Kajenje [Združene teme]

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
cat85
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cat85 » 02. Maj. 2007 12:19

Ne kadim. Cigaretni dim me zelo moti. V bistvu ga ne prenesem in postanem ćist živčna če jem pa nekdo zraun čik prižge (ker imajo v teh naših gostilnah itaq "blazno" dobro ločene prostore za kadilce in nekadilce)...
Na žurih pač potrpim, ker mi kaj drugega tako ali tako ne preostane.
Upam da bo zakon sprejet in da se bo izvajal tako kot treba..
**Osel gre na led samo enkrat. Človek pa tolikokrat, da se nauči drsat**
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 02. Maj. 2007 13:00

Ne kadim. Sem imela svoje obdobje samo to je že zdavnaj mimo.

Najbolj me moti vonj, ki je prvo kot prvo izredno neprijeten (mislim, da se tega kadilci ne zavedajo) in kot drugo izredno trdovraten. Če grem na pijačko v zakajeni prostor pol smrdim še celi dan. Pa še tista megla, ki nastane ob slabem prezračevanju in povzroča pekoče oči ...

Ful me moti folk, ki prižge čik, da komolec na mizo in obrne čik vstran od sebe, da se pol kadi direkt s sosednji mizi, kjer npr. sedim jaz. Jaoo! Ali pa punčare iz prvega letnika, ki mislijo da so nevemkako kul s čikom v roki.

Podpiram zakon in podpiram zvišanje cen cigaret.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
lili01
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a lili01 » 02. Maj. 2007 13:31

kadim. tudi jaz obožujem jutranjo kavico in čikec. prižgem ga res iz užitka. škatlo čikov imam tko za en teden, tko da to ni tak strošek, tistih 10€ na mesec že preživim.
me pa moti vonj, ko pridem iz kakšnega zakajenega kafiča. sam stuširat se grem, obleke pa direkt v pralni stroj.
Uporabniški avatar
allessya
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a allessya » 02. Maj. 2007 14:26

Jaz sem kadila približno 5 let in sem nehala pred enim letom (no, v bistvu sva nehala skupaj s fantom). Kar tako, iz danes na jutri, čeprav naj to ne bi bilo ravno priporočljivo. Cigareti so se mi enostavno zagabili, zbujala sem se z nadležnim cmokom v grlu, z ogabnim okusom cigaret od prejšnjega dne (zobna pasta ni bogvekaj pomagala)... res močno dvomim, da bom še kdaj kadila. Tudi jaz sem vedno mislila, da brez cigarete ne bom imela kam z rokami, ampak mi trenutno prav nič ne manjka - sem se navadila.

Sicer me ne moti, če kdo zraven mene kadi, ampak ne maram, da mi piha dim direktno v obraz, da sedim v oblaku dima medtem ko jem, ne maram majhnih, zakajenih lokalčkov s slabim zračenjem in ne maram z dimom prepojenih oblačil po tem, ko prideš s takega lokala (prej se mi je vse to zdelo nekako samoumevno). :? Pravzaprav se mi zdi, da so bivši kadilci še bolj zahtevni in še večji nasprotniki cigaret kot tisti, ki niso nikoli kadili. Če pogledam samo svojega očeta, pa dedka in babico... prav alergični so na kadilce, pa je vsak izmed njih kadil kar precej časa. :D Mene zaenkrat vse to ne moti tako zelo, kako bo kasneje, pa bomo videli. :)

Glede tega zakona in podražitev cigaret, pa mi je v bistvu vseeno. Zase vem, da ne bom več kadila, cigareti mi ne bodo več strošek, majhnim 'pajzlom' se že tako bolj ali manj izogibam (zdaj, ko je toplo in večinoma posedamo po terasah lokalov, tako ali tako ni problema). Kar bo, bo... to mi je trenutno zadnja stvar s katero bi se obremenjevala. Temu, kar mi ne ugaja, se pač poskušam izogniti, drugi pa naj delajo po svoji volji.
Uporabniški avatar
LovelyM
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 6. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a LovelyM » 03. Maj. 2007 0:56

Kadim in me cigaretni dim ne moti.
Zame obstajajo veliko hujši vonji na svetu, npr. prešvicani ljudje na avtobusu, ki ne vejo kaj je to deodorant, marihuana, ženske, ki pretiravajo s parfumom...
Najbolje da prepovejo vse tko kot v filmu Equilibrium. Potem bojo vsi srečni jaz se bom pa odpravila v lepše kraje, pa še noben mi ne bo prismrdel po švicu :)
sanjavi hudiček
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjavi hudiček » 03. Maj. 2007 10:22

Ne kadim in ...

allessya napisal/-a:Sicer me ne moti, če kdo zraven mene kadi, ampak ne maram, da mi piha dim direktno v obraz, da sedim v oblaku dima medtem ko jem, ne maram majhnih, zakajenih lokalčkov s slabim zračenjem in ne maram z dimom prepojenih oblačil po tem, ko prideš s takega lokala.

... se strinjam s tem zgoraj :)
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 03. Maj. 2007 11:40

Ne kadim. Pa tudi če kdo poleg mene kadi me ne moti. Edino kar me pa redno razkuri je to, da ko kadi poleg mene full ljudi, da je vse čist zadušeno+se mi solzijo oči.
Is sex dirty? Only if it’s done right.
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 10. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a @smrketka@ » 03. Maj. 2007 13:08

jst ne kadim.če pa kdo kadi poleg mene in se vse vame kadi me pa to grozno moti, ker sploh ne morm dihat zarad tega dima. to je edini problem. nekak men bo zj kr kul k bo začel veljati ta zakon :D
sweetkana
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sweetkana » 03. Maj. 2007 21:44

js ne kadim...no neki sm probavala, sam sm hitr dojela, da pa to le ni zame..vbistvu me dim največ moti, ko je res tist ful zakajeno, pa ko sm bolana..itak pa je tud ogabn vonj obleke in lasou drug dan :? drgač pa tko, če sam en al pa dva kadita, se še nekak da zdržat..
Wherever you go
Whatever you do
I want you to know
That you’re on my mind
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 04. Maj. 2007 8:01

jemina napisal/-a:Ja jz tudi kadim. Pa sploh ne voham, da kaj smrdim, ker dima zadnje čase sploh ne vohan/.../
g00fy_qa napisal/-a:Najbolj me moti vonj, ki je prvo kot prvo izredno neprijeten (mislim, da se tega kadilci ne zavedajo)
Ja, ker naj bi kajenje slabšalo voh.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 04. Maj. 2007 10:09

sam to pa spet ni povsod res..jst tud takoj vse obleke zavoham, prostor kjer je kdo kadil, osebo ki je kadila...verjetn to bolj pri "starih mačkih" drži :D
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 04. Maj. 2007 10:44

*purple* napisal/-a:sam to pa spet ni povsod res..jst tud takoj vse obleke zavoham, prostor kjer je kdo kadil, osebo ki je kadila...verjetn to bolj pri "starih mačkih" drži :D
A prov morš, ane. :P
Nisem rekla, da "oslabi"(kar bi pomenilo takoj, trenutno), ampak "slabša"(dolgotrajen proces). :P
(vem, da ni čist pravilno slovnično, ampak you get the point)

Omenjaš pa predvsem vonje, v povezavi s kajenjem..ja seveda kadilci " imamo nos" za to. :D
Uporabniški avatar
bigboi
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 5. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a bigboi » 04. Maj. 2007 10:45

purple_rain napisal/-a:
jemina napisal/-a:Ja jz tudi kadim. Pa sploh ne voham, da kaj smrdim, ker dima zadnje čase sploh ne vohan/.../
g00fy_qa napisal/-a:Najbolj me moti vonj, ki je prvo kot prvo izredno neprijeten (mislim, da se tega kadilci ne zavedajo)
Ja, ker naj bi kajenje slabšalo voh.

Ne ampak se nos navadi smrada, tko kot če bi bla ti 3 ure v kanalizaciji nebi pol nič več razlike čutla... ;)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 04. Maj. 2007 10:48

bigboi napisal/-a:
purple_rain napisal/-a:Ja, ker naj bi kajenje slabšalo voh.
Ne ampak se nos navadi smrada, tko kot če bi bla ti 3 ure v kanalizaciji nebi pol nič več razlike čutla... ;)
To je tud res, ampak - pišuka, a me hočeš v jok spravt, da se moram blatit, da ti dokažem prav :P - ne samo da se kadilec privadi tega vonja/smradu, ampak dejansko, hm, nočem rečt "uničuje", ampak "spreminja" vohalne čute oz. zaznavanje oz. whatever.
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 04. Maj. 2007 10:50

Ja navadiš se na sam vonj ja, temu se reče adaptacija ;) In ja, kadilcu jasno da to ne smrdi, sam to vase vleče in mu je čist navadno. Ostalim pa pač ni.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]