Kako na hitro zboleti?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*Penelope*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Penelope* » 02. Feb. 2009 16:28

A lulat al kakat te skrbi?
obupan sem
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a obupan sem » 02. Feb. 2009 16:31

Lulat.
Zanima me tudi če kdo kaj e če tisti WC-ji na avtobusu, če slučajno so delulejo in če je treba kaj voznika uprašat in če ponavadi dovolijo?
Ker nazadnje ko smo šli s šolo nekam neki gledat je blo pol ure vožnje, pa je mel BUS WC, res da je zgledal majhen ampak sam da je.
Takrat ko mi je uspelo rešiti problem sem šel na WC ob 7mih doma, pa potem šele okoli 16tih spet doma, pa me sploh ni mudilo.
Uporabniški avatar
Abby
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 9. 2007
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a Abby » 02. Feb. 2009 16:44

Po moje bi blo dobr, da poveš za svoj problem razredniku in to kr jutr, pa probata skupi tole rešit. Nima te bit kej sram, vsekakor nisi edini. Mogoče lahk tisti profesor, ki bo z vami na športnem dnevu, kej uredi, da boš lahk šou vmes na wc. Neki v tem smislu, da reče vsem: "no zdej mate pa 5min za wc, malco, karkoli".. pa vlk sreče :)
Uporabniški avatar
*Penelope*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *Penelope* » 02. Feb. 2009 17:03

A maš kakšne zdravstvene težave da moraš tko pogosto?Ali piješ veliko? Dobro bi bilo, da bi obiskal zdravnika, ker ne moreš celo življenje iti kam strahu da ne bo nikjer wcja..Če je problem psihične narave pa bi bilo dobro da greš psihologu, ker bi lahko mogoče rešil to "veliko " zoprno težavo.
obupan sem
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a obupan sem » 02. Feb. 2009 17:35

problem je v tem da z nami ne gre razrednik ampak spremljevalci in da gre poleg našega razreda še 20 razedov razdeljenih v 5 avtobusov, v našem sta poleg nas še 2 razreda, in avtobus med vožnjo verjento en bi ustavljal.
Zanima me samo kako bi lahko ostal, in bi potem začel reševati težave tako, da bi čedale manj pogosto hodil na WC in bi se tako mehur spet privadil nazaj. Danes sem tudi že malo živčen zaradi rsede in sem šel že 2 krat na WC v razmakih od 1ure do ure in pol.
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 02. Feb. 2009 17:51

Joj jst sm mela včasih kronično vnetje mehurja in vem kako je to, ko moraš na avtobus. Nisem imela izbire kot pa, da zdržim. Sem pa potem ugotovila, da če prej čim manj pijem, skoraj 0, je bolje. Res, da ni zdravo, ampak probi čim manj pit. Boš tudi lažje zdržal.

upam, pa da veš, da je to kar se ti dogaja psihično povezano in da se moraš umiriti. Ne se obremenjevat, poskusi pozabit in dat iz glave, da boš mogel na WC. Ko enkrat nehaš verjeti, da moraš vsako uro na WC, začne to dejansko delovat. Samo traja nekaj časa, da osvojiš to.
Uporabniški avatar
*etty*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 5. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *etty* » 02. Feb. 2009 18:11

Sicer mal off topic, ampak vseeno...

polly-polly napisal/-a:Joj jst sm mela včasih kronično vnetje mehurja in vem kako je to, ko moraš na avtobus.

A ni tko, da če dobiš kronično vnetje, da se tega ne da pozdravit?? Pač zanima me zato, ker si napisala da si "imela"... torej nekako sklepam, da tega nimaš več?
Meni je zdravnica rekla, da je možno samo akutne bolezni pozdravit, tiste ki se pa previjejo v kronične pa se ti nenehno pojavljajo... :nixweiss:
obupan sem
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a obupan sem » 02. Feb. 2009 18:20

Sam jst ne vem če bom lahko zdržal 1 uro ali več, ker če mam naprimer možnost it na WC, potem me neha mudit če se mi začne kadar sem živčn, če pa nimam možnosti me pa učash panika zagrab in pol je zlo nujn. Mene v bistvu začne sam zarad živčnosti, ki pa nastane v tenutkih ko čakam na nekaj, kjer ni možnosti WC-ja (tu bom moral najmanj 20 minut čakat na avtobus)

A nihče ne ve kako je če je na avtobusu WC?
Pa še enkrat prosim za nasvet kako bi zbolel!
Uporabniški avatar
Abby
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 9. 2007
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a Abby » 02. Feb. 2009 18:26

A je kaka šansa, da ti starši napišejo opravičilo? Ampak tut če se zdej rešiš pa pač ne greš v sredo, morš it čimprej k zdravniku (oz. psihologu), kr ne morš takle trpet ceu lajf.
obupan sem
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a obupan sem » 02. Feb. 2009 18:32

Ko se je prvič pojavil ta problem sem ga rešil sam in med poukom sploh nisem šel na WC, pa je iblo isto, ampak sedaj imam samo 1 dan časa in to je premalo.
Starši mi verjento nebi napislai opravičila, ker se še zadirajo name zakaj se obremenjujem. Čisto sem obupan, ko po internetu berem, da WC-ja na avtobusu ponavadi sploh nočejo odpreti, in da se je enkrat nekdo podelal v hlače, ker mu ni pustil na WC.
Nevem kaj je bolje: voznika vprašati,če je možnost iti na WC, če bo res nujno in se z odgovorom pomiriti, oziroma ratati zelo živčen, ali pustiti pri miru do potrebe?
Uporabniški avatar
*Penelope*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *Penelope* » 02. Feb. 2009 19:05

Ko mine ta športni dan moraš nujno k zdravniku, ker se bo ta strah samo še stopnjeval.
Na avtobusih so wcji samo na tistih kjer so kakšne dolge poti. Lej če bi te tiščalo pa reči vozniku da je nujno in da moraš iti. Verjemi če vas gre toliko da jih bo vleiko ki jih bo hotelo večkrat na wc in se bo bus ustabvljal vsake 2 ure minimalno.
obupan sem
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a obupan sem » 02. Feb. 2009 19:08

Vožnja traja uro do uro in pol. Za en bogi pohod, zgleda da se bližje ne da nikjer hodit.
To sem pa že napisal, da smo enkrat šli iz ljubljane do vrhnike (okoli pol ure) pa je bil bus z WCjem.
Uporabniški avatar
*Penelope*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *Penelope* » 02. Feb. 2009 19:19

Lej probi se sprostit. Kak pa ponoč gre pa spiš? Sigurno ne hodiš vsako uro na wc. Vse maš v glavi...morš se mal probat sprostit. Na busu se mal pogovarji s sošoloci pa ti bo čas hitreje minil. Ne smeš tolko razmišlat o tem.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 02. Feb. 2009 19:44

obupan sem napisal/-a:Vožnja traja uro do uro in pol. Za en bogi pohod, zgleda da se bližje ne da nikjer hodit.
To sem pa že napisal, da smo enkrat šli iz ljubljane do vrhnike (okoli pol ure) pa je bil bus z WCjem.

Kaj pa če doma enostavno poveš, da imaš problemem z mehurjem in da moraš imeti ob sebi nujno WC? Menda ti bosta v tem primeru starša sama napisala opravičilo? Saj nisi sam kriv, da rabiš ob sebi WC ...
Ti pa predlagam, da razčistiš stvari v glavi, magari s pomočjo šolske svetovalke ali staršev, ker očitno ti tole lulanje precej greni življenje. A ko greš na WC gre iz tebe veliko tekočine ali samo kakšna kapljica in na WC hodiš samo zaradi občutka varnosti, ki ti jo da prazen mehur?
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 02. Feb. 2009 20:09

*etty* napisal/-a:Sicer mal off topic, ampak vseeno...

polly-polly napisal/-a:Joj jst sm mela včasih kronično vnetje mehurja in vem kako je to, ko moraš na avtobus.

A ni tko, da če dobiš kronično vnetje, da se tega ne da pozdravit?? Pač zanima me zato, ker si napisala da si "imela"... torej nekako sklepam, da tega nimaš več?
Meni je zdravnica rekla, da je možno samo akutne bolezni pozdravit, tiste ki se pa previjejo v kronične pa se ti nenehno pojavljajo... :nixweiss:

Ja itak, da se da... mela sm kronično - ponavljala so se mi vnetja tam cca. 3 leta... no to nazadnje od 3- letnika SŠ do konca 1. na faksu. Skoz ko sem prenehala s tabletam, je prišlo vnetje nazaj. Prvič sm pa mela to tam od 6 leta dalje do pa nekje 12tega leta. Samo takrat so bla vnetja bolj redka.

Obpan kaj pa če špricaš športni dan in greš namesto na izlet, raje k zdravniku? J*** neopravičene in dretje staršev, sej konc koncem gre za tvoje zdravje ... poleg tega ti tudi zdravik lahko napiše opravičilo.
Zadnjič spremenil polly-polly, dne 02. Feb. 2009 20:13, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov