Kontaktne leče
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- jancy
- Debatorica
- Na forumu od: 17. 12. 2004
I don''t have to worry.
My mother does it for me.
Loesje
Loesje
-
Anchi - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 7. 2004
- Kraj: Ljubljana
Hm hm...mene še nekaj zanima glede barvnih leč z dioptrijo. Tiste, ki ste jih kupile, ali ste šle najprej na pregled k optiku oz. okulistu pri katerem imate preglede ali ste jih kar naročile, pa je bilo vse ok?
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
-
u_k_i - Debatorica
- Na forumu od: 31. 8. 2005
- Kraj: ljubljana
sanjaj svoje življenje,
a živi svoje sanje
a živi svoje sanje
-
u_k_i - Debatorica
- Na forumu od: 31. 8. 2005
- Kraj: ljubljana
http://www.freshlookcontacts.com/collection.shtml
evo meni zgledajo barvne lečke, sploh turkizne super!
p.s. upam da bo tale link delal
sanjaj svoje življenje,
a živi svoje sanje
a živi svoje sanje
-
porcelain - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 2. 2005
- Kraj: maribor
u_k_i napisal/-a:http://www.freshlookcontacts.com/collection.shtml
jaz mam te
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
-
bonnie - Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 4. 2005
Jst sem si enkrat kupila barvne leče (modre, mam rjave oči), pa so me tok motile, da jih nisem mogla imet več kot 10 minut v očeh.
Sicer imam AQV leče, dvotedenske, ki naj bi bile najtanjše, tiste pa so kar precej debelejše, tako da niso za kakšne bolj občutljive učke!
Sicer imam AQV leče, dvotedenske, ki naj bi bile najtanjše, tiste pa so kar precej debelejše, tako da niso za kakšne bolj občutljive učke!
If you try you may fail, if you don't try you're guaranteed to fail
-
MIGRENA - Cosmofrik
- Na forumu od: 6. 5. 2005
Mam eno vprašanje:
A mate na lečah isto dioptrijo kot na očalih oziroma tako kot vam je okulist določil Evo primer: jest mam dioptrijo - 4.00, leče mam pa - 3.75 mi je tko okulist rekel nej mam pa mi ni lih jasno zakaj?
Zdej se mi pa dogaja, da od kar redno leče nosim (kako leto) se mi je vid že 2x še mal poslabšal... zdej me pa zanima, če ma kej povezave to med sabo.
No sej bo treba kmal spet na pregled k to ni več normaln, da se mi tko slabša pa jih bom še tm zaslišala... zanima me predvsem odgovor na prvo vprašanje...
A mate na lečah isto dioptrijo kot na očalih oziroma tako kot vam je okulist določil Evo primer: jest mam dioptrijo - 4.00, leče mam pa - 3.75 mi je tko okulist rekel nej mam pa mi ni lih jasno zakaj?
Zdej se mi pa dogaja, da od kar redno leče nosim (kako leto) se mi je vid že 2x še mal poslabšal... zdej me pa zanima, če ma kej povezave to med sabo.
No sej bo treba kmal spet na pregled k to ni več normaln, da se mi tko slabša pa jih bom še tm zaslišala... zanima me predvsem odgovor na prvo vprašanje...
- jancy
- Debatorica
- Na forumu od: 17. 12. 2004
normalno je, da imaš na lečah manjšo dioptrijo kot na očalih, ker so leče direkt na očesu očala pa ne. in pol se to pri očalih nekaj drugače vse skup računa kot pri lečah. malo bolj zakomplicirano je meni to moj okulist razložo. glede slabšanja dioptrije pa po moje niso krive leče, edino če jih ne nosiš pravilno.
I don''t have to worry.
Loesje
Loesje
-
MIGRENA - Cosmofrik
- Na forumu od: 6. 5. 2005
A tako...
Ja nevem kaj je poj narobe, leče me sicer ne motijo al karkoli tut nosim in skrbim za njih pravilno... mogoče mi pa kaka snov v njih al material iz česar so narejene ne ustreza k drugač res nimam problemov z njimi - mam pa Johnson&Johnson!
Mogoče pa ni nič od tega pa mam pač probleme z očmi, da se tako hitro slabša... ja, ja bo treba k zdravniku!
Ja nevem kaj je poj narobe, leče me sicer ne motijo al karkoli tut nosim in skrbim za njih pravilno... mogoče mi pa kaka snov v njih al material iz česar so narejene ne ustreza k drugač res nimam problemov z njimi - mam pa Johnson&Johnson!
Mogoče pa ni nič od tega pa mam pač probleme z očmi, da se tako hitro slabša... ja, ja bo treba k zdravniku!
-
cat85 - Komunikatorka
- Na forumu od: 4. 2. 2005
To je čist normaln, razen če si mela prej že dalj časa ustalnjeno dioptrijo in se ti je začela slabšat, ko si začela nosit leče..
Drugače pa bi se dioptrija naj ustalila najkasneje tam nekje do 23 leta - odvisno od posameznika (tak je men moj optik rekel).
Drugače pa men tud skoz konstantno narašča - vsako leto ko grem na pregled mam minimalno za 0.25 večjo dioptrijo..
In mam tud drgač dioptrije -3,5, leče pa mam -3,00.
Drugače pa bi se dioptrija naj ustalila najkasneje tam nekje do 23 leta - odvisno od posameznika (tak je men moj optik rekel).
Drugače pa men tud skoz konstantno narašča - vsako leto ko grem na pregled mam minimalno za 0.25 večjo dioptrijo..
In mam tud drgač dioptrije -3,5, leče pa mam -3,00.
**Osel gre na led samo enkrat. Človek pa tolikokrat, da se nauči drsat**
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov