Kontaktne leče
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
MIGRENA - Cosmofrik
- Na forumu od: 6. 5. 2005
sweet_girl napisal/-a:jz mam že 2 leti BAUSCH&LOMB, mesečne, mehke pa so res vredu..
pa tud nikol nism mela nikakršnih problemov z njimi... pa včasih jih nosim tud pa 2 mesca-pač dokler ne zgubijo prožnosti.. še pod vodo sm letos na morju gledla...
mogoč bo zvenel mal smešno sam jz nism vedla da lahk leče po netu naročiš tk da lepo prosim tisto k je to napisala da napiše še stran!
Sicer pa za mene k sm pou življenja bla "špeglarka" so leče neki najlepšega...
jest leče skoz prek neta naročam, pa še zastonj ti jih pošljejo
Sčekirej klele: www.080-1-lece.si/
-
sQo`` - Debatorica
- Na forumu od: 14. 8. 2005
- Kraj: Under your bed
MissXX napisal/-a:neee prsta slint! slina - bakterije, no good.. sem ravno v Vivi brala, kok je treba bit previdn z lečkami.. pa buh ne dej navadna voda in slina!
jaz jih mam tut, ciba vision, mesečne, ful zadovoljna z njimi!
kako se ti lima na prst? jaz iz šalčke najprej previdno tekočino ven zlijem, tko da lečka čist na rob pride, pol jo pa lepo na prst položm.. ne vem kaj tok komplicirate nekatere, jaz sem en dva tri fertik
aghhh kako nej pa pol odlepm to tečo z prsta.. pa JE prou obrnena vedno
mommy says i'm a special person no matter what the other kids say!
- Elizabetka
- Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 6. 2005
- Kraj: Lj
Če ,kdo gre v nemčijo ali austrijo ni boljšega za oči,ki jih ripsajo kontaktne leče V lekarnah cena 13 eurov
CONJUNCTISAN B
Conjunctisan B is used to treat eye allergies and especially contact lens problems.
Animal studies have shown that long term exposure to contact lens cleaning fluid damages the eye. Conjunctisan B® corrects that problem, and also makes the wearing of contact lenses more comfortable and bearable.
Conjunctisan B® may also help protect against the radiation damage caused by long exposure of sitting in front of computer screens.
Keep refrigerated when not in use.
"Conjunctisan B is specially designed to treat contact lens allergies and counteract their discomfort and degenerative features."
Phil Micans PharmB Great Britain.
"I wasn't aware of the problems associated with long-term contact lens use, now I feel that Conjunctisan B provides a kind of insurance for my eyes."
C.J., Norway.
CONJUNCTISAN B
Conjunctisan B is used to treat eye allergies and especially contact lens problems.
Animal studies have shown that long term exposure to contact lens cleaning fluid damages the eye. Conjunctisan B® corrects that problem, and also makes the wearing of contact lenses more comfortable and bearable.
Conjunctisan B® may also help protect against the radiation damage caused by long exposure of sitting in front of computer screens.
Keep refrigerated when not in use.
"Conjunctisan B is specially designed to treat contact lens allergies and counteract their discomfort and degenerative features."
Phil Micans PharmB Great Britain.
"I wasn't aware of the problems associated with long-term contact lens use, now I feel that Conjunctisan B provides a kind of insurance for my eyes."
C.J., Norway.
-
Zvezdica007 - Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Med zvezdicami...
MIGRENA kakšne so nove lečke? A so ql?
- tjaska
- Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2004
MIGRENA napisal/-a:A uporablja mogoče kera od Johnson&Johnson Acuvue advance k nj bi kao ohranjale bl "vlažne" učke al kako bi rekla... k jest mam kdaj ful suhe pa morm poj zmer kapljice met pr seb, da mal navlažm...
Sm zdej te naročila, upam da so ok
ja js... suuuuper so! že ene parkrat sm jih mela kr ene 36 ur skupi v učkih... sej veš - party, after, pa pol še kšn party... pa je vse kul, čeprov mam fuuuul občutljive oči (in kožo), ki so btw otečene, če jim kej ni všeč. s temi lečami pa nobenih problemov! velikrat sm tud zapsala z njimi po nesreč seveda...
-
Zaspala si z njimi&ni bilo nič narobe? Hmm... Men se je tudi že eno parkrat zgodilo, da sm z lečkami malo zaspala, ampak samo za kakšni 2 uri. Mene je full strah, da se mi ne bi pripopale na učke. To se je zgodilo enmu mojmu kolegu&jih je mogel dat operativno odstraniti. Ni lih luštno.
-
On je meu pol trde leče. A ti maš mehke? Sam po mojm se ti lahko z usakimi lečami to zgodi. A si jih lahko enostavno odstranila zjutraj? Jst rajši ne reskiram.
-
Ledenka - Debatorica
- Na forumu od: 21. 2. 2005
Jaz uporabljam mehke dvotedenske leče. Sem že večkrat spala z njimi, pa se ni nič zgodilo. Včasih celo celo noč, ker nisem imela s sabo tekočine in posodice.
Okulisti priporočajo, da se ne spi z lečami, vendar redko za par uric (ko je nuja), ne škodi.
Okulisti priporočajo, da se ne spi z lečami, vendar redko za par uric (ko je nuja), ne škodi.
Don't worry, be happy!!!
- marilyn
- Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 1. 2005
Ja, čist normalno sm jih dala vn oz. sm jih mela pol še par ur notr. Sej vem, da ni kul, no... ampak če pozabš uno tekočino, pa greš nekam prespat, očal nimaš sabo... nasledn dan bi me pa lahko zbil avto, čim bi stopila na cesto, mam -5 pa res slabo vidm. Tko, da sm parkrat tvegala.
Sej takih primerov ni velik, da bi ti mogl pol operacije delat pa to, a?
Sej takih primerov ni velik, da bi ti mogl pol operacije delat pa to, a?
-
Joj, jst mam tud približno isto dioptrijo kot ti ... Ne vem točno kaj so mu delali. Lahko ga pa uprašam. Vem da je imel full komplikacij&da so mu mogli prou operativn odstraniti. Sigurno pa to ni takšen velik poseg. Pol so se mu še neki učki gnojili, ni pa slep ratu . Jst mam itak vedno sabo v torbici malo tekočinco&posodico za leče. Nikoli se ne ve. Ker pa vem, da so učki zelo pomembni jih probam na vsaki način zelo paziti, ker jih imam samo ene.
-
MIGRENA - Cosmofrik
- Na forumu od: 6. 5. 2005
Zvezdica007 napisal/-a:MIGRENA kakšne so nove lečke? A so ql?
Sicer jih nosm šele dva dni, ampak se morm strinjat s tjaško - res so super, sploh nimam več suhih učk ... mislm, da bom kr pr teh ostala , sploh pa če maš težave z suhimi očmi ti jih priporočam - nevem no men se zdi razlika kr opazna ...
Sam punce glede spanja v lečah pa nevem kok je to kj pametno - k itak se priporoča leče nosit največ 12 ur (a, ne? )
-
Men je okulistkinja rekla, da res največ 12h, pa še to po mojm ni lih najbl optimalno. Jst se rajš ne hecam s takimi stvarmi! K kdaj k jih imam več časa si jih komaj vn dam. Khmm... Že tako sm se parkrat ustrašla, da ne bo kaj narobe.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov