Kajenje [Združene teme]

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
ANSAF
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 12. 2004
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ANSAF » 23. Mar. 2005 15:29

Nannn napisal/-a:
ANSAF napisal/-a:
tjaskaaa napisal/-a:pejd mau na obisk v bolnico na pljučni odelek..pa se boš vidla kakšna boš pr 45 letih...k te bo mogla hčerka gledat kako doma umiraš oz. v bolnici...

imas prav, vendar moras tudi razumeti, da ne kadijo/niso kadili vsi, ki imajo raka na pljucih. Je to seveda en dejavnik, vendar eden od mnogih.
V bistvu se sploh ne zavedamo, kaj vse lahko povzroca raka, pa potem ko izvemo, da ga ima nekdo na pljucih, takoj obdolzimo da kadi (ce seveda res kadi). Lej, da ti primer, moj pokojni dedek je umrl za cirozo jeter, pa v zivljenju ni kapljice alkohola probal, je bil anti alkoholik, poleg tega , da je bil se poklicni voznik.
Moja , tudi zal pokojna, sodelavka je umrla za rakom, pa se je celo zivljenje zdravo prehranjevala.
Nekoga, ki pa kadi ze vec kot 20 let, in mu ugotovijo raka, je pa zelo malo verejtnosti da dokoncno neha. Na onkologiji-oddelek za urologijo jim dovolijo it na cigaret, ceprav imajo raka, ker vejo, da sigurno takoj v tistem trenutku ne bojo nehali.
Ko so mojemu ociti dali diagnozo, da ima raka, smo prasali, koliko % so krivi cigareti, pa je zdravnik sam rekel, da nekaj ze, ne pa v celoti.
sam tko no... :oops:

se podpisem pod tole...isto sem izkusila ko mi je oce umrl zaradi raka na pljucah....

potem pa se to, da jih vecina sploh ne umre za rakom, ampak za malomarnostjo zdravnikov in nikakvo higieno v bolnicah. Ne vem, ce ste kdaj bili na onkoloskem v Lj, no tisti ki ste bili, veste kaj govorim, scurki povsod in se kje, da ne govorim naprej ...
prej sem pozabila povedati, da moj oci potem lansko leto ni umrl za rakom ampak za virusom MRSA, ki ga povzroca v k.... higiena ...
je off topic mal tole, sam mogla sem napisati.
A friend is someone who lets you have total freedom to be yourself
- Mr Mojo Risin' -
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 23. Mar. 2005 16:53

Joj kak strasno.... In potem se mi prepustimo zdravnikom, ces v varnih rokah smo.. Misel na to, da bi tvoj oce se nekaj let lahko zivel, ce rak seveda nebi napredoval, je zastrasujoca!! :(
Uporabniški avatar
ANSAF
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a ANSAF » 23. Mar. 2005 17:02

||MuCkAa napisal/-a:Joj kak strasno.... In potem se mi prepustimo zdravnikom, ces v varnih rokah smo.. Misel na to, da bi tvoj oce se nekaj let lahko zivel, ce rak seveda nebi napredoval, je zastrasujoca!! :(

jah ... zdravniki so tko, sej ne da jih zdej blatim, samo eni so u redu, enim pa res ne vem, kdo jim je dal licenco. Sej je povsod isto, sam pol k se teb zgodi, sele uvidis. sej pol se nekako sprijaznis, ampak tisto prvo dejstvo, da ti recejo, da so raka ustavili, pol pa zaradi bedarije umre ... grozno.
Sem ravno vceraj na sky-u gledala, kako dojencek umrl za tem virusom, star komaj 2 dni.... :(
Tko da jst pravim, uzivat je treba zivvljenje, v mejah normale pri dolocenih stvareh, ker zdej v tem svetu res nic vec ni ne-skodljivo.

Queen: enim ni skoda, se pa tezko odvadis, moras biti res karakter cloveka.

Sam je smesno, da vsi tok govorijo o cigaretih, noben pa ne pomisli, koliko je alkohol tudi skodljiv, da ne govorim o pijanih vozniki.
- Mr Mojo Risin' -
Uporabniški avatar
baby girl
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 2. 2005
Kraj: ko bi biu vsaj los angeles

Neprebrana objavaNapisal/-a baby girl » 23. Mar. 2005 17:41

kajenje pa jst?
hm se nikol nism probala :?
pa tud verjetn se dolg ne bom
mi je babica oblubla d mi bo 10 cukov na mesc devala ce noum kadila
tko d a-a :wink:
can you keep up
baby boy
Uporabniški avatar
ANSAF
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a ANSAF » 23. Mar. 2005 17:44

baby girl napisal/-a:kajenje pa jst?
hm se nikol nism probala :?
pa tud verjetn se dolg ne bom
mi je babica oblubla d mi bo 10 cukov na mesc devala ce noum kadila
tko d a-a :wink:

a pa ti da? :wink:
- Mr Mojo Risin' -
Uporabniški avatar
baby girl
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a baby girl » 23. Mar. 2005 17:51

v bistvu ne se zj...pol k bom v prvem letniku :?
drgac mi bo pa dala ja, zato k deva tud mojim sestricnam pa bratrancu....pa seprov usi kadijo k turki....sam ona tega ne ve :wink: :lach: :lol:
can you keep up
baby boy
Uporabniški avatar
*Ancy*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 1. 2005
Kraj: U2 Land

Neprebrana objavaNapisal/-a *Ancy* » 26. Mar. 2005 10:29

moj dedk je bil star več kot 90 let ko je umrl pa je kadil ko turek celo življenje...
js menm da ti je usojen kdaj boš zapustu naš svet.. pa če kadiš al ne!
Uporabniški avatar
*Ancy*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 1. 2005
Kraj: U2 Land

Neprebrana objavaNapisal/-a *Ancy* » 26. Mar. 2005 10:30

men se zdi ful neodgovorno kadit med nosečnostjo... :roll:
Uporabniški avatar
petia
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a petia » 27. Mar. 2005 19:48

Po pravic-kadila predolg.Ene 10 let-pa vsaj škatlco na dan.K sreč sm pa preklet "šparovna" :wink: Izbrala sem si najdražje cigarete in pr vsakem pokajenem pomislna kaj bi lahk za to imela :wink: Enostavn en dan nism kupla več cigaret in ne kadim več.Sicer me je blo na žurih mal strah ,da bom "podlegla" sam mi je uspel :lol:
.....čez tisoč let ,ko naju več ne bo....
kathy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 25. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kathy » 27. Mar. 2005 20:08

*Ancy* napisal/-a:moj dedk je bil star več kot 90 let ko je umrl pa je kadil ko turek celo življenje...
js menm da ti je usojen kdaj boš zapustu naš svet.. pa če kadiš al ne!

Se totalno strinjam...
Ancica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Ancica » 27. Mar. 2005 21:01

Kakšn cigaretek ob kavici pa ja ne škodi! :)
Uporabniški avatar
La*Perla
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 25. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a La*Perla » 27. Mar. 2005 21:11

jaz ne kadim - cigareti mi grozno smrdijo. Najbolj grozno je, če vohaš koga, ki ima prepojena oblačila s cigaretnim dimom...yuck :roll:
Ancica
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Ancica » 27. Mar. 2005 21:21

La*Perla napisal/-a:Najbolj grozno je, če vohaš koga, ki ima prepojena oblačila s cigaretnim dimom...yuck :roll:

To je pa tud men tok zeeeelo ogabno. Sem mela eno sošolko, strastno kadilko, ki ni prenašala vonja pa opranih cunjah in je stalno smrdela po takem postanem dimu, ker si hlač ni oprala tudi po cel mesec. Sej vem, da se hecn sliš, ampak je razlika če je dim frišn al pa že totalno zažrt not v obleke.
:raucher: Prav tako ne maram, da mi iz ust smrdi po čikih al pa komurkol drugem, zato so obvezni čigumiji
Uporabniški avatar
sweet_kitty
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a sweet_kitty » 27. Mar. 2005 21:41

Moj lubi je dovg časa kadiv - dokler nisva pristala skupej :wink: . Od takrat niti enga čikca. Je biu že tko trdno odločen, da bo nehu kadit, da ga ni nič premaknilo. Torej - volja in samo volja!
Ni moj trip v svetu sanj-
Moj trip je lajf!
Uporabniški avatar
baby girl
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a baby girl » 27. Mar. 2005 22:04

hihi sweet kitty je biu on tk odlocen al si ti ke vmes stala :lol:
lepo to d si ga prpravla d je nehu kadit....en zdrav clovk vec :zustimm: :lol:
can you keep up