Kontaktne leče
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
Uh sem že malo pozabla kako zgleda čisto prvi pregled. Pregleda ti diobtrijo čez tak aparat in notri gledaš neko hiško, potem pa še za bolj natančno gledaš še črke. Potem ti še pogleda učke z enim drugim aparatkom, mislim da ti izmeri očesni pritisk . V glavnem nič ni hudega in nič te ne boli. Potem ti pa vstavi lečke (če boš mela leče sploh prvič ti jih on), potem pa moraš počakat pol ure da se ti lečke fajn uležejo v oko. Potem ti še enkrat pregleda učke, da pač vidi kako ti ležijo. Zdej tle kjer jaz hodim (pri Cestniku) ti da testne leče in jih lahko nosiš ene 14 dni, da vidiš če te kej žuli in če je vse OK jih prideš pol naročit. Mislim da se boš lahko lepo normalno peljala domov, razn če bi te tkooo grozn žulil, ampak v tem primiru mu boš itak poveda in jih boš dala že prej ven.
-
_mala_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 10. 2005
- Kraj: maribor
meni se pa včasih v šoli dogaja, da se mi tak megli malo, da se morem skoncetrirat na besede da lahko berem.to so mi ponavadi dogaja, če nimam dober svetlobe, pa če že celi dan nekaj berem al pa se učim al pa ko naprezam oke. pa me zanima če se kiri to dogaja? mam pa johnson leče, ker mam tako čudno dioptrijo baje nobene druge oz. druga firma s tako dioptrijo sploh ne obstaja
-
evie - Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 6. 2005
_mala_ napisal/-a:meni se pa včasih v šoli dogaja, da se mi tak megli malo, da se morem skoncetrirat na besede da lahko berem.to so mi ponavadi dogaja, če nimam dober svetlobe, pa če že celi dan nekaj berem al pa se učim al pa ko naprezam oke. pa me zanima če se kiri to dogaja? mam pa johnson leče, ker mam tako čudno dioptrijo baje nobene druge oz. druga firma s tako dioptrijo sploh ne obstaja
To se tud men včasih zgodi pa pol sam večkrat zaporedoma pomežikam al pa zaprem oči za par sekund, da se leče navlažijo...men pomaga. Po moje je to zaradi tega, da premalo mežikaš...kr ko bereš al gledaš tv, nezavedno manj mežikaš in posledično manj navlažiš oko...takrat pomežikneš sam 4-5krat naminuto, v normalnih okoliščinah pa okrog 15krat....Citiram medicinsko sestro, ki dela pri mojem okulistu.
-
Legally_blond - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 11. 2006
Uporabljam J&J in sicer že cca. slaba 3 leta. Doma ob večerih nosim očala, da se mi oči malo odpočijejo, skratka sprostijo, saj tudi lepše gledam z očalmi v računalniški zaslon in tv kot pa z lečami. Vendar leče nosim vsak dan, v šolo in za v mesto. Kupujem J&J mesečne kontaktne leče, imam pa mehke (ne trde ali poltrde). Moram reči, da sem z njimi vsa ta leta dokaj zadovoljna, saj niti ne vem, kakšne so kaj druge leče in niti nimam želje, da bi te zamenjala. Pol leta vsak mesec menjam te leče, stanejo pa 16k.
-
Legally_blond - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 11. 2006
Lastovica napisal/-a:micamaca napisal/-a:eno vprašanje za tiste, ki nosite mesečne kontaktne leče: namreč jst sm do zdej mela samo letne, zdaj pa mislim prešaltat na mesečne... in me zanima, koliko časa (dni) dejansko te mesečne leče nosite... ali je to približno en mesec, ali pač točno štejete samo tiste dneve, ko imate leče gor (ker masikdo jih pač ne nosi vsak dan... jst jih recimo čez vikend nimam gor)? Malo čudno vprašanje ampak me res zanima, da vidim če se mi sploh splača...
Tudi jaz mam letne, ker takih, ko jih jaz rabim mesecnih ne dobim. Poznam pa velik folka, ki nosi mesecne, pa tudi okulist mi je rekel, da je to "priblizno" en mesec. Eni jih nosijo manj kot en mesec, nekateri mesec in pol,.... odvisno pac. Sem pa tud slisala, da velik ljudi s temi mesecnimi lecami ni zadovoljnih in grejo potem nazaj na letne.
Vsekakor se pred zamenjavo dobro pozanimaj, poskusi razlicne mesecne lece in za svoje oko izberi najboljse. Mogoce pa zate mesecne sploh niso primerne (isto kot zame).
Vse, ki jih poznam in nosijo kontaktne leče, so na mesečnih. Tako jaz kot oni smo z njimi zelo zadovoljni, kljub temu, da nosimo različne znamke leč. Kar se pa tiče časa nošnje (nekdo je povprašal po tem): jaz jih nosim 31 dni, včasih kakšen dan ali dva več. Odvisno kako kvalitetne so še takrat. Čez vikend jih včasih tudi sama ne nosim in so v tekočini, ampak ni neke stroge določljivosti in štetja dnevov pri tem. Kakor sama presodiš...
-
inchy84 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: Trbovlje
Jst sm od danes naprej tut lastnica lečk
Dobila sm Air Optix od Ciba Vision mesečne lečke. Do zdej sm jih mela sam 3 urce not, ker so mi rekl naj se postopoma začnem navajat (prvi dan mal, drugi dan spet kake dve urce dlje ... )
Dala sm pa točno 9600 za dva paketka, ki zadostujeta za 3 mesece.
Tekočino mi je pa za prvič dala gratis zraven, tole : Solocare Aqua od Ciba Vision.
Kok so fajne glih ne morm povedat oz. nimam z čim za primerjat ... ampak po 3 urah nošenja jih sploh nism več čutila.
Edin kar me matra je kako jih vn spravt še bolj pa kako noter (amak sej pravjo, da čez čas se tut tega navadiš - upam )
Dobila sm Air Optix od Ciba Vision mesečne lečke. Do zdej sm jih mela sam 3 urce not, ker so mi rekl naj se postopoma začnem navajat (prvi dan mal, drugi dan spet kake dve urce dlje ... )
Dala sm pa točno 9600 za dva paketka, ki zadostujeta za 3 mesece.
Tekočino mi je pa za prvič dala gratis zraven, tole : Solocare Aqua od Ciba Vision.
Kok so fajne glih ne morm povedat oz. nimam z čim za primerjat ... ampak po 3 urah nošenja jih sploh nism več čutila.
Edin kar me matra je kako jih vn spravt še bolj pa kako noter (amak sej pravjo, da čez čas se tut tega navadiš - upam )
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
-
°tanchyka° - Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 9. 2006
huh js sm pa prou vesela lahk, mi je to tut že una rekla k pridm enkrat na tri mesce k optiku.. men prou ni problema leče notr pa vn dajat.. 1o sekundic mi uzame vse skupi..
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
Itak se boš navadla. Pol ti to postane že rutina in jih boš prec mela not. Jst se spomnem, da sem se na začetku zarad leč zbujala 15 minut prej koker ponavadi . Zdej pa je to že usput, ko se umivam si jih vmes še notri dam pa je. Sam vztrajat je treba. No, sej tko koker pr vsaki stvari
-
jokica - Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 12. 2004
- Kraj: za 9 gorami
ma ne vem... jest nimam težav, pa sem jih takoj drugi dan imela noter 10 ur... pa ni bilo nobenih problemov... moram priznati, da jih nenormalno dobro prenašam že od samega začetka... pa tudi vztavljenje in izstavljanje mi nista nikol delal težav... sedaj to lahk delam skorajda v spanju
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
- just jst
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 12. 2006
- Kraj: lj
mene pa še skoz leče motijo zjutri pa jih nosim že kar neki časa-tko da mi to kar neki časa vzame ker si jih moram večkrat ponovno vstavit v oko da dobim filing da je ok.
Nosim jih pa tudi vedno več kot en mesec-par mescev do pol leta. Sam nimam zaradi tega težav-že prej k sm se točno držala časa nošenja leč (1 mesec) sm mela zjutri vseeno zlo občutljive oči.
Nosim jih pa tudi vedno več kot en mesec-par mescev do pol leta. Sam nimam zaradi tega težav-že prej k sm se točno držala časa nošenja leč (1 mesec) sm mela zjutri vseeno zlo občutljive oči.
-
**SiMoN@** - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 6. 2005
Men je to ratalo že čist tko..glih tko k si grem zutrej zobe umit, si še leče not dam...pol minute pa sem fertik. V petek sm bla zuenj, in k sm pol domov pršla, sem šla direkt v posteljo čist znorena, in nisem leč nč vn dajala, sem se pa mal zbala, da ne bi blu kej narobe, pa ni blu čist nč...everything ok
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov