Kontaktne leče

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a **SiMoN@** » 25. Dec. 2005 20:01

nekam velik plačate za preglede..jaz sem dala za pregled 5000, in zraven sem dobila kontakne leče za 14 dni. mdn so leče pač odgovarjale in zdaj uporabljan johnson&johnson...in nimam problemov...so pa14-dnevne 6000, mesečne pa 8000. nevem...meni se to zdi kar nekaj dnarja, sam očal pa ne prebavljam več...cel čas jih je traba čistit, pazit da ne obdrgneš...nevem no...odvisno od posameznika
Uporabniški avatar
ninc
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 12. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ninc » 29. Dec. 2005 23:33

Ima mogoče kdo poltrde leče? Kakšne?
Pa še to - katero tekočino uporabljat za poltrde leče? Ker prodajalcem se vsake toliko zrola in kar nehajo prodajat kakšno tekočino, v zameno pa ponudijo kakšno, ki mi sploh ne ustreza. Trenutno poznam Boston (od katere moje leče dobijo beljakovinske obloge, ker je tekočina pač samo za shranjevanje) in pa Aosept, ki je za vse vrste leč. Prosim za pomoč.

Leče nosim od 11. leta starosti. Mehkih ne prenašam (zaradi žilic).

Aja - zakaj nočem nosit očal, ki so simpatičen modni dodatek? Me zanima, kdo bi se z dioptrijo -11 počutil sproščeno s pepelniki na nosu? (ki so bajdvej stanjšani ipd. in pregrešno dragi - kot leče).
Zadnjič spremenil ninc, dne 02. Jan. 2006 22:17, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 2. 2005
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a porcelain » 30. Dec. 2005 0:26

ninc napisal/-a:Aja - zakaj nočem nosit očal, ki so simpatičen modni dodatek? Me zanima, kdo bi se z dioptrijo -11 počutil sproščeno s pepelniki na nosu? (ki so bajdvej stanjšani ipd. in pregrešno dragi - kot leče).

ajs .. razmišljaš o laserski korekciji ?
vedno me je zanimalo kolko je filing met mehke leče not drugačen od poltrdih ?
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
Lejka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 2. 2005
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a Lejka » 30. Dec. 2005 14:44

Jst mam Focus monthly lenses od Visitinta... V paketu je 6 leč, cena je pa mislim da okol 8000 sit. So moje prve leče pa sm kr zadovolna z njimi... Notr si jih sicer težk spravim sam namreč bi blo s kirim drugimi isto??? No pol ko so pa enkrat not je pa ok.
Uporabniški avatar
ninc
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 12. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ninc » 30. Dec. 2005 14:45

Navadna operacija ni možna, ker imam preveliko dioptrijo (jp, spet ena omejitev). Baje pa obstaja ena možnost, da z operacijo vstavijo lečo v oko.

Na poltrde leče se sicer malo težje navadiš, pa ven jemat jih je težje kot mehke, pa tekočin ipd. imaš bolj malo na izbiro, pa za mesečne in tedenske še nisem slišala. Mislim, da so samo letne oz. dvoletne, tak da moraš ful pazit na njih, da kakšno ne izgubiš. S spanjem, plavanjem z lečami in podobnim pa se sploh ne zajebavam.
Ja, pa še drage so ful. Ena je ok. 20 000 sit. Je pa res, da ti socialna vsako leto oz. vsaki 2 leti krije nekaj malega denarja, vendar to v primerjavi vsemi slabostmi, ki sem jih naštela zgoraj, ne šteje skoraj nič.
Uporabniški avatar
čmokica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a čmokica » 23. Jan. 2006 19:14

js sm mela prejšn mesec barvne leče brez dioptrije.. so pa ble modre barve.. stale so pa 9k.. pa nism bla zadovolna z njimi.. si bom pa u kratklem nabavla kšne zelene :D
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
Uporabniški avatar
čmokica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a čmokica » 27. Jan. 2006 10:10

Luna C napisal/-a:
u_k_i napisal/-a:http://www.freshlookcontacts.com/collection.shtml

evo meni zgledajo barvne lečke, sploh turkizne super!

p.s. upam da bo tale link delal :oops:

jaz mam te ;)

js sm mela tu te.. modre barve.. sam men je rekla d je sam ena vrsta modrih oči.. sam js s temi nism zadovolna :?
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
Uporabniški avatar
PesjaAnka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 2. 2006
Kraj: brežice

Neprebrana objavaNapisal/-a PesjaAnka » 07. Mar. 2006 22:31

js sm mela najprej od zeissa, zdj pa od focusa...pa so od zeissa neprimerljivo boljše! te od focusa se mi kr lomjo..pa so mehke..tko da nvm al je sam napaka v seriji al kaj... :evil:
daj koLegica da te zaLižem
Uporabniški avatar
lepoticka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 7. 2004
Kraj: primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a lepoticka » 09. Maj. 2006 5:35

ej bejbe :D

eno vprašanje... včeri sem si nabavla novo vodo za leče in dam js zadevo zvečer not (leče v vodo) danes da si jih bom dala not.... in aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! sam naslonla lečo na uč in me je tko grozno zapeklo, učka se mi je začela 100 na uro solzit, rdeče vse... joooooooj :eek: :eek: :eek: a se je keri kej tazga že zgodilo...

a na tekočini piše za občutljive oči!??!?! yeah, right!!! do zdej še z nobeno tekočino nisem mela problemov... tu pa kot da bi si kislino na uč dala... še dobro da nisem leče not dala... ker pol je še vn od vsega solzenja ne bi dobila... :eek: :eek:

to mi ne zgleda lih kot alergija al občutljivost na tekočino če mi je skor uč skurlo!

http://www.scatolenti.de/images/ao_sept.jpg

tole je ta tekočina...

me zanima če jo katera uporablja?!
oz. katere imate...
Uporabniški avatar
lepoticka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a lepoticka » 09. Maj. 2006 5:39

http://www.scatolenti.de/images/ao_sept.jpg

še enkrat... ni prjel link...
Uporabniški avatar
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 12. 2004
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objavaNapisal/-a jokica » 09. Maj. 2006 8:19

te tekočine sicer ne poznam...
ampak a imaš meseče al letne leče?
Ker če imaš mesečne, lahko da so ti pomotoma dali raztopino za letne... tisto pa lahko peče...
Ne vem...
Rešitev: Nesi nazaj, kjerr si jo kupila skupaj z računom, povej kaj se ti je zgodilo in vljudno vprašaj če lahko zamenjajo... Sicer glede na to da je bila že uporabljena verjetno ne bodo hoteli, ampak poizkusiti ni greh.
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Uporabniški avatar
Ledenka
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 21. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Ledenka » 09. Maj. 2006 9:20

Meni se kaj takega še ni zgodilo. Točno te tekočine še nisem uporabila, ampak sem provala že tri različne in ni bilo problemov. Najbolj prisegam na Bausch and Lomb Renu MultiPlus. Najbolj očisti in ohrani leče.

@ lepoticka:
Kaj pa če je bila prav na tisti leči kaka smet, pikica, dlačica, prah... ?ponavadi mene pika in se mi solzijo oči, če pride do tega. Pol ponovno očistim lečo in provam čez nekaj časa še enkrat (ko se oko pomiri).

Če pa je res tekočina premočna in ti je nočejo zamenjati, pa jo provaj uporabljat tako, da v njej pustiš leče čez noč, pred uporabo pa jih splakneš z drugo tekočino. :nixweiss: Jaz bi provala tako..
Don't worry, be happy!!!
Uporabniški avatar
lepoticka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a lepoticka » 09. Maj. 2006 9:41

Ledenka napisal/-a:Meni se kaj takega še ni zgodilo. Točno te tekočine še nisem uporabila, ampak sem provala že tri različne in ni bilo problemov. Najbolj prisegam na Bausch and Lomb Renu MultiPlus. Najbolj očisti in ohrani leče.

@ lepoticka:
Kaj pa če je bila prav na tisti leči kaka smet, pikica, dlačica, prah... ?ponavadi mene pika in se mi solzijo oči, če pride do tega. Pol ponovno očistim lečo in provam čez nekaj časa še enkrat (ko se oko pomiri).

Če pa je res tekočina premočna in ti je nočejo zamenjati, pa jo provaj uporabljat tako, da v njej pustiš leče čez noč, pred uporabo pa jih splakneš z drugo tekočino. :nixweiss: Jaz bi provala tako..

ja sej tko sem mogla danes narest... ma mi jo je škoda ker pol za sprat itak porabim še fulll une druge... jo že rajš komu dam pol...

ni bla smet k je sploh še nisem cele not dala... sam taknla učko pa me je tko prav zapeklo... svinjsko! :eek:
Uporabniški avatar
lepoticka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a lepoticka » 09. Maj. 2006 9:43

aja... sem misnla da če je za letne bi mi jih "skurlo" ker so tanke ful ;)))

a res se ti to lahko zgodi? čudno... prvič slišim da mesečne leče in tekočina za letne reagirajo v mojem uču :D oz. v tej vodi...
Uporabniški avatar
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 12. 2004
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objavaNapisal/-a jokica » 09. Maj. 2006 10:02

JA ne vem moje je imel letne včasih, pa nama ni šlo skupaj, ko sem jaz imela mesečne...
Ne vem kaj je fora sam men so v lekarni rekla, da pač za mesečne mam jest tekočino bl na vodni osnovi una za letne leče pa je močnejša in morš leče notr pustit neki časa, da se ne vem kaj razgradi.
Sej nism stekala, ampak sm mela svojo tekočino... No kasneje sva oba prešaltala na mesečne leče.
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov