Koliko plomb imate?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
habibi7 - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 5. 2005
Uh že odkar pomnem jih imam ful, preveč.
Pa vedno sem si redno umivala zobe, pač geni.
Drgač pa ko je ena zgoraj napisala o čakanju 4 mesece na vrsto (na koncesijo), je to ful malo, ker v naši bližnji in daljni okolici se pri vseh zobarjih, ki sploh jemljejo paciente na koncesijo, čaka po 13, 14 mesecev.
Pa vedno sem si redno umivala zobe, pač geni.
Drgač pa ko je ena zgoraj napisala o čakanju 4 mesece na vrsto (na koncesijo), je to ful malo, ker v naši bližnji in daljni okolici se pri vseh zobarjih, ki sploh jemljejo paciente na koncesijo, čaka po 13, 14 mesecev.
-
any_any - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 12. 2005
Jaz imam sedmico spodaj tam okoli 80% v plombi. Nazalost se mi je v osnovni ko mi je rasla pod dlesnijo nabirala hrana in je nisem morala cistiti, zobarca pa ni nic ukrepala. Sedaj bo treba plombo kmalu zamenjati, pa se preprosto bojim kaj narediti. Ful me je strah da ko mi bo dajal ven staro plombo da se mi bo zlomilo se tisto malo zoba kar imam od sedmice.
Kaj se pa zgodi ko se zoba ne da vec plombirat?
-
densy - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 3. 2006
sj tut če se ti okol odlomi zob ( men se je ) ti da okol zoba en železn okvir in pol da not plombo.. moj zobar prav da "nazida" zob
tko da ne se bat.
jest sm mela enkrat zdravil v zobu, k je bla cela notranjost bolna in pol je ta zdravil skos bl zginjou(zliže se, ker ni dovolj trdo) in sem mela pr strani samo še 1 mm debelo steno zoba.. pa nism nč jedla na tisti strani edino enkrat sem kos potice in takrat se je odlomil un del zoba.. me je blo tok strah da se zdej ne bo dal zaplombirat, pa me je pol potolažu zobar da to ni panike, da to samo ogrodje da in nazida zob.. pa mi zdej ta plomba brez problemov drži že tri leta..

jest sm mela enkrat zdravil v zobu, k je bla cela notranjost bolna in pol je ta zdravil skos bl zginjou(zliže se, ker ni dovolj trdo) in sem mela pr strani samo še 1 mm debelo steno zoba.. pa nism nč jedla na tisti strani edino enkrat sem kos potice in takrat se je odlomil un del zoba.. me je blo tok strah da se zdej ne bo dal zaplombirat, pa me je pol potolažu zobar da to ni panike, da to samo ogrodje da in nazida zob.. pa mi zdej ta plomba brez problemov drži že tri leta..
-
GoldenSoul - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 9. 2006
- Kraj: lj
any_any napisal/-a:Jaz imam sedmico spodaj tam okoli 80% v plombi. Nazalost se mi je v osnovni ko mi je rasla pod dlesnijo nabirala hrana in je nisem morala cistiti, zobarca pa ni nic ukrepala. Sedaj bo treba plombo kmalu zamenjati, pa se preprosto bojim kaj narediti. Ful me je strah da ko mi bo dajal ven staro plombo da se mi bo zlomilo se tisto malo zoba kar imam od sedmice.
men bo moj zobar rekonstruiral tak zlo načet zob s porcelanom--je reku,da je plomba pr tem že vprašljiva in da ne bo tvegal izgube zoba. Sicer ne vem, kok bo to koštal(sm zguba pozabla vprašat), ampak bo pomoje kar olajšal mojo denarnico

-
laLa°° - Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 4. 2008
jaz sem bila pa včeraj pri zobarju in sem si menda pridelala eno luknico. pa fuul mi je čudno, ker me noben zob sploh nič ne boli in ne čutim, da bi mi kateri začel gniti
do sedaj nisem imela še nobene plombe, ampak zdej si bom dala belo notri. res, da je za doplačati, ampak dam veliko na izgled zob, tako da mi res ne bo škoda dati tistih 25 evrov.

do sedaj nisem imela še nobene plombe, ampak zdej si bom dala belo notri. res, da je za doplačati, ampak dam veliko na izgled zob, tako da mi res ne bo škoda dati tistih 25 evrov.
- jagoda-malina
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 4. 2008
Plomb kar nekaj, zobobolov pa nimam.
-
Pontifex Maximus - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2007
2, pa še ti dve sta preveč IMHO.
-
×××CarTiKa××× - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 10. 2007
Imam nekje 10 plomb. Pa ne da bi zdaj ker misla, da si zobkov ne umivam.
Perem si jih 2 krat dnevno (pa zobarka še pravi, da še to ni glih preveč pametno.), ampak imam slabo kvaliteto zob. In to nemoreš ridobiti z ničemer. Sicer jem Ca tablete, sam pri meni je problemo, da ko je mama bila noseča z mano, me dojila, ko sem bla dojenček nisem pila oz jedla (oz moja mama ni) mlečnih izdelkov. Zdaj pa sem nočnamora moje zobozdravnice. 

-
Študentka. - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 2. 2007
1 spuljen, pa kake 7 plomb sigurn
umivam pa ful sam velikk sladkega jem pa ne umijem tkoj k pojem

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov