Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
rammsteingirl napisal/-a:rada bi spet eksperimentirala tudi drugje, ne samo v postelji.
Nočem biti nesramna, ampak me res zanima, zakaj mislite, da lahko s kondomom seksaš samo v postelji in ne moreš drugje eksperimentirat. Saj je isto kot brez (s tem ne mislim na občutke, ampak na samo tehnično izvedljivost ), samo da si vzameš še čas, da ga daš gor.
Sicer pa, da ne bom čisto OT. Odkar sem nehala s tabletkami, se mi zdi, da so se tudi težave z raznimi vnetji, glivicami malce zmanjšale. Vem, da glavne "krivde" ne nosijo, sem pa na sebi okusla, da so stvar še malo poslabšale.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
freaky napisal/-a:rammsteingirl napisal/-a:rada bi spet eksperimentirala tudi drugje, ne samo v postelji.
Nočem biti nesramna, ampak me res zanima, zakaj mislite, da lahko s kondomom seksaš samo v postelji in ne moreš drugje eksperimentirat. Saj je isto kot brez (s tem ne mislim na občutke, ampak na samo tehnično izvedljivost ), samo da si vzameš še čas, da ga daš gor.
Sicer pa, da ne bom čisto OT. Odkar sem nehala s tabletkami, se mi zdi, da so se tudi težave z raznimi vnetji, glivicami malce zmanjšale. Vem, da glavne "krivde" ne nosijo, sem pa na sebi okusla, da so stvar še malo poslabšale.
mislila sem pač na to, da kondoma nimaš vedno ob sebi, ko bi si zaželel seksati sredi travnika, na plaži ... včasih tudi enostavno skoraj ni časa, da bi dal kondom gor. to je pač prednost tabletk.
drugače pa brez skrbi, vem, da se da preživeti tudi brez njih. samo če logično pomisliš, so kondomi kot večletna zaščita bolj tako-tako. se ti ne zdi?
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
Ne rečem, seveda je prednost tabletk, da ti ni treba mislit, ali boš rabil kondome, če greš na sprehod v naravo. Recimo, da opaziš, da narava zmeraj prebudi potrebo, pol ukrepaš tako, da imaš vedno zalogo pri sebi. Če se pa slučajno zgodi, da ni kondoma, še vseeno obstaja kakšen drug način, da ne laufaš takoj domov.
Jaz sem sicer bolj skeptična glede tabletk kot večletna zaščita. Ker sem pač mnenja, da rušijo naravno ravnovesje (pa čeprav so mogoče znaki skriti). In po več letih lahko naredijo več škode.
Jaz sem sicer bolj skeptična glede tabletk kot večletna zaščita. Ker sem pač mnenja, da rušijo naravno ravnovesje (pa čeprav so mogoče znaki skriti). In po več letih lahko naredijo več škode.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
-
GoldenSoul - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 9. 2006
- Kraj: lj
helou!
jaz mam pa še 9 tbl do konca, po 2,5 letih futranja, pol pa ....amen
. Konc te kemije... Nato par mescov lufta in pol akcija za detece
Bomo vidl kakšna bo moja reakcija na veliko spremembo in kdaj se mi bo povrnil moj stari ljubi cikel, ki za razliko od sedaj, ni bil boleč (kar je pri večini glih obratno).
jaz mam pa še 9 tbl do konca, po 2,5 letih futranja, pol pa ....amen
. Konc te kemije... Nato par mescov lufta in pol akcija za detece
Bomo vidl kakšna bo moja reakcija na veliko spremembo in kdaj se mi bo povrnil moj stari ljubi cikel, ki za razliko od sedaj, ni bil boleč (kar je pri večini glih obratno).
- Gost
rammsteingirl napisal/-a:
mislila sem pač na to, da kondoma nimaš vedno ob sebi, ko bi si zaželel seksati sredi travnika, na plaži ... včasih tudi enostavno skoraj ni časa, da bi dal kondom gor. to je pač prednost tabletk.
drugače pa brez skrbi, vem, da se da preživeti tudi brez njih. samo če logično pomisliš, so kondomi kot večletna zaščita bolj tako-tako. se ti ne zdi?
Če je kondom vajina edina zaščita, potem se prilagodiš in poskrbiš, da imaš kondom vedno pri sebi, recimo v toaletni torbici. Poleg tega ne vem, če se ti na vsakem sprehodu zazdi, da moraš zdaj nujno seksati - se da počakati in izvesti kje drugje, če je sila in trenutno ni kondoma. Ali pa ne razumem 'pravega' nagona
Kondomi kot večletna zaščita so s stališča praktičnosti mogoče res tako-tako, če pa veš, zakaj ne jemlješ kt, so relativno dobra opcija. Jaz druge možnosti do poroda pač ne vidim.
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
lelija napisal/-a:Tablete so strup za celoten organizem in pospešujejo promiskuiteto in zmanjšujejo odgovornost. Tisti, ki mu je kaj do svoje partnerke ne bo dovolil, da se ta zastruplja s tabletami, ampak bo lepo uporabil kondom, ki nikomur ne škoduje.
Večina fantov sploh pojma nima kaj točno so KT. S tem ne ciljam na to, da ne vejo, da gre za kontracepcijo v obliki tabletk, ampak na to, da pojma nimajo kako delujejo in na kakšen način vplivajo na telo in počutje ženske. Velikokrat sem že slišala, da mnogi trdijo, da hormoni sploh ne vplvajo na počutje žensk in da se pms dogaja samo v glavah žensk, kako bodo potem razumeli delovanje tabletk? Mislim, da so za to krive predvsem ginekologinje, ki vsem predpisujejo KT, brez da bi se s pacientko pogovorila o samem delovanju in vplivih KT. Vse punce zato vidijo v njih samo zaščito in brezskrben seks. Dokaz za to so že vprašanja v temi o KT, kjer nekatere sprašujejo tako butaste stvari, da se človek vpraša, če so sploh kdaj prebrale navodila. Torej če že mnogo žensk ne ve kaj jemljejo, kako bodo to razumeli moški ... Žalostno, ampak žal resnično.
- lelija
- Debatorica
- Na forumu od: 18. 3. 2009
MsN napisal/-a:rammsteingirl napisal/-a:
Če je kondom vajina edina zaščita, potem se prilagodiš in poskrbiš, da imaš kondom vedno pri sebi, recimo v toaletni torbici. Poleg tega ne vem, če se ti na vsakem sprehodu zazdi, da moraš zdaj nujno seksati - se da počakati in izvesti kje drugje, če je sila in trenutno ni kondoma. Ali pa ne razumem 'pravega' nagona
Kondomi kot večletna zaščita so s stališča praktičnosti mogoče res tako-tako, če pa veš, zakaj ne jemlješ kt, so relativno dobra opcija. Jaz druge možnosti do poroda pač ne vidim.
Zadnjič spremenil lelija, dne 20. Apr. 2009 0:09, skupaj popravljeno 1 krat.
-
hruška :) - Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 5. 2008
- Kraj: lj
dons sm dobila M, točno kot ura!očitno kljub jemanju tabletk ne bom mela težav z nepojavljanjem M in podobno...sm pa zdej celo dopoldne preležala, ker me je vse takooo bolel da mi je blo na trenutke kr slabo nikol prej nism imela tako bolečih M, tko da na take bolečine res nism bila pripravljena...upam da bo sčasoma bolš
aja še počutje-->vsak dan boljše...ne reagiram več tko burno in sm velik bolj mirna, libido narašča, mozoljev tut še ni od nikjer (upam da jih tut ne bo) -->so far so good
aja še počutje-->vsak dan boljše...ne reagiram več tko burno in sm velik bolj mirna, libido narašča, mozoljev tut še ni od nikjer (upam da jih tut ne bo) -->so far so good
- Gost
lelija napisal/-a:Druga možnost so še naravne metode (ni mišljeno koledarska), ki pa večini niso poznane in so primerne le za odgovorne osebe in ne za najstnice, saj potrebuje ženska veliko časa, da spoznava svoje telo.
Možnosti je poleg kt veliko, a je odvisno od posameznice, kaj sprejme zase. Osebno se naravnih metod ne upam iti in je kondom edina opcija glede na to, da še nisem rodila in ne morem vstaviti materničnega vložka.
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
Z velikim veseljem naznanjam da sem dons dobla prvo M po tabletkah in to po skoraj 6 mesecih.
Kako dolga bo ne vem, zjutraj je bla kar fajna,zdej je pa že fejst švoh in že pri delu ko koščki tkiva ven gredo.
Bolelo me ni prov nč pretirano,neki me je trebuh bolu spodaj,nč posebnega...
Sem pa prdelala 2 kg, mogoče je tudi to razlog da je sedaj končno prišla.
Tudi ovulacijo sem imela,se spomnim kako me je cel dan pikalo.
Mogoče bom pa le kdaj imela otroke
Kako dolga bo ne vem, zjutraj je bla kar fajna,zdej je pa že fejst švoh in že pri delu ko koščki tkiva ven gredo.
Bolelo me ni prov nč pretirano,neki me je trebuh bolu spodaj,nč posebnega...
Sem pa prdelala 2 kg, mogoče je tudi to razlog da je sedaj končno prišla.
Tudi ovulacijo sem imela,se spomnim kako me je cel dan pikalo.
Mogoče bom pa le kdaj imela otroke
- Gost
Smetka_, a si jo dobila brez tablet za sprožitev? Me veseli zate kakorkoli že je, m. je vseeno bolje imeti kot ne. Otroci gor ali dol, za to imaš še čas
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov