Kajenje [Združene teme]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
ANGELgirl - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 11. 2004
- Kraj: Ljubljana
matjazd napisal/-a:Kje pa piše, da morajo kadilci stat zraven nekadilcev?
Kje pa piše, da ne smejo?
Jaz se prav požvižgam na kadilski zakon! Da ne bo pomote, se ga seveda držim, ampak mi je čisto vseeno. Sem pač skoraj prenehala na kavice hodit, ker sem pač zmrznen človek in se mi ne ljubi zmrzovat zunaj lokala.
Ko mi pa zapaše "lokalska" kavica jo grem pa iskat tja, kjer imajo coffe to go in jo lepo v avtu spijem in zraven enga prižgem! Pika konec!
Je pa res, da kadilci in nekadilci (vsaj tisti, ki ne prenesejo kajenja) nikoli ne bomo našli skupnega jezika!
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
sanjaanja napisal/-a:Veš Tinki saj jaz nimam čisto nič proti kadilcem, sak sam skrbi za svoje zdravje. Lokali bi pač morali imeti ločene prostore to je vse, ker ne moreš it na kosilo, če jih okrog tebe 10 kadi. Moti pa me to, ker se imajo zdaj za drugorazredne, ko je nov zakon, medtem, ko prej pa niso imeli pripomb, ko so ogrožali nekadilce. Kdo je bil pa prej drugorazreden?
seveda bi bili lahko ločeni prostori, jst sm stoodstotno za.Ampak poglej, prej je bil zakon DA BI MORALI biti ločeni prostori, samo določeni gostinci tega pač niso razumeli, da ločen prostor pomeni ločen z zidom in ne z rožo tega pa mi nismo krivi.Za v gostilne se tud strinjam, da se tam ne kadi, ker se tam pač je, ampak roko na srce, še nikol nism bla v gostilni ki bi bla zakajena, vedno so mel povsod dobro ventilacijo in in blo nč zakajenga.pa tud ko si ven prišel nisi smrdel po dimu, apak po pici iz sosednje ali tvoje mize
drugorazredi?seveda, ker mormo ob svojem ritualu zmrzvat zunej.Pa komot bi blo lahko tko, da bi imeli pač ločen prostor in bi bil mir, pa magari če si zarad "zdravja" zapsolenih (ker jih sploh pol ni kadilcev ), morm pijačo sama notr nest, to itak že zdej delam glede kadilnic.
Vsi smo na slabšem.Prej ste bili vi, zdaj smo mi.In glede na to kolk davkov država in trošarin pobere od cigaretov, bi nam lahko vsaj to nudili, da tud nam ni treba zmrzovat zunej me zanima kaj bo ko bo drastično upadla prodaja cigaret in s tem pritok v državno blagajno.takrat bo kila kruha pomoje deset evrov.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Ne kadim, tako da ja... podpiram zakon in upam, da ga ne bojo ukinili kot so ga baje v enih državah (Nemčija, Italija?).
- lamarka26
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 10. 2007
Zdaj ko je prisel ta protikadilski zakon ven, sem mislila o kako fajn, zdaj bom pa prenehala kaditi, super... Na zalost ni tako Zdi se mi, da se bolj kadim sad Pa tako rada bi nehala. Mi lahko svetujete kako pa kaj? Kaj naj bolj pomaga? Ima kdo izkusnje slucanjo s temi oblizi ali kaj podobnega...
Hvala za odgovore
Hvala za odgovore
-
..aNia*. - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 2. 2007
protikadilski zakon te pa res ne omejuje toliko, da bi prenehala kaditi pa tud samo zaradi obližev in podobnih stvari ne boš prenehala..ei vse je v glavi to vedno in povsod velja...pa veliko sreče pri tem
Don''t care what people say, just follow your own way...
-
arnela - Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 9. 2007
lamarka26 napisal/-a:Zdaj ko je prisel ta protikadilski zakon ven, sem mislila o kako fajn, zdaj bom pa prenehala kaditi, super... Na zalost ni tako Zdi se mi, da se bolj kadim sad Pa tako rada bi nehala. Mi lahko svetujete kako pa kaj? Kaj naj bolj pomaga? Ima kdo izkusnje slucanjo s temi oblizi ali kaj podobnega...
Hvala za odgovore
Kot prvo je potrebno imeti najvecje volje. Js sicer ne kadim ampak poznam kr neki ljudi ko so si pomagali z raznimi pripomocki. Kej vec si lahko preberes na naslednih straneh:
www.brezcigarete.si
http://med.over.net/kajenje/pdf/champix_navodila.pdf
Upam, da ti bo kaj pomagalo
Drugace pa cimvec volje
-
Tammy_De - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 3. 2007
evo ga, še jst:
do konca skadim tole škadlco k mam, pa adijo mio!!!
nič več cigaret!!!
Mislim, da imam vse kar rabim: željo in voljo da neham!
Ne bom več čakala, da prvo shujšam pa pol neham kadit, ampak bo odzdej šlo oboje naenkrat!!!
Od jutri naprej: nova jst
nič več jutranjih kavic pa čikov, ampak bo fitnes pred predavanjem,
nič več kajenja in žretja ob dolgočasenju, ampak sprehod naokoli,
nič več kašljanja ob jutrih, ampak vdihavanje svežega zraka,
nič več sladkorja, maščob, kofeina, katrana in nikotina, ampak sadje, zelenjava, čaji in voda!!!!!
Mam idealno šanso zdej in jo bom izkoristila!
do konca skadim tole škadlco k mam, pa adijo mio!!!
nič več cigaret!!!
Mislim, da imam vse kar rabim: željo in voljo da neham!
Ne bom več čakala, da prvo shujšam pa pol neham kadit, ampak bo odzdej šlo oboje naenkrat!!!
Od jutri naprej: nova jst
nič več jutranjih kavic pa čikov, ampak bo fitnes pred predavanjem,
nič več kajenja in žretja ob dolgočasenju, ampak sprehod naokoli,
nič več kašljanja ob jutrih, ampak vdihavanje svežega zraka,
nič več sladkorja, maščob, kofeina, katrana in nikotina, ampak sadje, zelenjava, čaji in voda!!!!!
Mam idealno šanso zdej in jo bom izkoristila!
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
-
Tonja - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 12. 2006
*purple*, pred dobrima 2,3 leti se je pričela debata o ločenih prostorih. In bili smo za. Okej, tam ko je šank, nima veze, kjer je hrana - super! Se pač ne bi kadilo v jedilnicah. Mene ne bi motilo, nasprotno, prav všeč bi mi bilo. Govorilo se je o kadilnicah. Prazne marnje. Ko so vse skupaj preračunali, videli, kaj vse morajo urediti, koliko keša bo šlo ven, so se odločili za enostavnejšo, a posledično bolj negativno rešitev.
Če povzamemo skupaj: s tem zakonom so si gostinci naredili še večje pufe, kot bi si jih, če bi uredili ločene prostore (vsaj v jedilnicah).
Jaka intelegenca.
Če povzamemo skupaj: s tem zakonom so si gostinci naredili še večje pufe, kot bi si jih, če bi uredili ločene prostore (vsaj v jedilnicah).
Jaka intelegenca.
-
Tammy_De - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 3. 2007
n kaj ti pomagajo ločeni prostori, družba je ponavadi mešana (s kadilci in nekadilci), a pol bi polovica šla na eno stran, polovica pa na drugo?
"Replace the fear of unknown with curiosity"
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Tonja napisal/-a:*purple*, pred dobrima 2,3 leti se je pričela debata o ločenih prostorih. In bili smo za. Okej, tam ko je šank, nima veze, kjer je hrana - super! Se pač ne bi kadilo v jedilnicah. Mene ne bi motilo, nasprotno, prav všeč bi mi bilo. Govorilo se je o kadilnicah. Prazne marnje. Ko so vse skupaj preračunali, videli, kaj vse morajo urediti, koliko keša bo šlo ven, so se odločili za enostavnejšo, a posledično bolj negativno rešitev.
Jaka intelegenca.
se strinjam, po eni strani so si pač sami krivi, ampak na tak način smo potem tudi mi obviseli zdej na mrazu
kaj ti pomagajo ločeni prostori, družba je ponavadi mešana (s kadilci in nekadilci), a pol bi polovica šla na eno stran, polovica pa na drugo?
kukr se zmenš a ne.sej zdej je isto, al zune zmrzujejo al grejo notr.Pri nas so sami kadilci, tko da prec vemo kako in kaj
Drgač pa kakorkoli, na toplem bi bili, in nekaterih nekadilcev pa tudi ne moti tok dim da nebi bli v kadilnci
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov