Koliko plomb imate?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 112 prispevkov
• Stran 3 od 8
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8
Naslednja
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
densy napisal/-a:***PINKYCA*** napisal/-a:zobe si res umivam 3 x na dan ampak imam vseeno full problemov z zobni... nekje 6 al 7 plomb imam
jst čist isto.. eni nimamo sreče
sej tud prepogosto umivanje zob ni uredu.

Pomoje je najboljše lepo redno h zobarju hodt pa sproti popravljajo, dajo bele plombe in je zadeva kul.
-
densy - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 3. 2006
ah mene je ena šolska zobarca zajebala, k je ovorila da mam lepe zobe, je blo pa pod plombam zgnito, k jih ni dobr nardila. sj zdej odkar sm pa pr enmu privatniku pa sam še njene plombe menjava je pa vse kul.
mah eni se skos umivajo pa nimajo plomb, moj sosed se sam zjutrej, pa nima nobene.. toj večalmn genetika. jest se zjutri pa zvečer pa popoldne če jem kej res sladkega.. toj pa to..
mah eni se skos umivajo pa nimajo plomb, moj sosed se sam zjutrej, pa nima nobene.. toj večalmn genetika. jest se zjutri pa zvečer pa popoldne če jem kej res sladkega.. toj pa to..
-
Miss N. - Debatorica
- Na forumu od: 22. 10. 2006
densy napisal/-a:ah mene je ena šolska zobarca zajebala, k je govorila da mam lepe zobe, je blo pa pod plombam zgnito, k jih ni dobr nardila. sj zdej odkar ...pa sam še njene plombe menjava je pa vse kul.
js isto
drugače, pa mam preveč plomb
jih moram preštet
Če ne moreš pomagati, nagajaj. Važno je sodelovati...
- Gost
Nobene plombe, samo par zalivk iz osnovnosolskih casov.
Sicer pa kvaliteta zob izhaja iz genov, zato ni presenetljivo, da samo umivanje nima toliksnega pomena za nastanek kariesa (za splosno higieno ga seveda ima) - eni si umivajo zobe 3x na dan, pa imajo neprestane probleme z zobmi, drugi pa zanje nic posebej ne skrbijo, pa je vse ok.
Sicer pa kvaliteta zob izhaja iz genov, zato ni presenetljivo, da samo umivanje nima toliksnega pomena za nastanek kariesa (za splosno higieno ga seveda ima) - eni si umivajo zobe 3x na dan, pa imajo neprestane probleme z zobmi, drugi pa zanje nic posebej ne skrbijo, pa je vse ok.
-
choco.cat - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 9. 2006
Ja plombo maš če si mel luknjico ki jo je bilo treba zvrtat in pol dajo notr plombo.kr.ena napisal/-a:V čem je pa razlika med plombo in zalivko? Kolikor vem, je zalivka samo slovenski izraz za "plombo".
Zalivke pa dajejo otrokom in sicer da zalijejo zob, da se v njem ne nabira hrana, da je zob bolj "raven" in da je manj možnosti da nastane luknjica.
To sem zdaj po domače razložila

I laugh at gilded butterflies.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
ZALIVKE
Zalivk (plomb) imamo veliko vrst. Pri nas zobozdravnik v ordinaciji uporablja kompozite- plastično keramiko(bela plomba v barvi zoba). Za kompozite smo se odločili, ker nam bela plomba omogoča princip minimalnega brušenje, kar pomeni da zobozdravnik odstrani le bolan del zoba, zdravi del pa ohranimo in tako podaljšamo življenjsko dobo zoba.Tudi estetski videz zoba je neprimerno lepši. Amalgami se v razvitem svetu ne uporabljajo več. Zaradi njegovega strupenega delovanja, estetskega videza in kvalitetnejših kompozitnih materialov in novih tehnik plombiranja so ga nadomestile zgoraj omenjene metode.
Kopirano s spletne strani zobozdravnika. Očitno je to eno in isto.
Pa še ena:
Na primer, zalivk (»plomb«) imamo več vrst; celo bele zalivke se medsebojno močno razlikujejo.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
razmazena_maca - Debatorica
- Na forumu od: 24. 8. 2007
po tej definiciji imam: 4 zalivke(pa še daj je zob malo neraven
) in 2 plombi. me pa zanima kake so kaj izkušnje z menjavanjem iz navadnih na bele? pa če katera ve cene?
(moja zobozdravnica je predšolska(dela tud sš, jaz pa sem se zmenila, da mene obdrži) in je res ful fajn in zeeeelo prijazna. pa tud strokovna, ker mi vse razloži, kaj jo vprašam)

(moja zobozdravnica je predšolska(dela tud sš, jaz pa sem se zmenila, da mene obdrži) in je res ful fajn in zeeeelo prijazna. pa tud strokovna, ker mi vse razloži, kaj jo vprašam)
Prvi neprebran prispevek • 112 prispevkov
• Stran 3 od 8
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov