Kontaktne leče

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 25. Mar. 2007 16:36

bolhica napisal/-a:
nevika napisal/-a:mene pa neki zanima.a bi lahko js nosila leče,ker se pač ravnokar odločam za njih(drugač ž 8 let nosim očala) glede na to,da se mi moje oči velikokrat solzijo in pol si jih kar naprej brišem.a bi bilo to moteče za leče??

to bi blo idealn zate!! niko lneb meglen vidla (kr je pr lečah navadn pojav če maš premal navlažene) pa mislm, da bi ti še clo pomagal zmanjšat t osolzenje ravn s temu k bi leče tok pobrale vase..sam zdej nevem kako bi se ti obnašale za prvič, upam da nimaš prou občutlivih oči.

al pa če ne..če se ti učk rpeveč solzi te lahkoz ačne leča rezat..usja pr men je blo enkrt tkod aje ful pihal in se je men začel kar naenkrt ful souzit, mela čist rdečga pol pa še leča me začela rezat in je blo čist nevzdržno.
nevika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a nevika » 25. Mar. 2007 22:55

mene skrbi to ,da ko bi imela leče not in bi se mi začele oči solzit in bi si jaz potem začela jih brisat,če bi mi leče ven padle?drugač pa nimam neki ful občutljivih oči,je pa res da že 2 leti nism bila pri okulisti in že počasi vidim megleno oz. moram vsako stvar kk je daleč tko mal ozko pogledat.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 26. Mar. 2007 10:29

Lej itak je najboljš da greš k okulistu in ti bo on prav svetoval. PA ziher boš dobila najprej kakšne testne leče za en mesec in boš vidla kako se počutiš z njimi. Res je brezveze če te motijo, ker potem skos samo na to tuhtaš in res ne moreš normalno funkcjonirat. leča se ti mora lepo prilegati in je ne smeš popolnoma nič čutit.
Uporabniški avatar
bolhica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 4. 2006
Kraj: somewhere

Neprebrana objavaNapisal/-a bolhica » 26. Mar. 2007 12:48

ja mene recimo začne ful rezat če mi kej pade v oko..kkšn prašn elc alpa kej tazga..sj za u taprvu, k vidm da se ful ne morš odločt, bi si lahko kupla dnevne leče (k jh pol lahko kkšne 3 dni nosš), da preverš kako bi se počutla z njimi, pa bi se na podlagi tega odločla kolk si za leče alpa za očala :)
... ι αм ωнαт ι αм ...
nevika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a nevika » 26. Mar. 2007 15:53

js bi ful ful rada leče nosila,ker me očala res motijo npr. ko sem na kakšnem koncertu,ko je gužva ali pa ko pridem pozimi v kak prostor in ko potem nič ne vidim,pa kers o to že moja 4 očala v 4 letih.tako,da si ful želim leče samo me je strah,da jih ne bi dobila,ker bi si jih verjetno zelo težko not vstavla,ker sem preveč panična glede takih stvari,da bi se ustrašla.
.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 26. Mar. 2007 16:09

ah kva se sekiraš.. če ne boš probala, nikol en boš vedla eč ti ustrezajo.. ne paničart, sam naroč se k okulistu ker se čaka pou leta!!!
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 26. Mar. 2007 16:14

Ma res se ne bat. Itak sem nam zdijo določene stvari težke, ampak če ne probaš ne veš. Mogoče ti bodo ist ustrezale :wink: . Lepo se naroči k okulistu. Pa ni treba v ZD ampak pejt nekam direkt v optiko. Tam ne boš tuk čakala. jst sem ponavadi na vrsti že naslednji teden ko se naročim.
Sweetflower
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Sweetflower » 26. Mar. 2007 18:50

hellow! jaz sicer že kakšni 2 leti nosim Air Optix leče in moram reči, da ressss nimam nobenih problemov..leč enostavno ne čutim :) jaz bi vprašala, če barvne leče res ne škodijo očem v nobenem pogledu?Moja kolegica je bla pri okulistu in mu je omenila da bi nosla barvne leče..in je reko: ODMISLI. :roll:jaz si jih resnično želim :evil:
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 26. Mar. 2007 18:56

Sweetflower napisal/-a:hellow! jaz sicer že kakšni 2 leti nosim Air Optix leče in moram reči, da ressss nimam nobenih problemov..leč enostavno ne čutim :) jaz bi vprašala, če barvne leče res ne škodijo očem v nobenem pogledu?Moja kolegica je bla pri okulistu in mu je omenila da bi nosla barvne leče..in je reko: ODMISLI. :roll:jaz si jih resnično želim :evil:

okulisti...sploh tisti za očala so na splošno dost nenaklonjeni lečam takšnim in drugačnim...tko, da ne smeš vsega čist 100 vzet... pomoje, da če jih ne nosiš ravn vsak dan nebi smel bit problema :wink:
¤MajC¤
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤MajC¤ » 26. Mar. 2007 18:59

jaz ma zdaj intenzivno modre, si nisem mislila da bo tako hudo..ampak ok samo en krat smo mladi :D
Uporabniški avatar
bolhica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 4. 2006
Kraj: somewhere

Neprebrana objavaNapisal/-a bolhica » 26. Mar. 2007 19:57

ja k sm bla jst prvič pr nakupu leč, mi jje prodajalka sama rekla "odmisl", kr težit mi je začela nej jji oblubm da jih ne bom nosila več kt xx ur pa take foreee..haLo..kaj je s folkam, če hočm leče hočm leče!!! :twisted: pol sm jih dobila pa ji "oblubla" DA jih bom nosila sam k bo nuja - to j pa pr men skoz :lol:

nevika sej smo vsi k nosmo leče (kr ns ni mal) mel probleme s temu kako prvič, drugič, tretjič leče notr dobit..to se navadš..vrjem mi, da če bi me vidla prvič akko sm jih v oko ustavlala da bi umrla od smeha! :oops:
... ι αм ωнαт ι αм ...
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 26. Mar. 2007 20:08

@bolhica-ja sam veš, to je res! barvne leče niso za usak dan..zato ma pa apris bleme s svojimi očmi..in nemorš ti kr tko met brez nadzora okulistke pa da ti pove a je ql al ne.. z leti se zihr pokažejo kšne negativne!

drgač pa: leče zakon! ne menjam, sovražm očala, k da nimam dioptrije :P
nevika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a nevika » 26. Mar. 2007 23:13

aha,hvala za vse to kar ste povedale.zdej me pa še neki a ko greš prvič k okulistu si pač moraš tam pred njim vstavit leče not a ne ?in kaj se zgodi ,če je zmeraj neuspešno?aja,pa še neki,ko pač gledam na tv papriki tisto optiko Sever,ko pač predstavljajo njihova očala,me zanima kako so oni?a imate kake izkušnje z njimi??
Uporabniški avatar
Temptress
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Temptress » 27. Mar. 2007 6:58

No, potem sem pa jaz ena izjema, ker nisem imela nobenih problemov pri vstavljanju leč v oko. Po pregledu mi jih je najprej okulist vstavil v oči in mislim, da je blo potrebno bit ene pol ure v ordinaciji, da je vidu kako učki reagirajo in kolk se kej mehurčki delajo pod lečo.

Pol mi je sestra pokazala kakšna je tehnika prijema leč in vstavljanja v oko. Nato sem pa že sama pred ogledalom morala ponovit. Dost sproščen je treba bit in u bistvu z očesom gledat v "prazno" pred sabo in ne fokusirat pogleda na lečo, k jo rineš v uč. Nč cincat pa kr lepo odločen prijem.
Če je na začetku mal problemov, se da vse lepo odpravit z dosti vaje in predvsem ne oko silit. Ko je oko že preveč razdraženo, bo lečo še bolj zavračalo. Konc koncev je to tujek in ne nekaj naravnega.

Barvnih leč jst res nebi opevala kot nekaj, kar bi človk nosil cel dan. Vseeno niso tolk udobne in prepustne (kisik) kot brezbarvne.
Jaz sem jih nosila nekaj mesecev za v službo (vstavljanje ob petih zjutri in gledanje v računalnik 8 ur), kar pomeni da sem res oko max. utrudla in sem domov prišla z res bogimi učki :(. Mislm, da jih bom od zdej naprej rajši nosila za "na lepše". ;)
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lara* » 27. Mar. 2007 7:38

Jz mam tudi že nekaj časa leče (cca 4 leta)...nimam problemov..čeprav se kar ne morem učiti z njimi..še vedno si takoj nataknem očala, ko pridem domov. Premišljujem o operaciji..vendar se mi mora najprej dioptrija ustaliti :?

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov