri, ampak valda je dober jih kdaj vn ruknt...
drgač pa, tud če z mehkimi kdaj zaspiš, še ni take krize, sploh če pol kak dan pavze nardiš... js mam itak še očala za lene dneve, ko se mi niti leč ne da met :D
...ljubiti...
......biti....
........iti...
.........ti...

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov