Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 13. Feb. 2009 12:40

^^

A pa si pred jemanjem KT imela čisto kožo brez mozoljev?
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 13. Feb. 2009 12:55

Ne, nikoli. Čisto kožo sem imela samo med jemanjem kt. Ampak pred jemanjem kt sem bila v puberteti, zdaj več nisem in je tak izbruh mozoljev nepričakovan oz. skrajno pretiran. Hormoni pač, škoda.
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 12. 2. 2008
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 13. Feb. 2009 13:30

Js sem bla tud brez mozoljčkov pred jemanjem, pol sem pa tako kožo dobila k ena najstnica. Šele zdej po 2 letih se mi je mal začel popravljat. Ampak še vedno jih imam več kot kdajkoli prej. Hormončki :)
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 13. Feb. 2009 13:35

^^

Aha, se mi je zdelo, da je tako. Torej potem nevem kakšnega izbruha mozoljev najbrž ni za pričakovat, če je bila koža že pred jemanjem brez mozoljev. Seveda se ti kakšen naredi, ampak samo v tistem času, ko se telo čisti.
Moja sestrična je imela velike težave s kožo, potem pa je začela jest KT in se ji je koža zelo popravila. Jemala jih je nekaj let, ko jih je pa prenehala je imela pa kakšno leto spet take probleme kot pred jemanjem, potem pa se je stanje umirilo ...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 13. Feb. 2009 13:45

Jaz sem želela povedati, da se telo ne očisti kar tako - to sem opazila na podlagi svoje kože.
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 13. Feb. 2009 13:49

Če je letelo na moj post, si ga narobe razumela. Js imam praktično dve leti po jemanju katastrofo na obrazu, hrbtu in dekolteju pa čeprou prej več kot očitno nisem bila nagnjena k mozoljem. Men se telo po malem še vedno čisti in uravnoveša in šele sedaj po dveh letih je nekolk boljše, čeprav še vedno vsake tolk časa dožvim kak masiven izbruh.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 13. Feb. 2009 13:51

Ne, na lorelaj. Oz. ne 'letelo' - zgolj kot pojasnilo nekaterim, ki mislijo, da se telo kt reši že po nekaj mesecih. Po moje se ne.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 13. Feb. 2009 14:27

Eh te KT so itak taka svinjarija, da če bi se tega zavedala pred začetkom jemanja, jih NIKOLI sploh ne bi začela jemat. Najhuje je to, da se tega začneš zavedati šele potem, ko z jemanjem prenehaš, ker je razlika v počutju očitna. Zase že vem, da nikoli več ne bom jemala hormonskih tablet, ker naredijo več slabega kot dobrega.
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 13. Feb. 2009 15:00

MsN napisal/-a:Ne, na lorelaj. Oz. ne 'letelo' - zgolj kot pojasnilo nekaterim, ki mislijo, da se telo kt reši že po nekaj mesecih. Po moje se ne.

Joj, oprosti...čist sem zabluzla tole. Hotla sem tole namenit lorelaj, ker si je prehitr oddahnila :)

Se popolnoma strinjam s tabo. :wink:
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 13. Feb. 2009 15:46

Ni problema :D

Negativno so kt (name) vplivale takole: manjši libido, manjša vlažnost, glivična vnetja, brez energije, pogosto tako čudno zamaknjena brez pravega razloga.

Pozitivno pa je bilo tole: prijetna oblika zaščite pred nosečnostjo, čista koža, do dneva natančna m.

Tudi sedaj sem pogosto čudne volje, ampak običajno imam nek razlog, pri kt ga nisem našla, je kar prišlo in odšlo. Sedaj točno vem, kaj je vzrok.

Zato zame verjetno niso bile neka pozitivna izkušnja. Kakšen povzetek bi naredile ostale?
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 13. Feb. 2009 15:56

Pff, ko tole berem, me kar malo zmrazi :?

Jaz sem očinto ena izmed srečnic... Sem bila 2 leti na Logest, v roku dveh mesecev se mi ji koža ful izboljšala, izginili so mozolji na obrazu, ramenih in hrtbu; menstruacija je postala krajša, vedno je bila točna, nobenih krčev in slabosti; seksalo se mi je po večkrat na dan, nožnica je bila normalno vlažna, nikoli nisem rabila, uporabljala lubrikanta, edino pač, če je šlo za malo daljško akcijo je bilo potrebno malo premora, kar pa je itak normalno.

Po prenehanju pa spet: mozolji, boleče menstruacije... Blaaahhh...
Ampak to pri eni vrsti tavletk, in sicer Logest.

Sem čez čas potem spet šla na kt in sem dobila (bogve zakaj!) Yarino, ki pa mi je po treh mesecih stanje na koži še poslabšala, menstruacije pa so bile tudi enkrat takoj prvi dan po prenehanju, drugič pa 5 dan. Po treh mesecih sem jih opustila.

Imam pa to srečo, da čeprav imam sedaj kar bolečo M, po prenehanju nikoli nisem imela težav in sem dobila normalno M v roku 30tih dnih, vse otale prav tako redno po ciklusu, ki pri meni odstopa +/- 2 od tistih 28 dni.

Zaenkrat sem pač na kondomih ker se z dragim vidiva samo ob vikendih, torej ne seksam ravno vsak dan. Če pa bo kdaj potreba spet po KT, bom šla nazaj na Logest.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 13. Feb. 2009 16:01

Vidiš, ob Logestu sem se jaz počutila obupno. Res je precej odvisno od tega, na kakšne kt naletiš, kako se telo odzove.

Jaz bi z veseljem poskusila še enkrat, če bi mi nekdo garantiral, da mi bodo v 90 % ustrezale in ne bom samo preizkušala terena - ni mi do ponovnega jemanja, ponovno nekaj mesecev preizkušanja, potem morebitnega prenehanja in spet čakanje na normalizacijo stanja. Se mi zdi, da se mi je že ob tem prvem prenehanju vse obrnilo in zmedlo in si ne upam še enkrat :?
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 16. Feb. 2009 13:27

Uf, men je bil tudi Logest katastrofa. Sem ostala na Diane.

Drugač pa takole:

PLUS: kraaaajša menstruacija, nemoteča kontracepcija (za razliko od zaviralcev strasti alias kondomov), čista koža, nemastni lasje

MINUS: napihnjenost vsak popoldan, zadrževanje vode, nisem mogla shujšat ( zredila sem se iz drugega razloga ampak ni in ni šlo dol, kljub pravilni prehrani in gibanju), več vnetij mehurja

PO KONČANJU: katastrofa od kože, mastni lasje, nasploh imam hormonsko ravnovesje še vedno porušeno...

(za nazaj) Ali bi jih vseeno jemala...Mislim, da ja, ker so zanesljive. In kdo ve kako bi se končalo, če jih nebi, ampak bi bila bolj pripravljena na to kaj se zgodi po tem. Vsekakor pa se mi dolgoročno jemanje ne zdi ok.
Uporabniški avatar
hruška :)
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 5. 2008
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a hruška :) » 16. Feb. 2009 17:15

sicer sm že enkrat napisala da bom nehala s tabletkami, ampak tokrat sm pa včeri res vzela zadnjo...to kar se je men dogajal zadnje 2 mesca res ni blo več normalno-->vsaka stvar me je spravila ob živce, razdražljiva sm bla 100/h, postala sm žalostna za brezveze...in da sploh ne omenim tega, da sm jokala tok da bi lahko napolnila banjo!in komu na čast?

sm iskala vzroke za moje počutje, pa jih ne najdem drugje kot v KT...doma se supr razumemo, s fantom sva tut supr dupr, faks bo počas zlaufu-->skratka moje "težave" so povprečne in se z njimi ubada vsak, ampak usak ne joka k da je konc sveta če se ti herpes nrdi na ustnici (ki pa sem ga itak navajena, al pa men šamponi v trgovini???)

skratka, upam da se mi bo počutje izboljšalo (in da je vzrok za tole "depresivno stanje" res v tabletkah), ker nikol nism bla šibka oseba kot sm recimo zdej oz. se tko počutim...pogrešam staro jaz :)
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 16. Feb. 2009 18:12

hruška :), upam, da se ti stanje stabilizira.

Tudi jaz sem kt nehala jemati zaradi tega razloga (in še kakšnega), a kasneje (žal) ugotovila, da delno takšna pač sem - sicer ne jokam več toliko in ni kar nekih problemov iz zraka, ampak npr. v obdobju pms-a postanem obupna. Sebi in drugim. Tako da s tega stališča niti nisem več tako zelo prepričana, da so za moje obnašanje bile krive samo kt, delno je tudi kriva osebnost kot taka. Vsaj pri meni.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov