Kajenje [Združene teme]

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tonja » 01. Nov. 2007 14:05

Tammy_De napisal/-a:n kaj ti pomagajo ločeni prostori, družba je ponavadi mešana (s kadilci in nekadilci), a pol bi polovica šla na eno stran, polovica pa na drugo?

No, bistvo je že povedala *purple*. Večine dim ne moti, vsi bi bili na toplem in v skupni družbi. Včeraj sem bila zunaj in seveda smo bili kadilci zunaj. Nekadilci pa jako glasni, da ven ne grejo. Na koncu so bili vsi kolegi nekadilci zunaj, ker je bil noter dolgčas, zunaj pa prava veselica :D . Nas je zeblo z razlogom, une pa še tisto ne :D .
ma|ick4
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ma|ick4 » 01. Nov. 2007 21:47

Nekatere pa dim precej moti.Sama ne kadim in zato mi je prej večkrat blo neprijetno,ko smo šli jest,dim pa se je ravno v mene kadil.Še lepše pa je zaj ven it in ne rabim gledat okoli in skrbet,da mi ne bi kdo lase s čikom zažgal al pa kjerkoli drugje,ker eni so se res obnašali,kot da so sami tam,drugi bi pa lahko hodli celi ožgani.Sem že doživela to.
Uporabniški avatar
*Royal Barbie*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *Royal Barbie* » 01. Nov. 2007 21:54

No, nekaj podobnega se je že tudi meni zgodilo, ko smo včasih šli v diskoteko in me je kdo namerno ali ne s čikom ožgal po hrbtu. :roll: Zdaj bi bilo fajn iti kdaj plesat v diskoteko (čeprav več ne hodim), ker ne bi bil zasmrajen prostor, pa tudi takšnih "nezgod" več ne bi bilo. Sama ne kadim, pa tudi v takšni družbi se ne gibljem, da bi dim morala prenašati. :wink:
Sweety, you are so fake you make Barbie look real.
lamarka26
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lamarka26 » 04. Nov. 2007 15:42

Naj se vam pohvalim, da ne kadim ze 7 dni, zelo sem ponosna nase :) sicer je vcasih kriza, ampak bo za zdrzat! kako pa drugi napredujete? ;)
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 04. Nov. 2007 19:51

Malo za hec, malo za res, prekopirano iz nekega bloga (na tem mestu se opravičujem avtorici ):

Deset razlogov, zakaj bi moral prenehati s kajenjem

Kajenje je slabo zate. Kar že veš, zato niti ne bom omenjala običajnih krivcev, kot sta rak in emfizema. Zakaj bi? Misliš, da so takšne grožnje predaleč, da bi razmišljal o njih. Verjetno tudi misliš, da boš nehal kaditi, preden pridejo zadeve tako daleč.

Tu je nekaj predlogov, da se tega lotiš zdaj.

Odločila sem se za drugačen pristop. Povedala ti bom, zakaj bi RES moral nehati.

(avtorica originala pravi, da je tudi sama kadila, ampak da nikoli več ne bo. Zakaj? Zaradi naslednjih razlogov.)

1. Smrdiš

Ja, dobesedno. Nočem te prizadeti, ampak smrdiš. Pa se sam tega sploh ne zavedaš, ker si tako navajen smradu, da ga ne vonjaš več. In ne govorim samo o zadahu. Tvoji lasje, tvoja oblačila, tvoja koža, tvoja hiša – tudi če ne kadiš v njej – vse bo smrdelo.

Si kdaj bral/a Čarovnice Roalda Dahla? Čarovnice hočejo odstraniti vse otroke na Zemlji, ker čarovnice ne prenašajo njihovega vonja.

Kadilci ste enaki, pa če verjamete ali ne. Smrdite tako zelo, da nekadilci to komentirajo za tvojim hrbtom. Sprašujejo se, ali veš. A ti ne veš, seveda – če bi vedel, bi že zdavnaj prenehal.

2. Ne izgledaš kul ali seksi

Nekoč si, ampak nič več. Kajenje je out. Ko te ljudje pogledajo, jih ne spominjaš na Marlboro Man-a. Spominjaš jih na Leisure Suit Larrya, ki živi dve desetletji v preteklosti in noče posodobiti svojega življenja. The hip crowd doesn’t smoke anymore – put that cigarette down and come play with the cool kids.

3. Si drugorazredni državljan

Po vsej Ameriki in Evropi se zakoni spreminjajo. Ne smeš kaditi v gledališču, ne smeš kaditi v restavracijah, ne smeš kaditi v pisarni, ne smeš kaditi na avtobusni postaji, ne smeš kaditi na letalu, ne smeš kaditi pri večini prijateljev doma.

Poglej, če hočeš ubiti sebe, je to tvoja stvar – a nič več ni ok, če s svojim dimom ubijaš vse nas ostale. In ne pozabimo … smrdiš. Kar pomeni, da ne moreš prinašati smradu v proctor, ki ne smrdi. Si nor? Ne prenašaj več tega – prenehaj in pridi nazaj v prvi razred.

4. Zguban boš dvakrat huje kot babica.

Kaj je to? Uporabljaš zaščitni factor 5000 in ješ najboljšo zelenjavo? Dobro zate. Vseeno se boš zgubal kot suha sliva. To je del kajenja, oprosti. Brez skrbi, prepričana sem, da boš da boš naravnost OBOŽEVAL tiste velike brazde, ki bodo poudarile tvoje ustnice.

5. Obubožal boš.

Koliko je škatlica dandanes? Evro? Dva? Nezaslišano je, koliko tobačna industrija zasluži na tvoj račun. Nimaš ničesar boljšega, za kar bi lahko porabil denar? Hrana, mogoče? A, seveda, nekateri od vas ne jeste. Rajši kadite. Zelo zdravo.

6. Dosti ljudi meni, da si simpatičen, ampak ne bodo hodili s tabo – ker kadiš.

In jaz sem ena od njih. Ne bom hodila s kadilcem. Niti s ‘polovičnim’ kadilcem. Ni šans.

7. Tvoja hrana je obupnega okusa.

In tega sploh ne veš, ker so tvoje okušalne brbončice zanič. Misliš, da ima nekaj dober okus? Nehaj kaditi za nekaj mesecev in nekega dne se boš prebudil in spoznal, kako boljše je vse.

8. Ne moreš vohati.

Ne, ne moreš. Kar je razlog, da hodiš okoli v oblaku parfuma – pojma nimaš, da bi bila kapljica dovolj.

9. Tvoji prsti postajajo rumeni.

Predstavljaj si – ob kavi klepetaš s čedno žensko. Kolikor jo poznaš do zdaj, bi rekel, da je popolna. Zdi se ti, da bi se z njo lahko poročil. Tudi ti si všeč njej. Celo tako, da stegne roko preko mize in potreplja tvojo roko. Pogledaš navzdol, popolnoma navdušen – hoče te! In potem vidiš od katrana zamazane, rjavo-rumene prste. Kako privlačna se ti zdi zdaj?

10. Tobačno industrijo ohranjaš nesramno bogato.

Moram sploh razlagati, zakaj je to slabo?

-------------------------

Da me ne bo katera zdaj napadla, tole sem prilepila za popestritev teme. :D
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 05. Nov. 2007 0:39

Tole me je pa zdele pošteno nasmejalo
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
arnela
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arnela » 05. Nov. 2007 12:06

Tud js sem se zelo nasmejala :D Ta zenska si je pa res cas vzela da je vse to napisala na tako zanimiv nacin ;)
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 05. Nov. 2007 14:48

Bravo metuljčica!

Pa še res je.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 05. Nov. 2007 14:52

Saj nisem jaz tega napisala, ampak je neka punca objavila na blogu (sem dodala vir :D ), je sama prevedla iz angleškega jezika.

Amm, pa nisem tega tu objavila zato, ker bi jaz obsojala kadilce. :)
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 05. Nov. 2007 15:36

Deset razlogov, zakaj ...

1. Smrdiš

Ja, marsikdo mi smrdi. nekateri zato, ker so našpricani s parfumi, ki meni osebno smrdijo, drugi zato, ker se premalo umivajo ali imajo mogoče težave z inkontinenco.

2. Ne izgledaš kul ali seksi

Uf, kaj komu zgleda kul ali seksi, je zelo subjektivno. Lahko pa nekomu ravno to ni všeč - biti kul in seksi ...

3. Si drugorazredni državljan

Veliko je "drugorazrednih državljanov". Tistih, ki živijo na socialnem robu. Tistih, ki ne zgledajo tako, kot jim diktira moda. Romov, invalidov, duševnih bolnikov ...
Moj prvi instinkt je, da ni prav, da sploh kogarkoli postavljamo za drugorazrednega državljana. Se pravi - ni prav, da so v državi taki zakoni, ki omogočajo, da se nekdo počuti manjvrednega.

4. Zguban boš dvakrat huje kot babica.

Kaj je že narobe z gubami? Moja babica mi je bila zelo všeč. Pri 89-ih.

5. Obubožal boš.

Zaradi cigaret ali pa zaradi česa drugega.

6. Dosti ljudi meni, da si simpatičen, ampak ne bodo hodili s tabo – ker kadiš.

Dosti ljudi se mi zdi čisto simpatičnih. Hodila pa ne bi z nekom, ki klasificira ljudi na podlagi banalnih osebnih navad.

7. Tvoja hrana je obupnega okusa.

Vsekakor bolj uživam v hrani kot dekle iz reklame za Whiskas, ki jamra, da si lahko samo enkrat na leto privošči torto, njena mačka pa se lahko sladka vsak dan.
Seveda pa se moram sprijazniti s tem, da sem za nekatere drugorazredna zaradi tistih dveh kilc okrog pasu ...

8. Ne moreš vohati.

Hvalabogu ... saj sploh ne bi več nikamor šla, če bi preveč detajlno vohala vse smradovje, ki ga povzročajo drugi ljudje. Pa to ne s kajenjem.

9. Tvoji prsti postajajo rumeni.

Intelekt mi pa še vedno deluje. In čustva tudi. In empatija in strpnost in tako dalje. In - če verjamete ali ne - tudi prsti mi delujejo. Dokler si lahko s svojimi prsti služim plačo, so lahko tudi zeleni ...

10. Tobačno industrijo ohranjaš nesramno bogato.

Ni mi všeč, da na naš račun bogati modna ali kozmetična industrija. Še manj mi je všeč, da bogatijo neke kvazi zvezde, zato, ker folk kupuje njihove bedne plošče in požira vsak trač o njih v tabloidih.
Če priznam, mi ni všeč, da je sploh kdorkoli bogat, dokler je toliko ljudi, ki so ne po lastni krivdi na robu preživetja.
Ampak - kaj hočem, tako je.

:D
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
lamarka26
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a lamarka26 » 05. Nov. 2007 20:05

Bravo kr.ena :biggthumpup:
Sicer sem bivsa kadilka, ampak nisem zaradi takih razlog nehala kaditi, ki jih ona navedla, mislim...
lamarka26
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a lamarka26 » 05. Nov. 2007 20:42

Arnela hvala za linke, sem si vse prebrala in sem presenecana na kaksen nacin je vse to predstavljeno, zelo dobro. Tisti ki si zelite prenehati kaditi, se splaca prebrati:
www.brezcigarete.si
http://med.over.net/kajenje/pdf/champix_navodila.pdf
Jaz sem prvo pomislila, da pac samo reklamirajo pripomocke(oblizi...),itd., ampak ni samo to...

Lp,
ponosna nekadilka ze 8 dni :D
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 11. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 06. Nov. 2007 14:20

Bravo kr ena! Bravo!

Sama sem tudi kadilka in če/ko bom nehala, gotovo ne bo zaradi katerega izmed teh razlogov!

Zaenkrat mi še nihče ni rekel, da smrdim. Pa tudi če bi mi.. So what! Like I care what you think!

Ne izgledaš kul ali seksi.. Hm.. Saj nisem več najstnica, da bi mi bilo pomembno kaj si drugi mislijo o meni!

Si drugorazredni državljan.. Zakaj že? Zato ker ne morem več kadit v lokalu? Koliko je pa takih lokalov kamor npr. invalidi sploh ne morejo priti?

Zguban boš dvakrat huje kot babica.. Jap.. Seveda.. Moja teta kadi že preko 30 let, pa ima obrazek kot kakšna manekenka.. Očitno so ji cigareti res škodovali!

Obubožal boš. Sem prenehala kadit za 2 meseca. Tudi takrat sem bila brez denarja, ker sem vse zapravila za kakšno drugo bedarijo.

Dosti ljudi meni, da si simpatičen, ampak ne bodo hodili s tabo.. Hehe.. Po mojih ugotovitvah so kadilci bolj družabni. Tudi meni je kajenje dostikrat prav prišlo ob spoznavanju novih ljudi. Zato mislim, da kadilci sploh nimamo takih problemov. We got each other.

Tvoja hrana je obupnega okusa.. Aja? Zakaj pa potem moj fant (tudi kadilec) kuhar v prefinjeni restavraciji, če nima okusa? Ne razumem.

Ne moreš vohati.. Priznam, takrat ko sem prehlajena, res ne morem vohati.

Tvoji prsti postajajo rumeni.. Hehe.. Sem se naučila kako pravilno držati cigaret, da niso..

Tobačno industrijo ohranjaš nesramno bogato.. Ja revčki morajo nekje denar dobit..
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
Uporabniški avatar
Gregorius
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 4. 2005
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a Gregorius » 06. Nov. 2007 14:36

Bravo...odlično si obrazložila....samo da si pa zapravila za bedarijo, pa si jo vsaj imela, in si nisi zdravja uničevala

sam te vseeno ne podpiram pri kajenju..:)
Življenje je kratko, pridobivanje izkušenj dolgotrajno, ugodna priložnost redka, izkušnja varljiva, odločitev pa težka.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov