Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 08. Mar. 2009 19:37

Men ni bil noben problem,pravzaprav brez gumice ne mislim več seksati.
Je preveč bolezni in vsega naokrog.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 08. Mar. 2009 20:14

Meni je s kondomom prav super. Na začetku je bilo malce čudno in v napoto, sedaj je del celotnega 'protokola' in ga sploh več ne dojemam kot breme - ga dava gor in gremo dalje :D :lol: Super skratka.

Mene po prenehanju najbolj skrbijo moja poraščenost - se mi zdi, da dlake kar divjajo na vseh mogočih netipičnih mestih. Me je kar malce groza, ker ne vem kaj naj v zvezi s tem - sem omenila ginekologinji in je rekla, da to ni nič takega, da smo ženske pač različno poraščene in ni smiselno delati nobenih preiskav, če imam redno menstruacijo. Ima katera podobno izkušnjo? :?
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 09. Mar. 2009 10:19

jest tud razmišljam o opustitvi tabletk,sam me res moti da bi mogla uporabljat kondome...poleg tega je fino,da lahko prestavim M,sicer to storim enkrat na leto ponavadi,ampak vseeno
sem razmišljala,da bi uporabljala kondome sam v plodnih dnevih,ampak to ne morš 100% vedet kdaj jih maš :?
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 09. Mar. 2009 10:45

No jaz sem pa se odločila da grem z naslednjo M nazaj na KT. Ravno danes sem bila pri gin., dobila sem spet recept za Logest in sem tud vesela, da se bo od sedaj naprej lahko v trenutku navala spustilo celotno procesijo s kondomom.

Drugače pa... Ja, lahko si 100% prepričan kdaj ovuliraš, saj je takrat vsebnost estrogena in progesterona točno natančno določena. Samo postopek, kako to izvedeti, vsaj tisti s 100% zanseljivostjo, niso komercialno dostopni.
Uporabniški avatar
hruška :)
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 5. 2008
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a hruška :) » 09. Mar. 2009 10:56

evo, zdej sm že 3 tedne "čista" :) mozoljev nimam, lasje se mi tut ne mastijo hitrej, počutje se mi pa počas izboljšuje in v kkšnih stresnih situacijah odreagiram velik bolj mirno + velik manj stvari me spravi iz tira...skratka, zaenkrat so vse spremembe (če je v tko kratkem času sploh mogoče govorit o sprememba-->mal je pa najbrž tut psiha) pozitivne.

edino kar sm opazila je, da me skos neki zbada v jajčnikih...ampak bo že minil :)
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 14. Mar. 2009 19:49

jaz sem zdaj nekje v tretjem tednu nejemanja tabletk in opažam ene čudne scene, ki bi mogoče lahko bile povezane s tem.. namreč, ful napihnjen občutek v spodnjem delu okrog jajčnikov, zelo neprijetno. poleg tega mam že en teden ful občutljive prsi. v bistvu je precej podoben filing, ko včasih pms, vsaj to z neprijetnim občutkom in bolečino spodaj. to z prsi pa si ne znam razložit..
a je katera imela tudi takšne probleme?
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 14. Mar. 2009 23:05

Ja, mene so prsi kar precej časa bolele. Potem se je uredilo in me sedaj samo dan ali dva pred m. To so hormoni, ne skrbi.
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 14. Mar. 2009 23:06

Jez sm že več ku en tedn brez, zaenkrat ni sprememb :).
Just dance and everything it´s gonna be ok!
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 17. Mar. 2009 20:43

brez sem že skoraj 7 mesecev. same poz. stvari, res. počutim se fenomenalno.

edini minus je pač zaščita in pa spontanost.

še razmišljam, kdaj bom začela s ponovnim jemanjem. bom počakala še par mesecev ali ne ... ne vem še. se še odločam. :?
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 17. Mar. 2009 21:00

Kakšen problem je zaščita? Imaš kondome, najdeta ustrezne obema, jih pravilno uporabljata in je zaščita dovolj zanesljiva, da ni možnosti nosečnosti. Spontanost? Sprejmita situacijo tako kot je, lahko je spontano in super, samo kondom je treba nehati dojemati kot nujno zlo.

Poleg tega je vrednost fenomenalnega počutja 10x večja od t.i. spontanosti, če že. Seveda stvar prioritet, a moje mnenje je, da bi moralo biti človekovo dobro počutje na prvem mestu, saj iz njega izhajajo še vse ostale dimenzije življenja, tudi spolnost.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 17. Mar. 2009 21:14

ne dojemava kondoma kot nujno zlo. samo rada bi se pač spet na polno čutila. rada bi spet eksperimentirala tudi drugje, ne samo v postelji.

drugače pa sva že pogruntala, kateri kondomi nama najbolj ustrezajo.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 17. Mar. 2009 21:24

No, saj ... ljudje smo si različni :)
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 18. Mar. 2009 0:16

rammsteingirl napisal/-a:same poz. stvari, res. počutim se fenomenalno.

nestrpno pričakujem dan, ko bom lahko enako rekla. :? trenutno mi je vse skupaj kr neki, skoz sem napeta, celo na laseh se mi vidi, da imam zbrklan sistem. dans zjutraj pa sem še dobila menstro (po 19ih dneh). ampak je to bil očitno samo enkraten "izliv", kr zdaj ni več ne duha ne sluha.

saj vem, da morem bit potrpežljiva.. ampak trenutno si res želim ono normalnost in hormonsko urejenost tabletk nazaj :) upam, da se čimprej zrihta.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
maaalaaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a maaalaaa » 18. Mar. 2009 20:39

jst sploh nism opazila razlike potem ko sm ih nehala jemat, sam mau manj žiučkov je šlo, k se nism več sred noči zbudla in se spomlna, da sm pozabila uzet :) drugače pa mozoljev mam ravno tolko kot prej al pa še manj, edino 1. dan menstruacije me malce bolj boli trebuh kot prej, ma drugače pa res nč. tko da sm lahko kar srečna da se mi ni kaj podrlo :)
Uporabniški avatar
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 5. 2005
Kraj: Litija

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤MiSsY¤ » 18. Mar. 2009 21:30

Se pridružujem ''klubu'' .......

Tabletke bom čez 14dni skenslala zaradi:

- že skoraj negativnega libida, postajam prov odklonilna do spolnih odnosov
- cmeravosti in sekiranja za vsak drek......

Blazno sem sicer skeptična glede uporabe kondomov, ampak recimo da bo šlo, in ostalih prednosti, ki jih KT ponujajo (urejena M, zmanjšana pojavnost endometrioze, vnetij ipd.)

Koliko vas je bilo takih, ki se vam je libido povrnil (no, če se vam je prej zmanjšal), ker to je v bistvu moj (najin) največji problem....... :cry: :cry:

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov