Kontaktne leče

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

MysT|cA
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a MysT|cA » 24. Feb. 2007 18:21

eno vprasanjce....

raunkar se mi je zgodil, da se mi je leca prestavla (sele 4.dan uporablam lece) nekako desno dol z rozenice in se mau nagubala... se sreca da sm mela skatlco s tekocino in ocala s sabo, ker do zdej tega ponavad nism nosla s sabo... ampak me zanima kaj storit v tem primeru?

ze tko se mi nasploh dogaja da z desnim ocesom na trenutke vidim megleno in ko oko pomencam, je malo bolje... prej sem pa ocitn mal prevec mencala :)
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 24. Feb. 2007 22:56

Ja se nardi. jst si jo kr nazaj na sredino s prstom prestavim in mal pomežiknem, pa se sama nagliha :D . Razen če jo preveč pomečkaš in pade ven, takrat nimaš kej. jst si je v tem primiru ne morem dat več nazaj, ker je taka zapackana, medtem ko moja sestrična jo da kr lepo nazaj in prav nič ne moti.
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 24. Mar. 2007 11:37

Katere leče in vode za leče pa kaj uporabljate? Še posebej me zanima za tiste, ki imate bolj občutljive oči.
Uporabniški avatar
bolhica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 4. 2006
Kraj: somewhere

Neprebrana objavaNapisal/-a bolhica » 24. Mar. 2007 12:26

zeissowe, najbolše so mi, pa se mi zdi da najdl časa zadržijo v seb vlago..sm zadovolna! :cool:
... ι αм ωнαт ι αм ...
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 24. Mar. 2007 13:16

bolhica napisal/-a:zeissowe, najbolše so mi, pa se mi zdi da najdl časa zadržijo v seb vlago..sm zadovolna! :cool:

si mela že kdaj kkšne druge za primerjavo?
Uporabniški avatar
TiGy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a TiGy » 24. Mar. 2007 14:07

A se da dobit barvne leče brez dioptrije? Pa kolk približn stanejo? :)
Uporabniški avatar
bolhica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bolhica » 24. Mar. 2007 14:29

Kika napisal/-a:
bolhica napisal/-a:zeissowe, najbolše so mi, pa se mi zdi da najdl časa zadržijo v seb vlago..sm zadovolna! :cool:

si mela že kdaj kkšne druge za primerjavo?

ja sm ja..še ene so mi skoz ponujal bausch&lomb - sam mi niso ble ušeč, pa po nekej časa so se mi zdele ful preveč osušene..tele pa lahk onosm tko 2 mesca (mesečne) pa je čist ql..pa tiste k so v posodici mal na modro potegnejo in so manjše kokr zeissowe..

za bravne leče brez dipotrije pa odšteješ tm ene 7jurjou (nevem kolk je v €) za eno?
... ι αм ωнαт ι αм ...
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 24. Mar. 2007 22:25

jst sm mela že zeissove...so ble ql...

pol sm pa mela še optixove pa so mi ble čist gnile... sploh jih nisem mogla nosit...
nevika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a nevika » 25. Mar. 2007 0:39

mene pa neki zanima.a bi lahko js nosila leče,ker se pač ravnokar odločam za njih(drugač ž 8 let nosim očala) glede na to,da se mi moje oči velikokrat solzijo in pol si jih kar naprej brišem.a bi bilo to moteče za leče??
Uporabniški avatar
Temptress
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Temptress » 25. Mar. 2007 8:44

Js sm pa glih naročila Softlens Natural Colors (Pacific barva). So letne barvne leče in sem že mela barvo Platinum. Naredijo res ubijalsko lepe svetlo sive učke. :twisted: Žal mi je samo, da so manj udobne kot J&J acuvue oasys, ki jih nosim vsakodnevno. Teh res ne prekosijo nobene druge leče (zaenkrat).

Slika
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 25. Mar. 2007 11:53

@temptress - kje si pa kupla te barve k jz si jih tut želim.. sicr ne za vsak dan (tko okulisti pravjo, da ni preiporočen jih met vsak dan) ampk tko za posebne priložnosti..
kok pa stanejo? jz bi mela zelene al pa kšn modr odtenk :P

drgač pa nosm mesečne leče in je ena gor sprašvala kaj narest če se ti zdi da so se mau rpemaknile pa da bojo vn padle.. men se še ni zgodil da bi kr vn padla.. mogoče je blo presuho, v tem primeru se prisilš zazehat da dobiš spet tisto 'ostrino' pa tut leča gre nazaj iz kjer je pršla :) tut če se ti zdi da je že skor vn padla :D
Uporabniški avatar
Temptress
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Temptress » 25. Mar. 2007 12:53

@chiqqa

Js leče naročam preko http://www.lecka.si/ (včasih tud http://www.080-1-lece.si).
Te odtenke leč pa dobiš na lecka.si (barvne leče), Softlens Natural Colors (Bausch & Lomb). Tam so objavili tudi fotke kako naj bi zgledale na očeh, ampak tolk obupnih fotk pa še ne. Kolikor včasih pretiravajo z barvnimi filtri na fotkah za leče, je moja barvna lestvica v prejšnjem postu 80 % realna. Vsaj za odtenek Platinum si upam to trditi, ker sem ga preizkusila.

V škatlici je samo 1 leča, tako da pri naročanju označi količino 2. Cena za eno lečo je 27,10 € (6.494,24 SIT). Nosiš jih lahko 1 leto.

Za primerjavo (ampak v živo zgleda dosti boljše):

Moja naravna barva oči (nekaj med sivo-modro-zeleno barvo):
Slika

Slikano z lečami Platinum (brez flasha):
Slika

Slikano z lečo Platinum (s flashom):
Slika

Slika
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 25. Mar. 2007 13:08

hudo!
sam jz mam rjave učke.. me zanima kako bi pol to men vn pršl..hmmm
bomo probal :P
Uporabniški avatar
bolhica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bolhica » 25. Mar. 2007 15:22

nevika napisal/-a:mene pa neki zanima.a bi lahko js nosila leče,ker se pač ravnokar odločam za njih(drugač ž 8 let nosim očala) glede na to,da se mi moje oči velikokrat solzijo in pol si jih kar naprej brišem.a bi bilo to moteče za leče??

to bi blo idealn zate!! niko lneb meglen vidla (kr je pr lečah navadn pojav če maš premal navlažene) pa mislm, da bi ti še clo pomagal zmanjšat t osolzenje ravn s temu k bi leče tok pobrale vase..sam zdej nevem kako bi se ti obnašale za prvič, upam da nimaš prou občutlivih oči.
... ι αм ωнαт ι αм ...
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 25. Mar. 2007 15:25

Je kera mela freshlookove radiance, ta rjave, sunrise al pa autumn? Kako zgledajo?

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]