Kajenje [Združene teme]

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 12. Sep. 2008 10:51

Ja, jaz nimam takega odpora do cigaret. Imam pa odpor do kakih drugih stvari (metroseksualci, skini, člani navijaških skupin, nasilni tipi, alkoholiki, posesivneži, mačoti, ...). Zato takih ne izberem.

Če je začel kaditi potem, ko sta že bila skupaj, je to drugače. Potem je takrat, ko je začel, že poznal tvoje mnenje o kajenju?
Še vedno pa mislim, da se izsiljevanje v smislu "cigarete ali jaz" ne obnese. Sploh če ne uspeš biti odločna in ga res pustiti, če ne neha. Itak bo vedel, da samo nakladaš in ga ne boš pustila zaradi take "malenkosti". Ti boš pa vedno bolj slabe volje.
(pišem v 2. osebi ednine, ampak velja na splošno, ne le zate. Ker itak ne sledim natančno, katera je napisala kateri post v tej temi)
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Shannon
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Shannon » 12. Sep. 2008 11:09

klupko, jaz te čist štekam. Meni se čiki gabijo in nikoli ne bi bila s kadilcem. Enostavno me taki niti približno ne privlačijo (podobno kot taki, ki jih je omenila kr.ena - pijanci, đankiji, mačoti, kurbirji, člani raznih čudnih subkultur, nasilneži, šovinisti itd). Pomoje imaš vso pravico zahtevat - čiki ali jaz. Če bi tip izbral smrdljive rakotvorne paličice namesto mene, potem mu očitno nikoli nisem pomenila NIČ.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 12. Sep. 2008 11:48

Shannon napisal/-a: Če bi tip izbral smrdljive rakotvorne paličice namesto mene, potem mu očitno nikoli nisem pomenila NIČ.

Tega pa nikakor ne moreš sklepat. :roll:
O kajenju imamo pač različna mnenja. Ja, škoduje. Ampak škoduje marsikaj, pa to vseeno počnemo.
Škoduje tudi vsiljevanje svoje volje partnerju.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
klupko
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a klupko » 12. Sep. 2008 11:51

Js lahko sam rečem da je lahko bit pameten za vse, ko se gre za druge...ko pa sam prideš v tako situacijo pol si pa kr zabit in ne veš kaj bi.
Sama kr nism dojela da se je moj bratu loču kr zarad tega.. kr zarad čikov je šou zakon po gobe!!
Pol pa ko je mene stisnla ista stvar nism mela druge izbire kot to da njega prisilim da se odloči kako bo naprej.. Zdej sicer ne kadi in upam da tud ne bo...če pa spet začne, ne bom več zgubljala časa za tki. resne pogovore in jokala k blesava iz dneva v dan..enkrat je blo dost :evil:
Uporabniški avatar
BlueGirl1983
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 10. 2004
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a BlueGirl1983 » 12. Sep. 2008 13:54

Draga K.!

Kot prvo naj povem, da se mi ne zdi prav, kako ga obravnavaš. Če bi oboževal česen - ga ne bi sprejela zaradi tega? Ker ti pač smrdi? In ja, vem da česen ne škoduje zdravju, vendar se mi nekako dozdeva, da ti je bolj do prijetnega okusa njegovih ust, kot do njegovega zdravja.

In kot drugo: Bila sem strastna kadilka 10 let. Skoraj verižna. Potem mi je začelo nagajat zdravje in sem od prijatelja slišala za akupunkturo. če verjameš ali ne - POMAGA. :) 12 iglic v uho in je težava rešena. Želja po cigaretu se sicer še občasno pojavi, vendar se mi po prvem vdihu dima začne močno vrtet in mi postane slabo. Zato sem nehala poskušat. Saj gre. Le zunaj, na pijačkah, grizljam slamice, medtem ko drugi kadijo. :) Poskusita s tem... Cena akupunkture je le 32 evrov.

LP!
Ti bodi Zrak in brez tebe jaz, Ogenj, ne morem goreti...
In jaz, jaz naj bom Ogenj in brez mene se ti, Zrak ohladiš.
Uporabniški avatar
BlueGirl1983
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 10. 2004
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a BlueGirl1983 » 12. Sep. 2008 13:54

2x. Ups.
Ti bodi Zrak in brez tebe jaz, Ogenj, ne morem goreti...
In jaz, jaz naj bom Ogenj in brez mene se ti, Zrak ohladiš.
Uporabniški avatar
klupko
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a klupko » 12. Sep. 2008 21:57

Pa ne morš tega primerjat no. :lach:
Česen vedno dava v solato pa po jedi si umijeva zobe in kolkor on smrdi meni, tolko js njemu pa je mir. :lol:
Sam to je ob kosilu...kadi se pa če že kadiš čez cel dan..
Kaka akupunktura? Povej kaj več... zanima me :)
xename
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a xename » 14. Sep. 2008 11:50

Njegovo zdravje naj bo njegova skrb. Tvoja briga pa je smrad, ki ga doživljaš ob njem. Predvidevam da je vse ostalo ok, le ta smrad madonca...
Ključna stvar - kajenje je odvisnost. Nič posebnega torej, vendar ključno pri dojemanju kolk je ta zagata težka. Nisem še slišala da bi bil kdo odvisen od česna, pa čeprav tut smrdi:)!

Beseda - "hej stari nehaj že kadit", ne bo zalegla. In to pač nima nič z njim - veliko kadilcev bi rado postalo nekadilcev, vendar jim zasvojenost onemogoča, da bi zgolj "padli na besedo".

Probaj ga prepričati naj proba z akupunkturo, da drugi sistemi delajo namesto vpliva besed, ki so očitno premalo močne. Jaz sem probala Champix - tablete, ki se dobijo na recept. Meni je pomagalo - clean že eno leto! Obstaja pa še cela vrsta drugih stvari, le malo presrfaj po netu.

pa veliko uspeha.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 14. Sep. 2008 18:06

Sicer je men večina zahteu u smislu "xy al jst" rahlo grobih, ampak čiki, alkohol in droge so zame tri stvari, k jih pr partnerju ne bi mogla tolerirat.

Tisti, k se omenjenih substanc poslužujejo, ne pridejo potencialnemu niti blizu, tist, k bi se pa u našteto svinjarijo vrgu tekom zveze z mano, iz "dometa moje ljubezni" ne bi padu takoj, ampak če se stanje (po pogovorih, skrbi, predlogih in ponujeni pomoči) ne bi spremenil, bi to najbrž (se mi še ni zgodil, zato z gotovostjo ne morem trdit) zgodil kasnej.

Za bejbiko, k ji njegovi čiki grenijo (in smradijo) življenje zato nimam nobenga (preiskušenga) uporabnga nasveta, želim pa ji, da bi u bitki z dimom takratko potegnle cigarete in ne njuna zveza :wink: .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
sm00tka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 12. 2007
Kraj: medvode

Neprebrana objavaNapisal/-a sm00tka » 14. Sep. 2008 18:21

hei! jz mam podobno težavo kot klupko. in sem dost prebrala da kako je z že prej omenjeno knjigo Končno nekadilci lahko nehat. moj fant pravi da bi se rad odvadil, tudi zarad sebe, pa preprosto ne more. rada bi, da prebere knjigo, čeprav ne mara brat. kako naj ga prepričam? če bi ga to odvadilo, bi mu še jaz brala knjigo. kakšne ideje?
Uporabniški avatar
klupko
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a klupko » 14. Sep. 2008 21:07

Aloha hvala za podporo! :D
Vem, da če si en želi nehat, lahko neha. Zahvaljujoč raznim pripomočkom imajo možnost nehat kadit na lažji način..če te tablete, čigumiji, obliži in ne vem kaj še dejansko pomagajo, verjetno ljudje niso tok tečni kr jim neki manka. To je namreč pri mojem največji problem...ko ga prime da bi prižgal pa ne more, je vs tečn in kr vse ga mot..ampak bo... Če ne ga bom js akupunktirala doma z vilami. :twisted: Mal prehuda! :lol:
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 14. Sep. 2008 21:18

klupko napisal/-a:Če ne ga bom js akupunktirala doma z vilami. :twisted:

Zmagala :rofl: .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 14. Sep. 2008 22:13

evo.. ena rešitev, ki bi mogoče pomagala..
torej elektronska cigareta :) sliši se smešno, ampak dovaja samo nikotin (brez katrana in ogljikovega monoksida), torej je bolj zdrava, nima vonja.. recimo ista količina kot škatlica cigaret je občutno cenejša.. ne da samo dovaja nikotin in zato ni potrebe po pravem cigaretu, kadi se isto ko običajna cigareta, zato tut na kavici ni treba ugotavljat kam vtaknit roke (ker v njih ni cigarete)..
www.ecigaretteshop.eu/slo/faq.php - tuki si pa lahko mal več pogledaš o tem.. (upam da ne reklamiram, drugač me obvestite bom zbrisala)
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 15. Sep. 2008 16:24

Ma meni je to kr nekej
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
Lučkica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Lučkica » 16. Sep. 2008 15:10

js sm pa začetek acvgusta en dan si rekla.... JUTR NEHEJ KADIT, nimaš šole ki bi te psihirala, zdaj je pravi čaS. in res... naslednji dan nisem kadila in vsi so mi cel dan govorili: že 100x si probala nehat pa ti ni ratal, tko da to tud zdej nebo. ampak, sem hotla dokazat da sem boljša kot oni in da js to zmorem, čeprav oni ne. in še vedno ne kadim in sem ful ponosna sama nase :)

glavni razlog pa mi je bil moj fant, ki ne kadi cigaret. in sem mu oblubla da bom nehala če bom sprejeta na faks ki sem ga imela na 1. mestu. čeprAV NISEM bla sprejeta, sem se kasneje odločla da nardim neki zanj (čepraV mi ni nikoli težil naj neham).

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov