Kajenje [Združene teme]

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 18. Mar. 2005 10:40

Kajenje med nosečnostjo lahko izzove zunajmaternično nosečnost, povzroči zastoj rasti ploda, otroci mater kadilk pa imajo pogosto tudi nižjo porodno težo. Če se niste zmogli odreči cigareti že prej in le zase, potem je nosečnost idealen trenutek za opustitev te razvade.

Čeprav nekateri trdijo, da si od časa do časa po dobrem obroku nosečnice lahko privoščijo kozarček vina, pa je bolje, če se mu strogo izogibajo. Zakaj? Če ženska med nosečnostjo uživa alkohol, namreč obstaja 35-odstotna verjetnost, da bo rodila otroka s fetalnim alkoholnim sindromom. To je neozdravljivo stanje z napakami v telesnem in umskem delovanju in razvoju. Količina zaužitega alkohola, ki vpliva na plod, pa za zdaj še ni znana.

(vir: http://www.otrokdruzina.com/stare_%20st ... tema_4.htm)
Is sex dirty? Only if it’s done right.
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 18. Mar. 2005 10:43

Is sex dirty? Only if it’s done right.
Uporabniški avatar
Flaškica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Flaškica » 18. Mar. 2005 11:41

kathy napisal/-a:
marateja napisal/-a:Pravjo pa da tud ni dobr da ravno takrat nehaš kadit, oziroma se takrat ženska kar naenkrat odloči da bo nehala kadit, saj je telo že tok navajen na nikotin, da to povzroča "ne vem kaj že" bodoči mamici in otroku.

No, kokr jst vem, ko nehaš kadit in če si noseč ves ta nikotin ki ga imaš v telesu gre v otroka....tko da je to še slabš kokr če malo zmanjšaš in vseeno kadiš.....

Jst sm strastna kadilka in marsikaj ne zagovarjam....tuki se pa moram strinjat z ostalimi....tisti ki kadijo bi mogle vsaj pol leta prej nehat preden se odločjo met otroka.....a ni škoda tistega malega bitja v tebi, če ti že same sebe ni škoda :?: :!:

Dajte no. V vsakem primeru je boljše nehat, kot pa zmanjšat. Pa kje za vraga ste slišale za to, da če nehaš, ves nikotin gre v otroka. Pa kaj ženske ve ste normalne. Se vam vidi, da ne smete še imete otrok. Ženske bolane.
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a krfjolca » 18. Mar. 2005 13:25

Flaškica napisal/-a:
kathy napisal/-a:
marateja napisal/-a:Pravjo pa da tud ni dobr da ravno takrat nehaš kadit, oziroma se takrat ženska kar naenkrat odloči da bo nehala kadit, saj je telo že tok navajen na nikotin, da to povzroča "ne vem kaj že" bodoči mamici in otroku.

No, kokr jst vem, ko nehaš kadit in če si noseč ves ta nikotin ki ga imaš v telesu gre v otroka....tko da je to še slabš kokr če malo zmanjšaš in vseeno kadiš.....

Jst sm strastna kadilka in marsikaj ne zagovarjam....tuki se pa moram strinjat z ostalimi....tisti ki kadijo bi mogle vsaj pol leta prej nehat preden se odločjo met otroka.....a ni škoda tistega malega bitja v tebi, če ti že same sebe ni škoda :?: :!:

Dajte no. V vsakem primeru je boljše nehat, kot pa zmanjšat. Pa kje za vraga ste slišale za to, da če nehaš, ves nikotin gre v otroka. Pa kaj ženske ve ste normalne. Se vam vidi, da ne smete še imete otrok. Ženske bolane.

Ne znašaj svojih travm na druge, če niti prav ne prebereš, kaj so napisale. Ne vem, kaj bi bilo lahko bolano na mnenju, da je treba s takimi razvadami prenehati več mesecev pred zanositvijo, da se telo prečisti. Ne vem, meni je tako logično. Ravno tako je treba nehati jemat kontrac. tablete vsaj pol leta prej, da gredo iz telesa vse možne snovi, ki bi lahko škodile plodu. Pa ne žali ljudi zaradi njihovih mnenj.
kathy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 25. 6. 2004
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kathy » 18. Mar. 2005 21:14

vsi kadilci to večinoma vemo, pa pač zignoriramo...
Uporabniški avatar
Flaškica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Flaškica » 21. Mar. 2005 13:00

[/quote]

[/quote]

Ne znašaj svojih travm na druge, če niti prav ne prebereš, kaj so napisale. Ne vem, kaj bi bilo lahko bolano na mnenju, da je treba s takimi razvadami prenehati več mesecev pred zanositvijo, da se telo prečisti. Ne vem, meni je tako logično. Ravno tako je treba nehati jemat kontrac. tablete vsaj pol leta prej, da gredo iz telesa vse možne snovi, ki bi lahko škodile plodu. Pa ne žali ljudi zaradi njihovih mnenj.[/quote]

Ženska ti preberi. Če nehaš kadit ko si noseč, je to slabše kot če zmanjšaš in kadiš naprej.
Se tebi zdi, da sem narobe prebrala. Malo se zamisli, pa ne bljejaj prehitro.
Uporabniški avatar
tjaskaaa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 10. 2004
Kraj: nm

Neprebrana objavaNapisal/-a tjaskaaa » 21. Mar. 2005 16:21

Danes zdravniki strastnim kadilkam priporočajo postopno zmanjšanje kajenja, da z abstinenčno krizo ne škodujejo otroku.
p.s.aja flaškica pa ni treba na tko grob način pojasnjevat neki kar ti pač ne uspeva
Free your mind...
Uporabniški avatar
PlayLejdi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a PlayLejdi » 21. Mar. 2005 23:27

emmm....jaz kadim že dobra štiri leta, pa bi rada nehala...ker škoduje zdravju pa ful denarja vržem vstran...saj zdržim recimo med tednom, ko sem doma brez cigaret...ampak če pa grem na drink al pa na zabavo pa ne morem biti brez.
najbolj mi skup paše z alkoholom. :D
kako na svetu božjem se naj odvadim. :roll:
Uporabniški avatar
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 12. 2004
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objavaNapisal/-a jokica » 22. Mar. 2005 8:17

jest sm pa po 6 letih zbrala poguma in nehala :D
nejprej sm samo zmanjsala kolicino, pol sm pa kr nehala...
mal me je blo sicer strah kaj bo ko bomo sli vn, pa se kej spil... ampak me tud potegnl ni... in sm bla najbol happy...
predvsem se pa to pozna na mojem bancnem racunu :D, kar je men zlo usec...

res pa je, da nikomur nism povedala kaksn je moj nacrt, pa to, ker sm vedla, da ce mi spodleti me bodo vsi zajebaval... sej je blo tezko, sam vredno truda :D ko je bil moj ful ponosn name :D
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Lelly
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Lelly » 22. Mar. 2005 19:47

Sej tko je ponavadi, k govoriš, da boš nehu... takrat zihr ne boš. Jst tud hočm nehat, k me včasih kr namori zakva sploh kadim. Sm pa enkrat že nehala za 2 mes. pol sm pa spet nazaj začela... :wall:
Uporabniški avatar
Nannn
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 9. 2004
Kraj: Maldivi

Neprebrana objavaNapisal/-a Nannn » 22. Mar. 2005 21:14

evo jest ze pet mescov ne kadim in sem full ponosna na sebe... :D
Lelly
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Lelly » 22. Mar. 2005 21:41

Blagor teb :( Sej jst bi bla tud ponosna nase... Sam tko k so že ostali rekl: greš na kavo, pa žurat, pa si v taki družbi... pa enostavno morš prižgat. Sm že probala ne kadit v družbi kadilcev :nein: no go!
Uporabniški avatar
ANSAF
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 12. 2004
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ANSAF » 22. Mar. 2005 22:04

tjaskaaa napisal/-a:pejd mau na obisk v bolnico na pljučni odelek..pa se boš vidla kakšna boš pr 45 letih...k te bo mogla hčerka gledat kako doma umiraš oz. v bolnici...

imas prav, vendar moras tudi razumeti, da ne kadijo/niso kadili vsi, ki imajo raka na pljucih. Je to seveda en dejavnik, vendar eden od mnogih.
V bistvu se sploh ne zavedamo, kaj vse lahko povzroca raka, pa potem ko izvemo, da ga ima nekdo na pljucih, takoj obdolzimo da kadi (ce seveda res kadi). Lej, da ti primer, moj pokojni dedek je umrl za cirozo jeter, pa v zivljenju ni kapljice alkohola probal, je bil anti alkoholik, poleg tega , da je bil se poklicni voznik.
Moja , tudi zal pokojna, sodelavka je umrla za rakom, pa se je celo zivljenje zdravo prehranjevala.
Nekoga, ki pa kadi ze vec kot 20 let, in mu ugotovijo raka, je pa zelo malo verejtnosti da dokoncno neha. Na onkologiji-oddelek za urologijo jim dovolijo it na cigaret, ceprav imajo raka, ker vejo, da sigurno takoj v tistem trenutku ne bojo nehali.
Ko so mojemu ociti dali diagnozo, da ima raka, smo prasali, koliko % so krivi cigareti, pa je zdravnik sam rekel, da nekaj ze, ne pa v celoti.
sam tko no... :oops:
A friend is someone who lets you have total freedom to be yourself
- Mr Mojo Risin' -
Uporabniški avatar
Nannn
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 9. 2004
Kraj: Maldivi

Neprebrana objavaNapisal/-a Nannn » 22. Mar. 2005 22:39

ANSAF napisal/-a:
tjaskaaa napisal/-a:pejd mau na obisk v bolnico na pljučni odelek..pa se boš vidla kakšna boš pr 45 letih...k te bo mogla hčerka gledat kako doma umiraš oz. v bolnici...

imas prav, vendar moras tudi razumeti, da ne kadijo/niso kadili vsi, ki imajo raka na pljucih. Je to seveda en dejavnik, vendar eden od mnogih.
V bistvu se sploh ne zavedamo, kaj vse lahko povzroca raka, pa potem ko izvemo, da ga ima nekdo na pljucih, takoj obdolzimo da kadi (ce seveda res kadi). Lej, da ti primer, moj pokojni dedek je umrl za cirozo jeter, pa v zivljenju ni kapljice alkohola probal, je bil anti alkoholik, poleg tega , da je bil se poklicni voznik.
Moja , tudi zal pokojna, sodelavka je umrla za rakom, pa se je celo zivljenje zdravo prehranjevala.
Nekoga, ki pa kadi ze vec kot 20 let, in mu ugotovijo raka, je pa zelo malo verejtnosti da dokoncno neha. Na onkologiji-oddelek za urologijo jim dovolijo it na cigaret, ceprav imajo raka, ker vejo, da sigurno takoj v tistem trenutku ne bojo nehali.
Ko so mojemu ociti dali diagnozo, da ima raka, smo prasali, koliko % so krivi cigareti, pa je zdravnik sam rekel, da nekaj ze, ne pa v celoti.
sam tko no... :oops:

se podpisem pod tole...isto sem izkusila ko mi je oce umrl zaradi raka na pljucah....
Queen
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Queen » 23. Mar. 2005 13:42

hey.no...js mislim da je kljucnega pomena volja! ful vlk jih odneha in to sam zato ker nimajo volje... zal.. :? aja pa ce si na tesnem z denarjm je pomoje kr ok :razz: :D ker cigareti let s face it-so dragi :nixweiss: aja se eno vprasanje: a vam ni tezko dat 600 sit za cigarete?

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov