Kajenje [Združene teme]

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
marateja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 6. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a marateja » 25. Sep. 2004 20:00

O kešu pa kadilciu raj ne govort. Vidim sebe. Če mi kdo reče: "Pa glej kok keša zapraviš za čike." mu pač odgovorim, da če ne bi za čike bi pa za kej druzga, lahko tudi bolj nezdravega.
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Uporabniški avatar
Andrejčika
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 9. 2004
Kraj: za devetimi vodami

Neprebrana objavaNapisal/-a Andrejčika » 25. Sep. 2004 20:32

Js sm kadila 4 leta in sem nehala! Res da zdaj tam pa tam se kaksnga przgem ampak to sam zato da se mal afnam. Ce pa hoces nehat moras bit pa trmasta! Ne smes se pustit! Vem kako je tezko ampak enkrat ti bo ratal! :freude:
Ne joči, ker je konec ampak se nasmej novemu začetku!!
kathy
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kathy » 25. Sep. 2004 22:32

Tjasa77 napisal/-a:EVO RAZLOGOV PROTI:
- rumena, nečista koža, mozolji
- slab zadah
- razcepljeni lasje
- rumeni nohti
- rumeni zobje
- v stanovanju oz. avtu ti vse smrdi in se nikakor ne mors znebit vonja (jst mam 4 leta star prenosnik od kadilca in vsakokrat puhne vn smrad, ko ga prizgem)
- vse obleke ti smrdijo, da ne govorim o nuji prepogostega pranja las (kar tudi ni dobro za lase, s tem si namrec izpiras naravno mascobo las. Lasni mesicki to mascobo izdelujejo se v vecji kolicini, ker mislijo, da jim jo primanjkuje. Rezultat: mastni lasje)
- pljucne bolezni, bolezni dihal, rak, okrepitev astme
- poleg tega skodujes mnozici ljudi okoli sebe (pasivni kadilci)
.....
- ce mu ni mar za izgled in zdravje, si pa naj preracuna kolk kesa bi prihranu v enem letu, ce si ne bi kupoval cigaret. Pol se naj pozanima kolk bi dobu od tega mesecnih obresti, ce bi kes ruknu v kaksn Galileo sklad.

Zadovoljni? :wink:

jst ti lahko še en razlog dodam.....izsušitev kože in predčasno pojavljanje gubic okol oči

ja,ja vsi to vse vemo,pa kaj ko si ne moremo pomagati.... :!: :?:
Uporabniški avatar
majchy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 8. 2004
Kraj: NM / LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a majchy » 26. Sep. 2004 12:22

Moja frendica pa njen tip sta oba kadila...tko 2 škatle na teden, in zdj sta nehala pa dajeta vsak po jurja na teden na banko na poseben račun in tist zbran dnar bosta pol mela al za poroko, za hišo opremt, karkoli. Zdj pa zračunejte:

2000/ teden = 106.000/ leto
ona gre zdj študerat, torej bo vsaj 3 leta v LJ = 424.000 (še to leto zdj)
Torej tolk bosta mela minimalno našparanga, če prec ko konča faks začneta skup živt, če pa kasnej, pa več.
Zdj pa naj vsaka od vs k kadite zračuna zase...k zihr pokadite več kot 2 škatlce na tedn. Tistga jurja na tedn res ni velik, ampak k se to nabere je pa kr...

No, če to ni dobr razlog, pol pa ne vem druzga.
Nekoč ni dolgo še tega
v deželi res ne vemo kje
živela je čebelica
imela lepo je ime...
Uporabniški avatar
Saša_26
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Saša_26 » 26. Sep. 2004 19:38

Ja no tkole bom rekla....ko sem lani julija nehala kaditi po 9 letih,sem vsak dan dala v predal 500 sit-za eno škatlo čikov. In zeloooo kmalu se je nabralo toliko, da sem si na novo opremila sobo - pisalna miza, 2 regala oz. police za knjige, slike in take stvari ter ogromno hi-fi in tv omarico. Malo mi je še ostalo in sem si kupila še tv z res velikim zaslonom :D žal mi je le, da potem nisem nadaljevala..mogoče bom zdaj spet začela šparati!
Je pa seveda še ena prednost tega....soba, avto in jaz ne smrdimo več po čikih :flower:
Don`t regret something that you did, because at one time...you wanted it!
Uporabniški avatar
tiasha
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a tiasha » 26. Sep. 2004 21:18

Saša_26 napisal/-a:Ja no tkole bom rekla....ko sem lani julija nehala kaditi po 9 letih,sem vsak dan dala v predal 500 sit-za eno škatlo čikov. In zeloooo kmalu se je nabralo toliko, da sem si na novo opremila sobo - pisalna miza, 2 regala oz. police za knjige, slike in take stvari ter ogromno hi-fi in tv omarico. Malo mi je še ostalo in sem si kupila še tv z res velikim zaslonom :D žal mi je le, da potem nisem nadaljevala..mogoče bom zdaj spet začela šparati!
Je pa seveda še ena prednost tega....soba, avto in jaz ne smrdimo več po čikih :flower:

Zelo pohvalno Saša..., upam da bo to navdih za kkšno punco... :wink: :zustimm:
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
nogica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a nogica » 26. Sep. 2004 21:32

Js pa ne kadim in me sploh ne mika :sport:
Uporabniški avatar
Michael
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Michael » 26. Sep. 2004 22:53

jaz tud nism dokler nism zacel :eek: drugace pa, lep pozdrav mlade dame :cool:
Gone
Uporabniški avatar
Saša_26
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Saša_26 » 27. Sep. 2004 13:41

tiasha hvala! :razz: tudi jaz upam, da bo to kateri za navdih!

Lep pozdrav tudi tebi Michael! :wink:
Uporabniški avatar
Dalila
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 5. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Dalila » 27. Sep. 2004 21:13

kadila sedem let,eno leto in devet mesecev pa že ne več,sm nehala na klasično foro,za nov let,ampak sem se dejansko odločla da bom in sem.Najprej je blo full težko pol pa vedno manj in zdaj niti pomislim več ne na čik,me ne mika.Full sem vesela da mi je to ratal. :freude:
pa pa
Uporabniški avatar
Saša_26
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Saša_26 » 28. Sep. 2004 14:00

Dalila čestitam! :respekt:
Uporabniški avatar
marateja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a marateja » 29. Sep. 2004 0:30

Vsa pohvala tistim, ki jim je uspelo nehati. Jaz samo čakam dan, ko me bo zagrabila taka volja in bom tudi jaz rekla cigaretom ne. Upam da ga bom dočakala.
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Uporabniški avatar
jagoda77
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda77 » 29. Sep. 2004 15:14

Mister napisal/-a:Bejbike so smešne, ker začnejo kadit, ker je to kao fensy, pa IN, ne zavedajo pa se kako neokusen zadah imajo po čiku, da ne govorimo o jutranjih urah.

Po kafičih je veliko večji procent kadilk kot pa kadilcev.
Osebno so me take ženske vedno odbijale, pa je lahko nevem kaj. :?

Jaz tud mislem, da nekatere bejbe kadijo zato ker so ne vem kva... frajerke?
Res je ogabno, ko gres v sluzbo al pa na bus, pa ze zjutraj koga zavohas k prismrdi z zadahom al pa ze cel smrdi po cikih.... bljak :shy:
Jaz ne kadim in niti se nikoli nisem problala in mislem, da tud ne bom, ker to mi pa tako ogabno smrdi. Kar mi gre pa najbolj na zivce je pa to, da ni niti enga lokala, kjer ne bi cike vlekli... razen kaksna slascicarna, pa se tista v Ljubljani je samo Slon, ker v Zvezdi itak kadijo. In ne morem it na en kofe nekam, ne da bi smrdela in da bi mi kdo smrdel zraven s cikom.
Rekla sem si, da ce bi imela finance, takoj odprem en kafic, kjer bi bilo prepovedano kaditi in notri in zunaj.... Bi lahko nekadilci v miru kofetkali.
Always Tutty Frutty
Uporabniški avatar
napolitanka+cosmo
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a napolitanka+cosmo » 04. Okt. 2004 21:45

bogice ste tiste ki si uničujete svoja pluča in zobe ter prste, ljudi okoli sebe na tak način.
Dejstvo je da kadilec bolj ogroža osebo ki je ob njem in vdihava ta zrak kot pa sebe.
1.NE SI KVARIT SVOJEGA ZDRAVJA NA TAK NAČIN, ali ni to dovolj dober razlog?

2.veš koliko denarja zmečeš za to svinjarijo 134400sit letno,ko bi si pa lahko privoščila zanimivo potovanje
Uporabniški avatar
marateja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a marateja » 06. Okt. 2004 0:36

napolitanka+cosmo napisal/-a:bogice ste tiste ki si uničujete svoja pluča in zobe ter prste, ljudi okoli sebe na tak način.
Dejstvo je da kadilec bolj ogroža osebo ki je ob njem in vdihava ta zrak kot pa sebe.
1.NE SI KVARIT SVOJEGA ZDRAVJA NA TAK NAČIN, ali ni to dovolj dober razlog?

2.veš koliko denarja zmečeš za to svinjarijo 134400sit letno,ko bi si pa lahko privoščila zanimivo potovanje

Si pa majhno ceno povedala. mislm, da bi mogla še kako nulo zraven dodat.
No sicer je pa odvisno od vsakega posameznika, koliko cigaret na dan sploh pokadi. Jaz jih ful malo, če sm pa kje v družbi pa na kakem žuru....jih gre pa kr velik....nekateri bolj u prazn k ne.
Jean de La Bruyere

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov