Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 06. Mar. 2009 13:39

metuljčica* napisal/-a:Jaz pa ne razumem, zakaj tiste, ki se odločite nehati jemati KT počakate, da pojeste do konca vse tablete v škatlici. :nixweiss:
Ko sem je jaz odločila, sem jih prenehala sredi škatlice.

meni pa je ravno to čudno, da jih nehaš jemat kr sredi ciklusa.. če že jemlješ pol mesca in je telo itak navajeno na to, pol pač počakaš, da se mesec in stem tudi ciklus do konca izteče. nov ciklus pa pač začneš od začetka na drugačen način - torej brez tabletk.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 06. Mar. 2009 14:41

ja, meni je tudi bolj logično, da poješ lepo škatlico do konca.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 06. Mar. 2009 16:56

rammsteingirl napisal/-a:ja, meni je tudi bolj logično, da poješ lepo škatlico do konca.

V resnici pa je v praksi popolnoma vseeno, ker tudi v navodilih piše, da lahko z jemanjem prenehate kadarkoli :D Se pač vsaka odloči sama.
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 07. Mar. 2009 18:28

jst sem zdej 2 meseca brez in tudi 2. menstro sem dobila točno na 28. dan. očitno imam kr srečo s tem. mozoljev sem mela zdej mal več pred M, ampak se lepo umirja. trebuh me je bolel isto, če ne še manj kot ponavadi. opazila sem, da so se mi mal zmanjšale joške, drugače pa bistvenih sprememb ni.
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 08. Mar. 2009 0:53

Jez sm dns drugi dan brez KT, mi je kr čudno :D. Bom poročala, če se bom spremenila v pujso, pikapolonco al pa kej tazga :rofl:. Ma po moje bom sam še lepša brez te kemije hahaaa :D (mal me meče, morda je to vpliv že)!
Just dance and everything it´s gonna be ok!
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 08. Mar. 2009 9:36

Pr men je vse super, kožo mam še lepšo, tud en mozolček se mi ni naredu, odkar jih ne jemljem več, mal sm se 'posušila' (ampak to mislm tko, da mi ne zastaja več voda, po tehtnci mam sam kšno kilo, dve manj), ni mi treba zvečer vstajat iz postle, k sm se spomnla, da sm pozabla kt vzet (kva sm to sovražla :roll: ), edin to ni fajn, k zdj nimam več tok napetih joškic :? Ah svet se ne bo podru zarad tega :D
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 08. Mar. 2009 9:41

MsN napisal/-a:
moi T napisal/-a:Jez sm dns uzela zadnjo KT, tku da bom tudi jez hmal delila izkušnje z vami :wink:. Joj, sam nej mi ne uzame jošk :rofl:, nej mi raje celulit in kko kilo uzame, mojo čisto kožo pa tudi pusti tako! :D

Baje se z jemanjem kt prsi povečajo, ampak pri meni je ravno obratno: ne da bi se povečale zdaj, ko kt več ne jemljem, ampak res so dobile neko drugo obliko in so večino dnevov v ciklusu zelo napete. Skratka super pridobitev :D

Enako pri meni. Še celo eno številko večji modrček potrebujem. Nisem se pa še odločila, če mi je to všeč ali ne. :D

Z veseljem pa sporočam, da se mi je po 4 mesecih koža uredila in da končno nimam več smotanih mozoljev, lasje so se mi pa spet pričeli bolj kodrat. Očitno telo počasi prehaja nazaj v "normalno" stanje. Menstruacijo pa imam že 2 meseca natančno na 28 dni.
Edina slaba stvar, ki se mi dogaja brez KT so gavoboli pred menstruacijo in pa seveda kondomi. :lol: Ampak bomo preživeli tudi to. :D
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 08. Mar. 2009 10:01

Js sm pa že skor en let brez njih pa se mi še ni uredilo, skoz krvavim, razen ko jemljem tablete za uravnavanje, tko da sm dejansko skoz na tabletih, sam da me ti ne zaščitijo. Vmes ko je pavza med tableti imam menstruacijo ene 2 tedna mislim znorela bom počas, sploh nevem več kaj nej :cry:
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 08. Mar. 2009 10:19

tanika*, če pri svojem ginekologu ne opažaš, da bi tvoj problem resno raziskal in se ti posvetil, raje zamenjaj ginekologa ali pojdi na en samoplačniški pregled. Meni se tvoje stanje ne zdi najbolj zdravo - laično mnenje.
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 08. Mar. 2009 11:03

ma vse preiskave mi je nardila, dala sm kri že miljonkrat za vse živo in je vse vredu baje...edin en hormon je baje mal povečan ostalo vse OK. se je tud posvetovala s drugimi pa ni nobenemu jasno kako je to možno...zdej mam zadnjo škatljico teh tabletov in po tem spet preiskave, sam nč se ne uredi...res da ko jemljem tablete je zdej ok, nič ne krvavim, samo ko je pavza pa krvavim skoz dokler ne začnem spet jemat...res sm si čist telo uničla s temi tableti ej...nikol več :roll:
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 08. Mar. 2009 12:58

^^ Kaj zaradi tega si bla u bolnici al zaradi česa drugega? Ker če si bla zaradi česa drugega, lahko tudi to vpliva, po moje, na tvoj menstruacijski ciklus.
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 08. Mar. 2009 13:20

ne zarad nosa sm bla v bolnici, ciklus mam pa uničen že en let, zdej se počas uravnava s tableti, sam sej pravim še zmeri traja ene 14 dni vse skupaj...prov smotan je že...vsakič k prihaja menstruacija sm slabe vole, ker vem da dva tedna ne bo nič z mano...sej zdej mam spet kontrolo pa bomo vidl kaj bo.
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 08. Mar. 2009 14:38

jst še vedno brez M .... :cry:
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 08. Mar. 2009 14:44

Yazmeen napisal/-a: ni mi treba zvečer vstajat iz postle, k sm se spomnla, da sm pozabla kt vzet (kva sm to sovražla :roll: )

jaz sem tudi zdaj že drugi tedn brez.. sicer ne opažam nekih sprememb na sebi, ampak še vedno se ponoči zbujam v paniki, da sem pozabla na tabletko :D
kako se pa kaj spopadate z novimi načini kontracepcije? meni je to namreč (zaenkrat) edina slaba stran vsega tega.. ful se težko navajam na tisto goddamn gumo.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 08. Mar. 2009 14:49

Jez zdej nč ne seksam, ker nimam tipa, tako da mi to ne povzroča še problemov :wink:. Me pa skrbi za naprej ja... ma dobro, si usaj zaščiten še pred spolnimi boleznimi...

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]