Kako se zrediti?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
polly-polly napisal/-a:Vaše telo ful slabo izkorišča hrano in večino hranil prebavi, namesto, da bi jih uporabil, shranil, absorbiral, ... se pravi: dobra presnova.
Temu se reče, da ste ektomorfi, po telesnem tipu.
Ampak pazite, da se ne bo to kar enkrat ustavilo in bo samo bum, v smislu kopičenja kg.
Ektomorf Nekaj novga danes.A to se lahko kr ustavi? Čudno,no ja sej proti temu itak nič ne mormo.
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
^^ jap z leti izgubljaš mišično maso, presnova se upočasni, ...
- Abby..?
- Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 5. 2010
No jst pa isto se trudm zredit pa se sploh nmorm pa mam en dan že tko prbližn normalno težo pol mi gre pa drug dan tko spet za 2 kili dol..**
In sploh nimm poima ka nei še probam... xS Če ma kdo kak nasvet. Aja pa sm že probala uno da več jem jem tko 6-7 krat na dan..! Pa tut nebi glih s kakimi tableti al pa kj tazga.. Tko da če se lahka še kk drgač zredim.*
In sploh nimm poima ka nei še probam... xS Če ma kdo kak nasvet. Aja pa sm že probala uno da več jem jem tko 6-7 krat na dan..! Pa tut nebi glih s kakimi tableti al pa kj tazga.. Tko da če se lahka še kk drgač zredim.*
-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2009
polly-polly napisal/-a:Vaše telo ful slabo izkorišča hrano in večino hranil prebavi, namesto, da bi jih uporabil, shranil, absorbiral, ... se pravi: dobra presnova.
Temu se reče, da ste ektomorfi, po telesnem tipu.
Ampak pazite, da se ne bo to kar enkrat ustavilo in bo samo bum, v smislu kopičenja kg.
jaz sem take vrste človek sicer pojem res ogromnoo (več kot vsa družina skupaj ) ampak do kakega slabega leta nazaj se mi ni niti malo poznalo in sem bila res suha. Pred slabim letom pa se je to spremenilo in sem se začela rediti. Zredila sem se okoli 10kg (7kg samo med poletjem), tako da mi je zdaj že malo preveč. Sploh ne da sem debela ali kaj, ampak le več kot bi si želela met. Tako da zdaj pa skušam malo dol spravit, čeprav mi gre izjemno težko z mojim hranjenjem
Don't worry, be happy!!
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
Abby..? napisal/-a:No jst pa isto se trudm zredit pa se sploh nmorm pa mam en dan že tko prbližn normalno težo pol mi gre pa drug dan tko spet za 2 kili dol..**
Glede na tvoj način pisanja bi rekla, da si verjetno še mladoletna oz. najstnica , tko da kar lepo počakaj, da se razvoj ustavi... ponavadi se okrog 20. leta tud pri takih suhicah zadeve mal normalizirajo, tud pri sebi sem opazila mal razlike
No, razen če si res bolezensko prelahka, drugače se je pa pomoje brez veze neki na silo začet basat, da se ne bi kasneje vse dvojno vrnilo
btw, kaj dela ta tema v 'Kuhinji', a ni tole bolj za pod zdravje
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Res imaš malo kg, ampak si tud majhna, tako da ni tak panike
Sicer imam pa sestrično, ki ima 42 kg pri 169 cm (16 let stara), pa se mi sploh ne zdi tak suha (pa čeprov je, ampak men so itak všeč suhe punce...).
Sicer imam pa sestrično, ki ima 42 kg pri 169 cm (16 let stara), pa se mi sploh ne zdi tak suha (pa čeprov je, ampak men so itak všeč suhe punce...).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- spice girl
- Cosmofrik
- Na forumu od: 31. 3. 2008
Ja sem bila vedno suha, pri 175 sem imela 49kg-okrog 15let. Po 18 letu sem začela pridobivat in jih imam zdaj pri 23-tih 58 in 175cm. Sicer pa mi je zdravnica dala že napotnico za ambulanto za motnje hranjenja, samo me mama ni peljala, ker si ji ni zdelo smiselno. Prav je imela. Tako da ne se sekirat boš že pridobila na teži.
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
Abby..? napisal/-a:Iaa.. Stara sm drgac 13 pa pou.. Sm mam res mau kil.. Visoka sm 153, mam pa 37 kil..! No sej mogoce mas pa prou pa bom se enkrat ze zredila brez da bi se mucla...
Ajaa, no vidiš, v OŠ se pa itak razvoj šele dobro začne, imaš še dost časa jaz sem imela ob koncu OŠ npr. 165cm in 43 kil, kar znaša ravno enak ITM kot pri tebi s tvojimi kilami in višino (tj. 15,8)... to je sicer kar nizko, ampak moraš upoštevat, da se ITM itak računa oz. upošteva za polnoletne osebe, ko je razvoj že končan, ne pa za mlajše
(EDIT: na eni strani sem našla tako razlago: Index telesne mase je kazalec prehranjenosti za moške in ženske v starosti od 20 do 65 let, ne pa za otroke, mladostnike in starejše, ker je delež mišičja pri njih drugačen. )
-
White_Widow - Cosmopolitanka
- Kraj: Ljubljana
Mene pa zanima, kako se zredit v rit? Se mi zdi, da sem samo v ritko shujšala
- Abby..?
- Sramežljivka
White_Widow napisal/-a:Mene pa zanima, kako se zredit v rit? Se mi zdi, da sem samo v ritko shujšala
To SM Jz najdla Na eni strani:
Odgovor svetovalca
Verjetno veš kako izgleda lastovka, ki jo naredi umetnostna drsalka. No ta vaja je nekaj zelo podobnega. Stojiš vzravnana na eni nogi, roki pa sta stegnjeni in lovita ravnotežje. Sedaj pa se počasi nagni napej pomembno je da, JE HRBTENICA VES ČAS VZRAVNANA!!!, to pomeni da se v križu ne upogneš in tako neredi lastovko. Noga na kateri stojiš naj bo vzravnana in z RAVNIM trupom poskušaj priti čim nižje. Zadnja noga je vzravnana.
Verjetno boš imela velike probleme na začetku z ravnotežjem, vendar se boš kmalu navadila. Tako, ko si naredila lastovko se znova zravnaj v stojo na eni nogi. To je ena ponovitev.
To vajo ponovi 12 z vsako nogo. Poskušaj izvajati vajo čimlepše in čimbolj počasi. Kmalu boš ugotovila, da te začne malo peči mišica na zadni strani noge in pa jasno rita. Vajo ponavjlaj čimvečkrat po potrebi lahko kasneje v roki primeš dve steklenici vode kot utež.
Poskusiva pa še z eno:
stopi pred ogledalo. Sedaj pa roke dvigni predse in iztegni z njima boš lovila ravnotežje kot vrvohodec. Sedaj pa stopi le na eno nogo drugo pa skrči zadaj.
naredi počep na eni nogi tako, da bo stegno skoraj vodoravno, zadnjico pa porini kar čim bolj nazaj. Naredi nekaj ponovitev in nato nogi zamenjaj.
Poskusi vajo izvesti tako, da z drugo nogo ne boš stopila na tla.
Lep pozdrav,
Mito Šinkovec, prof.športne vzgoje
- Na forumu od: 16. 12. 2009
Da se zrediš, jej veliko:
-različnih oreškov (vsebujejo dobre maščobe),
-suhega sadja brez konzervansov(vitamini, minerali, naravni sladkorji),
-banan, grozdja, kokosa
-različne polnomastne mlečne namaze, polnomasten sir in skuto,
-temno čokolado,
-polnozrnat kruh, polnozrnate testenine,
-jajca pečena na malo olja.
-paniran sir ali zelenjavne zrezke, vendar jih speci na peki papirju v pečici.
Namesto vode kdaj spij tudi naravne sadne in zelenjave sokove, polnomastno mleko ali bio sojino mleko ter čaje z medom.
Na solate dajaj olivno olje ali dressinge iz polnomastnega jogurta ali majoneze.
Jej na vsake 2-3 ure in v večjih količinah kot do zdaj.
Izogibaj pa se:
-ocvrtih jedi (večina maščob na visoki temperaturi tvori kancerogene spojine),
-sladkarij, ker poleg maščob in sladkorjev vsebujejo še celo vrsto aditivov (tudi nekatere zdravju zelo nevarne),
-sladkih kupljenih pijač (vsebujejo konzervanse, barvila,...).
-različnih oreškov (vsebujejo dobre maščobe),
-suhega sadja brez konzervansov(vitamini, minerali, naravni sladkorji),
-banan, grozdja, kokosa
-različne polnomastne mlečne namaze, polnomasten sir in skuto,
-temno čokolado,
-polnozrnat kruh, polnozrnate testenine,
-jajca pečena na malo olja.
-paniran sir ali zelenjavne zrezke, vendar jih speci na peki papirju v pečici.
Namesto vode kdaj spij tudi naravne sadne in zelenjave sokove, polnomastno mleko ali bio sojino mleko ter čaje z medom.
Na solate dajaj olivno olje ali dressinge iz polnomastnega jogurta ali majoneze.
Jej na vsake 2-3 ure in v večjih količinah kot do zdaj.
Izogibaj pa se:
-ocvrtih jedi (večina maščob na visoki temperaturi tvori kancerogene spojine),
-sladkarij, ker poleg maščob in sladkorjev vsebujejo še celo vrsto aditivov (tudi nekatere zdravju zelo nevarne),
-sladkih kupljenih pijač (vsebujejo konzervanse, barvila,...).
Rada imam vse živali, celo človeka.
Samo en razlog je, da sem rojena v človeškem telesu - da lahko dosežem pravice za VSE živali.
Samo en razlog je, da sem rojena v človeškem telesu - da lahko dosežem pravice za VSE živali.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Ta nasvet od Katje tle je odličen!
It was forever..but it didnt last long..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov