Kajenje [Združene teme]

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
AniMaLisTik
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a AniMaLisTik » 24. Jan. 2009 20:23

dajcy napisal/-a:^^samo malo volje je treba?
A si mogoč kdaj kadila pa pol nehala?

Ne nikol nisem KADIL.

Ampak mene niti noben nebi mogel prepričat , in tudi če bi kadil kar nikol nebi bi če bi se jaz tako odločil takoj nehal , ker jaz sn najbol trmast pa odločn človek kar jih poznam , čeprav mi mogoče neboš verjela češ da nemorm vedet , ampak verjemi mi da ko se jaz nekaj odločim to naredim.

Je pa moj dedek kadil 60 let + pa se je en dan odločil da neha pa je enostavno nehal , čeprav ga je moglo zdravje k temu prisilit ker en dan skoraj ni mogel dihat , pol se je pa odločil pa pika.

Isto sta se odločla moja starša okol 10 let oba kadilca , pa tudi par drugih poznam ko so se odločli pa enostavno nehali , tako da je res tako da se ti morš sam prisilit in odločit , in če si odločn pa trmast da rečeš NE no matter what pol boš uspel oziroma uspela , čeprav verjamem da res ni lahko.
____AniMaLisTik____
Uporabniški avatar
dajcy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 12. 2004
Kraj: wonderland:)

Neprebrana objavaNapisal/-a dajcy » 25. Jan. 2009 14:49

^^Vsaka čast tistim, ki nehajo kadit, sam je treba velik volje met. Zakaj pol tvoj dedek ni prej nehal, kot pa šele potem, ko je kajenje začelo zelo vplivat na njegovo zdravje? Verjetno zato, ker ni mogel oz. ni hotel?
In zakaj sta tvoja starša kadila 10 let, če je pa tako lahko nehat?
Seveda, tudi sama imam upanje, da bom nekega dne nehala kadit. Ampak za to je treba met veliko volje.. In najbolj sovražim, ko mi nekdo, ki nikoli v življenju ni kadil pametuje, kako lahko je nehat :roll:
9000 metara na nebu sam ja, za tren, kad mi osmeh daš...
9000 milja izpod mora na dnu sam ja, kad me ne gledaš...
Uporabniški avatar
AniMaLisTik
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a AniMaLisTik » 25. Jan. 2009 22:42

dajcy napisal/-a:^^Vsaka čast tistim, ki nehajo kadit, sam je treba velik volje met. Zakaj pol tvoj dedek ni prej nehal, kot pa šele potem, ko je kajenje začelo zelo vplivat na njegovo zdravje? Verjetno zato, ker ni mogel oz. ni hotel?
In zakaj sta tvoja starša kadila 10 let, če je pa tako lahko nehat?
Seveda, tudi sama imam upanje, da bom nekega dne nehala kadit. Ampak za to je treba met veliko volje.. In najbolj sovražim, ko mi nekdo, ki nikoli v življenju ni kadil pametuje, kako lahko je nehat :roll:

Ne pametujem ti , jaz ti svetujem in toplo priporočam da nehaš, dejstvo je da jaz imam takšno mentaliteto da če bi bilo nekaj na svetu od česar nebi zdržal brez pa bi izvedel da to meni škodi bi takoj nehal , ker sem tak tip človeka ki gleda zelo na zdravje pa fitness , glede kajenja pa ti ne govorim da je lahko zato ker " mislim " da bi bilo in nisem nikol kadil ampak zato ker so določeni kadili in so se zavedli da nemorjo več dalje in so rekli stop in nehali.
Starša pa tudi dedek pa niso nikoli imeli želje nehat ker jim je bilo fajn , ampak pravim da ko so se odločli so nehali takoj, prav zaradi tega ti pravim da se moreš odločit in rečt stop, ne bom si več uničevala telo in še zato plačevala.
Kaj več kot to ti pa nemorem rečt.
____AniMaLisTik____
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 25. Jan. 2009 23:35

Ne vem, če je treba glih met velik volje, moj pokojni ati je kadil vsaj 15 let, pa je nehu tist dan, ko je zvedu, da ma raka. Niti ni pomislu na cigarete. Priporočam, da nehate že prej, razen če čakate na en tak hud udarec v življenju, zarad katerega boste en dva tri opustili kajenje.

Jst sm še kajenje trave omejila na samo 3x letno, zarad tobaka, k je v njej.
Uporabniški avatar
AniMaLisTik
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a AniMaLisTik » 26. Jan. 2009 9:44

sončk napisal/-a:Ne vem, če je treba glih met velik volje, moj pokojni ati je kadil vsaj 15 let, pa je nehu tist dan, ko je zvedu, da ma raka. Niti ni pomislu na cigarete. Priporočam, da nehate že prej, razen če čakate na en tak hud udarec v življenju, zarad katerega boste en dva tri opustili kajenje.

Še 3 krat letno je skor preveč :D
____AniMaLisTik____
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 26. Jan. 2009 14:05

nikoli nisem kadila...cigarete me sploh ne privlačijo...prav gabijo se mi...tak da sem prav ponosna na to :D
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 26. Jan. 2009 14:19

sončk napisal/-a:Ne vem, če je treba glih met velik volje, moj pokojni ati je kadil vsaj 15 let, pa je nehu tist dan, ko je zvedu, da ma raka. Niti ni pomislu na cigarete. Priporočam, da nehate že prej, razen če čakate na en tak hud udarec v življenju, zarad katerega boste en dva tri opustili kajenje.

Ok, sam trava je nelegalna droga, cigareti pa legalna. Dejmo ločit to. :wink: Kljub temu kako marsikje piše o tem, kako je trava neškodljiva in potem folk govori naokoli, to ni čisto res, ker če bi to držalo, potem ne bi folku skuril ob vnovičnem kajenju novih celic (saj zato pa je spomin opazno slabši, pa še marsikaj drugega tudi, pa se tega morda še ne zavedate). Jaz sem včasih na leto skadila par đointov, potem pa sem videla, da je to totalno brezveze. Škoda denarja, še bolj pa zdravja. Poleg tega je dosti odvisno od tega kako močna je oz. od koga dobiš robo. Meni se je ob zadnjem kajenju zgodilo, da mi je čisto drugače delovalo na psiho. Čisto sem bila zbedirana, še do smeha mi ni blo. Kolegi so mi rekli, da sem bila čisto neka čudna in v svojem svetu. To se mi prej ni še nikoli zgodilo. Skratka, brezveze! In me več sploh ne mika da bi jo kadila, poleg tega ne veš kaj te čaka (pri alkoholu točno vem kje je meja, pa še dosti boljše je in vem da sem vedno v istem razpoloženju ko pijem). :wink: Pa ne pijem dosti, vedno pijem zmerno pa se mam fajn. :) No, malo smo OT s travo. Če se vrnemo nazaj na cigarete: eni tudi takrat ne nehajo, ko dobijo diagnozo (rak ali kaj drugega). Pač, kolikor ljudi toliko čuda.
Uporabniški avatar
AniMaLisTik
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a AniMaLisTik » 26. Jan. 2009 18:26

Meni se zdi že čudno dajat tolk dnarja za nekaj od česar nimaš kaj prevelke koristi , pa še sploh ne omenjam najbol pomembnega pointa da tok škodi pa ima tolk veliko medicinskih zapletov pozneje.
____AniMaLisTik____
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 26. Jan. 2009 19:24

cukr8 napisal/-a:Ja pač noseča je, a ne :D (domnevam glede na pisanje v eni temi)

jp :D
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 26. Jan. 2009 20:10

Malo sem si računala in glede na to da ene/eni pišete, da skadite škatlo na dan: to je okoli 820eur (računala sem, da je škatla cigaret 2,20eur) na leto, pa a ne bi raje šli za ta denar na en fajn dopust, si kupili mogoče par novih oblačil, čevljev, bilokaj drugega, bolj koristnega? :wink:

aja, merisima - čestitke :)
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 26. Jan. 2009 21:01

^^ to sem jaz računala ko sem bila majhna, ker mi ni bilo všeč, da tata kadi :)

Sam je pa res, eni imajo to, eni drugo, eni spet tretje. Jaz zapravim recimo na oblekah, obutvi in potovanjih, ki se nekomu zdijo nesmiselne. Sej ne podpiram kajenja, mi gre na živce in mi smrdi, je pa res da vsak gleda na to drugače.

Pač proti kajenju nimam nič proti, dokler ne kadi v moji družbi in mi piha direkt v obraz :tot:
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *ka!a* » 26. Jan. 2009 21:30

Jaz osebno ne kadim in v življenju še poskusila nisem kadit in tudi ne bom. Za to mam pač svoje razloge in svoje mnenje, čeprav velika večina ljudi misli in govori, da bom nekoč kljub svojim besedam kadila, ampak se ne obremenjujem :). Tudi pri nas doma nihče ne kadi, razen polsestra, ampak se tudi ona počasi odvaja kajenja.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Jan. 2009 22:43

Tamala_mrha napisal/-a:

Če se vrnemo nazaj na cigarete: eni tudi takrat ne nehajo, ko dobijo diagnozo (rak ali kaj drugega). Pač, kolikor ljudi toliko čuda.

od moje kolegice mati je dobila raka na pljučih...kadila je med zdravljenjem in zdaj ko je ozdravljena kadi tudi še kar naprej... :?
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 26. Jan. 2009 22:47

merisima napisal/-a:
cukr8 napisal/-a:Ja pač noseča je, a ne :D (domnevam glede na pisanje v eni temi)

čestitam :)
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Ryu » 26. Jan. 2009 22:59

jullia_ napisal/-a:
merisima napisal/-a:

čestitam :)

čestitke tud od mene :D

da pa nam preveč OT... kadit sm probala ja, ampak mi je fuj fuj in nimam namena začet... raj dnar porabm za kej druzga :P

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov